Šta je novo?

Move TV (aplikacija) [nije tema o TV box-u]

Ja sam aktivirao preko Move boxa a mozes i preko Move aplikacije.
Sistem aktivacije im nema veze za mozgom.
Ono sto aktiviras preko Move boxa se ne vidi u mts aplikaciji i obrnuto.

Ja sam aktivirao preko Move boxa a mozes i preko Move aplikacije.
Sistem aktivacije im nema veze za mozgom.
Ono sto aktiviras preko Move boxa se ne vidi u mts aplikaciji i obrnuto.
Ima tu i jedna razlika
Moja MOVE app je aktivirana preko postpaid mobilne tarife kao OTT
Box uopšte nemam samo app

I u toj aplikaciji u podesavanjima, paketi ili, kako vec ide, nemas opciju za 4K paket?

Ima aktiviran je ali nema 4K kanala tj. ne emituje se ništa u toj rezoluciji
Predpostavljam što uopšte nikada nije, osim u toj OTT app, aktiviran 4K paket
Iskreno mislio sam da uopšte preko app ne puštaju 4K iz nekih njima znanih razloga ali si me ti sada razuverio

Мове апп на тел и таблету приказује и пушта 4К канале из МТС понуде. Део бокс 4 пакета.

Aktivirah 4k paket preko boksa za sekund,jer od call centra vajde nema,par puta ih zvao i ne znaju kako se aktivira.

Kako da aktiviram drugi free kombo paket po boksu 4,vidim da mi u Move boksu koji je pre par dana azuriran sa Irisa na Move,vec stoji da sam kupio filmski paket a nisam ga ja aktivirao.Sada ako hocu da akiviram dokumentrni paket kao drugi free pise mi cena 300,00 din.Da li da kupim pa mi nece fakturisati ili moram preko call centra,odnosno da li mogu sam da menjam ta dva free kombo paketa direktno iz Move boksa?

Na mobilnoj Move aplikaciji ih nema dok na Move smart i fabričkoj Move ima. Supernova nalog.

Najnovija informacija od MTS-a je da za OTT korisnike ne postoji mogućnost aktiviranja i dobijanja 4K kanala u Move app

Dakle svi koji imaju Move app putem postpaid mobilnog paketa, i nemaju aktiviran BOX paket, iako aktiviraju u aplikaciji 4K kanale ne mogu da ih gledaju do daljnjeg

Kada će ih pustiti i za ove korisnike to niko živi sada nezna

Za sada samo BOX korisnici koji imaju i Move app mogu gledati 4K kanale koji su još uvek u promotivnom periodu i besplatni

Tako je. Mada ta 4K ponuda im je svakako tanka.
Kakva god bila zašto sam ja i korisnici kao ja građanin drugog reda?
Zašto ja iako sam spreman da platim ne mogu da dobijem uslugu kod iste firme jer je neko eto odlučio da to besmisleno selektuje?
A da ne govorim što im ni 3 decenije nije dovoljno da sve stanovnike malene srbijice pokriju optikom
Šta li bi bilo da živimo u Rusiji, SAD, Kanadi, Australiji, Brazilu, Argentini, Kini?
Tamo ni za 3 veka nebi završili to

Ja na postpaid-u nemam 4K, mada mi je Move generalno smesan dodatak 🙂 Sve se placa 🙂

Ne znam da li je baš za ovu temu, ali jedno pitanje :
Da li ste primetili da su u poslednjih cca mesec dana počeli naglo da zatamnjuju kanale iz regiona? Dosad se moglo skoro sve gledati na tim kanalima, a sad su odjednom pojedini kanali 80% vremena zatamnjeni. Npr. RTCG, ATV...
Jasno mi je sve vezano za autorska prava ali čudno mi je da su tako naglo počeli sve da zatamnjuju.

Tako je. Mada ta 4K ponuda im je svakako tanka.
Танка? Далеко већа и боља од свих осталих заједно јер их остали и немају. СББ има само јуроспорт 4К и то је све (имали и SK 4K док је постојао).

Nisam ni poredio sa ostalima nego kažem generalno da je ponuda 4K kanala tanka.
Nije do MTS nego 4K očigledno još nije postao standard kod TV kanala.

4K je otisao na Netflix i tu je sva blagodet.Arene ako vec nemaju ino fid sa dogadjaja u 4k,sta ih koci da domaci sport prenose u 4K,oprema nije vise toliko skupa, a i hvale se zaradom.Sada su sportski monopolisti, nova disciplina, pa mogu da rade sta im je volja,nema gde da prebegnes, osim na euro sport gde te cekaju ona dva teska antitalenta od komentatora ,da ti smrace i to malo 4k dozivljaja🤣.

Poslednja izmena:
Zbog streaming servisa
Da li baš to glavni razlog ili što prosto sama industrija displeja gura visoke rezolucije i ekrane sa velikim dijagonalama
Pogledajte danas smo okruženi ekranima više nego ikada u istoriji
Možemo videti da se komotno mogu kupiti tv-i sa rezolucijom 8K pa čak i specijalizovani sa još većom
A da li se išta emituje u tako visokoj rezoluciji za široke narodne mase osim par klipova na youtubu?

Pozdrav
Nas su sa Oriona prebacili na move aplikaciju,Laki box itd itd.
Mislio sad da ce se nesto srediti,proslo je vec 10 dana,ali pustili su samo neke kanala koje inace placamo.
Pitanje je samo da li je moguce da je slika ovako losa,sto kaze komsija,vratili nas na Divix doba.
Kada proverim test interneta,zakuca na 92 mbs,a imam download 300 na net.
Glavni problem je sto je slika na low mode uvek,cim prebacim srednji iili visoki iili auto,odmah secka,koci,nema protok jednostavno il je neki drugi problem.
Kad se ugasi box,sve ispocetka sto ste pisali,na promo kanal i low kvalitet slike.
Ima li pomoci

Neko skontao već da su u move turili (vratili irisovu) opciju "nastavi da gledaš"?
Ja tek malopre, ko zna od kada to već ima 🙂

msm da move BiH radi u bilo kojoj drzavi, ali mozes imati samo mali broj kanala na raspolaganju i sa VPN i bez istoga

Nažalost ne radi apsolutno nijedan kanal u Srbiji. Nalog je Logosoft Move BiH. Isti taj nalog radi na Telemach.ba mreži u BiH znači nije vezan isključivo za Logosoft mrežu. Preko Surfshark servera u BiH ne radi takođe zato pitam ima li ko informaciju da li preko nekog drugog VPN provajdera radi.

Pozdrav
Nas su sa Oriona prebacili na move aplikaciju,Laki box itd itd.
Mislio sad da ce se nesto srediti,proslo je vec 10 dana,ali pustili su samo neke kanala koje inace placamo.
Pitanje je samo da li je moguce da je slika ovako losa,sto kaze komsija,vratili nas na Divix doba.
Kada proverim test interneta,zakuca na 92 mbs,a imam download 300 na net.
Glavni problem je sto je slika na low mode uvek,cim prebacim srednji iili visoki iili auto,odmah secka,koci,nema protok jednostavno il je neki drugi problem.
Kad se ugasi box,sve ispocetka sto ste pisali,na promo kanal i low kvalitet slike.
Ima li pomoci
I mene su prebacili sa orion app na move. Slika je lošija. Kad prebacim na visok kvalitet, odem posle na neki kanal pa se ponovo vratim da proverim kvalitet i vidim da se vratilo podešavanje na niski kvalitet. Šta da radimo? Jedino da se žalimo. Takođe su ukinuli kanale za odrasle tj. treba da se doplate.

Nazad
Vrh Dno