Šta je novo?

Supernova Move box software modding

Dobar dan dobri ljudi.

Pratim Benchmark vec godinama, razlicite forume u zavisnosti od trenutnih interesovanja. Elem, pre neki dan mi je do ruku dosao stari Move STB
BEACON S905X3 UCA-BI60R. Momak mi rece da je na njemu Supernova nalog ugasen jos sredinom 2024. Posto sam matoro cackalo, rekoh ajd da probam da li mogu da ga modujem i instalram na njega EON TV app i koristim ga u vikendici.

Ukljucio sam ga na power, LAN i HDMI da proverim da li uopste radi. Malo potom podizanja sistema i crvene MOVE pozadine, prijavio je "updating system", downloadovao pretpostavljam najnoviji firmware, resetovao se i posle ponovnog podiznanja, sada samo prikazuje "Greska: Uredjaj nije registrovan, Pokusaj ponovo" i model uredjaja i MAC adresu. Shvatam da nije registrovan jer nalog na koju je onomad bio prijavljen, vise ne postoji.

Onda iskopah ovaj forum i poceh da citam instrukcije za modovanje. Ubrzo shvatih da nisam trebao da dopustim da se firmware updatuje, ali kako sam mogao znati.
Na svom Macu sam skinuo Android SDK Platform Tools for macOS, i probao
./adb devices komandu, koja je rezultirala praznom devices listom.
Onda sam otkucao ./adb connect 192.168.0.35:5555 na sta mi je odgovorio
"failed to connect to '192.168.0.35:5555': Connection refused"

Koliko sam shvatio citajuci forum, izgleda da najnoviji firmware blokira ADB komande, i da bi trebalo flashovati neki stariji firmware.
Iskopah neki "februarski" firmware koji spominjete po forumu, i mogao bih da ga flashujem preko USB fleshke, jer mogu da bootujem u bootloader pomocu drzanja Power dugmeta dok ukljucujem power adapter.

Mdjutim, sada sam u trilemi.
1. Da li cu flashovanjem februarca omoguciti ADB i moci da ispratim uputstva za modovanje sa pocetka foruma?
2. Da li bih tokom flashovanja februarca i mogucim pracenjem modding instrukcija, trebalo da iskljucim LAN i Internet, da STB ne krene ponovo u skidanje najnovijeg frimware-a?
3. I najvaznije pitanje, da li da se uopste "zezam" sa ovime (sto meni uopste nije problem, jer sam tako naucio sve sto znam o IT, od kad sam poceo sa Galaksijom i Commodore64).
Hocu reci, da li mislite da bih mogao da ostvarim svoj cilj i na ovom "polu-mrtvom" STB-u instaliram EON TV app za koriscenje u vikendici?
Ili da ga frljnem u kantu i kupim najobicniji firestick, instaliram EON i mirna Backa?

Nema potrebe. Ukucaj del1042del na poslednjem fw i konektuj se preko adb. Instaliraj aplikacije koje hoćeš i to je to. Move aplikacija ubija adb pristup, a ovaj kod je suspenduje pa prolazi.

Pustio sam Box da uradi nadogradnju na novi FW i onda sa DEL1042DEL uspeo da sa ADB ubacim Wolf, ButtonMaper i ostalo što je meni bilo od koristi.
Pre februarca treba da probas ovo kad je vec dobio najnoviji update u svakom slucaju za kantu nije 😉😁 ili ce ti se vec neko javiti da bacis u njegovu kantu 🤣😂🤣😂

Hvala @MaxBgd , probao <del><1><0><4><2><del> i pazio da led svaki put trepne, ali ADB opet nece
Onda rebootovao i opet probao ali i dalje njet ADB.

Probacu februarac ali ako iskljucim LAN da se ne bi auto-updateovao, kako cu da probam ADB. Mozda kroz USB... ke vidime...

Hvala @MaxBgd , probao <del><1><0><4><2><del> i pazio da led svaki put trepne, ali ADB opet nece
Onda rebootovao i opet probao ali i dalje njet ADB.

Probacu februarac ali ako iskljucim LAN da se ne bi auto-updateovao, kako cu da probam ADB. Mozda kroz USB... ke vidime...
Ja sam sa del1042del i usb fleskom resio proble, natrpas na fles sve sto ti treba i to je to

probao <del><1><0><4><2><del> i pazio da led svaki put trepne, ali ADB opet nece
Pa kad ukucas taj code da li udje u podesavanja ( to je znak da si dobro kucao ) i ako udje onda mozes u developer opcije ( ako nije onda kucac 7 puta na built ) i otkljucas ADB debugging ako nije vec stiklirano , a i proveris koja ti je tada ip adresa

@MaxBgd Kad ukucam taj kod, nista se ne dogodi. Move i dalje stoji na ljubaznoj poruci "Kontaktiraj korisnicki servis, Greska: uredjaj nije registrovan etc..."

Malo sam stariji covek pa zaboravljam 🤣😂🤣😂 valjda ce se javiti jos neko , malo probaj ili kad bese kliknes ok ili tako nesto pa dok vrti probas code u svakom slucaju dok je u tom prozoru u jednom trenutku ce uci u podesavanja , probaj par puta dok se dize sistem da uhvatis momenat kad ce odradi to sa codom , probaj kao da biras program pa onda pokusaj , *** klikci na svasta ( na home , na podesavanja .... sad mi se javlja u malom mozgu 🤣😂 back dugme pa code 😉😁) pa code ( normalno daljinac mora biti usmeren prema boxu probaj da se i priblizis boxu dok to kucas ) negde ce uleti 🤣😂🤣😂 , to je najlaksi metod ako ne onda ti ostaje februarac ( da bi imao ADB moras imati vezu ali internet moras iskljuciti na ruteru i slicne varijante o tome bas dosta pisano na pocetku teme )

Poslednja izmena:
@MaxBgd Hvala puno!

Sve sam uspeo!
Provalio kako da ukucam taj kod;
usao u settings;
ADB proradio;
propratio mod uputstva sa prve stranice foruma;
instalrao Button Mapper, mapirao dugme srce na Home;
instalirao Wolf Launcher, setovao njega da se ALWAYS startuje jer od Move ionako nemam vise vajde;
instalirao EON TV app, registrovao novi authorization code na Moj SBB za dodatni SmartTV.
Jos samo da provalim gde da skinem YouTube TV app i sve sam resio.
Imam za dzabe STB za vikendicu 🙂💪

LJUDI, HVALA SVIMA PUNO!!! ❤️🙏😄

Eto ne kazu dzabe u starca ....... 🤣😂🤣😂 a ja taman izvadio iz kutije box pa da nocas vidim sta se desava 🤣😂🤣😂 , za YT uzmi Smart Tube apk to ti je za AndroidTV YT bez reklama

Probao sam sve verzije koje su okačene na forumu, i još dosta njih koje sam našao, ali ni jedna nije htela da radi, da dođe do prozora za unos podataka i zablokira. Treba mi za drugaricu.
Koju verziju si probao i radi , makar sa mišem?
Daj mi telegram poslaću ti, ne znam koja je verzija imam je kao apk na telegramu

@MaxBgd Hvala puno!

Sve sam uspeo!
Provalio kako da ukucam taj kod;
usao u settings;
ADB proradio;
propratio mod uputstva sa prve stranice foruma;
instalrao Button Mapper, mapirao dugme srce na Home;
instalirao Wolf Launcher, setovao njega da se ALWAYS startuje jer od Move ionako nemam vise vajde;
instalirao EON TV app, registrovao novi authorization code na Moj SBB za dodatni SmartTV.
Jos samo da provalim gde da skinem YouTube TV app i sve sam resio.
Imam za dzabe STB za vikendicu 🙂💪

LJUDI, HVALA SVIMA PUNO!!! ❤
Gde si našao taj FW da se uradi downgrade?

Ja imam model GK-MPM1111C da li će raditi na njemu?

U među vremenu sam skinuo ovaj FW p212-ota-full.zip i kada pokušam da ga instaliram sa usb izbacuje mi rešku:
E: faild to verify whole-file signature
E: signature verification failed
Installation aborted
E: cannot lod volume /misc!

ponovo kažem u pitanju je gk-mpm1111c box

Taj fw nije za tvoj box , vrati se unazad i naci ces fw za taj tvoj box koji i kakav je

Pozdrav hvala na brzom odgovru na temu.
Taj radi sa originalnim daljinskim ali se gasi wifi, pa mora da se restartuje .
Da dam mali doprinos temi na netu sam nasao rom kome radi stabilno wifi, radi i bluetoth kao i IRIS daljinski.
Dok se ne upari on radi ali bez numerickih trastera...
kad se upari na bluetoth onda sve radi na iris daljinskom.

Lepo i stabilno radi ..

Evo i linka

Neće da moutuje ovaj iso fajl - windows izbacuje poruku da je datoteka oštećena

Pozdrav.
Pokušavam da nađem odgovor, ali je dosta komentara. Nažalost kad upali MOVE box pokrene ga i idu kanali neki ono base samo lista kanala ne njihova aplikacija, i ne dozvoljava mi da idem u settings ni sa jednim daljinskim upravljačem. Da li imate neku ideju kako bi moglo?

Ove aplikacije što su urpvom postu postavljene njih na koji način instaliram na box? Prvo njih instaliram recimo kroz USB priključak koji se nalazi na boxu, ili na neki način box priključujem za računar ili tačno koji je redosled tog početka? Ostalo mi je manje više sve logično. Hvala

Pozdrav.
Pokušavam da nađem odgovor, ali je dosta komentara. Nažalost kad upali MOVE box pokrene ga i idu kanali neki ono base samo lista kanala ne njihova aplikacija, i ne dozvoljava mi da idem u settings ni sa jednim daljinskim upravljačem. Da li imate neku ideju kako bi moglo?

Ove aplikacije što su urpvom postu postavljene njih na koji način instaliram na box? Prvo njih instaliram recimo kroz USB priključak koji se nalazi na boxu, ili na neki način box priključujem za računar ili tačno koji je redosled tog početka? Ostalo mi je manje više sve logično. Hvala
Ćaoo,
Ukucaj DEL1042DEL na daljinskom kada se box upali , i ako ima najnoviji softver izaći će ti meni podešavanja, preko koga izaberes instalaciju aplikacija koje si prethodno stavila na usb. Imaš detaljno objašnjeno mnogo puta na forumu, prelistaj , ako se ne snađeš pošalji mi pp da ti detaljno objasnim.

Da li mogu da instaliram EON aplikaciju na supernova box. Tj. Znam da mogu ali ne znam koju verziju, da li je neko vec probao? Ja imam neku 2.20 i izbacuje mi da ne podrzava android ili mobilni uređaj.

teme za EON aplikacije, uključujući tu i modovanu, su u ovom podforumu

Pozdrav, instalirao sam custom rom sa 45 strane za supernova box sa s905w cipom. Medjutim imam proble, a to je da idalje daljinski nece da radi. Da li neko ima resenje?

Od pocetka koristim ovo i do juce je sve radilo juce mi je stb povukao neki update i android i ne znam sta i otad imam problema kodi nece da otvori verzija je 18.1 do juce sve full radilo kad idem na kodi zatvori ga pre i nego pokusa da ga otvori wolf radi popcorn radi samo kodi ne odma me vraca na move i pise prinudno zatvori aplikaciju jel ima spasa?

Ćao,

Imam Supernova OTT MEDIA DEVICE GK-MPM1111C i pokušavam da flešujem firmware koji sam skinuo sa ove teme. Prošao sam celu temu dva puta, ali nisam našao rešenje za problem koji imam. Kompjuter ne prepoznaje box kad ga povežem sa kompjuterom i odbija adb konekciju preko ip adrese. Pokušavao sam puno puta da držim pritisnuto reset dugme i onda povežem drugi kraj USB male to male kabla, ali ga Amlogic Flash tool ne vidi.

Inače, box se upali, može da se poveže i na lan mrežu i na wi-fi, ali ekran je crn i mogu da pristupim samo nekim osnovnim podešavanjima. Od aplikacija mi startuje samo neki media player i to kad povežem eksternu tastaturu i pritisnem dugme koje je shortcut do media playera. Originalni daljinski nemam.

Negde sam našao informaciju da su tri USB porta koje uređaj ima zapravo neki hub i da ne može preko njih da se poveže sa kompjuterom. Ne znam da li je ovo tačno.

U svakom slučaju, rasturio sam ceo box u nadi da ću naći ili pinove gde mogu da vežem neki isečeni USB kabl, ili da nađem pinove koje mogu da prespojim da bih aktivirao maskrom mode.

Da li je neko uspeo u tome? Vidim da je nekoliko ljudi pisalo kako je uspelo da flešuje firmware, ali nisam video detaljnije objašnjenje za ovaj uređaj. Čini mi se da većina instrukcija važi za onaj drugi sa RF ulazom.

U prilogu ću okačiti slike matične ploče. Svaki savet je dobrodošao.

Prilozi

• IMG_20260416_130942.jpg
    IMG_20260416_130942.jpg
    269.1 KB · Pregleda: 13
  • IMG_20260416_125535.jpg
    IMG_20260416_125535.jpg
    388.3 KB · Pregleda: 13
  • IMG_20260416_141338.jpg
    IMG_20260416_141338.jpg
    319.1 KB · Pregleda: 12
  • IMG_20260416_135231.jpg
    IMG_20260416_135231.jpg
    363.9 KB · Pregleda: 12
  • IMG_20260416_142049.jpg
    IMG_20260416_142049.jpg
    288.1 KB · Pregleda: 12
Ćao,

Imam Supernova OTT MEDIA DEVICE GK-MPM1111C i pokušavam da flešujem firmware koji sam skinuo sa ove teme. Prošao sam celu temu dva puta, ali nisam našao rešenje za problem koji imam. Kompjuter ne prepoznaje box kad ga povežem sa kompjuterom i odbija adb konekciju preko ip adrese. Pokušavao sam puno puta da držim pritisnuto reset dugme i onda povežem drugi kraj USB male to male kabla, ali ga Amlogic Flash tool ne vidi.

Inače, box se upali, može da se poveže i na lan mrežu i na wi-fi, ali ekran je crn i mogu da pristupim samo nekim osnovnim podešavanjima. Od aplikacija mi startuje samo neki media player i to kad povežem eksternu tastaturu i pritisnem dugme koje je shortcut do media playera. Originalni daljinski nemam.

Negde sam našao informaciju da su tri USB porta koje uređaj ima zapravo neki hub i da ne može preko njih da se poveže sa kompjuterom. Ne znam da li je ovo tačno.

U svakom slučaju, rasturio sam ceo box u nadi da ću naći ili pinove gde mogu da vežem neki isečeni USB kabl, ili da nađem pinove koje mogu da prespojim da bih aktivirao maskrom mode.

Da li je neko uspeo u tome? Vidim da je nekoliko ljudi pisalo kako je uspelo da flešuje firmware, ali nisam video detaljnije objašnjenje za ovaj uređaj. Čini mi se da većina instrukcija važi za onaj drugi sa RF ulazom.

U prilogu ću okačiti slike matične ploče. Svaki savet je dobrodošao.
Izbrisi amlogic flash tools pa instaliraj drugu verziju, instaliraj drajvere i probaj drugi usb ulaz na kompu/laptopu i proveri kabl usb na usb da li je data.Mora da ima 4 zice v+ v-, d+, d-

Izbrisi amlogic flash tools pa instaliraj drugu verziju, instaliraj drajvere i probaj drugi usb ulaz na kompu/laptopu i proveri kabl usb na usb da li je data.Mora da ima 4 zice v+ v-, d+, d-
Probao sam sve usb ulaze i na boxu i na laptopu, probao i na drugom laptopu koji ima win10, probao nekoliko različitih verzija amlogic flash toola, ali ga kompjuter jednostavno ne prepoznaje... Usb kabl je dobar, koristio sam ga ranije da flešujem drugi box.

Ponestaje mi ideja šta bih još mogao da probam. Probao sam i da napravim bootabilnu microSD karticu pa iz recovery-ja da probam da flešujem, ali ništa. U recovery mogu da uđem kad držim reset taster pritisnut čačkalicom, i mogu da se krećem kroz meni kad povežem tastaturu, ali ništa nisam uspeo da uradim. Dobijam poruku failed to mount device ili tako nešto...

Nazad
Vrh Dno