Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Ima li neko iskustva sa budžet tcl televizorima?
Konkretno mislim na ovaj model

Gledao sam neki sa cenom tu oko 30k i dijagonalom 43 inča, a Perplexity mi konstantno nudi ovaj ispred Hisense i LG modela
Odlican model. Slobodno uzmi. Ja imam isto TCL od 43 inca, ali malo stariji model od tog i sasvim sam zadovoljan.

Ovde imas recenzije za model koji si naveo:

A ovde je stranica za taj model na TCL-ovom web sajtu:

Ovde ga imas za samo 28.000 RSD:

Poslednja izmena:
Ima li neko iskustva sa budžet tcl televizorima?
Konkretno mislim na ovaj model

Gledao sam neki sa cenom tu oko 30k i dijagonalom 43 inča, a Perplexity mi konstantno nudi ovaj ispred Hisense i LG modela
Ja ga imam .Ja sam zadovoljan.Kupio bio Teslu ,nakon sedam dana vratio.Doplatio za ovaj .
Koristim ga za Stremio ,Netfliks ,Move ,Youtube ...Slika bolja od one Tesle .
Jedino za sada mi zamerka .Blutut slusalice galaxy buds mi secka zvuk .Na svaki izvor zvuka .Na drugim uredjajima ne .Xiaomi box nije,cak i na Tesli sto sam vratio.
Verovatno ima i bolji '43.Za ove novce ,nije los.Meni bilo vazno samo Google sistem

Ja ga imam .Ja sam zadovoljan.Kupio bio Teslu ,nakon sedam dana vratio.Doplatio za ovaj .
Koristim ga za Stremio ,Netfliks ,Move ,Youtube ...Slika bolja od one Tesle .
Jedino za sada mi zamerka .Blutut slusalice galaxy buds mi secka zvuk .Na svaki izvor zvuka .Na drugim uredjajima ne .Xiaomi box nije,cak i na Tesli sto sam vratio.
Verovatno ima i bolji '43.Za ove novce ,nije los.Meni bilo vazno samo Google sistem
Ja na TCL 43C655 nemam takvih problema za BlueTooth-om, tj. radi super, da ga ne ureknem.

U tom cenovnom rangu nemas, tv ispunjava sva ocekivanja. Kupljen za HBO, Prime, Netflix i PS5 a obicnu televiziju ne gledam.
Zvuk dobar, oko slike imas igranja mada i ne moras ali ako si raspolozen mozes da doteras skoro do savrsenstva

Izbacice, bez brige. Ja sam od oktobra bar 3 puta radio online update.
Pitanje da li će ikad izbaciti za neke modele. Kod mene na 75C735 nikad nisam dobio OTA update, a poslednji je od decembra prošle godine.
Meni odgovara ovako, jer volim da sačekam bar tri meseca, pa instaliram tu verziju, ako nema novi update, jer računam da onda ne bi trebalo da ima većih bagova. OTA mi ne bi bila korisna opcija i da radi, jer ne može da se bira verzija firmware-a, nego instalira samo poslednju koja je dostupna (potencijalno problematična).

Drugar koristi duže od godinu dana 55C805, sa firmware-om koji je bio na TV-u kad je raspakovan i izbacuje mu da nema novija verzija, a posle njegove (V420) je izašlo još 15!🫠 Menjali smo i regione i ništa se nije promenilo.

Možda na novijim modelima napokon sve funkcioniše kako treba, jer je glupost da i dalje ne radi OTA. Nekome to ne predstavlja problem, ali većina nije spremna, niti zna kako da uradi update na drugi način. Mada običan korisnik ni ne zna da išta i treba da se update-uje...🙂

Juce sam uzeo 55c6k i imam onaj stock android 12 V8-0012T01-LF1V538.002459
Jel moze mala pomoc koji da skinem firmware, da ga ne pretvorim u ciglu
Možeš da im tražiš update preko WhatsApp -a, pisano je o tome. Prelistaj nekoliko stranica unazad. Lepo se iskuckate, i na kraju ti puste update, samo klikneš daljincem😀

Nazad
Vrh Dno