Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za biznis ni za Orion TV aplikaciju)

Zna neko nove pristupne podatke za EG8145X6 od kako nas je uzeo Telekom Orion admin/pw ne rade

da odgovorim sam sebi mozda druigma bude znacilo

• Username: superadmin

• Password: adminsuper

1776751421863.png
prigovor poslat 06.04 sad vidim da je juce "resen".

Nisam dobio sms uopste

^
Tako i meni stoji za Orion tv aplikaciju.

Meni je bio dual net i tv wifi 400 po ceni 2900.
Mts mi je ponudio Box 3 sas sve fiksnim cirka 5 iljada i 500 ili 800 din.
Zahvalio sam se i rekao da cu vratiti opremu.
Teta je napomenula da je otkazni rok mesec dana.
Nisam siguran da li to vazi i u mom slucaju.Posto je i meni odjednom nekako magicno istekla ugovorna obaveza u aprilu

I meni je kao istekla ugovorna obaveza a potpisao sam 03.03.2026. sa Orionom na 24 meseci. Taj datum je bio u aplikaciji i onda se izgubio. Nosio sam ugovor u poslovnicu gde su ga skenirali i kao biće rešeno a juče mi stiže poruka da sklapam novi ugovor sa njima. Kakavi prevaranti.

Pa rešili su. 🤷‍♂️ Njima u korist, naravno. 😁

Sad gledam, u MojMTS se uopšte ne vidi do kad je ugovorna obaveza za Orion TV.🤔

Evo i ja da podelim iskustvo.

Prineo sam prigovore 7.4. i mailom i telefonom uz priloge starog racuna i slike ugovora i pretnje RATEL-om itd. Nisam dobio nikakav odgovor 14 dana.

Jutros sam resio da ih zovem i za divno cudo nije bilo cekanja. Devojka sa druge strane linije mi je rekla da vidi da je prigovor vec resen, da ce ispostovati Orion ugovor do kraja i da sam trebao da dobijem SMS obavestenje. Rekao sam da nikakvo obavestenje nisam dobio, ona kaze nikakav problem mogu da vam procitam.

3 puta me stavljala na hold jer sam insistirao da mi odgovor pismenim putem, i na kraju je kao to zapisala u prigovor i potvrdila moj broj telefona i email adresu da mi kolege posalju obavestenje.

Posle par minuta posto vec call centar nije zauzet, zvao sam ponovo da mi aktiviraju moj mts nalog. To sam dugo cekao ali na kraju je decko uspeo da ga kreira sa njihove strane. I sada mogu da se ulogujem, vidim svoj korisnicki broj ali pod uslugama nema nista. Da li je mozda neko resio ovaj problem?

vidim svoj korisnicki broj ali pod uslugama nema nista. Da li je mozda neko resio ovaj problem?
Koliko ja znam i vidim ni jednom ex-Orion korisniku se na MojMTS ne vidi internet usluga. Zašto je tako i 45+ dana kasnije i zašto i onima kojima su završili "migraciju" nemam pojma.

Ako kao ja imaš samo internet uslugu onda pod "Usluge" nemaš ništa. Ko ima i TV i fixni te usluge se vide na MojMTS i piše "Super Plan 3", pa "samo" nigde ničega o internet usluzi.

Elem, pre 40 minuta su me zvali iz MTS 😡
Naravno zovu da mi nude "pogodnosti" a ne za raskid i ne da mi kažu kako će j*beni april da mi naplate 😡😡
I naravno "proslediće kolegama, pa će me neko zvati"... 😡 Samo me za bzvz probudili 😭 i sad neću moći da nastavim da spavam, a lagao sam u 5h 🙁

Screenshot_20260421_103815_Chrome.pngScreenshot_20260421_103840_Chrome.png
Bila je "smetnja" sa datum 16.04. pa nestalo / promenjen datum na 21.04. ...

Evo i ja se preganjam sa njima upravo preko telefona, mozak će mi eksplodirati.
Tamo očigledno rade ozbiljni idioti, koji niti znaju svoj posao, pogotovo što se po uputstvu prave blesavi i totalno su nepovezani, gađanje padežima da ne pominjem. Za prigovor što mi još uvek nisu vratili statičku IP adresu je jedna stvar, tehnička podrška, posle čekaj ko ***** još pola sata da proveriš status svog naloga/ugovora, jer i meni u ''moji zahtevi'' stoji izlistano x ''rešenih'' iako nemam ni e-mail ni SMS kao potvrdu za ono što sam zahtevao. ***** iz ''podrške'' sve to nema pred sobom i čak me pita koja mi je bio statički IP kod Oriona, imbecil.
To je jedan svinjac a ne firma, da pobesniš, a osećam da su ih fiktivno zaposlili na hiljade da vuku plate i staž. Stoka komunjarska.
Nadam se da neko od njih sve ovo prati ili će bar početi, kad-tad, ne bi se kultivisali malo, jer ja bih za ove dve nedelje koliko se *****avam s njima podigao stambeni kredit... neopevan primitivizam.
Evo sad mi gospođica čita odnekud kako je ''sve u redu'', sve će biti kao pre do isteka UO, rekoh ''pošaljite mi to u mailu ili kao SMS, hoću da imam pisani trag'', -- ''budite nakratko na vezi''...joooooooj....pikiraću Lazu do popodne.

Poslednja izmena:
Meni konacno stigao SMS da mi je ugovorna obaveza istekla i da mogu da potpisem novi ugovor gde dobijam 3 meseca po staroj ceni, a posle toga ko zna koliko 😀 Ja iskreno pojma nemam da li mi je ugovor istekao ili ne, ne znam ni kako to da proverim jer ko zna gde sam stavio taj papir.

Dakle prosle nedelje podneo zahtev za raskid ugovora. Juce mi stigao SMS da ce mi nastavak koriscenja usluga biti omogucen bez promene iznosa mesecne naknade do isteka ugovorne obaveze(koja mi je jos godinu dana). Martovski racun ce korigovari. Uopste nisu uzeli u obzir sto mi je na Orionu bila druga veca brzina. Ima li neko ideju sta da radim? Moj zahtev je zatvoren. Objasnili su da moram ii platiti penale pa se tek onda moze raskinuti ugovor

Dakle prosle nedelje podneo zahtev za raskid ugovora. Juce mi stigao SMS da ce mi nastavak koriscenja usluga biti omogucen bez promene iznosa mesecne naknade do isteka ugovorne obaveze(koja mi je jos godinu dana). Martovski racun ce korigovari. Uopste nisu uzeli u obzir sto mi je na Orionu bila druga veca brzina. Ima li neko ideju sta da radim? Moj zahtev je zatvoren. Objasnili su da moram ii platiti penale pa se tek onda moze raskinuti ugovor
Pošalješ adekvatno pravničkim rečnikom sročen prigovor, ti ni u jednom trenutku sa njima nisi imao ugovorenu uslugu nego sa Orionom, na osnovu čega dakle penali? Pozoveš se na zakon...tako sam ja uspeo, situacija kao tvoja, još godinu dana UO.

Sa reddit-ta, pravni saveti

Šablon za prijavu tržišnoj inspekciji, obzirom da se u načinu postupanja Telekoma kao sticaocu korisnika Orion telekoma, prepoznaju obeležja nepoštene i obmanjujuće poslovne prakse.

Ista stvar, doduse ja sam podneo zahtev pocetkom meseca a cak su me zvali prosle nedelje da me pitaju da li sam i dalje za raskid ili da nastavim sa istom cenom iz UO(naravno da sam im potvrdio za raskid).
Zvao ih kad mi je stigao sms i iz call centra mi rekli da se vidi da je zahtev jos otvoren pa ce kao "urgentno" proslediti, doduse niko nije za sad pominjao nikakve penale.
Kako si saznao za penale?

Meni je bio dual net i tv wifi 400 po ceni 2900.
Mts mi je ponudio Box 3 sas sve fiksnim cirka 5 iljada i 500 ili 800 din.
Zahvalio sam se i rekao da cu vratiti opremu.
Teta je napomenula da je otkazni rok mesec dana.
Nemas potrebe da zuris sa raskidom i vracanjem opreme.
Ugovor je i dalje vazeci, nije istekao. Istekla je samo ugovorna obaveza da ostanes kod njih 24 meseca.
Ugovor je pisani dogovor dve strane o obostranim obavezama.
Znaci, oni su duzni da ti pruze usluge navedene u ugovoru, a ti si duzan da postujes ugovorenu cenu i redovno placanje.

Dakle, ako vazi za tebe otkazni rok od mesec dana, vazi i za drugu stranu iz ugovora. Imaju i oni pravo na raskid ako nisu zadovoljni, ali moraju da ti najave 30 dana unapred.
A dok ne dodje do toga, placas po staroj ceni, naravno ako si dobio ugovorene usluge.

Oni mogu da nude svasta, nude i mobilne telefone i rutere na rate, ali nista nisi obavezan da kupis. Tvoje je da im podneses prigovor ako se ne pridrzavaju ugovora i da sacuvas kopiju za slucaj da dodje do spora.

Ja sam Orionu uplatio mesec dana unapred za Laki-Tv u prepaid. Oni mi ne prekidaju uslugu 2 meseca. Nisam ni morao, nego su oni iz Oriona uvek trazili taj nalog u spisku naplacenih usluga, pa da bi mi lakse nalog nasli po novijim datumima, uplatio sam.
Ocekujem da ce mi mts sada traziti i da mi naplate nenarucen produzetak te usluge. To im jednostavno necu platiti.

Evo skoro 2 meseca kako su kupili firmu, jos nisam dobio nikakvo obavestenje od njih. Sta oni racunaju i zasto se tako ponasaju, nije jasno. Ali sve to nije moj/nas problem. Dostupan im je i ugovor i zakon pa neka citaju.

Checkmynat.com mi sada izbacuje ''Port Restricted Cone NAT'' a bio je na ''Symmetrical NAT'', je'l to u redu, to nije totalno slobodna konekcija, treba li kod sebe u ruteru nešto da podesim i šta?

Ista stvar, doduse ja sam podneo zahtev pocetkom meseca a cak su me zvali prosle nedelje da me pitaju da li sam i dalje za raskid ili da nastavim sa istom cenom iz UO(naravno da sam im potvrdio za raskid).
Zvao ih kad mi je stigao sms i iz call centra mi rekli da se vidi da je zahtev jos otvoren pa ce kao "urgentno" proslediti, doduse niko nije za sad pominjao nikakve penale.
Upravo bio u poslovnici i tako su mi tamo rekli. Moze raskid ali uz placanje celokupnog iznosa

Pošalješ adekvatno pravničkim rečnikom sročen prigovor, ti ni u jednom trenutku sa njima nisi imao ugovorenu uslugu nego sa Orionom, na osnovu čega dakle penali? Pozoveš se na zakon...tako sam ja uspeo, situacija kao tvoja, još godinu dana UO.
Imas li neki primer?

Checkmynat.com mi sada izbacuje ''Port Restricted Cone NAT'' a bio je na ''Symmetrical NAT'', je'l to u redu, to nije totalno slobodna konekcija, treba li kod sebe u ruteru nešto da podesim i šta?
Meni je tako bilo na Orion-u. Sada je "Symmetric" 🙁
Dakle, mislim da je to ok.

Ја сам био у Ориону на припејд оптици за 1200 дин, сад кад смо у мтс, није ми још стигао рачун за април, а до сада сам уплаћивао унапред. Да ли неко зна на који пакет нас пребацују и која ће бити цена за тај досадашњи пакет ?

Ја сам био у Ориону на припејд оптици за 1200 дин, сад кад смо у мтс, није ми још стигао рачун за април, а до сада сам уплаћивао унапред. Да ли неко зна на који пакет нас пребацују и која ће бити цена за тај досадашњи пакет ?
Jok, Totalno nepredvidivo, haos.

Да ли неко зна на који пакет нас пребацују и која ће бити цена за тај досадашњи пакет ?
Zvaničnih informacija nema nigde a i MTS zaposleni kad ih pitaš uglavnom ili izjave da ne znaju i "zvaće vas kolege koje rade baš sa Orion korisnicima" ili uzmu da lupetaju napamet.

Tako da možeš ovde da čujem praktična iskustva drugih prepaid korisnika, a i tu kod 3 korisnika u istoj početnoj situaciji imaš 3 različita završetka.

Dakle, ja sam BIO 500/50 prepaid za 1800 din. Ja sam još 03.04. "migriran" na MTS / Supernovu: brzina mi je promenjena na 600/600 paket, javna IP adresa pripada MTS-u i uvaljen mi je CG-NAT.
Iako sam im od 05.03. nekoliko mailova slao i pitao za cenu i način / režim plaćanja i od kog datuma to kreću da fakturišu ja odgovore na ta pitanja ni dan dana nisam dobio. Samo dobio 06.04. da sam migriran na 600/600 paket i da mi "mart neće fakturisati". Tako da sudeći po tome tebe bi trebalo da će prebaciti ili da su te već prebacili na 400 / 400 paket jer je to najniži i najjefiniji (3.599 sa UO, 3.949 bez UO / po isteku UO) paket koji Supernova ima.
Ako im nisi pisao prigovore i tražio staru cenu, stare uslove deluje izvesno da će da te tretiraju kao "(postpaid) korisnik, bez UO, paket 400/400" i to naplaćuju u skladu sa cenovnikom koji imaju.

Ako se žališ šta je krajnji ishod ko to može znati. Ali najverovatnije da su ti opcije ili tako "bez UO" da nastaviš sa Supernova paketom ili da potpisuješ novi Postpaid ugovor sa UO 2 godine i da ti za to daju "benefite" tipa 2, 4 ili max 6 meseci 50% popusta pa ostatak ugovora 3.599 (odnosno 3.499 sa popustom za e-račun).

Jer prepaid očigledno da više ne funkcioniše kao prepaid ako kad i ne platiš usluga nastavi da ti radi. Mene su noćas trebali da ugase a naravno da nisu. Tj čak ni poslednja uplata nije "prošla" kako treba i pare nisu "proknjižili" mesec dana da bi ih na kraju "zaveli" i tretiraju kako akontaciju, a ne kao aktiviran prepaid paket.

Sve to ukazuje na to da će u maju ili junu verovatno da počnu i nama "bivšim prepaid" da dostavljaju račune.

Poslednja izmena:
ako su vam promenili brzinu interneta, znaci promenjena je usluga od prvobitnog ugovora, kako onda mislite da nemate pravo raskida bez penala? Ne uzimajte u obzir sta su vam rekli na telefon ili uzivo, njima je poenta da vas lazu (cak i preko maila to pokusavaju) , da vide koliko ste dosledni svog prava, nista drugo 🙂

Jer prepaid očigledno da više ne funkcioniše kao prepaid ako kad i ne platiš usluga nastavi da ti radi
Tacno, ali to po zakonu i ugovoru ne mogu da ti naplacuju jer nisi ugovorio takav paket usluga, nego idu na blef da te tako prebace na postpade.
Mnogima nije istekla UO po ugovorenim promotivnim benefitima i oni to sada pokusavaju ljudima da uskrate. To nije ni posteno ni po zakonu.
Kod konkurencije imas ponudu internet i televizija za 3500 din. a oni mogu da predlazu njihove nebulozne cene od 6 i 8000, to im nije zabranjeno. Mozes i ti njima da predlozis da im to platis 2500.

nego idu na blef da te tako prebace na postpade.
U praksi smo već prebačeni i tako već funkcionišemo. Ako nisam prepaid tj ako ne funkcioniše više kako treba očigledno je šta sam tj šta MTS misli da sam i kako me tretira.

Oni sam mogu da "na blef" pokušavaju i da ubeđuju ljude da "moraju" da potpišu nove ugovore na 2 godine za Supernova pakete. Nekog će i da ubede lako jer ne zna za bolje (ili mu prosto ne odgovara cena bez UO da nastavi) a mnogi i prosto nemaju alternativu pa će da uzmu novu UO da bi cena bila tih 400-500 din manja i da "uštede" tipa X puta 50%.
Ako ostaješ jer nemaš gde nema preterano smisla da istu stvar plaćaš skuplje nego što moraš.

Ja raskidam definitivno kad mi "dozvole" 😡😡 sad ostaje da vidim koliko će to da me košta i novca i živaca i koji vremenski period ću da imam "preklopljeno" usluge 2 provajdera i duple račune. I šta će da se stornira, umanji i za koliko.
Da nisam imao opciju da uzmem Orion Biznis svakako bih raskidao ako bi to bilo? neophodno da mi "dozvole" da umesto 600/600 po ceni bez UO uzmem 400/400 po ceni sa UO.

Poslednja izmena:
ako su vam promenili brzinu interneta, znaci promenjena je usluga od prvobitnog ugovora, kako onda mislite da nemate pravo raskida bez penala? Ne uzimajte u obzir sta su vam rekli na telefon ili uzivo, njima je poenta da vas lazu (cak i preko maila to pokusavaju) , da vide koliko ste dosledni svog prava, nista drugo 🙂
Ostala je ista ali sam podneo zahtev onog trenutka kad su mi rekli cenu, sto mi je bilo logicno jer cg-nat, ukinut cinestar i ludacka cena i sve to bez i jednog prethodnog obavestenja.

Nazad
Vrh Dno