Šta je novo?

Erste banka

Kakva je procedura ako na mail adresu ne stiže kod za aktivaciju aplikacije?

Kod mene sve radi kako treba, na iOS-u sam.

Koliko je u praksi potrebno vremena za prelazak na premium racun i dobijanje platinum visa kartice? Trebao bih na neki put krajem meseca pa gledam da li mi se isplati da to uopste radim pre puta..

Meni je trebalo oko mesec dana da stigne Visa Gold Credit. Pretpostavljam da je slično i za Visa Platinum Debit, tako da postoji velika šansa da ti kartica ne stigne pre puta.

Da li Erste podrzava virtuelne kartice?Tacnije da kreiram virtuelnu karticu i da je koristim za placanja dok mi treba.

Na VISA platinum kartici i premium računu mi ovako skidaju kožu prilikom plaćanja u inostranstvu 🙂. Tek sad primetih na izvodu.. 1EUR=119.775RSD

Na VISA platinum kartici i premium računu mi ovako skidaju kožu prilikom plaćanja u inostranstvu 🙂. Tek sad primetih na izvodu.. 1EUR=119.775RSD

To je autokonverzija. Uzmi Visa debit deviznu (jedini trošak je izrada kartice 400 din, koja važi 3 godine). Onda u menjačnici aplikacije menjaj u EUR po potrebi i plaćaj njom u inostranstvu. Mislim da je trenutni kurs malkice iznad 118.

Devizna ima proviziju od 3% za sva kartična plaćanja u inostranstvu. Ja sam poludeo kad sam shvatio prošle godine na moru.
Kurs u menjačnici im je odličan doduše.

Devizna je ok samo za zemlje sa kojima Erste domaca banka ima ugovor sa njihovim Erste bankama (iako je to sve kao na papiru ista grupacija,meni to sve deluje samo kao fransiza,kao Mc donalds)..ali koliko znam,nema provizije ukoliko na Erste bankomatu podizete novac u Crnoj Gori,Hrvatskoj,Austriji,Slovackoj,Ceskoj itd gde ih ima.U tom slucaju se vise isplati podici novac na njihovom bankomatu (ako ga ima u blizini) nego placati tih tri 3%.Mislim samo na deviznu karticu u ovom slucaju

Kako 3%? Znam da su uvećavali privremeno 3% tokom rezervacije pa onda kada prođe rezervacija vrati se na stanje po Visa kursu.

Evo ja sam je nedavno koristio u inostranstvu i sve je išlo po Visa kursu, bilo je uvećanja npr. kad sam dizao sa Sparkasse bankomata ali brzo se rasknjiži (uglavnom za dan) i bude normalan iznos.

Sutra ću je takođe koristiti u inostranstvu doduše EUR valuta, i ne bi trebalo da ima ikakvih 3% više.

Devizna ima proviziju od 3% za sva kartična plaćanja u inostranstvu. Ja sam poludeo kad sam shvatio prošle godine na moru.
Kurs u menjačnici im je odličan doduše.

Nema proviziju. Imalo je rezervaciju 3% većeg iznosa, što se vrati kod knjiženja nakon par dana. Zato misliš da ima proviziju. Ako imaš uvid u te transakcije sad, proveri. Mislim da su u međuvremenu ukinuli i tu uvećanu rezervaciju, kako su ljudi ovde pisali.

Nema uvećanih rezervacija već neko vreme, a u menjačnici kod mene je 116,79/117,96

IMG_3510.jpeg
IMG_3512.jpegIMG_3511.jpeg

Nije im fiksan kurs, nego je već neko vreme oko 58/59 para u odnosu na srednji i za kupovinu i za prodaju.

Nema proviziju. Imalo je rezervaciju 3% većeg iznosa, što se vrati kod knjiženja nakon par dana. Zato misliš da ima proviziju. Ako imaš uvid u te transakcije sad, proveri. Mislim da su u međuvremenu ukinuli i tu uvećanu rezervaciju, kako su ljudi ovde pisali.
Da, u pravu si, sada sam proverio.
Tada sam se baš smorio, ali mi je posle 15ak dana leglo zbog neke VISA promocije 10.000, pa sam nekako to podvukao kao prihvatljiv trošak i nisam više plaćao njihovom karticom. 🙂
Kursom sam baš zadovoljan, pogotovo u poređenju sa Yettel bankom.

A da li se zna kada ce moci da se doda kartica u Wallet bez da se zove call centar i daje skoro pa i broj cipela tj kroz aplikaciju?

Ja sam je pre dva dana ubacio bez pozivanja banke. Stigao mi je kod i sve je bilo gotovo za minut
Ja sam danas i to je morao poziv..maticni ceo broj (sto nema niko pravo po zakonu da trazi,ali ajde kada tebi treba),ime roditelja,adresa stanovanja,broj racuna..samo sto nije bio i broj cipela...gluposti..da neko slusa sa strane,moze kad god hoce da aktivira....a to nije prvi put.Ni jednom mi nije stigao od banke SMS..uvek tako.Reko,kad ce biti kroz aplikaciju,pa Green path kako oni to zovu u biznis smislu,"to je tako preko Wallet-a",pa da,ali ja kroz aplikaciju i nemam opciju

maticni ceo broj (sto nema niko pravo po zakonu da trazi,ali ajde kada tebi treba)
Ovo mnogi traže, npr. Raiffeisen i Aik, jer preko tog podatka agent korisničke službe pristupa tvojim podacima.

ime roditelja,adresa stanovanja,broj racuna
A ovakve stvari uglavnom traže oni koji ne traže JMBG, npr. Yettel, BPŠ, Halk. Bez veze što Erste traži sve.

da neko slusa sa strane,moze kad god hoce da aktivira
Ovo već ne bi trebalo da se lako desi, jer mora da ima i tvoje podatke sa kartice, a i da pozove sa tvog broja telefona.

kad ce biti kroz aplikaciju
Ovo je stvarno pravo pitanje. U mnogim drugim bankama automatsko dodavanje funkcioniše bez problema i prava je stvar.

E to banke zovu Green path i tu nema nikakve potrebe za zvanjem call centra...danas su mi trazili broj telefona koji je vezan za racun (na stranu sto su i mail, a imam dva maila,a onda ga znaj napamet za koji je vezan..mogao sam i da ih maltretiram da udjem u aplikaciju i saznam i mail i broj racuna kako ne bih vadio karticu)..pritom su namerno trazili da im izdiktiram broj telefona iako je taj sa kog zovem vezan (zato sam i zvao sa tog)...da li nemaju identifikaciju poziva ili me prave budalom-ne znam 🙂

Nemam negativnih utisaka sa Erste bankom(da imam,lako se zatvori racun a stvarno nemam),ali se pitam samo kada ce tako neke stvari pojednostaviti..i nadam se uvesti te "privremene" digitalne kartice

Erste je možda najtvrđa banka što se tiče tih procedura i pravila. To mi je i sama otvoreno njihova bankarka rekla kad sam aplicirao za Visa Gold kreditnu. Gomila nekih papira, pa na kraju opet gomila FT1P situacija. Da ona nije bila fleksibilna da joj šaljem sve mejlom skenirano, dolazio bih još tri puta do banke, dva put zbog potpisivanja nekih gluposti oko osiguranja, a jedanput jer im je stigla kartica u ekspozituru, a nije PIN, iako sam prethodno obavešten da je kartica spremna za preuzimanje.

Džaba im George aplikacija sa milion mogućnosti, kad radi na 10% svojih mogućih funkcija.

Džaba im George aplikacija sa milion mogućnosti, kad radi na 10% svojih mogućih funkcija.
Tek su je uveli, treba vremena da implementiraju sve funkcije koje ona ima u drugim državama.

Ja stvarno nemam zamerke za Erste, meni je čak i to zvanje call centra najmanji problem, a u drugu ruku to sto pitaju za mnogo informacija pri aktivaciji, ja gledam kao dodatan nivo bezbednosti. Treba mi mozda jos pola minuta da im dam te informacije, stvarno nije toliki problem, bar meni…

Papirologija vec sa druge strane, katastrofa.

Nazad
Vrh Dno