Šta je novo?

Yettel.bank ex Mobi Banka (2024 / 2025 / 2026)

ali je problematika sto nemam stalna mesecna primanja
Ne moraš da ih imaš, to je samo uslov za besplatno održavanje. Ali ti slobodno možeš da ga platiš (ili trošiš 30k mesečno debitnim karticama), to je 595 dinara mesečno, manje od naknade za dva podizanja na tuđem bankomatu, a da pritom imaš dodatne benefite. Tek bi uštedeo i novac i vreme kada bi tako plaćao račune i slično. Alternativno, možeš da otvoriš besplatni iRačun u Raiffeisenu. Stvarno je dosta mogućnosti, a odlična je i pomenuta ideja o podizanju gotovine uz kupovinu, jer isto ide bez provizije.

odma uplatio na Lite racun koji mi je otvoren, a oni su skidali mesecno novac
U tome je stvar, uplatio si na tekući račun, a sistem je vukao rate jednom mesečno na kreditni. Preko aplikacije si mogao sam da sve odmah preneseš na račun kredita, i on bi se automatski zatvorio u roku od jednog dana, kada bi već tačno sistem zaključio da je kredit namiren. Svakako, ostavio sam link sa detaljima u prethodnoj poruci.

• Like
Reagovanja: uji
odlična je i pomenuta ideja o podizanju gotovine uz kupovinu, jer isto ide bez provizije.
Nisam znao da je ovo bez provizije. Imam yettel max ali se desi da sam u nekom kraju gde nema nikakvog bankomata a treba mi keš.
Kako ovo tačno funkcioniše, uđem u maxi i ideu (je l ima to još neko?) kupim recimo bananicu i kažem na kasi da bih i podigao 2,000 din i platim debitnom master. To prođe bez provizije?

Nisam znao da je ovo bez provizije.
Osim u Raiffeisen banci za Visa kartice 0.5%, dok sa Dinom je ostalo besplatno.
Uđem u maxi i ideu (je l ima to još neko?) kupim recimo bananicu i kažem na kasi da bih i podigao 2,000 din i platim debitnom master. To prođe bez provizije?
Da. Upravo tako, koju god karticu da koristiš, prođe bez provizije. Zamoliš kasira da ti provuče po jedan artikal na svakih 5000 i on iz kase vadi gotovinu, a to za njih funkcioniše kao uplata pazara. Imaju još NIS, OMV i DTL PerSu.

platim debitnom master. To prođe bez provizije?
Upravo tako, koju god karticu da koristiš, prođe bez provizije.
Čisto da napomenem, a već smo i pisali o tome, tarifnik ima stav Isplata gotovog novca korišćenjem platne kartice na šalterima pošte, drugih banaka i POS terminala u zemlji (Dina i MasterCard) *****, za koji je naknada 2% (min 300 dinara). Pritom ove zvezdice znače ***** U slučaju kupovine uz povrat novca na POS-u naknada se obračunava na iznos podignute gotovine. S te strane je situacija nesigurna, jer je predviđena provizija za ovakve transakcije, ali smo utvrdili da je u praksi sve bez naknade.

Dodatno, za Dinu svakako ne bi ni smelo da je bude, jer NBS garantuje da je podizanje gotovine uz kupovinu njome bez troškova za svakog učesnika transakcije (banke, kupci, trgovci), tako da Yettel (isto kao Raiffeisen) makar na nju ne bi ni smeo da primeni ovaj stav, tj. lako bi eventualna takva situacija bila rešena jednom pritužbom. Ipak, ne bi bilo iznenađenje ako bi odjednom aktivirali ovaj stav za Mastercard, jer ih tu ništa ne sprečava, kao što je Raiffeisen uradio sa Visom, mada su oni to morali da dodaju u tarifnik.

Izvinjavam se ako uskacem u neku temu (nista hitno🙂),imam pitanje da li je neko menjao mozda broj telefona na Yettel Sve usluzi?Tacnije,broju za koji mi je vezana usluga istice ugovor.Hteo bih taj broj da prebacim na prepaid,a drugi da vezem za tu uslugu.Da li kada dodje vreme da idem na "deaktiviraj" pa da ponovo aktiviram sa novim brojem (cega me je strah..jer kada imate kreditnu karticu sa putnim osiguranjem..i resite sami da je ugasite pre isteka- uz sledece ponovno izdavanje,nekada kada vam zatreba..ne dobijate vise osiguranje.Tacnije,vazi samo uz prvo izdavanje i svako produzavanje...ne pitajte me kako znam🤣)..ili da cekam da sami provale/obaveste me da broj vise nije pod ugovornom obavezom, pa onda?

Koliko sam upućen (nije lično iskustvo), odmah će ti suspendovati pogodnosti istekom ugovorne obaveze. Isto tako će ih reaktirivati ako je obnoviš, i to je jedino što smem da napišem sa sigurnošću, mada me ne bi čudilo da ima kašnjenja (ili nekog nezvaničnog grejs perioda) u pojedinačnim slučajevima.

Pritom tvrde da to ne utiče na važnost putnog osiguranja, makar su tako rekli u meni poznatom slučaju, ali valjalo bi da ih i ti zvanično pitaš, jer jeste sumnjivo. Isto navodno važi za bankarski uslov, ako slučajno jedan mesec ne primiš platu i slično. Ako je stvarno tako, dobro je pitanje šta to tačno znači iz ugla osiguranja, tj. da li ono važi sve vreme ili ne u danima suspenzije, kao i šta se dešava ako dođe do neke greške, npr. u računanju 30k potrošnje (a imalo je tih slučajeva), ko tako reguliše bankarski uslov.

Dobro je pitanje i za promenu broja. S jedne strane, ne bi trebalo da utiče (uslov je da imaš odgovarajuću UO, nije zvanično važno na kom broju), a s druge možda polisa nekako i jeste vezana za broj. Svakako, napomenuo bih samo da sam video da si u temi o operateru pitao za dodatni popust kod prenosa broja iz druge mreže. Ukoliko bi ga dobio, npr. 50% u toku cele ugovorne obaveze, ne bi mogao da aktiviraš Yettel sve na osnovu tog broja. Za to je potrebno da budeš na komercijalnoj ponudi, dakle samo ono sa sajta.

Hvala puno na odgovoru.Slazem se da je sve nekako sturo objasnjeno,a verujem da ni oni sami ne znaju odgovore na dosta stvari 🙂 Za kreditnu karticu sam siguran da ukoliko je sam deaktiviras (prevremeno ugasis tj ugasis uopste), a onda posle npr.godinu dana ti treba ponovo (sto je skroz legitimno..otplatio si je,ne zelis vise,ali eto,treba ti opet),ne dobijas osiguranje uz tu novu (bez obzira sto je nov ugovor,drugaciji uslovi,iznos)..iz kog razloga-ne znam.Delimicno se ogradjujem jer ke to bilo pre dve,tri godine,ali verujem da je i sada tako

Da, to za kreditnu karticu važi i dalje, ali tu su drugačije okolnosti. Između ostalog, tu je eksplicitno naglašeno da se osiguranje dobija samo prilikom prvog izdavanja, dok kod Yettel sve nema reči o tome. Takođe, tu se i sama kreditna kartica Mastercard Standard (za koju je osiguranje vezano) otkazuje, dok debitna Mastercard World koja ide uz Yettel sve nastavlja da važi i prilikom suspenzije programa. Drugim rečima, ni kod Yettel sve reaktivacijom programa ne dobijaš novu polisu (što bi moralo da se desi kod izdavanja nove kartice), samo bi trebalo da stara nastavlja da važi, ukoliko je uopšte i ona bila suspendovana. Ima smisla da im agenti kontakt centra ne znaju sve detalje, ali valjda bi znali kome da proslede upit.

Primećujem sad da su "popravili" bag u prikazu detalja plaćanja. Navodnici jer su to što se uvek prikazivao današnji datum kao datum prijema rešili tako što datum prosto više ne piše, već samo Beograd kao mesto, iako i dalje stoji "mesto i datum prijema". Usput su zeznuli enkodiranje karaktera, pa se srpska slova prikazuju kao upitnici...

Ja konstantno reprodukujem problem gde kada na ios udjem u aplikaciju i probam da "ocistim" sve notifikacije (a ima ih 20+) stranica ucitava 30+ sec i onda prestane (verovatno canceluje se request zbog trajanja). I onda 100% svaki put aplikacija ne ucitava, kada odem na sajt vraca 500 greske.

Ja verujem da ili sam baksuz da svaki put ubodem kada imaju problema ili ja nekako prouzrokujem taj problem kada brisem notifikacije. Saznacemo za par nedelja kad se nakupe notifikacije 😀

Meni se na Androidu to ne dešava, mada mi se nikad ni ne nakupi toliko. Ali podsetio si me na drugu stvar koju su (stvarno!) popravili, a to je upravo učitavanje sadržaja obaveštenja. Ranije se samo prvo prikazivalo kako treba, a onda je za svako sledeće moralo da se tapne kako bi se prikazalo (bez toga je kao prazno), a sad se svako prikazuje bez problema.

Da, to za kreditnu karticu važi i dalje, ali tu su drugačije okolnosti. Između ostalog, tu je eksplicitno naglašeno da se osiguranje dobija samo prilikom prvog izdavanja, dok kod Yettel sve nema reči o tome. Takođe, tu se i sama kreditna kartica Mastercard Standard (za koju je osiguranje vezano) otkazuje, dok debitna Mastercard World koja ide uz Yettel sve nastavlja da važi i prilikom suspenzije programa. Drugim rečima, ni kod Yettel sve reaktivacijom programa ne dobijaš novu polisu (što bi moralo da se desi kod izdavanja nove kartice), samo bi trebalo da stara nastavlja da važi, ukoliko je uopšte i ona bila suspendovana. Ima smisla da im agenti kontakt centra ne znaju sve detalje, ali valjda bi znali kome da proslede upit.

Kad se već priča o polisi...

Da li je neko proveravao na koji način će se obračunavati broj provedenih dana u inostranstvu sada kada u EU više nema pečata? Do sada su prilikom isplate premije tražili kopije svih strana pasoša, kako bi bili sigurni kada je bio ulazak/izlazak i da nije prekoračen broj dana.

Primećujem sad da su "popravili" bag u prikazu detalja plaćanja. Navodnici jer su to što se uvek prikazivao današnji datum kao datum prijema rešili tako što datum prosto više ne piše, već samo Beograd kao mesto, iako i dalje stoji "mesto i datum prijema". Usput su zeznuli enkodiranje karaktera, pa se srpska slova prikazuju kao upitnici...

Mene Yettel Bank aplikacija podseća na večnog studenta koji godinama izlazi na ispit i svaki put pada.

Ne znam sta je falilo Mobi bank aplikaciji.Ne znam ni zasto su ukinuli podizanje novca preko mobilnog na bankomatima,ali ajde.

Kao što u ovoj novoj aplikaciji sada već godinama ne mogu da isprave urnebesne greške i nedostatke, tako u staroj nisu mogli da omoguće da rade notifikacije.

Ni stara ni nova aplikacija nisu loše. Loš je sektor banke zadužen za funkcionisanje tih aplikacija.

Stara aplikacija je bila uzas, novoj fali par funkcionalnosti i rastezu se s tim kao testo

Stara aplikacija je bila uzas, novoj fali par funkcionalnosti i rastezu se s tim kao testo

Ne znam u čemu je bila užas? Sve što koristim u novoj aplikaciji imao sam i u staroj aplikaciji, dok određene funkcije koje su postojale u staroj aplikaciji ni posle dve godine nisu implementirane u novoj aplikaciji.

Menjali su navodno core sistem, za šta, pitam se, kad se opet javljaju fantomski minusevi. Juče isto vidim nedozvoljeni minus i zatezna kamata, mrtva trka sa OTP.

Ja ni na Erste stvarno nemam zamerku.Zatvorio sam (jedva,nekako) u Aik banci,otvorio u Erste i nemam ni na njih zamerki,a jos imaju neku Dzordz novu aplikaciju (nisam neki zahtevan korisnik pa mozda nisam ni kompetentan)

Bilo ih je itekako, troma i neretko nestabilna aplikacija, konstantno neka greska pri otvaranju its itd.

Ovu novu nikako da utegnu do kraja i to jos vise iritira jer je generalno bolja

A zbog cega su ukinuli podizanje para preko mobilnog na bankomatu?To su jedini imali i bas je bila lepa fora

Jedno pitanje ako neko koristi oročenu stednju, jel se kamata kod yettela isplaćuje mesečno ili tek posle isteka npr 3-6-12 meseci. Imam nešto u ProCredit-u što sam oročio dok je bila kamata 4.5% na 3 meseca i isplate mesečno (1.u mesecu) na dinarski tekući kamatu, ali kad se to završilo spustili su me na neku klasik štednju od 2% pa hoću da prebacim u yettel.

Kad je ovo ukinuto? Ja juce podigao na aik bankomatu...
Opcija mCash (podizanje skeniranjem barkoda ili ukucavanjem vremenski ograničenog koda od 16 cifara) ukinuta je zaključno sa promenom Mobi na Yettel mobilnu aplikaciju (web je radio još neko vreme u ograničenom opsegu opcija).

Jedno pitanje ako neko koristi oročenu stednju, jel se kamata kod yettela isplaćuje mesečno ili tek posle isteka npr 3-6-12 meseci. Imam nešto u ProCredit-u što sam oročio dok je bila kamata 4.5% na 3 meseca i isplate mesečno (1.u mesecu) na dinarski tekući kamatu, ali kad se to završilo spustili su me na neku klasik štednju od 2% pa hoću da prebacim u yettel.
Tek posle isteka oročenja.

A zbog cega su ukinuli podizanje para preko mobilnog na bankomatu?To su jedini imali i bas je bila lepa fora

Opcija mCash (podizanje skeniranjem barkoda ili ukucavanjem vremenski ograničenog koda od 16 cifara) ukinuta je zaključno sa promenom Mobi na Yettel mobilnu aplikaciju (web je radio još neko vreme u ograničenom opsegu opcija).
Jeste mCash ukinut, ali ga je zamenio Google/Apple pay. Mogu i dinari i evri da se podizu i uplacuju.

Nazad
Vrh Dno