Šta je novo?

Yettel.bank ex Mobi Banka (2024 / 2025 / 2026)

Da li su još nekom nalozi na čekanju, odnosno izvršavani u kliringu tokom dana?

Ljudi gde ovaj njihova app cuva preuzete uplatnice na telefonu? Uplatio sam nesto,hteo da skinem elektronski dokaz o uplati i kao preuzeto,a nigde na mogu ne mogu da je nadjem gde.

Koristi opciju share u pdf pregledaču pa odaberi file manager i sa njim sačuvaj na željenoj lokaciji.
Apropo mog prethodnog pitanja, svi nalozi na čekanju prošli su juče u rasponu 17:12-17:15h.

Zasto se u e-bankingu ne vide kartice i nema izvoda, dok u m-bankingu se vide digitalne a fizicke se ne vide?
Dina stigla posle mesec ipo dana a master ce valjda stici kroz 2 meseca.

Meni se pre neki dan nesto jako cudno desilo, bio sam u inostranstvu i zamenio sam u aplikaciji neki novac u evre. Posle nekog (i nekoliko placanja) vidim u notifikacijama da mi je preostali iznos u evrima mnogo manji nego sto treba da bude a iznos u dinarima povecan. U transakcijama pise da sam izvrsio kupovinu evra (smanjio se dinarski racun za x dinara, povecao devizni za x evra), ali kao da su oni u nekom trenutku deo tih evra opet vratili u dinare, a tome ne vidim trag u transakcijama. Jedva cekam sledeci mesec da vidim sta pise u izvodu

Je l’ se i vama dešava kada nešto plaćate da vam posle na uplatnici u PDF-u stoji adresa bez broja zgrade?

Mislio sam da probam to da rešim ukucavanjem dole na ono “Izmeni podatke o platiocu”, ali tu pored polja Ime i prezime, Grad, Ulica i broj, stoji još i polje Model plaćanja i Poziv na broj pa me malo to buni pošto sam gore već popunio Poziv na broj pa nisam siguran da li onda ovo dole polje trebam da ostavim prazno ili opet da upišem isti poziv na broj?

Koliko mi ide na živce što Yettel aplikacija zahteva da se obavezno popune polja mesto i adresa primaoca. I sad trebam da platim takse za registraciju i primalac treba da stoji samo tipa Administrativna taksa ali ne ja moram da napišem i mesto i adresu. Naravno sad im ne radi ni aplikacija popunio sve i kliknuo Nastavi i izađe samo poruka Pokušaj kasnije. Aplikacija đubre najveće.

Da, tako je i kod mene. Adresa je bez broja.
Mislim da polja: model plaćanja i poziv na broj nisu obavezna u delu kada se menjaju podaci o platiocu. Probaj da ih ostaviš prazna.
Što se tiče mesta i adrese, ja obično za oba polja stavim naziv grada, ali istina je da nisam nikada plaćao administrativne takse, trebalo bi da je njima najbitniji poziv na broj, ostalo ne bi trebalo da bude problem.

Stavio sam mesto Beograd a za adresu 11000 🙂
Videću sutra valjda neće praviti problem.
Naravno stručna služba još uvek nije odgovorila ništa zašto se ne vidi broj zgrade.
Treba samo gore poziv na broj (odobrenje), a dole kad se stavi to je poziv na broj (zaduženje).

Da li postoji način da dođem iznosa koji treba da platim za kreditnu karticu pre nego što izrade izvod? Na staroj aplikaciji sam već 1-og u mesecu mogao da vidim. Ne znam ni što im treba 5 dana da generišu izvod...

Na prvoj strani stoji koliko sam potrošio a ispod raspoloživa sredstva tj. još koliko mogu da potrošim. Ne gledam izvod nego do 15. u mesecu platim sve što piše.
Ili ne mislimo na isto?

Čini mi se da možda ništa nisi uzeo na rate. Ako imaš neke stvari koje si uzeo na rate, onda nije isti iznos.

Čisto da proverim ovde, da li se ikome razlikuje prvi iznos (Iskorišćena sredstva) od poslednjeg (Ukupan iznos revolvinga, narednih rada i iznos naknade)?
1775208725547.png

Ne mogu baš da zamislim scenario gde ima razlike. Meni deluje da je ovaj poslednji zamišljen da sadrži dospele rate umesto svih narednih rata (ono što stoji na izvodu), ali da je došlo do nesporazuma negde.

Da li postoji način da se jednostavno otplate sredstva sa kreditne kartice (sva), a da ne mora da se piše iznos sa strane pa da se prekucava? Ili sam glup ili ne postoji opcija "Otplati" a da ne kucaš iznos?
A verovatno jesam glup, pošto umesto da prebacim novac na štedni račun, prebacio sam greškom na račun kreditne kartice. Sad ima da trošim 2 meseca bez da optplaćujem bilo šta. Ne mogu da vratim ili poništim transakcju bez da mi uzmu proviziju. Zašto uopšte postoji opcija da može na kreditnu da se uplati više nego što je zadužena?

Zato što ima nas koji kreditnu koristimo kao charge karticu, sa minimalnim limitiom, a povećamo limit uplatom po potrebi.

Neke stvari nije moguće platiti debitnom karticom, pa zato koristim kreditnu.

Da li postoji način da se jednostavno otplate sredstva sa kreditne kartice (sva), a da ne mora da se piše iznos sa strane pa da se prekucava?
Trenutno takva opcija ne postoji, što jeste bez veze, ali tako je kako je.

Ne mogu da vratim ili poništim transakcju bez da mi uzmu proviziju.
Imalo bi sasvim smisla da im pišeš i tražiš da ponište tu slučajnu transakciju.

Zašto uopšte postoji opcija da može na kreditnu da se uplati više nego što je zadužena?
Što da ne, ima više potencijalnih razloga. Npr. limit ti je 50k, a hoćeš da kupiš nešto za 60k. Dodaš svojih 10k i platiš bez problema.

Imalo bi sasvim smisla da im pišeš i tražiš da ponište tu slučajnu transakciju.

Čuo sam se sa podrškom i rekli su mi da mogu da ponište, ali svejdno bi bila zaračunata provizija kao da sam i sam vratio pare putem aplikacije. Tako da sam ostavio novac na tom računu, pošto i onako 90% stvari plaćam kreditnom, a imam dovoljno novca i na štednji po viđenju ako bilo šta zatreba van toga. Samo mi je glupo što sam sebe doveo u ovu situaciju. I što neću dobiti kamate sa štednje koliko bih inače dobio. Paziću sledeći put.

Inače, na kreditnoj imam dosta veliki limit, kome se ne primaknem ni iz bliza. Sve što potrošim otplatim čim mi legne plata, tako da je koristim kao što bih i debitnu, a sve pare držim na štednji po viđenju.

To u suštini znači da ti nisu ni ponudili poništavanje nego da obave suprotnu transakciju u tvoje ime, što stvarno nije nikakva ponuda, jer to možeš i sam. Mogao bi da probaš da insistiraš na pravom poništenju/storniranju, nakon koga bi bilo kao da tu transakciju nisi ni izvršio. Ali dobro, ako ti ne smeta previše to što se desilo, i ne moraš.

Imam neki kredit, juče uplatim ceo iznos, onoliko koliko je stajalo u aplikaciji, neki dinar manje od 50k. Jutros vidim stanje kredita 173 dinara. Jel to sad neka zaostala kamata, šta mu to dođe. Jel da uplatim i to?

Imam neki kredit, juče uplatim ceo iznos, onoliko koliko je stajalo u aplikaciji, neki dinar manje od 50k. Jutros vidim stanje kredita 173 dinara. Jel to sad neka zaostala kamata, šta mu to dođe. Jel da uplatim i to?

Kamata se plaća mesečno, ali se računa dnevno. Preostali iznos koji piše je iznos bez kamate. Ti si to uplatio. Tih 173 dinara je kamata koja se skupila od poslednje rate koje si platio do dana kada si isplatio ceo kredit.

Samo heads up - obavezno proverite stanje na racunu posle placanje preko IPS-a. Ja danas da platim infostan - pise u aplikaciji uspesno - kad ono transakcije nema. Aplikacija inace posle tog skeniranja kaze "uspesno placanje" kao da je proslo, a zapravo nije uopste ni odbijeno.

Aplikacija (za ios) je uzas, samo lepo izgleda, od same funkcionalnosti ja ne mogu ni da oznacim sve notifikacije u aplikaciji kao procitane, svaki put zabode posle 30tak sekundi - verovatno ogranicenje za timeout za request/bazu.

U principu desila se ista stvar kao da Telenor/Mobi banka aplikacijom, krene se sa razvojem i na kraju batale skroz.

Jel išta ubačeno u App u poslednjih godinu dana? Ja bih rekao ništa živo. One virtuelne kartice ostaše pusta priča.

Opet neki problemi - izgleda da je do njih/aplikacije - stanje na racunu se ne poklapa. Mislim da kad platis preko IPS-a da aplikacija odmah prikaze novo stanje bez potvrde sta je rekao sistem, ili bez jos jednog requesta ka upitu za stanje, jer bukvalno u aplikaciji pise jedna cifra a na sajtu druga. Kad se logoutujes i ponovo udjes pise ova druga cifra.

Neke probleme sam prijavljivao gde sam se cudio da ne znaju, npr - nisi mogao da se ulogujes u aplikaciju prvi put kad je instaliras jer je sertifikat istekao (naravno nigde da ti napise da je to problem) - ja sam morao da saljem mailove i objasnjavam ljudima da je problem do aplikacije (a ne do mog telefona) da sam na 3 telefona testirao (da reinstall ne pomaze) - gde bi na kraju jedna jedina osoba zapravo procitala sta pisem i potvrdila problem.

Ubacene su virtuelne kartice ali ne onako kako smo mi mislili i ocekivali.

Nije virtuelna u smislu Inteze gde pravis kartice za jednokratnu upotrebu, nego virtuelna da mozes da je koristis unapred iako ti jos nije stigla jer stizu zapregom.

Opet neki problemi - izgleda da je do njih/aplikacije - stanje na racunu se ne poklapa. Mislim da kad platis preko IPS-a da aplikacija odmah prikaze novo stanje bez potvrde sta je rekao sistem, ili bez jos jednog requesta ka upitu za stanje, jer bukvalno u aplikaciji pise jedna cifra a na sajtu druga. Kad se logoutujes i ponovo udjes pise ova druga cifra.

Neke probleme sam prijavljivao gde sam se cudio da ne znaju, npr - nisi mogao da se ulogujes u aplikaciju prvi put kad je instaliras jer je sertifikat istekao (naravno nigde da ti napise da je to problem) - ja sam morao da saljem mailove i objasnjavam ljudima da je problem do aplikacije (a ne do mog telefona) da sam na 3 telefona testirao (da reinstall ne pomaze) - gde bi na kraju jedna jedina osoba zapravo procitala sta pisem i potvrdila problem.
danas je OTP banka imala servisne radove na svom sistemu i zbog toga na nivou drzave nije radio IPS

Nazad
Vrh Dno