Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

Ako sam na A1 prepaidu (Mega plan), ne mogu da koristim gb u Makedoniji (Roam like at home/Zapadni Balkan nesto) - to se odnosi samo na postpaid ugovore? Hvala unapred!
Kakva glupost. Ja mislim da jedino u Srbiji na prepaid tarifama nema određene kvote MIN/SMS/GB za potrošnju unutar ZB.
Moj savjet ti je, zavisno od toga koliko ti MIN/GB treba i da li imaš telefon koji podržava eSIM, da pogledaš i eventualno kupiš start paket za 300RSD kod operatera Novotel BiH.

Kakva glupost. Ja mislim da jedino u Srbiji na prepaid tarifama nema određene kvote MIN/SMS/GB za potrošnju unutar ZB.
Moj savjet ti je, zavisno od toga koliko ti MIN/GB treba i da li imaš telefon koji podržava eSIM, da pogledaš i eventualno kupiš start paket za 300RSD kod operatera Novotel BiH.
Kada se Zapadni Balkan uvede u EU roaming zonu to će biti pravno obavezujuće i moraće i prepaid da se koristi kao kod kuće. Takoće svi domaći operateri moraće pakete na prepaid da naprave ma koliko god se to njima ne dopadalo.

Moze preporuka za karticu, samo za net ostalo nebitno. Caletu sam uzimao globaltel ali iskvario se signal, hvala.

Preneo broj u A1, nakon dvomesečne pauze, dočekao me Mega plan, valjda će biti 6 meseci, a posle će da vidimo, ukoliko ugase ovo sa MP, verovatno postpaid 6*1+18*50%, ako bude aktuelno.

( ne mogu da pronadjem da li je o ovome vec pisano 🙁 🙁 )

A1 pripejd

Uveli su potpunu suspenziju broja/kartice nakon 4 meseca od poslednje
dopune pripejd kredita.

Iako kartica vazi 13 meseci od poslednje dopune , oni je deaktiviraju nakon
4 meseca ( ostavljaju mogucnost reaktivacije )

Da li ovim internim propisima krse pravilnike ili zakone koji su obavezujuci za sve operatere ?

( ne mogu da pronadjem da li je o ovome vec pisano 🙁 🙁 )

A1 pripejd

Uveli su potpunu suspenziju broja/kartice nakon 4 meseca od poslednje
dopune pripejd kredita.

Iako kartica vazi 13 meseci od poslednje dopune , oni je deaktiviraju nakon
4 meseca ( ostavljaju mogucnost reaktivacije )

Da li ovim internim propisima krse pravilnike ili zakone koji su obavezujuci za sve operatere ?
Pisano je o tome, po novom A1 posle 4 meseca deaktiviraju broj. Ako ti znaci ti ga reaktiviraj.
Meni se to desilo , ali nije mi bio bitan broj i otisao zauvek.

U A1 uveli su potpunu suspenziju broja/kartice nakon 4 meseca od poslednje dopune pripejd kredita. Iako kartica vazi 13 meseci od poslednje dopune, oni je deaktiviraju nakon
4 meseca (ostavljaju mogucnost reaktivacije).
Faktički te samo isključuju iz mreže kao da je broj recimo neregistrovan i time se zabranjuju dolazni pozivi. Broj se u centralnoj bazi verovatno vodi u stanju pripravnosti, što postaje situacija od 91. dana.
Shodno navedenom, u skladu je sa pravilnicima i zakonima. Možda na radikalan i perfidan način, ali tako je već skoro pola decenije.
Jedino gde značajno odstupaju od svega toga jeste što brojeve gase i vraćaju u opticaj već posle 7 meseci ukoliko se ne uključe u telefonu i ne pokuša traženje mreže.

Kako je moguće da u A1 meni pre mesec dana istekla promocija za 500din za Top plan, a ćale i dalje ima, i piše mu da važi do kraja juna.

Kada postanes "redovan" onda u jednom momentu vise ne produze. Ali cim apstiniras, opet se vrati.

Moja prijateljica je podnela 2 zahteva za prenos brojeva u A1. Zahtevi su joj odobreni i stigle su joj poruke da će se prenosi izvršiti 04.05. u jutarnjim časovima. Da li će ona dobiti ovih 6 meseci besplatnog Mega plana, pošto na sajtu piše da oni važe do 03.05?

Hoće, to na sajtu je zapravo datum/rok do kog treba podneti zahtev, što je i logično, jer važe uslovi u trenutku potpisa. Tako su uvek i pričali ovi iz A1 kad bi neko pitao, ali su stalno i produžavali akciju, pa dosad niko nije stvarno bio u situaciji da mu broj prelazi nakon isteka. S tim u vezi, možda je i opet produže, u kom slučaju ni neće biti dileme.

U stvari, sad se setih, imali su one promene dužine, prvo 12 meseci, pa 3 samo, pa sadašnjih 6. Naravno, svako je dobio ono što je bilo u trenutku zahteva za prelazak.

Ako mi je istekao kredit u MTS, a SIM kartica još važi, da li mogu da prenesem broj u drugu mrežu ili moram prvo da uplatim minimum kredita u MTS (200 din)? Brojevi iz 5ica na probu se mogu prenositi?

ako vazi kartica naravno da moze kredit nema veze sa tim osim u slucaju a1 kad prodje 4 meseca i suspenduju karticu, ako idalje vazi moze, i da 5ica na probu moze da se prenese vec sam preneo bio i uzeo oept 5icu na probu, veoma zanimljivo posto moze vise puta da se uzme

Pa dobro tako sam i mislio. Ali kažem, već godinama obojica svakog meseca obnavljamo plan čim prethodni istekne.
Meni je zadnji sms od A1, vezano za mesecne planove i promociju, stigao prosli mesec gde je pisalo da mi je istekao taj popust koji je trajao 2 godine (top za 500 i mega za 800).
Nisam ni znao da je toliko trajalo... ali su za to vreme svakih nekoliko meseci cimali sa slicnim porukama tipa da je opet produzen..
Čekam šta će biti.
Odbio sam prelazak na postpejd pre par dana..

Istice mi Mega plan 21Maja i kolko vidim ponude kod ostalih provajdera su mrsave(sto se tice prepaid)
Cini mi se da je najbolja varijanta da zatrazim prenos u recimo MTS i onda da se nadam da mi ponude recimo 50% na Neo Surf 24m.(945rsd)
Ili da predjem na MTS Sve cool 2meseca pa se vratim na A1 u nadi da dobijem opet 6m Mega Plan?

Istice mi Mega plan 21Maja i kolko vidim ponude kod ostalih provajdera su mrsave(sto se tice prepaid)
Cini mi se da je najbolja varijanta da zatrazim prenos u recimo MTS i onda da se nadam da mi ponude recimo 50% na Neo Surf 24m.(945rsd)
Ili da predjem na MTS Sve cool 2meseca pa se vratim na A1 u nadi da dobijem opet 6m Mega Plan?
Nemam pojma sta bih ti rekao mene su pustili na mts sve cool bez poziva. Pa sam bio dva meseca u mtsu, sad sam opet 3 meseca u A1 po drugi put po 6 meseci mega plan za dzabe ...

Meni su prilikom prenosa iz A1 nudili 6 meseci besplatno, a narednih 18 meseci 50% popusta na Start, Neo 5, Neo Surf ili Neo 30.

Poslednja izmena:
To je jos povoljnije, moze i to naravno 🙂. To bi bilo nesto preko 700 mesecno u proseku.
A uz maks cimanje sa tri prelazenje za 24m bi 6m bilo Sve Cool 5700 i 18m Giga Plan to mu dodje 237.5din mesecno. 😀
E sad ko hoce da ustedi 11400 za godinu eto.

Poslednja izmena:
To je jos povoljnije, moze i to naravno 🙂. To bi bilo nesto preko 700 mesecno u proseku.
A uz maks cimanje sa tri prelazenje za 24m bi 6m bilo Sve Cool 5700 i 18m Giga Plan to mu dodje 237.5din mesecno. 😀
E sad ko hoce da ustedi 11400 za godinu eto.
Za neki dan idu novi skuplji paketi u A1, koliko ce sta poskupeti i kako ce izgledati paketi niko ne zna. Moguce da ce pripejd planovi poskupeti. Kome odgovara A1 treba potpise UO ovih par dana.

I ja mislim da će poskupeti i planovi i prepaid kartice. To sam zaključio na osnovu njihovog obaveštenja na sajtu da stupa na snagu novi Prepaid cenovnik.

I ja mislim da će poskupeti i planovi i prepaid kartice. To sam zaključio na osnovu njihovog obaveštenja na sajtu da stupa na snagu novi Prepaid cenovnik.
Gde je to obaveštenje?

Edit: Našao - https://a1.rs/o-a1/dodatne_informacije/obavestenje_za_korisnike_a1

Obaveštenje o promeni minimalnog iznosa Pripejd dopune​

03.04.2026.

Obaveštavamo vas da 05.05.2026. godine stupa na snagu novi A1 Srbija Cenovnik za Usluge Prepaid i A1 Usluge Prepaid Interneta.

U skladu sa novim Cenovnikom A1 Srbija, počev od 05.05.2026. godine minimalni iznos dopune za pripejd Korisnike, kao i za Pretplatnike sa aktiviranim tarifnim paketom Sigurica, iznosi 300 RSD.

Poslednja izmena:
To je za povećanje minimalnog iznosa dopune. Sa 200 na 300 i nije važno. Ali nigde nisam video obaveštenje o povećanju cena mesečnih planova.
Ne verujem da će sve poskupeti odjednom...borba za korisnike je suptilnija. Da će naći način i tajming da nam ga zavuku, to ne sumnjam..

Nazad
Vrh Dno