Svakako je jasan trend gde sve veći deo populacije outsource-uje sve veći deo razmišljanja mašini.
Outsource razmisljanja ka masini koja ne razmislja...
Lepo je
@vlayza napisao, AI je samo alat svakom normalnom coveku. Ljude koji ne zele sebe da unapredjuju = ne postoje metode koje ce ih na to naterati.
A unapredjenje nije da radim matematicke radnje na abaskusu (postovanje istom, mocna stvar kada znas kako da je koristis) dok sedim ispred kompa i treba mi lupam sada proracun u nekom CAD projektu.
Evo ti primer: pravio iz zezanja malu masinu gde sam iskoristio svoje CAD znanje, proracune, mehaniku, elektroniku, lemljenje, sve sam povezao, sam isprogramirao masinu, sve sam nastelovao tipa reakcije senzora, sinhroni stepper motora itd i da ne bi masinskim kodom kontrolisao istu, najlakse bi bilo napraviti browser app koji ce crtane duzine i brzine linije pokreta pretvoriti u masinski kod.
Da ne bih dao razmisljanje masini, po tebi bih trebao da naucim i javu, php, sql itd...
Posto imam samo jedan vremenski ogranicen zivot i posto smo u 2026, dao sam AI da mi napravi app koji je odradio savrseno iz prve za 20 sekundi.
To je samo alat, koji je fenomenalan kada znas kada i gde da ga iskoristis.
Prosecan IT korisnik nije kriv sto mu je servirana nahajpovana medijska prica zarad mlacenja para kako je AI svemocan i sve savrseno zna.
Ali ono sto mozemo, kao sto sam i sam vec poducio gomilu ljudi, je da objasnis ljudima prednosti i mane ovog alata, kao sto ih svaki bogovetni ikad napravljeni alat ima.
Toliko je jednostavno.
P.S.: objasni majci kako da ga pravilno koristi