Šta je novo?

Koji VPN kupiti?

Moze ja sam probao, ali racunaj ako imas brzi net, da ce oni ruteri od 100e, max 100/100 da teraju preko VPN-a.
Nije komplikovano za podesavanje imas na yt.

Kad se vec prica o deljenju VPN servisa, da li je neko zainteresovan za Mysterium VPN? Prevashodno me interesuje zbog rezidencijalnih IP-jeva, najviše mi treba za lažiranje turske za produžetak PS+ pretplate.

Uzeo bih 2 godine, izadje ~$3 mesečno, ako se podeli na pola ispadne džabe, a na 3 tek dzabe. Mislim da mi je 3 uređaja i više nego dovoljno (nude 10 istovremenih uređaja).

Ako neko ima predlog nekog drugog sličnog VPN servisa, otvoren sam za predloge, dok god mi radi posao sa PS+.

1000076364.jpg

Kome treba, do 4. maja traje rasprodaja za Windscribe. 29 dolara za godinu dana, što izlazi na oko 2.4 dolara mesečno. Kako pišu, pretplata se obnavlja po istoj ceni ukoliko se ne prekida. Imaju ovakve akcije otprilike jednom-dvaput godišnje, sledeća će verovatno biti za crni petak, a ovih 58% je najveći popust koji daju.

Ne znam kakav je po pitanju geo-block funkcija na svim mogućim servisima, ali što se privatnosti i curenja podataka tiče bih verovao jedino Windscribe-u i Mullvad-u, jer su na sudu dokazali da ne dele i ne čuvaju nikakve informacije o korisnicima. Plus se ne reklamiraju kod kojekakvih jutjubera i Best VPN sajtova, nezavisni su i nisu deo VPN kartela.

Imam CyberGhost na fonu i stalno se sam ugasi posle nekog vremena iako je zaključan u memoriji i sve ono podešeno oko baterije... Jel ima negde neko podešavanje što ne vidim ili je tako i drugima?

Imam CyberGhost na fonu i stalno se sam ugasi posle nekog vremena iako je zaključan u memoriji i sve ono podešeno oko baterije... Jel ima negde neko podešavanje što ne vidim ili je tako i drugima?
Kod mene u Settings -> Network and Internet -> VPN -> odabereš svoj VPN servis i u zupčaniku ima podešavanje "Always-on VPN" gde možeš da namestiš da telefon ne dozvoljava konekciju bez aktivnog VPN-a. Čim se nešto prekine pojaviće se popap koji traži da ga restartuješ. Nije idealno ali je najbolji način da se brzo vrati konekcija.

Znam za to ali mi za njega ne nudi te opcije, tj. ne mogu se aktivirati...

5561.png

Znam za to ali mi za njega ne nudi te opcije, tj. ne mogu se aktivirati...
Prvi put vidim da to ne može da se upali. Onda nemam neki pametan savet. :/

Kad se vec prica o deljenju VPN servisa, da li je neko zainteresovan za Mysterium VPN? Prevashodno me interesuje zbog rezidencijalnih IP-jeva, najviše mi treba za lažiranje turske za produžetak PS+ pretplate.

Uzeo bih 2 godine, izadje ~$3 mesečno, ako se podeli na pola ispadne džabe, a na 3 tek dzabe. Mislim da mi je 3 uređaja i više nego dovoljno (nude 10 istovremenih uređaja).

Ako neko ima predlog nekog drugog sličnog VPN servisa, otvoren sam za predloge, dok god mi radi posao sa PS+.
Koncept mi je bio jako interesantan ali kad sam malo proguglao ima dosta nekih (za mene) opasnih saznanja:

1) Ekipa iza toga fura kripto, neke tokene, promoviše mrežu privatnih nodova koji mogu da se koriste za "market research" i slično, sve pod parolom pasivne zarade i decentralizacije; Odatle i potiču te adrese koje se ujedno koriste i za VPN koji nude;
2) Taj sistem se izgleda koristio za neke prilično prljave radnje; Sad možda ne, ali opet...
3) Pošto su te rezidencijalne adrese privatne, uglavnom su jako jako spore, a izgleda da se pravljenje saobraćaja kažnjava jer je mreža krhka, pa praktično jedino i može da se koristi za neko kraće zaobilaženje geo-blocka a ne za jače ili dugotrajnije korišćenje;

Nisam upućen u to, ali jezivo zvuci za sta su se koristili ti nodovi ili sta vec. Pročitao sam samo par postova sa linka koji si podelio. Nisam ni znao šta znači ta skraćenica koju spominju.

Medjutim, s obzirom da postoje i posle godinu i po dana od tog threada, valjda je to procisceno ili sta vec. Ja svakako ne bih koristio taj vpn za klasične "radnje" vec samo kad mi treba da zaobiđem vpn detekciju kod određenih servisa.

Kome treba, do 4. maja traje rasprodaja za Windscribe. 29 dolara za godinu dana, što izlazi na oko 2.4 dolara mesečno. Kako pišu, pretplata se obnavlja po istoj ceni ukoliko se ne prekida. Imaju ovakve akcije otprilike jednom-dvaput godišnje, sledeća će verovatno biti za crni petak, a ovih 58% je najveći popust koji daju.

Ne znam kakav je po pitanju geo-block funkcija na svim mogućim servisima, ali što se privatnosti i curenja podataka tiče bih verovao jedino Windscribe-u i Mullvad-u, jer su na sudu dokazali da ne dele i ne čuvaju nikakve informacije o korisnicima. Plus se ne reklamiraju kod kojekakvih jutjubera i Best VPN sajtova, nezavisni su i nisu deo VPN kartela.
Kolko moze uredjaja istovremeno?

Kolko moze uredjaja istovremeno?
U teoriji je neograničeno tj. nije 5, 10, itd. ali je predviđeno za ličnu upotrebu i deljenje naloga je formalno zabranjeno. Ali sve zavisi od upotrebe i kako to izgleda njihovim sistemima, napisali su kao niko normalan nema 50 uređaja u kući i baš svi da troše stalno:

You can watch 8 hours of 4K 60fps YouTube every single day and not hit any limits.

You can download the entire GTA V game on Steam every day and not get flagged.

You can watch 8 hours of 4K 60fps YouTube AND download the entire GTA V game on Steam every day and still be fine.

You can open Netflix on 2 TVs, one for each eye, and stream it 24/7 on both for the whole month and run into zero problems with our limits.

So why are people getting warnings and bans? Because their usage goes beyond any of that into unreasonable territory. Amounts of data that start to not make sense for a single user, ranging all the way up to amounts that are simply unexplainable as anything else but abuse or account sharing.

Inače postoje i neki kao "biznis" planovi, sa centralizovanim billingom, otprilike kao Youtube Family, samo ima minimum 5 "članova tima" i onda je 3 dolara mesečno po članu što isto nije strašno.

Nazad
Vrh Dno