Ни једна институција банка или организација више нема право да захтева печат привредним друштвима или предузетницима.
Drugi tvrde da može 😅 Preduzetnik, paušalac ovo ono...već da ne možete tek tako na nečije pravno lice da uzmete neku uslugu i da to pravno lice plaća račune, a vi njemu keš.
Treba da prijavi državi da mu neko traži pečat, makar to bio MUP. Postoji procedura oko prijavljivanja da neko zahteva pečat. Ja sam to radio sa poštom, i više nikad im nije palo na pamet da mi traže.Takodje, ako ako npr. PR od starta nije koristio/nema pecat uopste?
I sad mu traze u MUPu? Jel mora da "uvede" pecat, tj. da krene da koristi samo da bi nesto pecatirao za MUP (i ostale drzavne "institucije" koje mu traze pecat)?
Moram da izguglam kako ide taj proces oko pecata.
@PJ pitanje je jel Orion uopste nesto tako proverava u praksi.
Takodje i poreska.
Instalirano danas, sve radi top. Nadao se "boljim" boxevima sa 4GB rama kao što je burazer dobio kad je posle mene par meseci zaključio ugovor. Doneli iste "stare" 2GB M6CW modele sa nekim drugačijim daljinskim koji nije BT. I ne znam žašto ali ne radi YT preko njih - to je jedina zamerka na sve. Izbacuje da uredjaj nije podržan. Zvao podršku pa me uputili da ima SmartTube među aplikacijama pa tako šljaka. Nije mi presudno imam app ali burazer ide preko STB i cimanje je. Ima YT premium ne znam jel može to da se poveže na app videćemo... Svakako najbolja opcija za optiku.
Nisu doneli telefone iako na sajtu piše sa su u paketu 🙂 Zaboravio i da pitam - ne trebaju mi rek sam posle skontao
Bukvalno ga ima već pod "sve aplikacije" spreman za preuzimanje. Povezao sam sa nalogom i radi sve okBrateee, Orion predlaze SmartTube... 🤣
Beli Huawei kao što je bio isti... Doneli i neke TP-Link ali ti idu kad je samo net bez TV (mislili su da ide takav paket pa se vraćali po boxeve)Koji ruter su ti doneli?
Verovatno jer im kljakavi box nema Google servise pa ne radi pravi YouTube i onda budzevina.Brateee, Orion predlaze SmartTube... 🤣
Kakve veze ima/ nema TV usluga sa ONT-om koji je donose? 😅Beli Huawei kao što je bio isti... Doneli i neke TP-Link ali ti idu kad je samo net bez TV (mislili su da ide takav paket pa se vraćali po boxeve)
ne moras da obavljas tu delatnost dok je bilo razlike gde radis pausalci su se prijavljivali na tektke prijatelje na razne "stale" druge gradove gde je minimalac manji pa je porez bio manji,Nisam 100% siguran, ali ako ste preduzetnik onda morate da obavljate delatnost tamo gde je prijavljena firma, ili da prijavite u apr novu poslovnu jedinicu,
a za doo donosi se odluka i prijavljuje u poresku.
Verovatno to niko neće proveravati, ali nije baš da može sve opušteno.
na postojecoj, meni je danas samo dosao serviser otkacio mtsov ruter zakacio novi orionov i pustili net (inace jos do 14tog sam pod ugovorom starim sada kod mts ne mora da se ceka da istekne, svakako im vracam tada opremu). Pitao sam ga za to kaze bar on da nisu prodali kablove, pa ga pitah kako mts onda pustio samo svoje paramtere, kaze da bi nas raskacili i zakacili na svoje u nekom momentu, mada mislim da mozda to vazi do nekog cvorista okolo da ipak moze isti kabl ali to je moja teorija 🙂A na kojoj infrastrukturi radi ovaj orion za pravna lica?
Da li na postojećoj orion? Zar to nije kupio mts?
svi ti paket preko 2/1 i dalje zavisi dal ti lokacija podrzava xGpon , recimo meni na nbgd mom bloku je i dalje gpon i dzaba i da hocu da platim te vece pakete verovatno je i na njih dobar popust na ugovor.interesantne cene (doduše bez PDV-a). šteta što ne pišu detalji poput broja slotova itd itd
![]()
Biznis Internet Paketi brzine do 8/2 Gb/s | Orion telekom
Biznis internet paketi za male biznise i poslujte stabilno i bez prekida - bilo da radite od kuće ili iz kancelarije.oriontelekom.rs
Nema priče - doneo dve kutije sa TP, posle se vratio sa Huawei + box. Predpostavljam da tako zadužuju, inače bi samo doneli boxeve dodatno... Ali naravno nije 100% sigurno da uvek ide takoKakve veze ima/ nema TV usluga sa ONT-om koji je donose? 😅
Tvoja / njegova priča je da Huawei ide kad ss uzme Internet + TV + TEL a TP-Link kad uzmeš samo internet?
Ujak (za paket za fizička lica doduše) je u novembru uveo Triple paket i dobio taj TP-Link ONT, komšija samo internet pre novembra i takođe dobio TP-Link...
To više liči da je u praksi pre varijanta "šta bude u kombiju u koji sedam" (eventualnu uz instruciju šta da preferiraju da dele za jeftinije vs skuplje pakete, kad uopšte imaju da biraju).
fora sto oni imaju setup za korisnike samo za internet na tp linku, i za duo trio na huawei, jer im je onda lakse da ne moraju da imaju sve duplo verujem dan nista drugo nije po sredi oba otp podrzavaju sve, evenutalno im mozda prevagu odnelo sta je lakse u manje koraka remote da se podesi ili sta se pokazalo stabilnije tipa za telefon. I meni kad je video telefon isprepadao se posto sam sada uzeo samo internet, misleci da onda nije sve podeseno da mora nazad po drugi uredaj, tako da su meni dali tp link a ranije je bio huawei sto se slaze sa vasom pricomNema priče - doneo dve kutije sa TP, posle se vratio sa Huawei + box. Predpostavljam da tako zadužuju, inače bi samo doneli boxeve dodatno... Ali naravno nije 100% sigurno da uvek ide tako
pa tamo gde nemaju teh mogucnosti to jest kabl ne moze ver ni fizicko ni biznis liceKada sam ih kontaktirao pre jedno 6-7 meseci, nisu bili dostupni u centru Kragujevca, 300 m od glavne Poste i Telekoma i isto toliko od opstine, MUP-a itd... I bukvalno " znacajna" ulica 🙂 .Otud pitanje .
inace rekao mi tehnicar da je valjda Nis najbolje pokriven i sa xgponpa tamo gde nemaju teh mogucnosti to jest kabl ne moze ver ni fizicko ni biznis lice
Ne. Mora pib.Moze li nekako i bez PIB da se ubaci kod njih? Ili iskljucivo mora da se nadje neko sa PIB u okolini pa preko tog nekog?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari