Smeće.Ovaj noz, los kvalitet.

sad imam malo vise vremena@DukeLander
Jel' uvek krećeš sa 360? To bi trebalo da je pre granulacija za popravku. Normalno/blago istupljen nož bi trebalo da je dovoljno krenuti sa 1000?
Imas ostrace u Skadarskoj kod Bajlonove pijace, kao i u Zemunu, samo sam zaboravio gde se taj nalazi. Ali kao sto je @desp napisao, malo kvalitetniji masat i nemas brige.Drugari,
Konacno kupih neke malo bolje nozeve (Zwilling PRO), pa me zanima gde ostrite nozeve?
Da li imate neku preporuku posto ne bih da to sam radim, jer nisam strucan? Beograd ili okolina ili bilo 'de ako basss toliko dobro radi covek. 🙂
Hvala!
Moze uz dosta rada na kvalitetnom bez problema u slucaju mekog nemackog celika.masat ne skida materijal i ne oštri
Netacno.masat je održavanje noževa. masat ne skida materijal i ne oštri.
I japanski nozevi sa tvrdjim celikom od nemackog, mogu da se ostre kvalitetnim masatima.Moze uz dosta rada na kvalitetnom bez problema u slucaju mekog nemackog celika.
Na tvrdjim celicima nema sanse.
Pa mozes i betonskom plocom samo na sta ce to liciti...I japanski nozevi sa tvrdjim celikom od nemackog, mogu da se ostre kvalitetnim masatima
Sve si i pravu 🙂Oho, sa nema sanse, dosli smo do moze ali na sta ce da lici. Napredak.
Pa, licice na naostren noz. Na sta drugo moze da lici. 😉
Sada malo ozbiljnije... to sto japanci zaludjuju svet i preko silnih entuzijasta - youtubera prodaju svoju robu kao nesto cudotvorno, pa, nije bas tako. Imaju neku svoju pricu sa nozevima, celikom...I to je u redu, ali nije u redu prica da ti njihovi nozevi moraju iskljucivo da se ostre njihovim kamenom.
I obavezno se nadju entuzijasti koji preko youtuba ubedjuju ljude kako npr. kineski kamen ne valja, kako ce upropastiti nozeve... a tek ako ih ostre necim drugim, to ce biti katastrofa... Znaci samo kamen - japanski, i ucenje, da bi covek mogao sam da ostri, s tim da kupuje sto vise preskupog japanskog kamena, jer mora razlicita granulacija, itd.
Naravno da nije tako. Odnesite noz kod ostraca, pogledajte cime ostri i na kraju proverite ostricu. Videcete da su price o cudotvornom japanskom kamenu samo bajke. Sve, ali zaista sve zavisi od coveka koji ostri.
Da se vratim na masate. 😉 Ukratko, svi dijamantski masati - recimo Zwilling 32520-261-0 kao i svi keramicki, recimo Zwilling Ceramic sharpening rod 23 cm 32513-231-0 A ima i karbidnih koji takodje struzu japance bez problema.
Znaci, sto se tice japanskih nozeva sa tvrdim celikom, dijamantski masat ako je noz bas tup, a keramicki za redovno odrzavanje.
A moze i nesto ovako za japance, i po meni najpreporucljivije - 2 u 1 - IOXIO Duo MS-0109VU Ceramic Knife Sharpener 260 cm ili Victorinox "Duo Sharpener of Ceramic/Plastic, Black/Silver, 30 x 5 x 5 cm, 7.8553
I, za kraj, prica se o nozevima, znaci ne rade se operacije na mozgu, vec se seku paprika, paradajz i luk za salatu a meso za rostilj.
Cemu sad ovo trolovanje...Oho, sa nema sanse, dosli smo do moze ali na sta ce da lici. Napredak.
Pa, licice na naostren noz. Na sta drugo moze da lici
Ne, nikakvo trolovanje, samo odgovor na tvoje - a mozes i betonskom plocom samo na sta ce to liciti...Cemu sad ovo trolovanje...
Ja mislio mi pricamo o standardnom celicnom masatu, ti prebacujes na dijamanski. Ne zaboravi i keramicke.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari