Šta je novo?

Vivo X300 Series

Mislim da taj telefon nema pravi proximity senzor. Što je sramno za Kineze, naravno pored cene koju traže za njega.
Čudno da i Bugari to nisu napisali u tom reviewu

Poslednja izmena:
Mislim da taj telefon nema pravi proximity senzor. Što je sramno za Kineze, naravno pored cene koju traže za njega.
Čudno da i Bugari to nisu napisali u tom reviewu
Jesi siguran? Koliko vidim po netu, X200 FE ima virtual proximity, a novi X300 FE navodno pravi, hardverski proximity senzor.

Zato sam ja naručio skoro novu Nubiu 80 Ultra u Švajcarskoj sa garancijom za 500chf, a oni što kaže Proday nek prodaju te svoje zalihe, svojim strinama, tetkama i kome kod hoće...

Inače još jedna “mana” CN verzije. Podržava agregiranje maksimalno 3 frekvencije na 4G/5G. Nije da je previše bitno, ali eto. Ne možemo iskoristiti maksimalan kapacitet 4G/5G. Kad se zakači na n78 to svakako nije relevantno.

Istovremeno, verovatno zbog drugačijih regulacija u Kini, signal deluje bolje od prethodnih telefona koje sam imao.

Vivo X300 Ultra Review: Best 2026 camera smartphone with a surprising number of weaknesses
csm_Vivo_X300_Ultra_Test_126_e126452727.jpg

Vivo X300 Ultra is hardly better than X300 Pro in camera performance despite top-notch hardware
csm_Vivo_X300_Ultra_Test_11_b063f7b3c4.jpg

Poslednja izmena:
Inače još jedna “mana” CN verzije. Podržava agregiranje maksimalno 3 frekvencije na 4G/5G. Nije da je previše bitno, ali eto. Ne možemo iskoristiti maksimalan kapacitet 4G/5G. Kad se zakači na n78 to svakako nije relevantno.

Istovremeno, verovatno zbog drugačijih regulacija u Kini, signal deluje bolje od prethodnih telefona koje sam imao.
Odakle ti ta informacija da ne podržavaju CN verzije više od 3CA? Koji mrežu koristiš? Dimensity 9500 je CAT24i treba da podržava do 5CA, drugo je što naši provajderi to ne omogućavaju. ,Prilično sam siguran da sam u nekom trenutku video 4CA na A1 mreži na svom x200 ili x300 PRO.
Signal ne deluje nego jeste bolji, i x300 i x200 serije imaju bar 50% bolji prijem signala od iPhone 15 pro modela. Tamo gde 15 pro nema wifi uopšte,ja sam imao 3 crte i 50/20 protok.

Podrzava modem ali je ograničeno u konfiguraciji modema. Na istom mestu iPhone hvata 4CA. I na 4pda se žale na isto, njih još više pogađa. Signal jeste bolji, ali ne toliko koliko crtice pokazuju. Na CN verziji nisu precizne. Ispada da u liftu imam skoro pun signal a jedva završi speed test. Bar što se mobilne mreže tiče.

Apsolutno nikakav problem s X300 Pro CN. Zapravo jedan od najboljih mobitela kad je u pitanju WiFi i 4g/5g prijem i kvaliteta.

U praksi to sve radi, ali je činjenica da ne agregira sve što bi mogao od strane modema i operatera. FTM mod zaključan tako da nema igranja sa QPST ko što je nekad moglo 😐

U praksi to sve radi, ali je činjenica da ne agregira sve što bi mogao od strane modema i operatera. FTM mod zaključan tako da nema igranja sa QPST ko što je nekad moglo 😐
Razumem sta hoces da kazes, ali to meni deluje kao kada ljudi odu u pixel peeping, pa zumiraju 100% 200% 400% kada uporedjuju kamere. U smislu, da li postoje neke razlike na nekom tehnickom nivou? Verovatno. Da li se osete pri koriscenju? Verovatno ne.

Ne znam šta "agrerira" a šta ne, ali sa flip 4 u stanu imam 2 crte signala dok na x300pro pet. Toliko o tome.

Pošto često menjam telefone, često i upoređujem njihove karakteristike.

Svaki Samsung( S21U, S22U, S23U, S24U, S25U i S26U) su imali jednu crticu signala mobilne telefonije, dok Vivo, Oppo, Honor, Motorola, ZTE Nubia Z80 Ultra 4 ili 5(mereno sa istog mesta).

"Vivo je objavio da je X300 serija imala preko 3.5× veću prodaju u prvom mesecu u odnosu na X200 seriju,
a da je X300 Pro imao oko 4× veću prodaju nego prethodni X200 Pro"

Da kupujemo dok nisu udarili na masu, dok ne krenu da proizvode milione i smanje kvalitet. 🤣

Ja sam bio blizu da uzmem EU verziju x300 ( ne-pro ) sa kp, sreća pa je rezervisan 🙂

Sada se lomim da li da uzmem kineski x300 🤣

Vivo has now made significant improvements to two of our points of criticism via an update (Build PD2547GF_EX_A_16.0.6.5.W30): first, power consumption under load, and second, the camera’s color reproduction.

Peglaju softver 🙂

Nazad
Vrh Dno