Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Sta nudi MTS sad za produzetak ugovora, Box 3/optika. Prelistah par strana nisam nasao nista. Istice ugovor od 24M na 50%.

Podneti zahtev za prenos optike u A1 SRB mrežu, isto kao i za mobilnu telefoniju...
Jel to funkcioniše i dalje? Jel bi trebalo čekati da istekne ugovor pa tražiti prebačaj ili podneti zahtev za raskid ranije?

A za BOX 4 ADSL da li se moze dobiti popust ako se podnese zahtev za izdavanje MIK ili mozda prenos fiksnog ili mobilnog broja u A1

Ja sam dobio 24x 50% na box 3s. Zvao trazio ponudu nudili 10 meseci po 50% ili neki tv za dinar.
Otisao u poslovnicu podneo zahtev za raskid. Zvali me nudili 24x 3200, odbio sam rekose tad mozda bude nesto vise pred sam istek ugovora.
Pozvao ih 10 dan pred istek i tek tad dobih 24x 50%. Mada A1 ponuda je jeftinija ali me mrzeo da vracam opremu cekam da oslobode vlakno zakazujem montere itd. A1 daje 6 do 9x1din i moze sa kodom jos 20%. Kodova ima na forumu.
I modernizovali su se nisam cekao da kurir donosi ugovor, poslali su na mail, ja odgovorio slazem se sa ulovima ugovora i posle sat-dva dobih odgovor i promenu brzine.

Jel to funkcioniše i dalje? Jel bi trebalo čekati da istekne ugovor pa tražiti prebačaj ili podneti zahtev za raskid ranije?
Ako ostajete u mt:s podneti zahtev za raskid ugovora tacno mesec dana ranije ( npr ako ugovor istice 21.06.2026. podneti zahtev za raskid ugovora 21.05.2026. ), a za prenos bilo čega se radi dan nakon isteka ugovorene obaveze ( npr. ako ugovor ističe 19.05.2026., zahtev se može podneti tek od 20.05.2026. pa nadalje,... )..

Ja sam dobio 24x 50% na box 3s. Zvao trazio ponudu nudili 10 meseci po 50% ili neki tv za dinar.
Otisao u poslovnicu podneo zahtev za raskid. Zvali me nudili 24x 3200, odbio sam rekose tad mozda bude nesto vise pred sam istek ugovora.
Pozvao ih 10 dan pred istek i tek tad dobih 24x 50%. Mada A1 ponuda je jeftinija ali me mrzeo da vracam opremu cekam da oslobode vlakno zakazujem montere itd. A1 daje 6 do 9x1din i moze sa kodom jos 20%. Kodova ima na forumu.
I modernizovali su se nisam cekao da kurir donosi ugovor, poslali su na mail, ja odgovorio slazem se sa ulovima ugovora i posle sat-dva dobih odgovor i promenu brzine.
A kada si otisao u poslovnicu i podneo zahtev za raskid, koliko unapred? Ako odes ranije, jel' to ide bez penala - ako se tempira da raskid ide nakon dana kada istice ugovor? Pitam jer se ni meni ne prelazi, ovo mi je ok pa nema razloga da se cimam.

Inace, mene sami zvali pre neki dan (blizi se, ali imam jos vremena - pa gledam sta cu) i ponudili mi 1 mesec po 50%. Za najveci zlatni Box4. Zagrcnula sam se od smeha. 🤣

@ShadyKat
Ja sam podneo zahtev 7.5. napisali u napomeni da sam upoznat sa otkaznim rokom.
Nisam hteo da se raspravljam sa botovima iz poslovnice, u mom ugovoru nema satavke o najavi 30 dana a nije ni po zakonu. Da mi nisu dali 50% vratio bi opremu 25.5 kad mi istice ugovor. Svrha podnosenja zahteva je da agenti imaju osnov da daju bolju ponudu a ako je nema vratis opremu i pravac A1.

jel moze nekako da se dobije imejl adresa @mts.rs akonto ugovora za internet?

Nije mi jasno da kad mi istekne ugovorna obaveza moram da najavim raskid ugovora,realno ne moram.Ja cu ici tako da posle isteka ugovora odem u A1 i podnesem zahtev za IDP.

Мени на супернови нису дали а мислио сам да откачим гугл.

Мени на супернови нису дали а мислио сам да откачим гугл.
Ne daju u okviru supernova paketa ali mozes posebno da uzmes uslugu Imejl+

Ja sam dobio. Procedura je da pred istek ugovora pokreneš proceduru za prenos IDP broja. Kad u MTSu dobiju zahtev drugog providera i vide da stvarno nameravaš da odeš od njih e jedino tad možeš dobiti takvu ponudu. Pre toga ne daju ništa.
Istekao mi je ugovor za Box 4 Zlatni početkom maja. Nisam nešto preterano žurio, 4-5 dana nakon isteka sam otišao u poslovnicu i najavio da ću preći u A1 ako ne dobijem odgovarajuću ponudu da ostanem, a to može da bude samo 24 meseca po 50% popusta. Tog dana su počeli da me zivkaju agenti prodaje telefonom i posle otprilike treće ponude (trajalo je ukupno nekoliko dana) dobio sam to što sam tražio. Nisam formalno podnosio nikakav zahtev za prelazak u A1. Ostao sam inače na Irisu, Move mi ovakav kakav je ne treba. Zapravo mi uopšte ne treba njihova televizija, ali sa ovim popustom to mi dođe kao da sam je dobio skoro za džabe.

Istekao mi je ugovor za Box 4 Zlatni početkom maja. Nisam nešto preterano žurio, 4-5 dana nakon isteka sam otišao u poslovnicu i najavio da ću preći u A1 ako ne dobijem odgovarajuću ponudu da ostanem, a to može da bude samo 24 meseca po 50% popusta. Tog dana su počeli da me zivkaju agenti prodaje telefonom i posle otprilike treće ponude (trajalo je ukupno nekoliko dana) dobio sam to što sam tražio. Nisam formalno podnosio nikakav zahtev za prelazak u A1. Ostao sam inače na Irisu, Move mi ovakav kakav je ne treba. Zapravo mi uopšte ne treba njihova televizija, ali sa ovim popustom to mi dođe kao da sam je dobio skoro za džabe.
Ovo je sve ok, zato sto si dobio. A da nisi, i da si pokrenuo tek tada proces prelaska - do momenta kada bi prebacio sve (mislim, fiksni) na A1 (od 2 nedelje do mesec dana) ne bi placao punu cenu Box4 nego SVE odvojene servise po punoj ceni (uzmi pa racunaj) - i odrali bi te. Tako su uradili mom ocu prosle godine kada je presao na Yettel. Terala sam ih do Ratel-a i dobili smo ponistenje, s obzirom da nas niko nije obavestio nikada - o ovome. To ti tek pise sitnim slovima kada je vec sve gotovo, kada dobijes IDP broj, na tom pdf-u.

19. juna mi istice ugovorna obaveza. Ne zelim da prodizim ponovo kod mts a ni da predjem god drugog provajdera. Zelim samo kompletano gasenje box 3 optika paketa (fiksni, tv iris i net 200/200).
U poslovnici kazu da podnesem zahtev 30 dana pre isteka UO i to pada za 2 dana (20. maja) To cu i uciniti.

E sad, posto cu odbiti sve njihove ponude ako ih bude, da li je to dovoljno, i samo na dan isteka UO vratim opremu ili ima jos neka caka na koju bi trebalo da obratim paznju.

Ja sam sad u dilemi.Posto meni istice 22.09. da li da 22.08. idem da podnesem zahtev za raskid pa da cekam da me pozovu ili da posle 23.9. odem u A1 da zahtev za prenos pa da cekam opet da me zovu?

"Najaviš" ( = potpišeš zahtev za raskid obrazac, bez vraćanja opreme) 30 dana u napred i za razlog za raskid tražiš da upišu prelazak na A1 optiku? 😊

Poslao sam sam najavu raskida mailom, uredno je bot odgovorio da potvrdi, u naslovu "broj predmeta", posle par dana novi mail da je zahtev prosleđen nadležnoj službi *sa novim "brojem predmeta", danas me zovu da kažu da to mora u poslovnici... Definitivno me teraju u raspoloženje u kome ću da pređem kod konkurencije čak i ako me malo više košta.

*edit

Oni su ostali u prošlom veku, ne zameri. Ipak mora na papir da se stavi potpis. Za to vreme ljudi podižu kredite online, potpisuju dokumente preko e clouda i slično...

Pošto mi je pre mesec dana istekao ugovor i nakon podnošenja zahteva za raskid, danas sam konačno vratio opremu u poslovnicu za Box 3 paket. Niko me ništa nije pitao. Potpis i doviđenja 😁.
Totalno sam ispao iz štosa, ne pratim šta se dešava, ko je koga kupio, ugasio, prosledio.

Znaci,u prevodu mesec dana pre isteka podnesem zahtev za raskid pa da vidim šta će biti.

Oni su ostali u prošlom veku, ne zameri. Ipak mora na papir da se stavi potpis. Za to vreme ljudi podižu kredite online, potpisuju dokumente preko e clouda i slično...
Nisam stručnjak da procenim da li će više ljudi odustati od raskida kako se ne bi gnjavilo, ili da neobaveštenima produže još jedan mesec, ali mene samo mogu da iznerviraju ovakvim pristupom. Jedino što me sprečava da pređem u rage-mode je što znam da ta konkretna osoba sa kojom komuniciram nije kriva, ali ne bi mi bilo prvi put da nekom službeniku kažem da nemam ništa protiv nje/njega, ali da su im nadređeni totalni *******...

I jedno i drugo ali najpametnije rešenje ako se već prelazi na drugog operatera na istoj tehnologiji (optika na optiku) je da ne radiš ništa dok ne istekne uo. I sutradan kod drugog operatera. Ušteda vremena i živaca.

Ja sam sad u dilemi.Posto meni istice 22.09. da li da 22.08. idem da podnesem zahtev za raskid pa da cekam da me pozovu ili da posle 23.9. odem u A1 da zahtev za prenos pa da cekam opet da me zovu?
Ih do septembra ko živ ko mrtav. Promeniće se pravila i ponude nekoliko puta

Nazad
Vrh Dno