Šta je novo?

Xiaomi 17/17 Ultra

• Začetnik teme Začetnik teme Sync
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

hahahah bitno je da su mu iPhone i Samsung pinnacles of technology 😂

11696.png11697.png

manite se ovih ~100IQ amera britanca, pardon, i njihovih review-ova sa anti istok propagandom.

11698.png

naravno da i ovde nije preskočio da isproziva Kineze, bez obzira što je Beka rekla da auto jeste pun procesinga ali da je master predobar i kvalitetan

hahah ček, 2:57, kaže lik da ovde ispod nema ništa
11699.jpg
tri sekunde pokaže teardown gde se vidi ceo HP senzor i onda ponovo kaže i THINK it's the zoom sensor but it's misleading because there's nothing there.

koga vi sve nećete gledati 😂

Poslednja izmena:
Treba saslusati vise strana, ne treba biti ostrascen ni sa jednim brendom.
apsolutno se slažem, ali ajde da nađemo nekog normalnog i realnog.

ne možeš pro zapadnog lika koji koristi Apple, Samsung i Pixel i koji se oduševljava iphonom da shvataš za ozbiljno, pogotovo što u samom klipu lupa gluposti i za senzor govori kako je to prazan prostor.

ne mogu Kinezi i zapadnjaci u istu kategoriju kamere nikako, još uvek. kao da upoređuješ auto i autobus otprilike.

Ma ova generacija kineza mi nije nekako...
Vivo je prezakomplicirao sve, oppo je nabio cijenu, xiaomi je makao onu finu 70mm f1.8

Imam trenutno x100u i xiaomi 14u i iskreno više koristim 14u cisto jer je global iako mu je baterija katastrofa.
Nadam se dogodine boljoj situaciji, mada me strah ai-a koji je svake godine sve više implementiran u kamere.

Vivo je prezakomplicirao sve, oppo je nabio cijenu, xiaomi je makao onu finu 70mm f1.8

Imam trenutno x100u i xiaomi 14u i iskreno više koristim 14u cisto jer je global iako mu je baterija katastrofa.
Nadam se dogodine boljoj situaciji, mada me strah ai-a koji je svake godine sve više implementiran u kamere.
100 ultra je odličan foto uređaj, može da se ganja sa bilo kojim današnjim uređajem na main kameri..

Pa glavne kamere kod kineskih Ultri su ili mizerno poboljšane kroz noviji post-processing i za nijansu bolji HDR, ili su degradirane u odnosu na modele iz 2024. godine (Oppo i Vivo imaju malo manje senzore, a Xiaomi je u poslednje 2 generacije izbacio varijabilnu blendu).
Umesto da napreduju na tom polju, oni su počeli da štede. Najveći napredak je na polju telefoto i ultrawide kamera, mada ni tu nisu drastične razlike, posebno u odnosu na 2025 Ultra verzije.

Da se ne lažemo, X300U, X9U i 17U su bolji uređaji od X100U i 14U. Ali jednostavno ne opravdavaju toliku razliku u ceni. Istovremeno, čak i modeli iz 2024. godine i dalje imaju moćnije kamera setup-ove od najnovijih Samsung i Apple flagshipova, pa ih treba kupovati dok ih još ima u ponudi. Bilo koji kineski 2024/2025 Ultra fon, brzi power bank za putovanja i to je to. Novac je bolje trošiti na neke bitnije stvari.

Ako se ratovi širom sveta i kriza razbuktaju, a deluje da hoće, ne bi me čudilo da Ultra modele polako pretvaraju u Pro verzije, sa forsiranjem Ai gluposti.

Ja skidam kapu ko u ovo vreme može da , da keš za uređaj sa Kineskim ROM - om i garancijom ili bez da bi uštedeo u proseku 250 evra .
Iskreno ja to nikad ne bi smeo uraditi .

Čak i sa garancijom plus Osiguranjem uređaja koje je preskupo 1000 dinara mesečno plus ne daj Bože ako se pokrene osiguranje a spada u 6 - tu kategoriju osiguranih , učešće u šteti je 100 evra .

Pa glavne kamere kod kineskih Ultri su ili mizerno poboljšane kroz noviji post-processing i za nijansu bolji HDR, ili su degradirane u odnosu na modele iz 2024. godine (Oppo i Vivo imaju malo manje senzore, a Xiaomi je u poslednje 2 generacije izbacio varijabilnu blendu).
Umesto da napreduju na tom polju, oni su počeli da štede. Najveći napredak je na polju telefoto i ultrawide kamera, mada ni tu nisu drastične razlike, posebno u odnosu na 2025 Ultra verzije.

Da se ne lažemo, X300U, X9U i 17U su bolji uređaji od X100U i 14U. Ali jednostavno ne opravdavaju toliku razliku u ceni. Istovremeno, čak i modeli iz 2024. godine i dalje imaju moćnije kamera setup-ove od najnovijih Samsung i Apple flagshipova, pa ih treba kupovati dok ih još ima u ponudi. Bilo koji kineski 2024/2025 Ultra fon, brzi power bank za putovanja i to je to. Novac je bolje trošiti na neke bitnije stvari.

Ako se ratovi širom sveta i kriza razbuktaju, a deluje da hoće, ne bi me čudilo da Ultra modele polako pretvaraju u Pro verzije, sa forsiranjem Ai gluposti.
Jedina fora u vezi sa tim, odnosno u vezi biranja x100 u i slično je to što ukoliko govorimo o ceni, razlike i nisu prevelike. Da je cena x100u - 500e, a x300u - 1500e, pa da bude no brainer, ali ukoliko pogledamo cene novih telefona, oni po ceni ne odskaču previše jedan od drugog. Jeste da nije ista memorija, ali svakako, dosta ljudi bi istrpelo manji prostor i dalo 80e više, za apsolutno najnoviji uređaj.

Vivo X100 Ultra - 16GB/1024GB - €1,017.00
Vivo X300 Ultra - 16GB/512GB - €1,097.00

Tradingshenzhen.​

Jedina fora u vezi sa tim, odnosno u vezi biranja x100 u i slično je to što ukoliko govorimo o ceni, razlike i nisu prevelike. Da je cena x100u - 500e, a x300u - 1500e, pa da bude no brainer, ali ukoliko pogledamo cene novih telefona, oni po ceni ne odskaču previše jedan od drugog. Jeste da nije ista memorija, ali svakako, dosta ljudi bi istrpelo manji prostor i dalo 80e više, za apsolutno najnoviji uređaj.

Vivo X100 Ultra - 16GB/1024GB - €1,017.00​

Vivo X300 Ultra - 16GB/512GB - €1,097.00​

Tradingshenzhen.​

Ovo je samo placeholder ostao za 100u, odavno je out of stock

Tim gore. Opet, ako se nađe za neku zaista pristojnu cenu, onda je odličan izbor, ali ako je razlika tu negde slična onda, na osnovu mog mišljenja, nema poente..
Ma mi se uvek kao narod snađemo .
Nego je muka što nema uvek da neko zaključi ugovor za nas mi mu damo 700 evra a on plati 1200 evra .😃😃😃

Nazad
Vrh Dno