Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Iako je off topic a ovu temu, čisto kao kratak podsetnik 😃, u njihovom odgovoru na mail sa upitom za poskupljenje box paketa i postpaid tarifa, odgovorili su da Soko Lite, trenytno aktivna tarifa, kao ni Box 4 beli nisu predviđeni za poskupljenje.

Podneo sam zahtev za backup internet. Medjutim nagovestio sam im ako je usb modul kao backup da moraju da menjaju ruter posto je q2 uspravan i iza njega stoji nvr koji blokira usb ulaz. Taman da testiram i dal moze taj sim da se koristi van, 100gb je maximalni saobracaj preko lte sto je tuzno ali je ok kad gekne optika pa treba da mi servis odradi nesto u toku prekida.
Da li si dobio backup internet?

Da li ga Geo zaključaju, da nema selidbe?
Da li ti menjaju ruter?
Razmišljao sam nešto toj opciji, kupio sam esim adaptere da omogućim na drugim lokacijama net, bez dodatnog plaćanja neke nove mobilne tarife.
Mislim uvek mogu da kupim neki failover ruterčič, da omogućim backup.

Poslednja izmena:
Da li ga Geo zaključaju, da nema selidbe?
Da li ti menjaju ruter?
Razmišljao sam nešto toj opciji, kupio sam esim adaptere da omogućim na drugim lokacijama net, bez dodatnog plaćanja neke nove mobilne tarife.
Mislim uvek mogu da kupim neki failover ruterčič, da omogućim backup.
Nista ne znam bukvalno cekam tehnicara da se javi pa cu videti sta i kako

Realno meni nebitno skroz, odmah je odleteo u bridge, a move stb vise ne mora preko lana, tako da sam ga prakticno pretvorio u 1 port ont 🙂 nisam ni palio wifi na njemu, imam unifi sistem za to

Meni bi to top leglo da mogu samo da kupim sfp+ modul sa ont i da na njemu setujem SN za gpon auth i samo ppoe da setujem i skinem lepo ovaj njihov ruter, i sve iskonfigurisem na Unify UGC Fiber. Zeza me samo SIP za voip. Voleo bi da mogu na mobilni da instaliram app i da setuj sip a da skinem fixni i da ga ne gledam. Ili da kupim konvertor lan na analog…

Nego kako je sa move nije ko iris posban multicast vlan? Trosi klasicno net koji imam?

Tako je, ne treba poseban vlan, u sustini radi preko klasicnog wifi ili bilo kog lan porta. Bolje je tako po meni, jer ne moras da se cimas sa multicastom ako neko nema mogucnosti da dovede lan kabl bas do televizora

Ja bih isto sve uradio, kad bi moglo, i ne bih ni brinuo za voip jer ne pamtim kad sam fiksni koristio ali samo biznis korisnicima daju preko sfp direktno

Ljudi, mali update iz mog života sa MTS BOX (Zlatni) paketom bez ugovorne obaveze.

Juče zvoni telefon.

Ljubazna teta: “Dobar dan!”
Ja: “Dobar dan.”
Ljubazna teta: “Zovem vas iz MTS-a, za Vas kao našeg vernog korisnika imamo jednu lepu pogodnost…”
Ja: “ok?”
Ljubazna teta: “Želimo da vam poklonimo 200GB mobilnog interneta!”
Ja: “Aha… lepo, samo jedno pitanje…”
Ljubazna teta: “Naravno!”
Ja: “Da li su ti gigabajti validni nakon što potrošim neograničene iz mog paketa?”
Ljubazna teta (veselo, bez sekunde razmišljanja): “Da, da, naravno!”
Ja: “Hvala?”
Vesela teta: “Nema na čemu, tu smo ako zatreba nešto.”
Ja: Ostao sam bez teksta.
Vesela teta: “Drago mi je da smo mogli da vas obradujemo.”
Ja: Previše zbunjen da kažem bilo šta.

Confused The Office GIF

Tako je, ne treba poseban vlan, u sustini radi preko klasicnog wifi ili bilo kog lan porta. Bolje je tako po meni, jer ne moras da se cimas sa multicastom ako neko nema mogucnosti da dovede lan kabl bas do televizora

Ja bih isto sve uradio, kad bi moglo, i ne bih ni brinuo za voip jer ne pamtim kad sam fiksni koristio ali samo biznis korisnicima daju preko sfp direktno
Moze ako imas ruter sa SFP portom. Kupis onda modul SFP sa ONT podrskom, utaknes lepo MTS fiber kabl u njega pa u ruter i onda se lepo nakacis preko IP ili ssh / telnet i setujes ONT serijski broj uredjaja za GPON authentifikaciju, PPoE znas i gg. Mene ovo iskreno jako kopka da uzmem i da ne gledam vise njihov ruter. Samo za VOIP eto ne mogu svoj mozak da nateram da kazem da mi je totalno nebitan i nepotreban, al me nervira sto su mi ga uvalili na koriscenje 😀

Ljudi, mali update iz mog života sa MTS BOX (Zlatni) paketom bez ugovorne obaveze.

Juče zvoni telefon.

Ljubazna teta: “Dobar dan!”
Ja: “Dobar dan.”
Ljubazna teta: “Zovem vas iz MTS-a, za Vas kao našeg vernog korisnika imamo jednu lepu pogodnost…”
Ja: “ok?”
Ljubazna teta: “Želimo da vam poklonimo 200GB mobilnog interneta!”
Ja: “Aha… lepo, samo jedno pitanje…”
Ljubazna teta: “Naravno!”
Ja: “Da li su ti gigabajti validni nakon što potrošim neograničene iz mog paketa?”
Ljubazna teta (veselo, bez sekunde razmišljanja): “Da, da, naravno!”
Ja: “Hvala?”
Vesela teta: “Nema na čemu, tu smo ako zatreba nešto.”
Ja: Ostao sam bez teksta.
Vesela teta: “Drago mi je da smo mogli da vas obradujemo.”
Ja: Previše zbunjen da kažem bilo šta.

Confused The Office GIF
Evo kod mene na yettelu. Dakle kad potrosim ove neogranicene, mogu da trosim i ove iz dodatka/promocije 🤣

Screenshot_20260411_060645_Yettel.jpg

Mene zove lik iz MTS-a sinoć u 20:45 i nudi 4 meseca 50% pretplate.
Ja ga pitam:"A što me zovete u 20:45 kad sutra ne radite?"
"Pa da Vam ponudimo 4 meseca 50%."
"Imam ponudu od 10 meseci."
"Otkud Vam to?"
"Pozovite me kad budete imali bolju ponudu."
Klik.

Nisam pregledao poslednjih par stranica, ako je vec neko napisao nemojte mi zameriti.
Zvao sam sada 0800 100 100, pricao sa par gospodjica.
Rekoshe mi da svi box paketi koji imaju mobilni paket u okviru sebe trenutno nisu predmet poskupljenja.
Kod mene je Box 4 Plavi.

Nisam pregledao poslednjih par stranica, ako je vec neko napisao nemojte mi zameriti.
Zvao sam sada 0800 100 100, pricao sa par gospodjica.
Rekoshe mi da svi box paketi koji imaju mobilni paket u okviru sebe trenutno nisu predmet poskupljenja.
Kod mene je Box 4 Plavi.
A obični mobilni paketi?

Da li je moguce iz Move boksa aktitvirati recimo TV kombo paket koji se dobija free uz box paket?

Da. A moze se i pogrešiti.
Pažljivo biraj 🙂
Nasta si mislio, imam u sistemu samo jedan kombo,treba da odaberm drugi free kombo,pise 300 dinara,valjda mi nece fakturisati.Cekam ih 5 dana da mi aktiviraju i nista,tri puta zvao, pojma sa poslom nemaju,pa rekoh da uzem daljinski u svoje ruke🤣.

Ja sam aktivirao dodatne pakete 31.3. Još uvek tvrde da ništa dodatno nije aktivirano, a stigao uvećan račun za mart. U toj firmi se ne zna ko pije a ko plaća.

Aktivirao si free kombo po izboru iz boksa, pa su ti naplatili na primer cenu tog kombo paketa?
Zaposlili su gomilu pričenih Ai poštapala,koji nemaju svoj mozak.
Smaraju ljude da ih zovu radi aktivacije 4k paketa, umesto da napišu ko ima Move, može sam da aktivira iz boksa za sekund.

Poslednja izmena:
Aktivirao sam više dodatnih paketa koji nisu besplatni preko Move boxa. Naravno, u mts aplikaciji i dalje piše da mogu da se aktiviraju a u call centru i preko emaila tvrde da su aktivirani samo Osnovni i Filmski 😂 A meni stigao uvećan račun za 1 dan marta kao da sam gledao 10 dana. Ma šou su, još kao možeš da aktiviraš preko Move boxa a za deaktivaciju moraš da ih zoveš ili šalješ email jer ne može preko boxa. Gde je tu logika?

Mislis dva kombo paketa koje imas na primer free uz box 3 ili 4 ,oni su ti fakturisali tih 300 dinara koliko piše u Move boksu,iako su ta dva kombo paketa free?
Koliko ja mogu da odgonetnem u njihov mozak, cene paketa su svuda date, jer Move box, koji je uzgred aktiviran i personalizovan samo za tebe i tvoj profil, nema pijma ko si ti, koji paket imaš i koliko te free kombo paketa sleduje.

Ahaj, nemaš Boks 3 ili 4,pošto tu sleduju dva free kombo paketa po izboru.Meni su po difoltu aktivirali samo filmski a imam pravo na jos jedan free kombo paket.
Sada gledam da li sam da aktiviram drugi kombo paket i ako piše 300,00 dinara, a meni on treba da bude besplatan.

Jedva sam dečji otkazao iako ga nikada nisam aktivirao. Redovno naplatili kroz 2 računa.
Zato sam rekao da se pazi. A na move u je lako kroz pretragu daljinskim da kliknes greskom za vreme navigacije kroz meni ako trepneš baš tada 🙂
-Inače, može se otkazati preko "moj mts".
Ima odeljak za to. Par dana im treba da to zaprime pa zato ne treba čekati baš 30.ili 31. u mesecu

Nazad
Vrh Dno