Šta je novo?

Yettel.bank ex Mobi Banka (2024 / 2025 / 2026)

Možda glupo pitanje, ali koja vam je upotrebna vrednost te opcije? Padaju mi na pamet neki granični slučajevi, ali kontam da nisu oni, pošto se pominje redovna upotreba.
Placanje na rate bez kamate 😅 malo veca peripetija u sustini za tako nesto, a druga opcija otplata kreditnog limita kreditnom karticom, ukoliko se dug ne smanjuje.

Ja redovno to radim, nema provizije, a i mene su u pocetku ubedjivali da ima na web-u, pq im kazem da nema, tamo su rate, a revolving moraju oni rucno. Sada me vise ne pitaju, samo proslede, naravno transakcija mora biti izvrsena i odradjena master karticom, kao i do sada sto su bili uslovi.
Da, debitnom mastercard je odradjena transakcija .. cimacu ih sutra da mi to prebace na revolving

Možda glupo pitanje, ali koja vam je upotrebna vrednost te opcije? Padaju mi na pamet neki granični slučajevi, ali kontam da nisu oni, pošto se pominje redovna upotreba.
Za moje potrebe revolving je daleko povoljniji od deljenja na fixne rate i kamatu od 6 % na iznos

Tek sada stigao trajni nalog za struju, tako da mi ništa ne znači. Juče sam platio IPS-om, a transakcija je procesuirana sa zakašnjenjem. Ovih par dana su nalozi nešto bili prebacivani u kliring pa realizovani idućeg dana. Mislim, neće da padne kuća za par dinara kamate, ali ovo je po treći put da se dešava veći ispad i ne pada mi na pamet više da puštam naloge iz Yettel banke osim internih u krajnjem slučaju.

I za EPS Beograd je stiglo juče tokom dana, tkd ništa od popusta. Meni je dosad bilo ok, jer i ne razmišljam o tom računu dok ne stigne notifikacija/mejl od Yettel-a - onda odmah uzmem platim da ne bih zaboravio.
Ali ovako je stvarno bzvz, ne znam zašto je tolki problem baš sa EPS računom na klik ako se zna da ga sam EPS šalje oko 5. u mesecu... Znači treba im više od dve nedelje da ga proslede kao račun na klik.

Nista od 7% ako je samoocitavanje, 5% popusta je za uplatu do 28. Tako da bice nesto.

Meni je dosad bilo ok, jer i ne razmišljam o tom računu dok ne stigne notifikacija/mejl od Yettel-a - onda odmah uzmem platim da ne bih zaboravio.
I ja isto ovako plaćam, kad već imam račun na klik zaista ne mogu da zamaram dodatno mozak i da se setim svakog dvadesetog u mesecu da l mi je yettel banka već slala račun ili nije. Nije bitan procenat popusta, preživeću bez njega, al stvarno neozbiljno da ne mogu da ispoštuju rok za dostavu računa.

Zato nova Dina kartica stigla za 48 sati od reizdavanja, ne voze vise zapregom izgleda

I ranije su na mnogim lokacijama kartice stizale dva radna dana od poruke da su poslate. Veći je problem bila sama izrada, tj. vreme čekanja od iniciranja do slanja.

Upravo su ponudili mojoj zeni milion i dvesta kredit na klik (vraca se milion i sesto),ali pazi sad ona je otvorila lajt racun pre 3 godine zbog telefona na rate (koji je otplatila mnogo pre za nekih 6 meseci) i posle nikad nista i zaboravila uopste do ovog mejla da ima racun u yetel banci,a kamoli da prima platu ili jos nesto hahah ubedljivo najjaca banka opet sam se ubedio kolko su ludi…

Upravo su ponudili mojoj zeni milion i dvesta kredit na klik (vraca se milion i sesto),ali pazi sad ona je otvorila lajt racun pre 3 godine zbog telefona na rate (koji je otplatila mnogo pre za nekih 6 meseci) i posle nikad nista i zaboravila uopste do ovog mejla da ima racun u yetel banci,a kamoli da prima platu ili jos nesto hahah ubedljivo najjaca banka opet sam se ubedio kolko su ludi…
Meni je ovo krajnje zabrinjavajuce.

Ne moze da ne odobre,to je vec ponuda,kliknes i pare odma na racunu za par sekundi,tako sam ja podigo pre 5-6 godina 500.000,jednostavno ovo je vec postala sprdnja od banke.

Ja sam davno imao racun, zatvorio...

Skoro opet otvorio, treci dan od otvaranja, dakle ne da mi kartice nisu stigle (stigle su posle 42 dana), niti primam platu preko yetel banke nista.. Dakle treci dan od otvaranja ponuda za 900 000 kredita 😀 Carevi majkemi.

Kolega ima racun, uzeo je kredit. Tj prihvatio je tu ponudu neku slicnu. Nista mu nisi trazili od papira itd...

Novac odmah na racunu.

Jel probao neko da ne vrati na vreme? 🤔
Pitam za drugara, da vidimo kakav im je mehanizam zaštite 😄

Ja sam davno imao racun, zatvorio...

Skoro opet otvorio, treci dan od otvaranja, dakle ne da mi kartice nisu stigle (stigle su posle 42 dana), niti primam platu preko yetel banke nista.. Dakle treci dan od otvaranja ponuda za 900 000 kredita 😀 Carevi majkemi.

Kolega ima racun, uzeo je kredit. Tj prihvatio je tu ponudu neku slicnu. Nista mu nisi trazili od papira itd...

Novac odmah na racunu.
Ma da bre ja sam licno podigo isto na klik i odma pare ja mislio trazice mi nesto,ona cak nema ni karticu,dina se dobijala tad uz lajt racun koja se negde zaturila i nikad nije stigla ali nju bas bolelo uvo i nije ni isla da pita niti zvala,cirkus od banke🤣

• Like
Reagovanja: M J
Kod mene je 309k kamate, 70 meseci, 900k kredit

Ponudili i meni tako sve bajno u ProCredit, ali onda sledi fusnota da mogu da preuzmu podatke sa portala ePlatforma (iliti Moji podaci za banku, u kojoj i Yettel od početka takođe učestvuje) pa je verovatno sada sve time pojednostavljeno. Mislim se, džabe mi nudite, nisam na plati. Elem, Yettel obavestio da su objavljene nove SEPA tarife, provizija za slanje minimalno 600, a prijem 240, dok je zajedničko 0.4% za više iznose.

Od toga žive izgleda, jer im je kamata 10.95%. Ko uzme danas sa tom kamatom, nije normalan po meni, jer ima daleko (da ne kažem upola) povoljnijih NKS/EKS od njih. A razlika na dugačak period nije zanemarljiva uopšte…
Danas je barem banku promijeniti postalo lako…

Ponudili i meni tako sve bajno u ProCredit, ali onda sledi fusnota da mogu da preuzmu podatke sa portala ePlatforma (iliti Moji podaci za banku, u kojoj i Yettel od početka takođe učestvuje) pa je verovatno sada sve time pojednostavljeno. Mislim se, džabe mi nudite, nisam na plati. Elem, Yettel obavestio da su objavljene nove SEPA tarife, provizija za slanje minimalno 600, a prijem 240, dok je zajedničko 0.4% za više iznose.
Pa nije sve bajno ako je kamata 400 soma😂

Upravo je u tome i suština, prezentuju kao kredite na reč, a ustvari ima uslova. Ono, šta znam, nije uporedivo, ali što pa i da se ne iskoristi, ko u AIK otvori Start paket do 31. maja ostaje bez održavanja, prebaci platu u roku od 45 dana od datuma otvaranja pa dobije 5000, plus ostvari pravo na beskamatnu pozajmicu od 100k i još ima pravo non-stop štednju.

Nazad
Vrh Dno