Moze 22kw i 32A regularno za posebno brojilo za EV.
Ja imam kucu + garazu ali ipak punim auto malo dalje od kuce...za svaki slucaj...😊I ako je tačan, taj podatak je beskoristan. Za udobno punjenje EV-a ti nije dovoljna kuća, već ti treba dvorište, poželjno garaža u koju može da uđe noviji auto, dobre elektroinstalacije i pouzdana mreža. U tom slučaju mislim da broj odgovarajućih lokacija ne dobacuje ni do pola.
U ovome je problem, a ne u vozilimaNas zakljucak i odnos prema elektro vozilu je da je ok za lokalnu voznju i manje kilometraze....
vrelegume.rs
U ovome je problem, a ne u vozilima
![]()
5.000 evra od države za električni auto na putevima bez punjača - Vrele gume
Jedan punjač na 35.000 stanovnika U Evropskoj uniji dolazi jedan javni punjač za električna vozila na 450 stanovnika. U Srbiji taj odnos iznosi jedan punjač na 35.000 stanovnika. To nije greška u kucanju. To je mera jaza između onoga što država podstiče i onoga što gradi. Srbija već šestu...vrelegume.rs
Supruga je imala slucajeve da je odlazila u BIG(Karaburma) da puni i da je jedan bio zauzet drugi nije radio,Ja nisam još zatekao zauzeto mesto u jedno 20x koliko sam punio van moje garaže razna vozila. Jedan zauzet od dva punjača, bilo je slučajeva, ali da nemam gde da punim - nijednom.
Kupio sam ga novi, košta 22.000 eura trenutno na promociji, regularna cena 24.000. Nažalost kod nas nema subvencije, nemamo mi Vučića 🙂. Mi smo "bogati" pa nema potrebe za to.Koliko para je taj auto nov? Kupio bez subvencije?
Pa eto toliko pokazuje kilometraža, možda lažu Kinezi ko zna. Ali po iskustvu vozača koji imaju isti auto, vidim da neko predje i oko 400km i to sa potrosnjom od 4kw/100 km. Ja nisam uspeo.6-7kWh/100km?!?
Zimi 9-10...
Zvuči neverovatno. Ni jedan proizvođač EV ne deklariše tako nisku potrošnju ni u najidealnijim laboratorijskim uslovima, ni za svoje najmanje i najlakše modele.
Kako to uspevaš?
Voziš samo nizbrdo?!?
P:
Ja pričam već neko vreme da je bolje da su sve pare namenjene subvencijama za kupovinu EV, prebacili za pravljenje mreže javnih punjača. Kada kakva takva mreža bude postojala, naći će svako svoju računicu da EV kupi ili ne kupi.
Braćo jel vidite vi da uvozimo ugalj iz Indije za termo elektrane, gde da prave mrežu elektro punjača? Hoćete da onda stvarno počnu da prave nuklearnu ćacitranu, da budemo na korak od Cernobilja u našem dvorištu koliko su sposobni 😂
Nije toliko para (bar u početku). Ako kupujem EV od 30.000€ od toga je PDV 5.000€. Znači isto kao i subvencija, s tim što bih odmah imao manju cenu prilikom kupovine, bez da čekam da li ću dobiti ili ne.Такве мере могу да уводе само Норвежани са неограниченим нафтним фондом за покривање буџетских рупа.
Цела поента процедуре за субвенцију, као и одобрених средстава у Србији и јесте да је што мање људи искористи.Nije toliko para (bar u početku). Ako kupujem EV od 30.000€ od toga je PDV 5.000€. Znači isto kao i subvencija, s tim što bih odmah imao manju cenu prilikom kupovine, bez da čekam da li ću dobiti ili ne.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari