Šta je novo?

Xiaomi 17/17 Ultra

• Začetnik teme Začetnik teme Sync
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Jel ovo u pro modu ili ove opcije važe za auto? Fali ti center-weighted da bi sve bilo kako treba. 😋
ima i toga 🙃

7769.jpg

Ne vrdaj, po ko za koji put namerno provociraš fedex-a da piše epske postove, postavlja kropove itd.
ma opušteno, meni stvarno nije frka da izbacim fotku, primer, komentar, šta god.

pogotovo dok imam oba telefona kod sebe. mogu i s23u da ubacim u priču 🤣

svaki telefon ima svoje prednosti i svoje mane, samo što ljudi jednostavno ne znaju, ne razumeju se ili su samo plaćeni od strane drugih kompanija. (pričam sa youtube-re)

na konto toga gde se bukvalno svako žali kod Xiaomija na iste stvari, a to su svetliji tonovi kože, metering je jedna od osnovnih stvari i odmah vidljiva u podešavanjima kamere.
to je po meni nešto kao podešavanje ekrana, ako ne znaš da imaš wqhd i fhd i kupiš telefon i godinu dana koristiš telefon na fhd rezoluciji, to već nije do telefona nego do tebe.

ne možeš biti ozbiljan review-er a da se ne razumeš u osnovne stvari ili da barem pročačkaš podešavanja i zapitaš se šta rade.

ono što je veći problem jeste zašto je face metering takav kakav je i zašto u suštini radi suprotno od onoga što bi u teoriji trebalo da radi, ali šta je tu je, dali su opciju da se isključi i to je to, rešen problem.

1776208938920.jpg
1776208949830.jpg

Kinezi vole da lice bude belo, ako pogledas koliko sminke i koliko filtera stavljaju kineskinje, bice ti jasno...e sad, meni je to ok da bude tako za kinesku verziju softvera, ali za globalnu bi trebalo to da rese 😀

ne, samo pametni youtube-ri koji ne znaju osnovne stvari 🙃

Pogledajte prilog 535861
Ovo je velika glupost Kineza, prvo što sam promenio.
A od prelaska na HyperOS 3 me nervira što HDR on/off opcija više nije dostupna na 1 klik u kamera aplikaciji, već su je premestili u settings, iako se jasno vidi prazan prostor gde bi HDR mogao da bude, ispod Dynamic shot. Kineska posla.

Poslednja izmena:
A od prelaska na HyperOS 3 me nervira što HDR on/off opcija više nije dostupna na 1 klik u kamera aplikaciji, već su je premestili u settings, iako se jasno vidi prazan prostor gde bi HDR mogao da bude, ispod Dynamic shot.
Pa samo ga prebaci tu. Long press na recimo baš taj dynamic shot i prebaciš, reorganizuješ, izbaciš šta i kako hoćeš. Ako sam te dobro razumeo šta ti fali.

ne mora da znači da može 😁

žena na globalnom base 17 ne može da edituje, ja na kineskom 17u mogu.

7805.jpg7806.jpg

Pa samo ga prebaci tu. Long press na recimo baš taj dynamic shot i prebaciš, reorganizuješ, izbaciš šta i kako hoćeš. Ako sam te dobro razumeo šta ti fali.
Probao sam odmah čim su promenili to, ne može da se prebaci.

A od prelaska na HyperOS 3 me nervira što HDR on/off opcija više nije dostupna na 1 klik u kamera aplikaciji
imaju malo problema sa logikom svakako.

poseban noćni mod su izbacili zbog kao lakšeg korišćenja kamere i ostalih gluposti, a action mode ranije, koji ako je bio uključen, je automatski prepoznavao kretanje i viewfinderu i dizao shutter speed, sad više nije automatski 😁 nego sam da ga pališ i gasiš.
jednu stvar automatizuju, na drugoj ukinu automatizaciju.

Noćni mod (i ostale) su zadržali na HyperOS 3 za 14 Ultra, ali je taj meni nekako sakriven, mnogi nisu znali gde se sve to nalazi u početku.
Ovo za HDR je epska glupost, ta opcija i Aspect Ratio, Watermark moraju da budu dostupni na 1 klik.

kupi 17u i imaćeš ih na klik 🤣

Zanimljivo kako je global verzija (MIXM) bogatija opcijama od EU verzije. Pored ovog podešavanja za kameru ima i Mi dialer sa nativnim snimanjem razgovora bez notifikacije, Mi poruke...i možda još po nešto što do sad nisam ni znao da je razlika. Znam da auto noćni mod može da se isključi, samo nisam probao kako se onda uključuje kad treba

Jel se pre kupovine ne može znati s kojim romom dolazi? Neka oznaka na kutiji ili tako nešto.

Po kutiji ne, ali ja kad sam kupovao pogledao sam izložene modele i video da su svi MIXM, da je isti uvoznik, i po tome sam izabrao.

Koliko znam, hardverski je razlika samo u veličini baterije u korist CN verzije. A softverski je global očigledno bliži CN verziji jer ne robuje EU regulativama. Ispraviće me bolji poznavaoci ako grešim.

Zanimljivo kako je global verzija (MIXM) bogatija opcijama od EU verzije. Pored ovog podešavanja za kameru ima i Mi dialer sa nativnim snimanjem razgovora bez notifikacije, Mi poruke...i možda još po nešto što do sad nisam ni znao da je razlika. Znam da auto noćni mod može da se isključi, samo nisam probao kako se onda uključuje kad treba
nisam znao da global ide sa mi dialerom, nije bio slučaj sa mojim 14u i 15u.
njima sam i otključao BL pa imao i jedan i drugi, oba su bila da mrtvim guglovim dialerom.

uglavnom ne bi trebalo da ima razlike, jer na kraju izjednače sve sa ažuriranjima, samo što jedan region kasni u odnosu na drugi.
uglavnom zbog EU i njihovih zakona pa moraju da se usklade sa njima.

ali je do sad bilo isto, samo tipa različite verzije.
global bude 3.0.1 sa nekim funkcijama, onda eea to dobije sa 3.0.2 i još neke stvari, pa onda te ubace na global sa 3.0.3 i tako u krug.
moguće da je sad nešto promenjeno.

Znam da auto noćni mod može da se isključi, samo nisam probao kako se onda uključuje kad treba
na isti način ga i uključiš.
pojavi se ikonica precrtanog meseca, samo tapneš i aktivira se.

7811.jpg

Da, global ide sa svim tim lepim stvarima, EU ne ni posle apdejtova. Može da potvrdi i neko ko nije otključavao BL a ima 15 ili 13. Što se tiče auto night moda, mislio sam na opciju: Settings - AI recommendations - Auto night mode on/off. U kancelariji sam pa ne ide baš da guram telefon u gaće da bih simulirao mrak

ako ga tu ugasiš, neće ti nuditi mesec i noćni mod uopšte u viewfinderu.
sreća pa ne možeš da staviš ruku preko kamere 🤣

Stigne mi danas mail za dostupnost telefona i otvorim sajt (A1)...popunim sve isto kao kada je bila promocija,ali pred kraj promocije nije vise ni bila mogucnost online porucivanja.Tada je bila cena sa "promocijom" oko 179.000,sada je sa istim paketom i uslovima 124.000...U principu,za tu razliku i trotinet i usisivac da covek kupi..ili mozda ja nesto gresim(zaokruzio sam na manji iznos,ali je to to)

Stigne mi danas mail za dostupnost telefona i otvorim sajt (A1)...popunim sve isto kao kada je bila promocija,ali pred kraj promocije nije vise ni bila mogucnost online porucivanja.Tada je bila cena sa "promocijom" oko 179.000,sada je sa istim paketom i uslovima 124.000...U principu,za tu razliku i trotinet i usisivac da covek kupi..ili mozda ja nesto gresim(zaokruzio sam na manji iznos,ali je to to)
Ne razumem !?
Jel to za neki paket ili za keš ili nešto peto !?

Ne razumem !?
Jel to za neki paket ili za keš ili nešto peto !?
Za neki paket Neo 5 + 5,ali da platis u kesu i da doneses stari uredjaj.Bez obzira,isto tako je bilo i za vreme promocije tj iste opcije sam birao i tolika je razlika...U principu,ispada da promocije nije ni bilo,razlika sa istim odabirom tada i sada je da za tu razliku moze da se kupi i trotinet i usisivac (skoro)...ili mozda ja nesto ti gresim?!

Za neki paket Neo 5 + 5,ali da platis u kesu i da doneses stari uredjaj.Bez obzira,isto tako je bilo i za vreme promocije tj iste opcije sam birao i tolika je razlika...U principu,ispada da promocije nije ni bilo,razlika sa istim odabirom tada i sada je da za tu razliku moze da se kupi i trotinet i usisivac (skoro)...ili mozda ja nesto ti gresim?!
Ma to ko ima keša ...Meni je i na rate skupo ali moram da ga uzmem .

Kinezi vole da lice bude belo, ako pogledas koliko sminke i koliko filtera stavljaju kineskinje, bice ti jasno...e sad, meni je to ok da bude tako za kinesku verziju softvera, ali za globalnu bi trebalo to da rese 😀
sad sam uporedio ženin globalni 17 i moj kineski 17u.
razlike ili nema ili je čak globalni za nijansu svetliji.
što se tiče razlike u kamerama po regionima, za to ne znam da postoji kod Xiaomija ili Oppa. kod Viva možda, ali je kod njih svakako ogromna razlika između kineskog i globalnog OS-a.
što se Xiaomija tiče, poprilično je konstantan.
7883.jpg
gore global, dole Kinez, ista podešavanja.

Kod mene na base 17 može. MIXM verzija softvera
ženi na EEA bio update juče, sad i kod nje može da se edituje gornji tray, sad sam isprobao.

Poslednja izmena:
Deluje da je fotografisanje ljudi poboljšano u odnosu na 15 Ultra, koji je tu imao dosta problema u početku (možda su sredili vremenom).

Juce mi stigao mail da je dostupan uredjaj za online porucivanje u A1 i danas gledam,opet nije.Nisu mi jasni ti operateri.Da li po komad porucuju ili sta rade?!Zato i deru sa cenama jer im je zao da poruce vise od 4 komada..zasto onda i drze odredjene telefone u ponudi (Mts ga na primer i nema u ponudi)

Nazad
Vrh Dno