Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Za nove korisnike sada može i TV 43" za 1 dinar na korišćenje pa naviše sa rentom za bolje...

Definitivno i dalje ne znaju da napišu jasno da li je ovo tipa dobiješ jedan Android box uređaj ili se TV računa kao taj.
Maxthon Snap20260504130434.jpg

Ne mogu da te drže na osno vu toga, a ti možeš da podneseš zahtev za obnovu ugovora i onda te zovu i nude smešna umanjenja računa, a tvoje je da ih odmah prekineš i kažeš da imaš mnogo bolju ponudu od A1 i da se jave ako hoće da daju 50% na celu ugovornu obavezu. Velika je verovatnoća je da će te zvati još u nekoliko navrata nudeći i dalje manje u odnosu na ono što tražiš iako je bilo primera da odmah ponude to što treba. Svakako, ako ne ponude očekivano, podnosiš zahtev za prelazak na A1 optiku.
Ono sto mene zanima jeste timing. Prosli put, dan posle isteka trazila sam IDP zbog prelaska u Yettel (sto nisam ni planirala, prateci savete ovde 😁) i dobila sam 50% isti dan. Ali da nisam, prelazak nakon isteka traje... dve nedelje, mesec dana? I za to vreme mi ne naplate punu cenu BOX paketa, vec pune cene svih odvojenih servisa. Pa sada, u mom slucaju (posto mi isticu te dve lepe godine, idemo iz pocetka) to znaci za zlatni BOX4, ovaj net i ovaj mob... odrace me, dok ne predjem negde drugde?

Sto znaci, da li da cekam da istekne? Ili pre toga da zapocnem prelazak... ali gde?

@ShadyKat
Proces prelaska, odnosno zahtev kod drugog operatera ne možeš da započneš dok god si pod UO, ako taj drugi koristi njihovu infrastrukturu (A1, yettel, yunet).
Ono što možeš je da započneš pregovore o novom ugovoru u mts-u. Ja sam tako u septembru, ne znam dal još pali takav način. Pozvao sam 064733 i pitao šta nude da obnovimo saradnju. Prvo su nudili 6x50%, nisam pristao, posle su nudili 12x50%, opet nisam i treći poziv je bio sa ponudom 24x50% uz prelazak na viši paket, sa box3m na box3L. To sam prihvatio. Sve ovo se izdešavalo u poslednjim danima UO, znači pre njenog isticanja

@ShadyKat

Mesec dana ili dve nedelje pre isteka ugovorne obaveze možeš da kroz aplikaciju pokreneš produženje ugovorne obaveze i onda te oni pozovu najčešće nudeći prvo besmisleno simbolična umanjenja računa. Najranije tri meseca pre isteka ugovorne obaveze može da se traži produženje ugovorne obaveze, ali to najčešće nema svrhe. Pročitaj ovde

Već je ovde pisao jedan član, nekoliko dana pred istek ugovorne obaveze se preko aplikacije ili sajta klikne na zahtev za produženje ugovorne obavee. Zovu u toku nekoliko dana i prva ponuda je smešna, nesec popust od 50% i ostali deo puna cena. Jedini vaš odgovor ili komentar je da imate ponudu od A1 za nekoliko meseci po dinar i ostali deo 50% popusta. Drugi poziv je za koji dan, nude 8 meseci popust 50% i preostali deo puna cena. Takođe lepo kažete, kako i situacija na tržištu jeste, da kod A1 dobijate već navedeno i da se jave isključivo ako imaju bar 50% popusta tokom cele ugovorne obaveze. Treći put pozovu kad ističe ugovorna obaveza ili naredni dan i ponude upravo 50% na celu ugovornu obavezu 😃

Čisto da napomenemo da nije obavezno da se podnese zahtev u A1, ali sigurno ubrzava pregovore 😃

https://forum.benchmark.rs/threads/mts-box-paketi.272333/page-846#post-7639295

Identično je i sa pozivom na broj koji je kolega iznad napisao 😃

Dobili su moji box4, 24/50%, s tim što su prešli sa plavog na beli (to je bio uslov). Bez bilo kakvih pregovaranja, zahteva A1 i sl.

Za nove korisnike sada može i TV 43" za 1 dinar na korišćenje pa naviše sa rentom za bolje...

Definitivno i dalje ne znaju da napišu jasno da li je ovo tipa dobiješ jedan Android box uređaj ili se TV računa kao taj.
Pogledajte prilog 538192
Oni daju TV na koriscenje za 1 dinar a kod A1 dobijas za 1 dinar TV , mala razlika. 😀

Prilozi

• Screenshot_20260504_231313_Facebook.jpg
    Screenshot_20260504_231313_Facebook.jpg
    78.9 KB · Pregleda: 91
Pod pretpostavkom da ima uslova za A1, nije da nisam hteo da pređem oko nove godine.
Nisam hteo da pokrećem patkometriju usluga, samo okačio informaciju...

Da li je neko upoznat koliki su penali za prevremeni raskid UO na boxu? Poznato mi je od ranije da postoje penali u vidu naknade za razliku izmedju promotivne ponude i pune cene za preostale/koriscene mesece i da negde postoje one fantomske instalacije koje su npr. kod A1 11.000. Sad sam zvao MTS i kazu da oni to nemaju nego se obracunava na osnovu usluge i broja meseci. Pa ako neko zna iz svog ili tudjeg primera bio bih mu zahvalan.

Evo. stigao aprilski račun za moj Box 3 M (stari) 400/400, u aplikaciji. Odmah sam ga platio. Nikakvo poskupljenje, nikakva migracija, sve ostalo po starom, kako i piše i u ugovoru i u mojMts aplikaciji. UO do 02.10. 2026. Uzgred, nije ništa menjano ni za postpejd- Soko Lite. Naravno, nisam do sada primio nikakvo obaveštenje o migracijama ili poskupljenjima (sms, mejl), nije bilo nikakvog zvaničnog obaveštenja na sajtu i aplikaciji, pa realno nisam ni očekivao bilo kakvu promenu.

i meni je jutros u aplikaciji pisalo da racun za april nije izmirem, tacno napinsana i suma koju treba da platim. Sada pogledam, pise da su svi racuni izmireni. Kada udjem u detaljnije nema istorije placanja.

isteklo vreme za edit...
Posto mi je poruka u aplikaciji za racn nestala, odem do poslovnice da mi odstampaju racun, kazu ne rade im stampaci... Moci ce sutra.
edit, meni za Box 3 S (stari) 200/200, a supruzi za mobilni

Poslednja izmena:
i meni je jutros u aplikaciji pisalo da racun za april nije izmirem, tacno napinsana i suma koju treba da platim. Sada pogledam, pise da su svi racuni izmireni. Kada udjem u detaljnije nema istorije placanja.
Bio do poslovnice, kažu imaju neki sistemski problem, nisu vidljivi računi danas ceo dan.. trebalo bi do sutra da se reši

Ja jutros platio normalno, račune za april. Bilo sve vidljivo. Pogledam popodne, nema istorije plaćanja. Znači, imaju "izazov" 😉

Došao račun za BOX 2 50/8 (fiksni+telefon) koji su povećali IAKO sam im pisao pre otprilike mesec dana - gde su potvrdili da nema poskupljenja.
Stvarno su nerealni...
Ako ne izboksujem 24 x 50% kada istekne UO, definitivno bežim u A1.

Poz svima, pitanje. Produzio sam ugovor sa mts-om, BOX 3 sam paket, 600/600 net, i dali su mi 6 meseci na 50% cene, i posle regularna od 5700 din (koju placam od pocetka godine), i danas dobijem e-racun, kad ono vidim da je nova cena 6180 (skoro 500 din vise), i da u racunu pise da sam samo prebacen iz BOX 3 L paketa u BOX 3 M, L vidim da vise i ne postoji na sajtu. Pritom, nisam dobio nikakvo obavestenje da ce me prebaciti na drugi paket i sa novom cenom, imam li razloga da im pisem zalbu? Da li je neko skoro imao slicno iskustvo i kako je to resio?

Kako sam mogao tada da se zalim kad sam danas dobio racun sa novom cenom. Pise rok za zalbu na racun je mesec dana od primljenog racuna. Znam da su mnogi pretnjama i dobro osmisljenim mail-om izboksovali da se vrate na staru cenu i sl. ***, i nema nesto alternativa. I koliko znam, od pre nekoliko godina je bilo uvedeno da se moze raskinuti ugovorna obaveza bez placanja penala ukoliko neko nije zadovoljan uslugom kako bi se zastitila i prava korisnika.

Kako sam mogao tada da se zalim kad sam danas dobio racun sa novom cenom. Pise rok za zalbu na racun je mesec dana od primljenog racuna. Znam da su mnogi pretnjama i dobro osmisljenim mail-om izboksovali da se vrate na staru cenu i sl. ***, i nema nesto alternativa. I koliko znam, od pre nekoliko godina je bilo uvedeno da se moze raskinuti ugovorna obaveza bez placanja penala ukoliko neko nije zadovoljan uslugom kako bi se zastitila i prava korisnika.
Dobijali su svi obavestenja u martu. Jer to transparentno i po pravilima posebna tema.
Kako je moja sestra mogla da dobije raskid UO u martu ako nije dobila obavestenje?
Navodno je dobila obavestenje i na osnovu tog obabestenja koja nije videla raskinula UO.
Ovde se uveliko pisalo o tome u martu. Neli se zalili, neki nisu hteli. Dvoje kolega je kao sestra trazila i dobila raskid UO bez penala koliko sam ispratio.
Mozes se zaliti ali je rok za zalbe prosao.

USPUT : usvojen je nov zakon o zastiti potrosaca koji je jako nepovoljan za potrosace. Sta ce biti ubuduce videcemo.

Svakako su i ranije dobro funkcionisale žalbe u kojima im se navede da nikakvo obaveštenje nije stiglo, tako da verujem da će i @the_road_to_mastery proći bez većih problema. Koliko shvatam, on ni ne želi da raskine ugovor, samo da mu bude stara cena, i to će mu sigurno odobriti. U suprotnom, treba da im traži dokaz o poslatom obaveštenju, i oni su dužni da mu ga dostave. Možda su mu poslali SMS na neki stari nepostojeći broj (ja sam imao takav slučaj kod njih), a za takve je npr. lako utvrditi da poruka nije stvarno stigla.

I meni stigao racun,nikakva migracija ni poskupljenje,stiglo obavestenje da ce migrirati paket na veci i da ce cena biti veca,niti je bilo migracije,niti je veca cena,a pritom se nisam ni zalio,sad sta se tacno desava videcemo

Ako neko ima BOX4 crveni da li moze da mi kaze da li i vama skidaju 120 di ara svaki mesec za "gledaj unazad". Pitao sam ovu njihovu AI Iskru i kaze da ne bi trebalo da naplacuju. Slika u prilogu.

Prilozi

• 20260506_081942.jpg
    20260506_081942.jpg
    279.3 KB · Pregleda: 32
Da meni su skidali dok sam imao Box4 crveni, kako sam prešao na Plavi toga više nema ali je skuplji naravno. Ranije nisu naplaćivali to, ali od prošlog ugovora od pre 2g su počeli. Možeš ga ugasiti kad god hoćeš, imaš tu mogućnost ako ti ne treba, mada svima to treba najviše.

Nazad
Vrh Dno