Posle par nedelja korišćenja isključivo A1 uređaja i Xplore aplikacije, evo par utisaka (spakovao sam sbb opremu i potpisao raskid). Prvo, eon daljinac je za klasu bolji u svakom smislu. Ovaj kratki debeljko je sve samo ne udoban, raspored dugmića je loš (ne znam kome je palo na pamet da kanale i volume smesti na vrh daljinca iako se na bukvalno svakom daljincu na svetu nalaze na sredini ili niže), a kontrola TV-a se svodi na jedno learn dugme, iako su realno potrebna 4. Source, on/off i volume +/-. Sam uređaj je avion za eon box krševe koje daje sbb. Toliko sam otupeo od tehnologije da me više ni ne zanima šta je ispod haube, samo mi je bitno koliko to brzo radi. Moguće i da je do optimizovanosti same aplikacije, mada ne verujem, više sam sklon da poverujem da su eon boxevi smeće, jer ista ta eon aplikacija leti na oba firesticka 4k max (stari i v2.0). Xplore na A1 prosto leti, i tu zaista skidam kapu, a odlično rade i hbomax i nf, drugo nisam ni instalirao niti mi ovi provajder boxevi za drugo i trebaju. Što se tiče same aplikacije, rekao bih da je kvalitet prikaza tu negde, možda malo bolji na sbb. Interfejs mi je u početku bio dosta nezgodan, ali vremenom sam se navikao. Dizajn je moderniji i svedeniji od eona, ali eon je ipak pobednik što se tiče korisničkog iskustva, uglavnom zbog nekih sitnih ali praktičnih stvari koje su jednostavno bolje isprogramirane, pa je tu potrebno napraviti manje koraka da bi se dobio isti rezultat. Nije ništa epohalno, verujem da će se vremenom to i ovde ispraviti.
Generalno sam zadovoljan ako se uzme u obzir cena paketa (čak i ako ne uračunam vaučer, po staroj ceni paketa mesečna pretplata je za 2000 manja), a dobio sam HBO premium, wifi6 ruter, wifi6 extender sa mrežnim priključcima i optički internet koji je ipak bolji od kabla. NAT može nekome biti deal breaker, ali odavno ne torentujem više. Sada sa novim cenama paketa i jednim boxom možda i nije toliko bolje, ali tema je xplore pa da ne idem previše u širinu. Nije bolja od eona, ali nije ni nešto drastično lošija, od mene ima prolaznu ocenu.