Šta je novo?

SEPA Srbija

Bice to sve top kad podvikne nasa guvernerka.😉

Cirkus je što će i dalje da traže izjave za svaki priliv, iako bi SEPA trebalo da eliminiše taj korak i da se izjava traži u izuzetnim slučajevima.

Polako sacekajte pocetak, sredinu maja da se oglasi NBS da uvede mkratorijum na naknade u bankarstvu i bice priliv do max.120 din a placanje max. 720din. Bice i novih mera za kredite, vise o tome pocetkom maja tj.kada bude naredna sednica IO valjda 6. ili 7.maja.

Ja ovde čitam da imaš informaciju da se barata sa ovim ciframa. Ne pitam za izvor, i iskreno se nadam da će tako biti.

Cirkus je što će i dalje da traže izjave za svaki priliv, iako bi SEPA trebalo da eliminiše taj korak i da se izjava traži u izuzetnim slučajevima.

Kao što smo već pominjali, nema to veze sa protokolom plaćanja.

Evo dela iz Intesa maila u vezi sa SEPA
Screenshot_20260424_194639_Gmail.jpg

Nema trika da platiš nešto, ako ih ne zatrpaš papirima šta i kako i to tamo neko ručno pregleda. Već sam pominjao da kad god moje plaćanje uzme neko nov, revnostan, traži mi dozvolu za uvoz, koju uopšte ne bi smeli da mi traže. Kada roba stigne na carinsku ispostavu, Carina će da proveri da li imam sve što je potrebno za uvoz ili će da odbije predmet.

SEPA tu ništa ne menja.

Polako sacekajte pocetak, sredinu maja da se oglasi NBS da uvede mkratorijum na naknade u bankarstvu i bice priliv do max.120 din a placanje max. 720din. Bice i novih mera za kredite, vise o tome pocetkom maja tj.kada bude naredna sednica IO valjda 6. ili 7.maja.
Izvor informacije?

Nazad
Vrh Dno