Šta je novo?

Aparati za kafu i kafa

Ja sam definitivno zavrsio pricu sa kupovinom kafe na pijaci. Zadnja kupovina (kvantas NS) Lavazza Top Clas,przenje kraj 2024god...rok trajanja kraj 2026. Doduse nisam je jos ni naceo,ali to bi bilo to od mene. Zato su i cene takve kanda,valja se matora roba.

Znam da je bilo priče, ali ako neko ima iskustvo iz prve ruke - preporuka za servis aparata u Beogradu?
Hoću da mi neko uradi OPV mod za moj aparat, a uzgred i da očisti šta treba i ako treba.

Ja sam definitivno zavrsio pricu sa kupovinom kafe na pijaci. Zadnja kupovina (kvantas NS) Lavazza Top Clas,przenje kraj 2024god...rok trajanja kraj 2026. Doduse nisam je jos ni naceo,ali to bi bilo to od mene. Zato su i cene takve kanda,valja se matora roba.
Pa bre, pogledaj datum pre kupovine. U Bg nikad stariju od 6m nisam kupio... Siguran sam da i u NS ima istih kafa posto je to ocigledno neki sverc na veliko. U Bg svi po pijacama imaju iste kafe i isti datum pakovanja... Naravno nekom treba godinu dana da rasproda to sto nabavi, neko rasproda za 2m, pa dobije novu sveziju turu...

Ma gotovo je sad. Msm popice se,nije da nece,al ono....

1000053187.jpgNarucio 22.aprila, isprzili i dostavili 23. Sada je taman za konzumaciju. Za razliku od prethodnih zrna, za koja sam morao da podesim znatno sitniju granulaciju od uobicajene, sad je i to drugacije. Sa podesavanja 9 sada sam na 15. Nesto su definitivno promenili (pricam o DiGrano espresso). Sto se mene tice, opet zadovoljan. Za ovu cenu, mlecni napici odlicni.

Pogledajte prilog 538515Narucio 22.aprila, isprzili i dostavili 23. Sada je taman za konzumaciju. Za razliku od prethodnih zrna, za koja sam morao da podesim znatno sitniju granulaciju od uobicajene, sad je i to drugacije. Sa podesavanja 9 sada sam na 15. Nesto su definitivno promenili (pricam o DiGrano espresso). Sto se mene tice, opet zadovoljan. Za ovu cenu, mlecni napici odlicni.
Nisu oni nista promenili. Sto su zrna svezija to ti ide krupnija granulacija.

Stigao je HiBrew H10A . Super je masina, u odnosu na seaco poemiu prava profesionalna masina. Sve je kvalitetnije. Napravio sam espreso od kafe koji mi je na poemii bio odlican, ovde je za par klasa bolji. Vise ukusa, iako ima manje kremle nego na poemii, na H10A je mnogo ukusniji, i sve nekako vise kremastiji. Ja sam prezadovoljan sa aparatom. Njaverovatnije cu prodati moj delonghi 35.31 i uzeti sebi ovakav isti.

Ja sam isto počeo da merkam taj Hibrew...

Ima i onaj Hibrew H10B koji je jeftiniji, ali ima 51mm porta filter , jeftiniji je ,oko 110Evra se moze kupiti, a ovaj H10A je bio 157evra, plus se dobije kvalitetan metalni tamper, i ono lonce za mleko. Tako da su tu po ceni otprilike.

Kod nas na KP ima samo H10A,mada je i to pitanje da li je dobavljiv...

Ovo je toliko džaba. Da li može da se sprema konzistentno sa pritiskom oko 9bar? Vidim da ima manometar.

Treba mi još jedan aparat za povremenu upotrebu, deluje idealan kandidat.

Nisu oni nista promenili. Sto su zrna svezija to ti ide krupnija granulacija.
Jesu definitivno drugacija zrna, jer je razlika ogromna. Nije u pitanju svezina, jer je i prethodna tura bila do 15 dana stara...

Pogledajte prilog 538515Narucio 22.aprila, isprzili i dostavili 23. Sada je taman za konzumaciju. Za razliku od prethodnih zrna, za koja sam morao da podesim znatno sitniju granulaciju od uobicajene, sad je i to drugacije. Sa podesavanja 9 sada sam na 15. Nesto su definitivno promenili (pricam o DiGrano espresso). Sto se mene tice, opet zadovoljan. Za ovu cenu, mlecni napici odlicni.
Izvini ali ne mogu da poverujem da su istog dana i ispržili i dostavili. Pre će biti da lažu datum prženja, ko to uopšte i kontroliše

Da li neko ovde pravi filter kafu (V60 i tako to)? Ako ima, ima li neko proporuku za neko zrno? Volim voćkaste ukuse.

I ja merkam ali model HiBrew H10 plus...
Kod nas ih nema u prodaji.. Deprevoz trenutno ne donosi iz Nemačke pa tražim ko bi mogao da ga donese...

Da li neko ovde pravi filter kafu (V60 i tako to)? Ako ima, ima li neko proporuku za neko zrno? Volim voćkaste ukuse.
Retko ko ovde u temi 🙂
Pošto tražiš zrno, znači da imaš mlin tako da ima izbora koliko hoćeš - spominje se u temi par pržionica koje melju i za filter kafu, a cena je do 4000 din/kg.

Što se tiče prodavnica imaš u DMu filter kafu - u zrnu, a i mlevenu (2500/2600 din za kg).

Takođe Lidl, Metro i Roda/Idea znam da imaju, ali njih nisam probao...

Poslednja izmena:
Ovo se meni desilo sa portafilterom Dedice, stavio sam ga u sredstvo namenjeno za ciscenje kafe aparata (Puly caff) i isto je postao mat... 🙂
To je tek cirkus od izrade, valjda je isti portafiltee. Za tablete za sudomašinu znam da su izuzetno jak deterdžent, moja greška. Koje je objašnjenje za to da ga je skinulo sredstvo za kafemate hah.

Probaj Melo, ja sam prošao kroz nekoliko njihovih kafa i baš su lepe - ako se chemex lepo spremi (to koristim uz espresso), baš su voćkaste i čajaste.
Neguju to skandinavsko prženje, pa su super za prelivanje.

Probaj Melo, ja sam prošao kroz nekoliko njihovih kafa i baš su lepe - ako se chemex lepo spremi (to koristim uz espresso), baš su voćkaste i čajaste.
Neguju to skandinavsko prženje, pa su super za prelivanje.
Upravo sam hteo da pomenem da se dvoumio između Alake i HBK Etiopije AHAHAHHAHA ok, na dobrom sam tragu

E, ja sad konzumiram Alaku na espressu i sviđa mi se. Btw, slobodno im pusti mejl i posavetovaćete šta da uzmeš, prilično su dostupni.

A ako si u BGu, uvek preporuka da odeš do HBa ili Dripa i probaš na licu mesta.

Mada i Fuka i Mlin (73 roasters) imaju Kolumbiju Rodrigo Sančez, to je poezija na filteru.

E, ja sad konzumiram Alaku na espressu i sviđa mi se. Btw, slobodno im pusti mejl i posavetovaćete šta da uzmeš, prilično su dostupni.

A ako si u BGu, uvek preporuka da odeš do HBa ili Dripa i probaš na licu mesta.

Mada i Fuka i Mlin (73 roasters) imaju Kolumbiju Rodrigo Sančez, to je poezija na filteru.
Joj sad me podseti da Fuka sad ima jednu Gejšu, sad se troumim 😫

Gde ima Melö da se proba u BG-u?

Da li je neko skoro konzumirao, utisci?

@AlYisUn
Za te pare koje planiraš da daš ovde za 1kg kafe možeš sa Raynair-om do Stokholma za manje od 2000 din, jeftinije ćeš proći 😀

Ne bacaj pare, kod espreso kafe zbog načina pripreme (pritisak) se više osete ti detalji i razlike između kafa, filter je druga priča...

Nazad
Vrh Dno