Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

@synn
Radim preko brausera, peko chroma. Uplaćujem deci kredit, ja nemam A1 pa nemam ni aplikaciju.
Vidiš nije mi palo na pamet da probam preko nekog drugog brausera.

Edit: probah i preko brave. Ništa i dalje prijavljuje "došlo je do greške"

Probaj preko druge kartice, ili instaliraj aplikaciju pa probaj preko aplikacije.
Meni jedno vreme nije isla dopuna sa Yettel banke na Eronet dopunu a preko Aika je prolazila. Posle pola godine proradio i Yettel..

Ma i ne dođem do unosa kartice. Na prvoj strani gde se popunjava broj telefona i mail, neće dalje da ide.
Zato mislim da nije do broja 0677, mada ranije je moglo

Poslednja izmena:
Radim preko brausera, peko chroma. Uplaćujem deci kredit, ja nemam A1 pa nemam ni aplikaciju.
Vidiš nije mi palo na pamet da probam preko nekog drugog brausera.

Edit: probah i preko brave. Ništa i dalje prijavljuje "došlo je do greške"

Imao sam pre pola godine istu takvu situaciju i rešeno je tek nakon nekoliko razgovora sa operterima A1 Kol centra,

… da li u nekom koraku koristis mail, kao gost ili sa nalogom, koji ti je ranije bio povezan sa nekim A1 nalogom…?

… da li u nekom koraku koristis mail, kao gost ili sa nalogom, koji ti je ranije bio povezan sa nekim A1 nalogom…?
Kao gost, ostavim mail koji nikad nije bio povezan sa A1 nalogom. To je prvi korak u kome se traži samo da se ukuca broj tel na koji ide dopuna i to dva puta i e-mail. Nakon toga prijavi grešku. Verovatno ne prepoznaje broj tel kao A1 broj.
Uplatio sad na trafici bez problema

Kod A1 nema više Hello stranger paketa. Sada je umesto njega Welcome paket. Evo i linka:

Ako nisi u A1 mreži, onda prelaz u A1 mrežu i uzimanje prepaid Mega Plan pakete, 6 meseci gratis, 30GB neta, 500 min/sms poruke. Ali da bi dobio to, moraš ići u A1 i traziti prenos broja isključivo na prepaid Mega Plan. Na 3 broja u poslednjih mesec dana sam to uradio, za sada sve ok.
Bio već 2 puta u poslovnici i nemaju prepaid brojeve 😝 vrlo ozbiljna kompanija 😅🤮

Moze li se preci sa postpaid tarife na prepaid u MTS? Ili bi morao da odem fazon prepaid A1 pa onda u MTS da bih dobio ove prepaid pakete sto nude?

Pa istice mi u petak Zmaj, a nije im losa ova "Sve Cool" od 950 dinara, vise od toga i ne trosim, pa ako moze da predjem na to, plus nisam vezan ugovorom, i lagano.

Pa istice mi u petak Zmaj, a nije im losa ova "Sve Cool" od 950 dinara, vise od toga i ne trosim, pa ako moze da predjem na to, plus nisam vezan ugovorom, i lagano.
To je promocija kad kupiš Mts pripejd karticu ili prenese broj u Mts I vazi 30 dana. Posle toga na mesečnom nivou možeš sledeće pakete da kupis:

Prilozi

• Screenshot_20260518_150804_Opera.jpg
    Screenshot_20260518_150804_Opera.jpg
    69 KB · Pregleda: 75
Sad pricam sa kolegom oko Globaltela, fina prica za jednu crvenu, i vise nego sto mogu da potrosim svakako. Videcemo. I ovo u A1 je ok.

Ne može, to je prosto paket dobrodošlice za nove pripejd brojeve. Samo Yettel ima foru da se dobrodošlica može unedogled produžavati, ali i to im je promotivno. Doduše, produžavaju promociju svakog meseca već godinama unazad, trenutno zvanično traje do 1. juna, ali jasno je da su svesni toga da je nestandardno i da bi mogli ukinuti kad god.

Pa onda mts za pripejd praktično i ne postoji.
Očigledno da im je to politika
Broj postpejd korisnika je 5,43 milona u Srbiji a broj pripjed korisnika je 2,485 milona. Telekom drzi skoro pola pripejd korisnika tacnije 46,43% ili 1151000 korisnika. Sta ti ljudi uplacauju ja iskreno pojma nemam. Znam neke ljude koji koriste Mts mesecne planove ali mnogo vise ih znam koji koriste A1, Yettel i Globatel pripejed.
I ozbijna lova im stize od pripejd svima. Mene da si pitao reko bi na pripejdu da ima oko 15% kotisnika, ovo ispada svaki 3 covek u Srbiji da koristi pripejed.😀

Prilozi

• Screenshot_20260518_234921_Drive.jpg
    Screenshot_20260518_234921_Drive.jpg
    132.5 KB · Pregleda: 39
A koji su to pripejd planovi na mts-u?
Ono što si okačio su dodaci, oni onda i nemaju pripejd planove

Puta 1150000 korisinika lepa lova svakako , prosek uplata bio oko 500 dinara po pripejed broju u 2024god. Sad 2026 nije mozda bas 800 ali je bluzu sigurno.
Cista mlijarda mesecno. 😁

Globaltel je isto deo Telekoma na priloženim graficima, čisto da napomenem. Ne znam koliko sada ima korisnika, ali je pre tri godina, kada ga je preuzeo Telekom, imao ugrubo 3% na pripejd tržištu. Sad sigurno ima više, tako da verujem da je najmanje svaki deseti Telekomov pripejd korisnik zapravo u Globaltelu.

Što se tiče toga ko koristi klasične MTS-ove pripejd brojeve, u mom okruženju su to uglavnom brojevi koji se maltene samo održavaju u životu iz ovog ili onog razloga. I jeste stvarno Telekom (bilo MTS, bilo Globaltel, ali ljudi su upoznatiji sa MTS-om) najpogodniji za to, kada se uzme u obzir trajanje kartice i kredita, a i minimalna dopuna.

Nazad
Vrh Dno