Šta je novo?

Stremio

Krenuli su da zaobilaze filtere. Ovaj radi npr

Prilozi

• IMG_1971.jpeg
    IMG_1971.jpeg
    76.2 KB · Pregleda: 112
To nije nikakva "pobeda", zaobilazi tako sto ti isfiltrira te "zabranjene" fajlove i da ti ono sto ostane. Isto moze da se postigne dodavanjem toga u regex filter (ko koristi svoj aiostreams). Mogu uvek da blokiraju sta god hoce, posto je ovog puta ocigledno u pitanju namera, nije nikakva greska.

Korisnici mogu tako da se dovijaju da puste ono sto je preostalo, ali ako je politika real debrida takva od sada, nema tu srece vise nikako. Nije slucajno izabrano bas to sto je blokirano, to je prakticno sve sa streaming servisa, sve najnovije.

Moze cela "scena" da se prilagodi tome i promeni nazive i kao zeznuli smo ih. Cim imas nameru da se blokira, imaces i reakciju odmah.

Poslednja izmena:
mozda zvuci glupo,ali postoji sansa da ovo blokiraju namerno jer je postalo dosta popularno i prosto se dosta zloupotrebljuje ceo RD. u smislu da ovo rade da bi se ocistili tih "novih" korisnika, pa "uskoro" da se sve vrati kao sto je bilo pre

Pa onda će im otići korisnici
Pa filmove koje nisu pobrisali
4k remux ima ih sigurno 2 000
1080p remux ima sigurno preko 15 000
Vrede 3 EUR da se plati
Tek sada vidim koliko je Real Debrid bio dobar

Evo ovako kao laik da postavim pitanje. Ako su već ovi filteri aktivni, zašto jednostavno te release grupe, umesto dosadašnje prakse da filmove nazivaju punim imenom uz svoj potpis, ne izbace to iz naziva. I da pojednostavim: može da ostane recimo poster filma, a da se fajl zove potpuno drugačije. Da li bi to otežalo i skraperima da pronađu određene filmove?

Ko se seća, pre pola godine je bila isto čistka na RD. Nije prošlo ni mesec dana, sve se vratilo na staro. Mislim da ovi iz RD nisu toliko ludi da rasteraju sve korisnike, a opet ne bi ni da se zamere vlastima, pa sada balansiraju između dve vatre tako što s vremena na vreme naprave čistku tako da su i vukovi Siti i ovce na broju. Ako je baš hića, uzeti još jedan servis kao nekad. Ja uzeo TB na 15 meseci za ~34€. (moglo je i manje, nego mi nije prolazila kartica za plaćanje, a ovi iz Patreona me još i oporezovali)

Nije samo RD, i Movie HD ne radi i mnoge slične aplikacije, verovatno sve osim onih koje rade preko Torenta.

Debrid servis poređenje:
Trenutno je izgleda torbox najbolja alternativa, možda će da zabada malo narednih dana zbog prevelike migracije (tutorijal za početnike https://www.reddit.com/r/StremioAddons/s/STg2uD8rjn)
E sad, da li će se RD oporaviti ili ne -pitanje je. Neki ga, kao u komentaru iznad, normalno koriste i dalje.
Ja se i dalje držim HTTP servisa i oni mi za sada završavaju posao.
ps sootio u međuvremenu oživeo opet 🐦‍🔥

Sinoć nikako TB nije hteo da otvori link za PP plaćanje. Nije ni danas, ali nakon mahnitog kliktanja po svim mogućim opcijama, otvorio mi je subscription stranicu na kojoj sam mogao da platim preko PP. Inače, RD pretplata mi je istekla pre 2 dana. Prekonfigurisao sam Torrentio, Comet, Debridsearch i pustio par serija i filmova. Za sada sve radi. Obzirom da je mesečna pretplata $3, dođe mu na slično kao RD.

Ko se seća, pre pola godine je bila isto čistka na RD. Nije prošlo ni mesec dana, sve se vratilo na staro. Mislim da ovi iz RD nisu toliko ludi da rasteraju sve korisnike
Samo se ti nadaj 😅

Znači da ne produžujem više

Bas cudno,probao sam neku seriju da pustim ali nikako 10-15 sam ih probao.Neki kazu da se nesto torrent skida, drugi su blokirani, a to su oni koji sadrze:

rarbg, WEBrip, yifi itd. Steta sto se uopste takvi onda prikazuju u stremio app za RD.

Na torboxu koristite stremthru torz odavde, dosta brze radi startovanje videa od ostalih, bar meni. Filtrirajte da prikazuje samo kesirano ili ovde ili na aiostreams ko koristi (posto na torboxu radi endpoint) i to je to, pusta svaki fajl.

https://stremthrufortheweak.nhyira.dev/stremio/torz/configure

Savim ok radi torbox, nije na nivou real debrida po brzini i pouzdanosti i dalje, ali ide nabolje konstantno. Startovanje malo sporije, premotavanje malo sporije, ali dovoljno dobro, pogotovo kad se pogleda sta se desava sa real debridom.
Kako si saznao za ovaj addon? Stvarno jako lepo i brzo radi sa TorBox-om.

Stremthru je poznat, a ima tih popularnih public instanci za sve.. neki usko sarađuju sa torboxom, koriste njihove servere itd.

Definitivno Remuxe nisu dirali juče sam puštao i radi, ostalo jok. Deluje mi kao da su uradili ovo zbog streming platformi koje verovatno stoje iza pritiska. Veliki je to broj pretplata koje se ne plaćaju. Nije ista stvar ali bilo je i nekih napada na emulatore navodno slučajno ali deluje da nas očekuje tihi rat na pirateriju. Čudi me da davno nisu krenulio ionako svi oni rade za pare. Platiš jednom da ruši drugog i cirkus može da počne. Svakako se to ovde nije desilo već vlasnici RD čuvaju svoja ledja kada moraju.

Pa da, a za vecinu mainsteam korisnika to znaci "najnovije nema". Najtezi udarac...

Koga ne smara da se malo bavi selfhostingom, najnoviji usenet addoni za stremio su dosli do jako visokog nivoa. Prakticno savrseno rade sad.

Ali to je za neku posebnu temu verovato, jer nije svako voljan da hostuje nesto kod sebe ili na iznajmljenom vps-u. I za to bi postojalo super uputsto ko zeli i ima volje, oracle nudi odlicna free resenja koja su savrsena za hostovanje ovoga.

Ukratko, kad se sve podesi moze da funkcionise savrseno i da ne zavisi ni od jednog debrid servisa ili addona, sve je vase, samo se placa usenet provajder (ja koristim newshosting za 25$ godisnje za black friday uvek). To je za 100 konekcija i unlimited download, za ovo vam treba 5-10 po korisniku, verovatno i manje, znaci mo ze i da se podeli.

Necu previse da duzim jer za vecinu nije ta prica, samo sam napomenuo da se zna da ima resenja i to vrhunskih.

Poslednja izmena:
Pa da, a za vecinu mainsteam korisnika to znaci "najnovije nema". Najtezi udarac...
Plus što jako puno serija sa streaming platformi ne dobije nikad (ili samo "nekoliko godina" kasne) BluRay izdanje.

Self-hosting ima smisla u varijanti ako je 100% besplatno a ako nije i treba nešto da se plaća mesečno ne vidim razlog zašto onda drugima da se ne plati za nešto tipa "Plex share" pa nek drugi misli o administraciji servera i "punjenu" servera sadržajem.

Sve te varijante kojima se neko drugi bavi, posebno velike, skoro nikad ne rade kako treba uvek i dugo. Ovo nije punjenje servera sadrzajem, nego realtime streamovanje svega sto hoces sa useneta koje radi savrseno (NZBDav i Usenet Streamer i jos par varijanti), sa premotavanjem koje je kao da je film na lokalnom disku recimo. Nema potrebe za seederima, tu su stvari od pre 20 godina najnormalnije dostupne itd. Placa se manje nego sto se real debrid placa. Ali to je za drugu temu definitivno, ovde ljudi ipak nisu za takve stvari uglavnom, rekao sam zbog onih koji mozda jesu (a koristi se u stremiu)

Poslednja izmena:
Otvori temu pa da krenemo 🙂
Izgleda da od Real Debrida neće biti ništa
Sada sam baš skeptičan

Gotovo je sa onim što smo imali, možda bude neki fix za filtere, al nije to-to. Scena neće da se prilagoðava zbog par hiljada RD korisnika.

Otvori temu pa da malo bolje skapiramo. Kad si rekao selfhosted mislio sam da svako ima svoju kolekciju filmova/serija, sli izgleda da je to sto kazes jos bolje od toga..

PS zamena za RD je TorBox, i ja planiram verovatno da ga uzmem

Znaci ja ne verujem kako su ****** na sva usta i na svim mrezama pricali o ovome i sta da se ocekuje, al to su te nove generacije, glupe ko Q, ovo nije bilo da miljarde znaju za to ili ako znaju da se ne hvale sa tim al avaj.

Kakva je situcaija za Torbox jel ce biti neka posebna tema da tamo palamudimo oko toga i jel ima iskustava kako je tamo i neki tutorijal za to namestanje sad 🙂

Nazad
Vrh Dno