Šta je novo?

Xiaomi 17/17 Ultra

• Začetnik teme Začetnik teme Sync
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
To je ono sto kopka!Jeste mozda bolji hardware,ali zasto mi uzimas eSim i jos neke verovatno opcije?!Glupost!...Pre cu da se odreknem tog nekog dzigibau hardware-a (jer ni ovaj nije los), ali da mi ostanu sve funkcionalnosti premium modela,nego da kao uzmem taj "cajnize" hardware (ne znam razlog tog razdvajanja,ali ajde) a da nemam neke funkcije premium modela

To je ono sto kopka!Jeste mozda bolji hardware,ali zasto mi uzimas eSim i jos neke verovatno opcije?!Glupost!...Pre cu da se odreknem tog nekog dzigibau hardware-a (jer ni ovaj nije los), ali da mi ostanu sve funkcionalnosti premium modela,nego da kao uzmem taj "cajnize" hardware (ne znam razlog tog razdvajanja,ali ajde) a da nemam neke funkcije premium modela
koje funkcije premium modela nemaš?

android auto i esim? u što su premium funkcije 🤣
esim se reši onim esim.me ili 5ber, android auto ne može a iskreno me i boli i za to.

radije bih 800mah više baterije, brže ažuriranje i bolji sistem nego "premium" android auto funkciju.

Zakon ? Prvi put čujem za to. Pošto honor magic 8 air ima esim a prodaje se samo u Kini.

Esim me ne zanima kao da je to neki problem imati fizicki karticu,android auto vise manje...opet za te novce odlicna prica

Po čemu je bolji sistem?
brži i fluidniji, više opcija kustomizacije, više opcija ovako generalno.
recimo automated tasks aka bixby routines za koje ne znam da li su sad na globalu, ali u poslednje tri godine minimum nisu bili.

9796.jpg9797.jpg

Zakon ? Prvi put čujem za to. Pošto honor magic 8 air ima esim a prodaje se samo u Kini.
Izguglaj. Uglavnom, znam da se i taj zakon trebao menjati i da ce biti eSIMa u telefonima i tamo, samo ne znam kad je to trebalo biti (mozda vec i jeste, pa eto, taj Honor ubacio eSIM).

EDIT: Evo brzi Gugl, izadje bas tradingshenzen. "regulatory restrictions"

EDIT2: evo i ove vesti od 15.10.2025:

Znaci krenuli izgleda (mada ovo izgleda vezano za njihove provajdere, ali ono, povezano verovatno, mrzi me da citam i guglam).

Inace zanimljivo, na TradingShenzenu i GizTopu za Honor Air pise da ne podrzava eSIM.
Verovatno zaboravili da izmene, koristili standardni templejt za kineske verzije. 😀

EDIT3: malo off-topic, ali zanimljivost:
"With the new eSIM-only iPhone Air, Apple confirmed that users in China will not be able to activate overseas eSIM cards on their devices (at least while in the country, according to Apple’s documentation)."

Poslednja izmena:
Imam problem da ovo uklonilm iz Podešavanja , sve sam pokušao sem restart-a . Nisam želeo da postavim zaključavanje niti šablone .

Prilozi

• Screenshot_2026-04-23-10-20-41-289_com.android.settings~2.jpg
    Screenshot_2026-04-23-10-20-41-289_com.android.settings~2.jpg
    59.5 KB · Pregleda: 28
  • Screenshot_2026-04-23-10-29-30-059_com.google.android.setupwizard.jpg
    Screenshot_2026-04-23-10-29-30-059_com.google.android.setupwizard.jpg
    73.7 KB · Pregleda: 28
1. Problem je bio zbog povlačenja starog backap-a 100%
2. Ja sam već pisao gore, punjač od 90w, stavim ga ujutru kad se probudim, obično je oko 30-40% i dok se istuširam i obučem on je na 100 već neko vreme. Charge fully, standard mod, smart charge uključen - dakle ne više od pola sata

Ja 17u punim svako jutro, podešeno da se puni do 80%. Obično veče završim sa nekih 30% , ujutru dopunim i ta rutina mi odgovara.

2. Ja sam već pisao gore, punjač od 90w, stavim ga ujutru kad se probudim, obično je oko 30-40% i dok se istuširam i obučem on je na 100 već neko vreme. Charge fully, standard mod, smart charge uključen - dakle ne više od pola sata
Pokušaću tako i ja.

Prilozi

• Screenshot_2026-04-24-11-52-28-839_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2026-04-24-11-52-28-839_com.miui.securitycenter.jpg
    82.8 KB · Pregleda: 14
  • Screenshot_2026-04-24-11-52-42-730_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2026-04-24-11-52-42-730_com.miui.securitycenter.jpg
    84.9 KB · Pregleda: 14
Nazad
Vrh Dno