Šta je novo?

SBB - generalna diskusija (2025+) [nije tema za EON box/aplikacije, Total TV/EON sat]

• Začetnik teme Začetnik teme momsab
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
zanimljivo
tokom aprila mi je stigao račun za mart, na njemu piše da je od SBB-a
1775994168703.png
na APR-u je ovakva situacija, u skladu sa najavom
1775994206685.png
kao da mi je nepostojeće pravno lice poslalo račun. sad mi nije jasno je li račun validan

A sta SBB (odnosno Yettel na sbb mrezi) nudi starim korisnicima od aprila, koliko je gora ponuda od tih 6m u 1/2 cene i ostatak puna cena?

A sta SBB (odnosno Yettel na sbb mrezi) nudi starim korisnicima od aprila, koliko je gora ponuda od tih 6m u 1/2 cene i ostatak puna cena?
Ja sam dobio 8 mjeseci po dinar. Ostatak ugovora puna cijena.
Premium paket.

Da li i dalje radi sbb mail ili webmail?

@kiza Ne, ugasili su ga od 1. aprila.

Da li se prelaskom sa Yettela, nakon isteka ugovora, u SBB sada smatra kao novi korisnik i moguce je ocekivati neke benefite ili ne? Hteli bi sa Yettel sve M na SBB premium paket preci u slucaju da Yettel ne nudi nikakve uslove za ostanak.

Nisam bas siguran da ce ti ta mahinacija uspeti, posle fuzije SBB i Yettela 🙂.... ali OK, nada umire poslednja 🙂

Nisam bas siguran da ce ti ta mahinacija uspeti, posle fuzije SBB i Yettela 🙂.... ali OK, nada umire poslednja 🙂
Ubedjen sam da nece, jer vidim da i po poslovnici su poceli njihovi stickeri iz Yettela da se lepe tako da jako teska prica, al reko mozda je neko pokusao i dobio, barem ovih prvih 6 meseci 50% sto nude na "otvoreno"

zanimljivo
tokom aprila mi je stigao račun za mart, na njemu piše da je od SBB-a
Pogledajte prilog 535599
na APR-u je ovakva situacija, u skladu sa najavom
Pogledajte prilog 535600
kao da mi je nepostojeće pravno lice poslalo račun. sad mi nije jasno je li račun validan

Broj računa je od Yettela, a podaci "nije bitno" - "imali su poteškoća prilikom generisanja uplatnica".
Zvao da pitam zbog IPS QR koda, ne plaćam karticom preko sajta.

Da li je SBB počeo da naplaćuje proviziju za plaćanje računa u poslovnicama od kako ih je preuzeo Yettel, pošto su sad ista firma?

Kad si to dobio, kako, ispricaj malo detaljnije...
Dobio prošle nedelje. Ugovor ističe u maju. Napisao im email u kom sam tražio pogodnosti za obnovu ugovora s obzirom na konkurentske ponude koje uključuju optički internet.
Zvali, davali prvo 6 mjeseci, ja odmah tražio koji mjesec više i odobrili 8 mjeseci.

Shvatam da u SBB ne mogu da dobijem bridge mode. Ako doplatim za statičku adresu, da li mogu da nateram Ubee da prosledi sve inbound portove i protokole (ESP, GRE...) na moj ruter? Trenutno ne znam ni kako da se ulogujem. I da to ostane tako, da mi ne resetuju svakih x dana ta podešavanja, jer povremeno putujem na po par dana, a tada mi je najpotrebnije da mi pristup radi.
Imam Ubee EVW32C-0N-010 preko coaxa, trenutno uopšte ne koristim taj Internet ali pošto će Orion u istoriju, gledam da li mogu u SBB da doplatim za statičku adresu i prosledim sav saobraćaj na moj ruter, pa da mi bar rade VPN i ostali servisi koje sada imam kod Oriona uz bridge mode...
Hvala

Da li se nešto dešavalo sa korisnicima sbb coax mreže posle 1. aprila u smislu prebacivanja na cg-nat?
Imam na jednoj lokaciji, koju retko posećujem fizički, postavljen openvpn server na sbb coax mreži. Poslednjih dana ne mogu da pristupim pa ne znam šta je u pitanju jer mi nije zgodno da odem fizički tamo

Shvatam da u SBB ne mogu da dobijem bridge mode. Ako doplatim za statičku adresu, da li mogu da nateram Ubee da prosledi sve inbound portove i protokole (ESP, GRE...) na moj ruter? Trenutno ne znam ni kako da se ulogujem. I da to ostane tako, da mi ne resetuju svakih x dana ta podešavanja, jer povremeno putujem na po par dana, a tada mi je najpotrebnije da mi pristup radi.
Imam Ubee EVW32C-0N-010 preko coaxa, trenutno uopšte ne koristim taj Internet ali pošto će Orion u istoriju, gledam da li mogu u SBB da doplatim za statičku adresu i prosledim sav saobraćaj na moj ruter, pa da mi bar rade VPN i ostali servisi koje sada imam kod Oriona uz bridge mode...
Hvala
Mozes lako da prosledis sve preko DMZ funkcije rutera sa javnom IP adresom.

Da li se nešto dešavalo sa korisnicima sbb coax mreže posle 1. aprila u smislu prebacivanja na cg-nat?
Imam na jednoj lokaciji, koju retko posećujem fizički, postavljen openvpn server na sbb coax mreži. Poslednjih dana ne mogu da pristupim pa ne znam šta je u pitanju jer mi nije zgodno da odem fizički tamo
Jesi ti imao staticku?
Posto vec godinama su ljudi na SBBu po defaultu iza CG-NATa.
Ako nisi imao staticku a nisi bio iza CG-NATa, onda si ti bio izuzetak, ne pravilo.

@scylla
Nisam imao statičku već javnu dinamičku. Znam dosta ljudi na sbb coax i svi su na javnoj dinamičkoj. Prvi put čujem da ona može biti iza cg-nat (za optiku na sbb znam da je cg-nat)

A jesi ti (a ti ti ljudi koje znas) na biznis paketima mozda?
Jer oni imaju javnu dinamicku (dok ne zatraze i konfigurisu staticku).
Ja imam javnu dinamicku i naravno da nisam iza CG-NATa (ja sam na biznis paketu).
Ti vise nemas javnu IP, ukinuli su ti je.

Opet ponavljam, 99% ljudi na SBBu su iza CG-NATa, kao sto rekoh - izuzetak, ne pravilo.

P.S.: Na bakru/coax-u sam inace, ne na optici.

Не постоје јасна правила, али су корисници најјачих пакета углавном били поштеђени CG-NAT. Ја сам јавну адресу изгубио пре неколико година приликом преласка на EON Light пакет.

Nema pravila.
Ja sam (još malo) korisnik SBB-a, EON FULL paket (dakle, nije najjači), coax, a nisam NAT-ovan.
Ipak, trenutno mi je cela infrastruktura (NAS sa kamerama i torentima) zakačena na YUnet sa statičkom, a junior je sada solo na SBB-u do juna i kraja UO kada planiram da raskinem ugovor.

Isteko mi ugovor sa supernovom,tamo sam imao tv+net placao sam do isteka ugovora 3400rsd.Ponudili su mi 6m 50% a posle 5300rsd.NIsam prihvatio to.Zvao sbb i dobio Net Tv Premium po ceni Net tv basic znaci 4100 rsd + prvih 6m 50%.Optika je i supernova i sbb.

A jesi ti (a ti ti ljudi koje znas) na biznis paketima mozda?
Jer oni imaju javnu dinamicku (dok ne zatraze i konfigurisu staticku).
Ja imam javnu dinamicku i naravno da nisam iza CG-NATa (ja sam na biznis paketu).
Ti vise nemas javnu IP, ukinuli su ti je.

Opet ponavljam, 99% ljudi na SBBu su iza CG-NATa, kao sto rekoh - izuzetak, ne pravilo.

P.S.: Na bakru/coax-u sam inace, ne na optici.
Paket eon full, znači nije biznis paket, iako se vodi na pravno lice, ne znam da li to ima veze.
Mada znam za konkretno tri slučaja gde su u pitanju fizička lica na coax i nema cg-nat

Jel radi nekome trenutno internet u Nisu,ne radi čak ni broj za reklakacije 19900,ni SBB asistent na sajtu,može samo za račune da tražiš ?

Dzukacka prica skroz. Da su barem najavili, stavili neko obavestenje, ali ne...moze im se

Nazad
Vrh Dno