Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

Broj postpejd korisnika je 5,43 milona u Srbiji a broj pripjed korisnika je 2,485 milona. Telekom drzi skoro pola pripejd korisnika tacnije 46,43% ili 1151000 korisnika. Sta ti ljudi uplacauju ja iskreno pojma nemam. Znam neke ljude koji koriste Mts mesecne planove ali mnogo vise ih znam koji koriste A1, Yettel i Globatel pripejed.
I ozbijna lova im stize od pripejd svima. Mene da si pitao reko bi na pripejdu da ima oko 15% kotisnika, ovo ispada svaki 3 covek u Srbiji da koristi pripejed.😀
U navedeni procenat pripejd korisnika u ubrajaju se i pripejd kartice koje Telekom (mts) masovno ,,, gura,,, pri svakoj obnovi ugovora, bilo postpejd ili Box paketa... Svaki put kada sam produžio neki ugovor, bio sam zadužen za pripejd karticu na poklon... Zadnji put kada sam produžio ugovor nisam je dobio, ali se uredno pojavila nova pripejd kartica na stanju u aplikaciji Moj mts.

Možda nekom bude zatrebala ova informacija. Danas sam na Moj kiosk trafici upitao da li još imaju Hello stranger kartice i koliko koštaju. Ima ih, a cena im je kao pre, 500 RSD. Pišem zato što je A1 lansirao Welcome internet kartice, koje koštaju 1000 RSD i sa svog sajta uklonio Hello stranger.

I dalje važi akcija za prelazak sa A1 prepaid na sve postpaid tarife sa popustom od -50%.

Kad istekne Mega plan jel mora da se raskida ugovor ili jednostavno prestaje da radi?

Pa kad sam preneo broj iz MTSa i dobio 6m free Mega plan, nesto sam potpisao nesecam se vise sta.
A posto vise nema nigde klasican pripejd da uplacujes kolko ti treba nego su sve neki paketi ko postpejd.
Mega plan regularno kosta 1000din/m.
Planiram da se vratim u MTS pa me zanima jel imam neke obaveze sem sto ce ih MTS kontaktirati da puste broj.

Ili za Mega plan 6m free mogu da odem kad god hocu kod drugog providera i prenesem broj?

Ti si u A1 prepaid korisnik. Ako si bio 60 dana u mreži, ispunjavaš sve uslove da u bilo kom trenutku odeš kod drugog operatera.

Na prepaidu nikakve obaveze nemaš.

• Like
Reagovanja: uji
To je sjajno ja sam vec oko 150 dana kod njih.
Hvala 🙂

Nisam te razumeo? -Kako mislis to da ne mozes da uplatis koliko ti treba na pripejd u A1?
Naravno da možeš.
Minimum je 200 din, a ti kažeš teti na trafici koliko hoćeš...220, 300, 500, hiljadu...itd

Da, da, pardon, permutovao sam brojeve kod kopiranja. 🤦‍♂️ Klasičan SMS u domaćem saobraćaju je 5,90 dinara, dok je minut 11,90 dinara. Ovih 15,00 koji su mi upali u prethodnu poruku su za međunarodni SMS. Važan je još i SMS za VAS usluge (parking, glasanja i slično), koji košta 3,48 dinara. Tu je i 12,00 dinara za MMS, ko ga još koristi ili slučajno pošalje, dešava se...

Ovo je pripejd tema i ne može da se kupuje na rate ili plaća iz kredita. Prvi bih iskoristio akumuliran kredit iz ranije 1TB promocije na taj način da to može.
Bio sam u ovoj temi kad čitao po netu i samo ovde ostavio post. Ne znam jel mogu ja da prebacujem postove iz jedne teme u drugu. Za brisanje prošlo vreme.
Ranije su mnogi pa i ja stalno prebacivali pripejd kredit u avans i tako u krug sa kontrolom troškova. Sad ne verujem da ti na tom broju treba postpejd UO da koristiš kao avans.
Ali to lako rešiš, nadjes ljude koji koriste Mts pripejd kroz planove ili ovako. Ti njima prebacis kredit oni tebi lovu, ili pitas i ovde ko koristi mts pripejd.

Naći će svakako način za iskorišćavanje kredita, ali stvarno bi idealno bilo kada bi njime moglo da se plaća u Tehnomaniji, na to je ciljao. Ne znam, doduše, kako bi to bilo regulisano. Ispalo bi kao da su pripejd brojevi novčanici sa elektronskim novcem, što već spada u finansijsku uslugu, za koju je Telekom čak i imao dozvolu, ali je odustao od nje skorije.

• Like
Reagovanja: uji
Bio sam u ovoj temi kad čitao po netu i samo ovde ostavio post. Sad ne verujem da ti na tom broju treba postpejd UO da koristiš kao avans.
Ali to lako rešiš, nadjes ljude koji koriste Mts pripejd kroz planove ili ovako. Ti njima prebacis kredit oni tebi lovu, ili pitas i ovde ko koristi mts pripejd.
U redu je sve, praštaj! Postpejd za sad nije opcija. Ima tu začkoljica što mts daje neki bonus kredit na regularnu dopunu od 500 dinara ili tako nešto pa mom drugu ne odgovara opcija da mu puštam friendly dopunu, a i pokušao sam ovde u par navrata suptilno da nabacim, ali bez uspeha. Ajde manje-više to, nego sam ograničen na 2000 mesečno pa ko bi hteo, lupam, da kupi 1TB za 6 meseci, ja mogu samo jednom u mesec dana to nekom da prebacim.
Naći će svakako način za iskorišćavanje kredita, ali stvarno bi idealno bilo kada bi njime moglo da se plaća u Tehnomaniji, na to je ciljao. Ne znam, doduše, kako bi to bilo regulisano. Ispalo bi kao da su pripejd brojevi novčanici sa elektronskim novcem, što već spada u finansijsku uslugu, za koju je Telekom čak i imao dozvolu, ali je odustao od nje skorije.
Jeste. Ostao je kao opcija da se sa svojim brojem vratim u mts prepaid, ali u A1 su uveli besplatan Mega plan i onda ovo stoji pa stoji. Ako uzmem na primeru kladionica i online kazina, tretirao bi se kao evidencioni račun, što znači da tehnički bi Telekom mogao da sa tekućeg računa prenese sredstva trećoj strani, a umanji ga iz pripejd kredita.

Kupih pre mesec dana mts eSim sa Sve Cool paketom za 950 din. Ja sam mislio da je to mesečni plan koji uključuje tih 15gb interneta, minute i poruke. Međutua, to je ustvari samo bonus dobrodošlice (navlakuše), a naknadne pakete moram da biram sam koji naravno nemaju veze s mozgom. Pošto sam već dopunio kredit, iskoristiću ga da ne propadne a nakon mesec dana više neću koristiti mts broj.
Opcija mi je da se vratim u A1 koji mi radi loše, ali bar ima transparentne ponude bez Ć forica ili da probam Globaltel. Ono što me zanima, je ovo:
Pošto Globaltel koristi MTS infrastrukturu (koja je na mojoj lokaciji dobra), da li sa njima mogu da očekujem isti kvalitet interneta kao sa mts-om?
PS Evo jednog bisera od mts paketa, 200mb interneta i 200 min za 1200 mesečno.

5027.jpg

Pošto Globaltel koristi MTS infrastrukturu (koja je na mojoj lokaciji dobra), da li sa njima mogu da očekujem isti kvalitet interneta kao sa mts-om?

Isti, samo ograničen na 400/100 Mbps (download/upload). Obrati pažnju samo, minuti i sms iz paketa ne važe u romingu ZB od nedavno, ako ti to igra ulogu.

Opcija mi je da se vratim u A1

Ako ne istekne akcija 6 meseci besplatan Mega plan u A1 za prenos broja kada ti prođe 60 dana od kupovine broja u MTS, onda ti ti je to najbolja opcija.

koji mi radi loše

Pod uslovom da ti je ovo prihvatljivo.

A kakva je procedura sa prenosom broja u A1? Da li tih 6 meseci važe za prepaid ili postpaid?

Odes u a1 i trazis prenos na pripejd ali obzirom odakle si,ne znam gde ces naci pripejd karticu za A1. Oni ih nemaju ni u Bg ili Ns,kod tebe tesko a mozda bas bude obrnuto,u malim mestima kartica na pretek😉

Pa pošto sam već dopunio ovaj broj iskoristiću neki paket još tih mesec dana i taman da mi broj bude 2 meseca u vlasništvu.
A1 mi ima bolji signal od mts-a, ali mts mi daje čistiji SNR. Što znači da kod A1 nekad dobijem 5mb na speedtestu, nekad 50mb odnosno ona skala ide gore dole, varira. Kod mts-a u sekundi zakuca na 80mb i ne varira. Ali za 6m mega plana mi je svakako okej što je slabiji signal/protok.

Odes u a1 i trazis prenos na pripejd ali obzirom odakle si,ne znam gde ces naci pripejd karticu za A1. Oni ih nemaju ni u Bg ili Ns,kod tebe tesko a mozda bas bude obrnuto,u malim mestima kartica na pretek😉
Danas bio do A1 i pokrenuo prebacivanje prepaid broja iz Yettela. Ima kartica, nikakav problem. Samo, nije ni BG, ni NS, već ZR 😉

Trebao bi mi jedan savet.
U dilemi sam da li da koristim A1 pripejd neograničen internet za 200 RSD ili Yettel transit, gde za 2200 RSD mesečno dobijam 200 GB. Na sajtu A1 piše da je maksimalna brzina 10 Mbps, a kod Yettela 50 Mbps. Voleo bih da mi bez problema rade lap top i YouTube na televizoru istovremeno.

Ja sam u sredu podneo zahtev u vrscu u a1. Pametnica napise da sam postpaid i naravno odbiju me iako sam se vratio i rekao joj. Sutradan odlazim isto kod nje i kao ne zna kako to da promeni. Odem do mts a oni tamo samo prodaju dopune i kartice za globaltel odakle je broj. Pozovem call centar i lepo kaže čovek da su zbog toga odbili zahtev ponovo odem u a1 i pametnica izmeni zahtev i konačno prihvate zahtev za prenos stigao sms. 25 ili 26 noću će biti izvršen prenos. Još se nećkam dal da je prijavim a1 za nesvestan rad u službi ili da je pustim. Čim sam video problem odma sam se vratio da to ispravi ne pravi se pametna 3 puta sam morao da idem. Na ivici sam da sročim mail

Nazad
Vrh Dno