style53
Čuven
- Učlanjen(a)
- 13.12.2023
- Poena
- 925
Da, mislim da je u computers. Ali ako ne radi od 20q9. Kako onda i dalje stoji cena?
👍 👍2.70m je visina prostorija.
Samo se javi molim te na privatnu poruku, jako me interesuje taj uređaj i kupio bih gaEvo Gree Soyal u kuči... Sve ok, bao sam se da cejo mi neko drugo klimu dat u kutiju 🙂 Na kraju bio jos kupon tako da sam platio 390 eur. Razpakirao i stvarno izgleda ok, 2,5 redni izmenjivac. Nemam vremena da ju sada montiram pa cu za kakvih 14 dana javit kako radi. Imam sve sto treba od alata al malo me **** jer imam vise od 5m izmedu vanjske i unutrasnje i trebao bi negdje dobit R32 da dopunim.
Idem jos po 2 komada, nista ne pitam, samo se hvalim... i to sa kinezom haha. 😆
Bi, ali značajno manje nego sa pozicije 3.Kaze da bi se po njemu toplota odbijala od tog severnog zida i isla ka predsoblju i hodniku.
Neću mnogo pogrešiti ako lupim cifru, ali barem 50% više će se zagrejati odbijanjem od kamin/garnituru, nego od pod.Sto se tice pozicije 3 ako bi krilca stalno isla gore dole, zar se ne bi toplota od poda odbijala i isla u predsoblje i spavacu sobu?
Imam i ja istu situaciju, Brizla na poziciji ispred sobe (nažalost jedinoj gde je mogla da se montira) - isti rezultat.Moja Luc je tako u hodniku na poziciji iznad ulaza u sobu, i bogme soba direktno iza nje se nije proslavila po primanju toplote (a još je jugoistok orjentacija).
Na minusu kažu DF na nekih 45-60 min redovno.Cuj ti to, blue fin premaz, dva reda u vanjskoj, eev, hardverski to zvuci sasvim korektno, a pogotovo ako je za te novce... E sad u praksi i radu, sta kaze narod?
Све што сам знао сам написао, ако се мисли на стручну процену и можда неки елаборат, то немам😉. Иначе је централно грејање инсталирано свугде у стану те би ово било за догревање собе и лети за поуздано и озбиљније хлађење с обзиром да је соба под равном плочом крова.Kolike su energetske potrebe objekta za grijanje, to je izuzetno vazan podatak?
Све што сам знао сам написао а ако се мисли на неку стручнију процену или елаборат, то не знам...Kolike su energetske potrebe objekta za grijanje, to je izuzetno vazan podatak?
Mislim na to, ako je vec neko stanovao, uzmite račune stare grijanje ilu za struju pa vidite koliko vuče zimi, koliko ljeti, ta razlika y kWh vam je potrosnja na grijanje. To je glavno da možeš imati malo vise od "odoka" procjene. Koliki ti je budžet je isto jedna od glavnih stavki, da ne bude "18ka" od 22 kg 🙂Све што сам знао сам написао а ако се мисли на неку стручнију процену или елаборат, то не знам...
Битно да се зими економично догрева а лети да поуздано и добро хлади с обзиром да је изнад кровна плоча (изложена сунцу цео дан).
Ево неких прегледа за последњих годину дана укупне потрошње струје, ако значи (догревање и хлађење су били са постојећом климом наведеном у ранијој објави):Mislim na to, ako je vec neko stanovao, uzmite račune stare grijanje ilu za struju pa vidite koliko vuče zimi, koliko ljeti, ta razlika y kWh vam je potrosnja na grijanje. To je glavno da možeš imati malo vise od "odoka" procjene. Koliki ti je budžet je isto jedna od glavnih stavki, da ne bude "18ka" od 22 kg 🙂
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari