Šta je novo?

Poslednje odgledane serije 2026

Imam drugu sezonu na Plex serveru, rade engleski titlovi. Moram da skinem i prvu sezonu, javi mi se na PM.

56 Days (2026)

Iako se lako guta u komadu, pa čak i bez potrebe za nekim odustajanjem od daljeg gledanja, ipak se na kraju dođe do onog već uveliko prisutnog proseka za današnje standarde.
Ono što u startu odudara je pojava tih bejbi fejsova, do 30-ak godina. Da li što se stari, ali imam utisak da je sve ređe videti ozbiljniju glumačku ekipu od 45, 50+ u iole ozbiljnim projektima.. Ako će se sedma umetnost voditi logikom modernog fudbala i stalnog podmlađivanja, onda ovakve serije i ne čude.

Ovde se svakako imalo potencijala ali problem je sa isporukom. Vrlo predvidiv narativ, pa čak i onaj lažni target koji dolazi kasnije i koji je stvarno imao "wau" efekat u sad već kultnim filmovima, ali ne vidim tu istu primenu ovde, jer se matrica nazire pre nego što se pojavi scena. Nije ni to loše ispalo, mada je to bio i momenat kada se priča otvara u drugom pravcu i tu sad nastupa taj ubrzani proces kada Ciara Wyse (Dove Cameron) iz planiram osvetu do ja sam se zaljubiška, bez prave gradacije.
Nema tog unutrašnjeg raspada (a kako na njoj plastičnoj to i videti), koji bi je učinio ubedljivom.

Ne znam odakle mi poređenje sa Fifty Shades of Grave, da li zbog te blanširane erotičnosti i ispoliranog vizuelnog stila, ali - niti je taj film otišao dovoljno daleko da bi bio provokativan, niti mi je 56 Days mračni triler sa pirmesima soft erotike.
Padaju kriterijumi u smislu da mi je ocena 6/10 za seriju sada gledljivo, što mi ranije nije bio slučaj.

Poslednja izmena:

Mr. Inbetween

Australijska serija, g'day mate, kao stvorena za vikend binge. Glavni lik je u nekim trenucima heroj a 5 minuta kasnije, totalni antiheroj i kriminalac. Lik je ekstremno racionalan, ekstremno nasilan kad treba ili kad on proceni da treba. Umiksovano je malo crne komedije, ali nista nije ulepsano i ko voli hepiende ne preporucujem jer kao i u svemu ima uspona i padova.

3 sezone, taman, zavrsili on a high note a koga zanima ima i film koji je prequel za seriju, izasao pre 20 godina jos...
Jel ti znaš ko je ovaj tip?
Ko je on?
Madjioničar, učiniće da nestaneš 🙂

Sad navodno radi na nekom orojektu gde je serijski ubica. A madjiničara krenuo i nisam zavrsio. Mocumentary je u pitanju i deluje dobro. Taman si me podsetio.

Senke nad Balkanom S3 sinoc zavrsio 6. epizodu.

Apsolutno najbolja sezona i meni čista 10ka. Ne iz neke pristrasnosti nego je stvarno prevazišao sebe. Kad to kažem izuzeci su u 3 sezoni mislim da je 3 epizoda greške sitničarim ali moram, parking zone koje se vide na ulici na Kosančićevom vencu gde je zadužbina Alimpija Mirića. Pucanj iz sačmare izaziva ranu od metka iz pištolja što je baš glup propust.

Gluma žene koja glumi Maju Davidović užas kao i u prvim sezonama. Posebno je mučno gledati je dok priča na engleskom.

Pored gore navedenih mana sezona je zaista odlična. Ko nije gledao seriju može slobodno da odgleda 3. sezonu. Neće imati uvid u razvoj likova ali to uopše ne utiče na ovu sezonu. Jedino možda o Stanku Platikosi da zna ko je bio u prvim sezonama.

Apsolutna preporuka i nadam se da u poslednje 3 epizode nisu nešto zeznuli. Za sada 10ka.

Tačnost istorijskih činjenica ne uzimam u obzir. Inače i ne verujem u iste baš da su bile 100% kao što smo učeni niti kao što su u seriji. Istina je uvek negde izmedju.

Senke nad Balkanom S3 - iznad svih očekivanja 🙂
Da su im dopuštali da snimaju gde hoće, kao i prethodne 2 sezone, bilo bi još bolje...

Džabe Netflix kad moramo da skidamo sa torenta, čak ni vpn nije prošao 🙂
Može da se gleda, interesantno je iako je naša pozicija u seriji "teška"...

Što više saznajem shvatam koliko malo uopšte znamo iz istorije...
Inače interesantna stvar, kako mu se zvao deda 😆

Recimo ovo nisam znao, a interesantno je..
"Подневна звона су звона која се оглашавају у подне са свих хришћанских цркви у свету (осим у Америци) по наредби папе Калиста III, а у част хришћанске победе над Османским царством у опсади Београда 1456. године.."

Da li je neko gledao celu seriju (ne film!) Apsolutnih 100 i kakvi su utisci?

Blue Bloods (2010-2024)
6. sezona
gledao sam je premijerno kad je bila kod nas na RTS-u ako se ne varam. podsetio sam se, pošto repriziraju na Star Crime-u. solidna sezona, u duhu serije: porodica, patriotizam, sukob policija-tužilaštvo, sukob policija-narod, sukob policija-politika, itd itd

Chicago Med (2015-)
9. sezona
dobra sezona sa epizodama ujednačenog kvaliteta pri čemu su poslednje najbolje. dopada mi se promena u postavi (nema više određenih stalnih likova niti će se vraćati a od sledeće sezone nema još jednog). dobro je obrađena tema mentalnih/neuroloških bolesti. ovaj broj epizoda je prava mera za ovakvu seriju, šteta što nisu rešili da ubuduće ne idu preko 15 po sezoni

The Blacklist (2013–2023)
9. sezona
pretumbana sezona. ima dosta ne baš sjajnih epizoda, a samu sezonu izvlače poslednje epizode. naredna je poslednja, jer drugačije nije ni moglo nakon ovakve sezone

Star Trek: Starfleet Academy (2026-2027)
1. sezona
ovo je serija koja ima krizu identiteta. i jeste i nije tinejdž serija, i jeste i nije Star Trek serija. ako je tinejdž serija, onda su žestoko omanuli jer epizode traje oko sat vremena. druge današnje ST serije imaju epizode koje ne traju duže od 30 minuta i to nije problem. ako je ST serija, onda su žestoko omanuli jer je ovde Star Trek tek nešto usput, umesto da je glavno a da su usput ljubavni jadi, ovo ono itd itd. seriju održavaju iznad vode Holly Hunter, Robert Picardo (Doktor iz ST: V), Paul Giamatti (glavni negativac). ima tu i omaž serijama DS9 i V, a poslednja epizoda je dobrim delom inspirisana filmom Star Trek VI: The Undiscovered Country.
ocena u globalu ima baš slabu ocenu jer su je mnogi ocenjivali napamet iz nekih političkih razloga (koliko sam razumeo, neki autori serije podržavaju sadašnjeg predsednika SAD a to se ljudima ne dopada pa su ocenili loše seriju). realnija ocena je 5,5, eventualno malo bliže 6. 2. sezona je ujedno i poslednja a realno bolje da nisu ni krenuli sa snimanjem.

Poslednja izmena:
Senke 3. sezona - dopalo mi se, kao i prethodne dve. Generalno dobra serija, meni najbolja od svih ovih novijih serija koje su se pojavile kod nas. Uz Državni Službenik meni najbolja serija.

Odgledah prvu epizodu i meni je ona bila odlicna. Bjelogrlic je podigao nivo snimanja serija kod nas.

Ako je neko propustio The Outsider (2020)
Dao bi joj 8.5/10
Mračna krimi serija. počinje kao klasičan slučaj ubistva, ali se brzo pretvara u jezivu priču.. 10 epizoda po sat vremena.

Ako je neko propustio The Outsider (2020)
Dao bi joj 8.5/10
Mračna krimi serija. počinje kao klasičan slučaj ubistva, ali se brzo pretvara u jezivu priču.. 10 epizoda po sat vremena.
Rađena po knjizi Stivena Kinga. Ne treba ni reći da je izmenjena i previše u odnosui na knjigu.

• Like
Reagovanja: Gox
Ovaj disni Daredevil je, ne bullseye, već bullš... Netflix je tu mnogo bolje radio posao.

Senke nad Balkanom, treća sezona odlična za sad.

(OBS studio radi na Eon-u, pesma.)

Odgledah i ja te naše Senke sezonu 3. Za srpske prilike je vrhunska produkcija, kapa dole. Zanatski dio (gluma, scenario i režija) pristojni. E sad priča. Stvar ukusa. Malo previše pompezno za moj ukus. Meni najtanja od sve tri sezone. Previše holivudski.

Apsolutnih 100, pristojno.Najvise pleni atmosfera beznadja, blokovskog sivila, tipicna epizoda crne hronike zemlje Srbije.Glumci dobri, tu i tamo neka rupa u prici, ali sve u svemu 7/10.

Homocide life on the street. Meni licno mnogo draza od Wire koja.je.u slicnom fazonu

Nazad
Vrh Dno