Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za biznis ni za Orion TV aplikaciju)

Pozvaše me danas sa 064 733 da pitaju ostajem li pri zahtevu za raskid i zbog čega kad su mi dali istu cenu. Ponovio da pročitaju opet poslat mejl i da sve piše - ukratko ne želim da me ucenjuju tv uslugom, imao sam kod Oriona 1 laki box +3tv app dok na Move imam 1 box +1 tv app... Reče preneće..

Pozdrav,

Da vam napišem moj slučaj.

Poslao 2 mail-a, početkom aprila i četvrtog aprila otišao u poslovnicu i potpisao zahtev za raskid ugovora. Danas stiže SMS gde kažu:

Poštovani, povodom Vašeg prigovora, obaveštavamo Vas da je realizovana korekcija računa za mart 2026. godine, kao i da će Vam nastavak korišćenja usluga biti omogućen bez promene u pogledu iznosa mesečne naknade za usluge koji koristite, do isteka obaveznog perioda važenja ugovora. Korigovani račun za mart, biće Vam naknadno poslat na adresu za dostavu računa sa definisanim novim rokom za plaćanje. Zahvaljujemo se na poverenju koje nam ukazujete korišćenjem naših usluga i nastavku uspešne poslovne saradnje.

Zovem call centar, posle 15 minuta se javi prijatna devojka kojoj kažem da sam u poslovnici tražio raskid ugovora i da mi danas stiže ovaj SMS koji me je sada zbunio, ona odgovara da to šalju u slučaju da se predomislim, a da će mi se svakako javiti neko da informacijom kada i šta od opreme treba da vratim ukoliko i dalje želim da raskinem ugovor.
Reko želim svakako da raskinem, hvala puno na informacijama.
Pozdrav društvo, samo da javim da sam uspešno razdužio opremu i raskinuo ugovor.

Danas su me dva puta zvali da ponude istu cenu do isteka ugovora, prvi poziv je bio korektan, a drugi je bio izuzetno bezobrazan, čak mi je operater pretio kako imam ugovor još godinu dana i kako oni meni čine uslugu što mi nude isti cenu, naravno fino sam mu objasnio da može to što je rekao da okači mačku o rep. Takođe mi je rekao kako će on to sada da prosledi nekome trećem, ali posle 10 minuta stiže poruka da mogu da razdužim opremu i raskinem ugovor bez penala.

Odmah sam otišao do njih i to završio.

Što se mene tiče, MTS je završio.

Inače nemam neku alternativu, ali uspeo sam da uzmem A1 5G i za sada sam zadovoljan.

Da se javim i ja, da su se konacno danas smilovali da mi posalju:

Poštovani,

Dana 20.04.2026. godine je upućeno obaveštenje o rešenju Vaše reklamacije sledećeg sadržaja:

''Poštovani, povodom Vašeg obraćanja, obaveštavamo Vas da će Vam nastavak korišćenja usluga biti omogućen bez promene iznosa mesečne naknade, do isteka obaveznog perioda važenja ugovora. Istovremeno Vas obaveštavamo, da ćemo martovski račun ponovo obraditi i po potrebi korigovati u skladu sa utvrđenim stanjem. Zahvaljujemo se na poverenju koje nam ukazujete korišćenjem naših usluga i nastavku uspešne poslovne saradnje. Vaš Telekom Srbija''

Srdačan pozdrav,

Prvi mejl sam poslao 06.04. i jos 3 u medjuvremenu, i zvao 2-3 puta centar, da pitam sta se desava... sad cekam da stigne negde korigovan mart. Nista ne placam dok ne isprave, i naravno pod uslovom da za april bude stara cena. 🙂

Ja sam predao opremu, nakon što mi je neki od zahteva za raskid rešen, ne znam tačno koji.
Uprkos tome što sam u međuvremenu martovski "račun" izmirio delimično, po starom iznosu, pa uložio prigovor na njega koji još nije rešen,
predaja opreme je prošla bez trzavica u mom slučaju, navodno to, citiram, "nema veze jedno sa drugim".
Isto toliko proporcionalno nameravam da platim i za april, a ostatak me ne interesuje.

Da se ne ljubimo..

Kod mene na MojMTS nalogu je "porudžbina" kreirana na datum vraćanja opreme (23.04. ) i dalje sa statusom "U radu" i još uvek nisam dobio to SMS obaveštenje o "demontaži" usluge.

Ja sam predao opremu, nakon što mi je neki od zahteva za raskid rešen, ne znam tačno koji.
Uprkos tome što sam u međuvremenu martovski "račun" izmirio delimično, po starom iznosu, pa uložio prigovor na njega koji još nije rešen,
predaja opreme je prošla bez trzavica u mom slučaju, navodno to, citiram, "nema veze jedno sa drugim".
Isto toliko proporcionalno nameravam da platim i za april, a ostatak me ne interesuje.

Da se ne ljubimo..
Ja sam se isto zalio da koriguju martovski racun po ugovoru sa orionom do 24.3. (tad sam vratio opremu), imam u mojim zahtevima BBTF pod prijavljenje smetnje...videcemo kad ce resiti i vrv cu morati da pisem prigovor i na aprilski racun (oni raskid proknjizili tek 22.4.).
Ja sam platio po ugovoru do dana vracanja opreme i to je to.

Ja ću sad da odem da najavim izlazak, onda još tih 30 dana i gotovo. Sad sam inače tek skapirao, kada sam pokušavao da saznam nešto na broj 19813 iako imam "neograničen" telefon, naplaćeno mi je 700 dinara... Znači tek sad nema teoretske šanse da išta imam s Telekomom.

Danas sam bio u poslovnici da podnesem zahtev za raskid, i dok sam uspeo to uraditi, malo mi je čudno kako je sve brzo prošlo.

Kada sam otišao u poslovnicu, podneo sam zahtev za raskid ugovora, ali ništa nisam napisao. Sve što se dogodilo je to gde me radnica pitala za par ličnih podataka (tj. ime, prezime, broj, itd.), i tražila potpis, i aj ćao, to je to.

Za vas koji ste isto podnosili zahtev preko poslovnice, kakvo vam je iskustvo bilo? Da li ste morali da pišete zbog čega raskidate ugovor, ili vas nisu uopšte pitali za to kao kod mene?

Mnogo mi je čudno kako je ovo sve brzo prošlo, a na papiru, sve što mi je napisano, osim ličnih podataka je, "ORION KORISNIK" u polju "Napomena", i da mi je paket neki "ADSL GPON 5G" što mi nema smisla jer sam i dalje na optici.

No, kada sam se vratio kući, sve sam im lepo napisao na email zbog čega raskidam ugovor, i da se cena tokom raskida bude korigovana prema starom Orion ugovoru, tako da se nadam da će taj zahtev odobriti, a ovaj u poslovnici ignorisati.

Dodatno, kao što su prethodni korisnici napisali na ovoj temi, i meni nije stigao korigovani račun za mart, a onu SMS poruku sam dobio još u ponedeljak (20.04.).

Konacno dobio odgovor ali nakon sto sam poslao mail na supernova 😁
Zar ovo nije isti tekst kao što su napisali na SMS poruci?

@Carlex92 NIje "ADSL GPON 5G" nego "ADSL GPON SN". SN je za Supernova, GPON je za GPON ( = optika) a "ADSL" na početku jer su m*roni i njima je svaki kućni internet od kad postoji Telekom bio smatram za "ADSL internet".
To je tako normalno tj očekivano i kod svih nas se dešava, da podneti zahtevi, prigovori i "smetnje" u vezi internet usluge se evidentiraju na takav način i da se to što si pročitao može pročitati na MojMTS portalu.

@Carlex92 NIje "ADSL GPON 5G" nego "ADSL GPON SN". SN je za Supernova, GPON je za GPON ( = optika) a "ADSL" na početku jer su m*roni i njima je svaki kućni internet od kad postoji Telekom bio smatram za "ADSL internet".
To je tako normalno tj očekivano i kod svih nas se dešava, da podneti zahtevi, prigovori i "smetnje" u vezi internet usluge se evidentiraju na takav način i da se to što si pročitao može pročitati na MojMTS portalu.
Moja greška. Sada kada sam opet proverio, jeste SN ne 5G.

Danas sam bio u poslovnici da podnesem zahtev za raskid, i dok sam uspeo to uraditi, malo mi je čudno kako je sve brzo prošlo.

Kada sam otišao u poslovnicu, podneo sam zahtev za raskid ugovora, ali ništa nisam napisao. Sve što se dogodilo je to gde me radnica pitala za par ličnih podataka (tj. ime, prezime, broj, itd.), i tražila potpis, i aj ćao, to je to.

Za vas koji ste isto podnosili zahtev preko poslovnice, kakvo vam je iskustvo bilo? Da li ste morali da pišete zbog čega raskidate ugovor, ili vas nisu uopšte pitali za to kao kod mene?

Mnogo mi je čudno kako je ovo sve brzo prošlo, a na papiru, sve što mi je napisano, osim ličnih podataka je, "ORION KORISNIK" u polju "Napomena", i da mi je paket neki "ADSL GPON 5G" što mi nema smisla jer sam i dalje na optici.

No, kada sam se vratio kući, sve sam im lepo napisao na email zbog čega raskidam ugovor, i da se cena tokom raskida bude korigovana prema starom Orion ugovoru, tako da se nadam da će taj zahtev odobriti, a ovaj u poslovnici ignorisati.

Dodatno, kao što su prethodni korisnici napisali na ovoj temi, i meni nije stigao korigovani račun za mart, a onu SMS poruku sam dobio još u ponedeljak (20.04.).

Ja tu SMS poruku nisam ni dobio, a oni kazu da je poslata 20.4. Kada sam zvao call centar ona mi je procitala ovaj tekst poruke. Iz tog razloga sam im pisao mail, a iz call centra su mi rekli da pisem mail na supernova i da trazim da mi posalju tekst poruke, kao i da ni slucajno ne placam ovaj racun za mart koji sam dobio nego da sacekam novi i da ne brinem da cu ostati bez usluge iako mart nije plaćen.

Da li neko ima problem sa orion kanalima? Mogu da slušam radio, da gledam sadržaj unazad ali live nikako, prijavljuje greške kanal nije trenutno dostupan. Zvao sam ih još danas preko dana, uskoro će vas zvati neko da popravimo i ništa. Da li neko imao sličan problem i kako ga je rešio?

Samo da ti ne naplate penale - možeš ti uvek da raskineš ugovor u po' dana i noći ali plaća za ugovoren period osim u slučaju jednostrane izmene uslova. Svakako dobro da si bar u mail-u naveo razloge (valjda znači nešto)

(Orion ugovorni korisnik) Posle prigovora 09.04.26 i više urgencija sa navodom svih razloga neprihvatanja nove cene, postupanja protiv ugovora, neobaveštavanja, ne pitanja da li hoću ili neću, dobio sam juče od SuperNove!?! (a pisao sa Mts-u) sledeći odgovor:

From:[email protected]
To:me

Poštovani,
Proverom smo ustanovili da je Vaš prigovor rešen pozitivno i da je odobrena stara cena za korišćenje usluge do isteka ugovorne obaveze. Račun za mart će biti ponovo obrađen. Korigovana faktura će Vam biti naknadno dostavljena sa drugim rokom za plaćanje.
Evidentiran je zahtev broj 1-1632904..... i prosleđen nadležnoj službi kako bi Vam rešenje po uloženom prigovoru bilo ponovo dostavljen na Vaš broj telefona 063.........
Srdačan pozdrav,
.........
Da li sam sada ja budući korisnik Mts-a ili SN (takođe deo Mts-a)? I pošto se uverim u gornje navode, kad vidim novi račun, ako se rešim da nastavim servis, sa kojom kompanijom pravim ugovor, sa Mts, koji me je preuzeo, ili sa NS za koju nemam pojma po kom osnovu se javlja meni, a opet bez ikakvih pitanja, objašnjenja, uslova itd???
(Mislim kao da je u pitanju Monca!)

Ne postoje firme "mts" i "supernova".

Postoji firma "Telekom Srbija a.d." i ona ima nekoliko svojih brendova:
  • mts - brend koji koriste za: jednu uslugu mobilne telefonije, uslugu fiksnog pristupa za telefon, internet i televiziju preko ADSL/VDSL i GPON1 mreže
  • supernova - brend koji koriste za: uslugu fiksnog pristupa za telefon, internet i televiziju preko DOCSIS i GPON2 mreže
  • globaltel - brend koji koriste za drugu uslugu mobilne telefonije (na istoj fizičkoj mobilnoj mreži)
Korisnici "mts" brenda se nalaze u njihovoj CRM bazi gde je osnovni "ključ" od ranije bio broj fiksnog telefona ili mobilnog telefona, pa zato još uvek ne daju usluge fiksnog pristupa TV ili internet bez fiksnog broja.

Supernova je bila odvojena firma do 1.6.2021., te su korisnici "supernova" brenda ranije bili upisani u odvojenom CRM sistemu, i imali su odvojenu ponudu gde su čak i usluge i cene bile drugačije, i u ovoj bazi korisnika nisu niti zahtevaju da se koristi fiksni.

Već dve-tri godine unazad, oni prenose celokupnu bazu korisnika u (valjda) novi CRM sistem - kroz koji korisnici mogu videti svoje usluge preko mojmts portala. Pa će valjda jednom sve spojiti - zbog čega još uvek nije, pitanje je za telekom.

I kod mene ispravili račun. Nema još odgovora u vezi raskida zbog 2 tv na move umesto na 4 kao što je bilo kod Oriona.

Prilozi

• Screenshot_20260429_161746_rs_mts_MainActivity.jpg
    Screenshot_20260429_161746_rs_mts_MainActivity.jpg
    56.6 KB · Pregleda: 31
Koristim prepaid optički internet po ceni od 1800 dinara, bez ugovorne obaveze. Usluga mi je i dalje aktivna bez ikakvih prekida, a do sada me niko nije kontaktirao u vezi novih ponuda. Ima li nekih novosti za prepaid korisnike? Da li nastavljam da uplaćujem novac na Orionov račun?

Koristim prepaid optički internet po ceni od 1800 dinara, bez ugovorne obaveze. Usluga mi je i dalje aktivna bez ikakvih prekida, a do sada me niko nije kontaktirao u vezi novih ponuda. Ima li nekih novosti za prepaid korisnike? Da li nastavljam da uplaćujem novac na Orionov račun?
Prijatelju, samo vrati zadnjih 20 stranica i čitaj. Nepostoji više Orion. Ende. Otvori svoj nalog na Mojmts. Tu ti je i NOVA CENA i račun. Ali ti si zakasnio i to dobro.
Ukratko: "NE UPLAĆUJ NOVAC NA ORIONOV RAČUN-pritom nemaš ni poziv na broj.
MojMTS i sedi, da ne padneš u nesvet.
Sportski pozdrav 🙋‍♂️

Nazad
Vrh Dno