Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

• Začetnik teme Začetnik teme maxy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pozdrav drustvo.Koliko kosta ugradnja klime u vasem kraju? Kod mene je od 15 000 do 18 000 za 12-cu.Sto je po meni preskupo.I odustao sam od klime.Klima TCL na Akciji u gigatronu od 49 000 na 32000din i klima je odlicna.Pozovem majstora on mi kaze oko 15 000 do 18 000 ugradnja....Kao sto rekoh to je po meni previse.A ako ugradis sam ne priznaju garanciju ili ako nema pecata servisera.

Poslednja izmena:
TCL ne zahteva ugradnju licenciranih servisera I pečat kao što to traže ostali uvoznici-proizvođači. Ja sam pozvao poznanika da mi ugradi TCL za 12.000 bez pecata, sve urađeno po propisu.

I ovo sam rekao, najverovatnihje je ta TLC koja je riknula i riknula jer nije mogla da ohladi prostor
Tako će da mu rikne i nova najeftinija jer je sigurno kvalitetna.
Kod hlađenja se ne gleda samo kvadratura već i ono što je u objektu, uređaji, ljudi, sve to dodatno zagreva prostor pa se zato i mora uzeti nešto bolje od TCL-a.

Ako rade ispiranje sa dzakom, da li to znaci da ce detaljno oprati , ne samo poprskati sa necim?
Pozoves i pitas sta podrazumeva veliki servis, da li koriste dzak ili je rasklapaju (turbina itd.) pa peru sve detaljno...
Koliko kosta ugradnja klime u vasem kraju?
Kod mene u CU je 160€ ---> 100€ ugradnja i 60€ zbog 3m cevi! Ima i neki koji traze 14-17k, sve zavisi do majstora!
Jeftinije nece biti 😉

Pozdrav drustvo.Koliko kosta ugradnja klime u vasem kraju? Kod mene je od 15 000 do 18 000 za 12-cu.Sto je po meni preskupo.I odustao sam od klime.Klima TCL na Akciji u gigatronu od 49 000 na 32000din i klima je odlicna.Pozovem majstora on mi kaze oko 15 000 do 18 000 ugradnja....Kao sto rekoh to je po meni previse.A ako ugradis sam ne priznaju garanciju ili ako nema pecata servisera.
Meni je za Hisense 12ka naplaćena ugradnja 125eur. Pa mi posle za premeštanje samo vanjske, cca 15min posla isti naplatio 50eur i nije dobro ugradio (čak ni bakarne cevi nemam)! Mozda najbolje sam uzeti pa ugraditi, svako danas ima alat, a svako je i "majstor". Nije ovo nuklearna fizika.

Što se tiče garancije, ja ne znam na koji fazon ide s obzirom da baš tcl komšija uzeo preko neta čovek mu dao 5 godina i račun 🙂

Hvala @style53 Mrzelo me da se vraćam, a i hteo sam da pomognem barem na svom primeru da se čovek na zaebe ko ja. Zato i sluzi forum na kraju krajeva. 🙂
Ovaj baja je od starta sve zahebao ---> nije mogao unutrasnju jos vise da nagruva prema zidu... imalo jos malo lufta 😀

Poslednja izmena:
Pozdrav,
Vidim da se u glavnom vodi polemika oko 12K klima, no meni je neophodna neka od 9000BTU za hobi sobu + spavaću. Hobi soba je oko 4,5m2 dok je spavaca oko 20m2. Klima ide u hobi sobu, predominatno za hlađenje. Računar ima disipacije oko 650W. Spoljnji zid je pristojno izolovan. Gledao sam neke Fujitsu i Midea modele da mi se uklapaju u budžet do oko 500-600 EUR. Imam svog servisera za ugradnje. Molim za iskustva i preporuku za model 🙂

Jaooo @style53 kud me podseti padne mi mrak na oči odmah mrzi me da i gledam u nju 😓😥 Al ajde nekako i radi vidje ćemo do kada. U garanciji je za sada 😀

Pogledaj posebno post što sam stavio sve sa slikama. Direktno je povezana vanjska i unutrašnja.
Право да ти кажем, немам времена да листам и тражим претходне постове.
Поента је да ипак имаш бакарне цеви, јер се никакве друге не користе.

Право да ти кажем, немам времена да листам и тражим претходне постове.
Поента је да ипак имаш бакарне цеви, јер се никакве друге не користе.
Okačio je style gore post, a ako nemaš vremena da pogledaš, kako moguće da imaš vremen da budeš na forumu i pišeš komentare koji ama baš nikakvu poentu ne prave ? 🙂

Ja ne znam dal ovaj forum sadrzi mnogo trollova ili ovi ljudi generalno ovako dodju s vremena na vreme izlupaju neku glupost i odu. Ili sam ja prozvao fušere (klima majstore) koji masno naplaćuju za posao koji očigledno ne znaju ili neće da urade kako treba.

Nema sanse da TCL ne zahteva pecat registrovanog servisa.
To cete saznati kada budete pokusali da ostvarite garanciju.

@game889
Jedini koji ovde lupeta si ti, govoreci da nemas bakarne cevi izmedju spoljasnje i unutrasnje jedinice, te da su "direktno" povezane...cime su direktno povezane, ethernet kablom?

E sada, ta klima mora na dosta veci nosac, za 24ke.
Pored toga, ta lula(odvodna cev ispod spoljasnje jedinice) mora da se izvadi, ne znam ni koji genijalac je to tako spojio, gde vodi ona, prvo u zid, a drugo tako savijena ne moze nigde ni da odvede kondenz, nego bleji u cevi, pa onda preliva, a zimi ledi. Cudo da je i radila zimus.

Unutrasnja ti je takodje katastrofa montirana, nabijena kao da ce za ukras da sluzi, a ne vazduh da vrti.

Ja ne znam dal ovaj forum sadrzi mnogo trollova ili ovi ljudi generalno ovako dodju s vremena na vreme izlupaju neku glupost i odu. Ili sam ja prozvao fušere (klima majstore) koji masno naplaćuju za posao koji očigledno ne znaju ili neće da urade kako treba.
Проблем са временом је што га не користим како неко други жели, посебно на форуму.
Кад неко толико погреши као ти, додатним питањем избегнемо лапсус или покажемо незнање пре свега због других који читају и не разумеју прочитано.
Пошто је у питању било ово друго, можемо рећи да си био у прилици да научиш нешто ново и то ти је од мене гратис.
Следећи пут се наплаћује

@Xepoj87 da te pitam jesi zadoviljan od LN35? Znam da si imao problem is pocetka sa turbina. Kako je sada? Jel tvoja bese VG ili VG2?
Moja je 25vg2.
Zamenjen je lezaj turbine u ponedeljak. Posto nije slkrpala kada su dosli, rekao je da ako opet zaskripi, zovem da menjaju motor turbine 🙂
Mada je ovo skripalo prosle godine i mislio sam da su tada zamenili lezaj, ali posto nisam bio tada tu, ono si samo podmazali lezaj i prestalo je da skripi, tako da je 100% do lezaja.

@Xepoj87 Da to stoji, ali sam mislio pre svega na 3m namotaja cevi koje je style gore spomenuo da je dodatno platio 60e (jer je neko pitao cenu za ugradnju), koje ja ocigledno nemam, na to sve okačim foto na kojem se vidi da nemam. I dodje čovek koji visi na forumu i koji je video i ostavio komentar na post (sg kamikaza) i opet iznova komentariše i kaze da nema vremena. Sve okej ali poenta su prethodni komentari gde čovek nema vremena da provodi na forumu ali ipak provodi 🙂

@Sg kamikaza Mislio sam na 3m namotaja cevi. Što se tiče plaćanja i gratisa, nisam znao da se nešto ovde plaća, a pogotovo pojedini članovi foruma. Hoćeš u rsd/dolar/eur ?

@Xepoj87 Da to stoji, ali sam mislio pre svega na 3m namotaja cevi koje je style gore spomenuo da je dodatno platio 60e (jer je neko pitao cenu za ugradnju), koje ja ocigledno nemam, na to sve okačim foto na kojem se vidi da nemam. I dodje čovek koji visi na forumu i koji je video i ostavio komentar na post (sg kamikaza) i opet iznova komentariše i kaze da nema vremena. Sve okej ali poenta su prethodni komentari gde čovek nema vremena da provodi na forumu ali ipak provodi 🙂
To ok, 3m nije neophodno ako nemas buku od klime, a pitanje i da li u uputstvu proizvodjac to trazi, nije kod svih isto.

Nema sanse da TCL ne zahteva pecat registrovanog servisa.
To cete saznati kada budete pokusali da ostvarite garanciju.

@game889
Jedini koji ovde lupeta si ti, govoreci da nemas bakarne cevi izmedju spoljasnje i unutrasnje jedinice, te da su "direktno" povezane...cime su direktno povezane, ethernet kablom?

E sada, ta klima mora na dosta veci nosac, za 24ke.
Pored toga, ta lula(odvodna cev ispod spoljasnje jedinice) mora da se izvadi, ne znam ni koji genijalac je to tako spojio, gde vodi ona, prvo u zid, a drugo tako savijena ne moze nigde ni da odvede kondenz, nego bleji u cevi, pa onda preliva, a zimi ledi. Cudo da je i radila zimus.

Unutrasnja ti je takodje katastrofa montirana, nabijena kao da ce za ukras da sluzi, a ne vazduh da vrti.
TCL kao proizvodjac ne daje ni garantni list, nema ga u papirima, tj. treba da ga izda uvoznik a to je ComTrade ali nekim razlogom ga ne izdaje. Serviser nem a gde da udari pečat i napise datum ugradnje jer nemas nikakav garantni list kao kod drugih. Nakon 2 godine produženu garanciju preuzima Partum I njima treba samo račun i njihova produžena garancija, sa tim nosiš u servis sa kojima oni sarađuju, a to ti jave mejlom gde i kada da odneseš. Ranije je bilo da dobiješ garantni list i ako je 5 godina garancije imaš kao kupone za svaku godinu kada servis dodje da uradi godišnji servis, tada i upiše sve to.

Ja se samo nadam da ce to tako posle lagano da prodje.

Ne znam, I ja se nadam ali shvatam da je veoma zeznuto situacija ako se ne daj boze desi nesto klimi u toku garancije od 5g. U svakom slučaju videćemo šta i kako.

To ok, 3m nije neophodno ako nemas buku od klime, a pitanje i da li u uputstvu proizvodjac to trazi, nije kod svih isto.
Mislim da kod njega ipak treba 3m (Hisense)
Tako da je 100% do lezaja.
Poznato kod LN modeli doduse i kod MHI SRK (ZS i ZSX)
Pravi frku i krene da skripi kao na farmi pilica ---> pi pi pi 😀
Ovaj lezaj je npr. od Gree posao u kompletu neki 15-20min da se podmaze! Motor-Fan je vec druga prica (zamena) 🙂
IMG_20260422_102345.jpg

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno