Šta je novo?

A1 Xplore TV - aplikacije [nije tema za A1 smart box/settop box ni za pakete A1]

Da li postoji mogucnost da se kanali poput Pinka, Prve, B92 stave u veci frame rate? Matorci primecuju razliku u odnosu na eon. Znam da gledaju pinkove zvezde i zvezde granda (primecuju da je slika na tim kanalima losija i van tih emisija) Zadovoljan sam sportskim kanalima i filmskim. Desava se da odredjeni sadrzaj sa Hbo ima problem pa malo sece slika, kao neki micro stutter (ovaj problem imam samo na Tizenu) i sporije menja kanale na Tizenu.

Ako im nije gadljivo upali im motion flow ili kako god se to zove na Samsungu. Opcija koja ubrzava sliku pa deluje kao soap opera effect. Gadim ga se ali mislim da tvojima lagano resava problem.

Mnogi to imaju upaljeno a da ni ne znaju. Pre neki dan sam kod svastike odmah uzeo daljinac i ugasio to i još par gluposti.

Ima u opcijama uređaja adaptive frame rate, moguće da tu treba nešto pročačkati.

Da li postoji mogucnost da se kanali poput Pinka, Prve, B92 stave u veci frame rate? Matorci primecuju razliku u odnosu na eon. Znam da gledaju pinkove zvezde i zvezde granda (primecuju da je slika na tim kanalima losija i van tih emisija) Zadovoljan sam sportskim kanalima i filmskim. Desava se da odredjeni sadrzaj sa Hbo ima problem pa malo sece slika, kao neki micro stutter (ovaj problem imam samo na Tizenu) i sporije menja kanale na Tizenu.
Jel se koristi usluga preko a1 stb..?

Znači samo kada se aktivira aplikacija Skyshowtime, tada se dobijaju i ova dva kanala za TV

Postoji li način da se imenuju uredjaj koji se koriste za gledanje televizije? Npr, imam tri boxa i dva laptopa prijavljena, na njima se i gleda, ali dešava se redovno da nešto za brljavi i izbacuje greške, pa moram da brišem uredjaje nasumično I napravim totalni haos.

Pitanje u vwezi gledanja Xplore na PC. Kada odaberem opciju TV vodic sam mota vreme na kanalima unazad 😕. Na boxu to nije slucaj samo na PC,bas iritirajuce.

Posle par nedelja korišćenja isključivo A1 uređaja i Xplore aplikacije, evo par utisaka (spakovao sam sbb opremu i potpisao raskid). Prvo, eon daljinac je za klasu bolji u svakom smislu. Ovaj kratki debeljko je sve samo ne udoban, raspored dugmića je loš (ne znam kome je palo na pamet da kanale i volume smesti na vrh daljinca iako se na bukvalno svakom daljincu na svetu nalaze na sredini ili niže), a kontrola TV-a se svodi na jedno learn dugme, iako su realno potrebna 4. Source, on/off i volume +/-. Sam uređaj je avion za eon box krševe koje daje sbb. Toliko sam otupeo od tehnologije da me više ni ne zanima šta je ispod haube, samo mi je bitno koliko to brzo radi. Moguće i da je do optimizovanosti same aplikacije, mada ne verujem, više sam sklon da poverujem da su eon boxevi smeće, jer ista ta eon aplikacija leti na oba firesticka 4k max (stari i v2.0). Xplore na A1 prosto leti, i tu zaista skidam kapu, a odlično rade i hbomax i nf, drugo nisam ni instalirao niti mi ovi provajder boxevi za drugo i trebaju. Što se tiče same aplikacije, rekao bih da je kvalitet prikaza tu negde, možda malo bolji na sbb. Interfejs mi je u početku bio dosta nezgodan, ali vremenom sam se navikao. Dizajn je moderniji i svedeniji od eona, ali eon je ipak pobednik što se tiče korisničkog iskustva, uglavnom zbog nekih sitnih ali praktičnih stvari koje su jednostavno bolje isprogramirane, pa je tu potrebno napraviti manje koraka da bi se dobio isti rezultat. Nije ništa epohalno, verujem da će se vremenom to i ovde ispraviti.
Generalno sam zadovoljan ako se uzme u obzir cena paketa (čak i ako ne uračunam vaučer, po staroj ceni paketa mesečna pretplata je za 2000 manja), a dobio sam HBO premium, wifi6 ruter, wifi6 extender sa mrežnim priključcima i optički internet koji je ipak bolji od kabla. NAT može nekome biti deal breaker, ali odavno ne torentujem više. Sada sa novim cenama paketa i jednim boxom možda i nije toliko bolje, ali tema je xplore pa da ne idem previše u širinu. Nije bolja od eona, ali nije ni nešto drastično lošija, od mene ima prolaznu ocenu.

Sve stoji. Po meni veliki minus je nemogućnosti menjanja imena uredjajima kroz aplikaciju. Eon je 5 godina ispred ovoga, kad se setim sta sam sveogao da podešavam, i kako kažeš, sama app i uređaj su dobri.

Nedelju dana sam malo isprobavao app na TV-u.

Posle nekoliko godina na EON-u meni je ovaj interfejs toliko neintuitivan da me hvata vrtoglavica. 😅 Možda navika, možda ne, možda bi mi vremenom "legao", ali prvi utisak mi je stvarno pokvario. 🫤 Ne mali broj puta sam jednostavno "zab'o" - ne znam ni gde sam ušao ni kako da izađem.

Fluidnost app je pohvalna doduše. 👌

Tako je i meni bilo prvi put, pošto sam se preklopio skoro 3 meseca, samo sam spakovao A1 uređaje u kutije. Sad sam se već navikao. Zanimljivo je da je moj stariji sin (14 1/2 godina) na pitanje kako se snašao bio u fazonu: "Pa isto je sve...". Tako da, možda je i do nas džangrizavih matoraca.

Ja se izvinjavam ako je bilo reci o ovome, tek sam od skora korisnik Xplore TV, ali kako da zasebno podesim 2 TV-a/STB-a? Taman na jednom podesim kanale, ovi iz druge sobe vicu "Nemamo sve kanale!"
Vidim da ima opcija za profile ali nikako ne mogu da dodam novi, jel to moram njih da zovem da mi dodaju?

Kanali koji su na jednom tv odnosno stb moraju biti i na drugom. Zavisi i koji je paket uzet, ako nije Duo Plus onda nema jedan solidan broj kanala u ponudi koji je na manjem paketu. Ja nisam ništa oko profila petljao, od kako je instalirano a ima skoro pola godine sve je okej i prikazuje sa na oba stb, paket Duo plus.

Mozda sam lose postavio pitanje. Nisam mislio da imam dodatne kanale uz paket ili nesto slicno, moj je osnovni DUO paket. Nego sam mislio, s obzirom da mi je otac u godinama i ne snalazi se bas najbolje a uz to i ne vidi lepo da procita - da mu namestim tih 30-tak kanala koje gleda i njih da vrti, da ne vrti covek 150 kanala. A kod dece na drugom TV-u da namestim decije kanale i one koje oni mogu da gledaju. Medjutim, kad namestim listu kanala na jednom, oni se oslikavaju na drugom TV-u..

Ne može posebno lista...sve što je na jednom prikazuje se i na drugom, sve je vezano za taj jedan nalog. A same liste ne mogu da se sastave od tipa omiljenih kanala nego je to razvrstano po kategorijma (dokumentarni, sportski, filmski...).

*** stvarno ne moze.. Sad sam zvao i A1 podrsku, rekoh oni da me upute kako da dodam profil, kazu ne moze nikako.
Ali inace moze custom lista, uspeo sam da napravim van-kategorijski, ali dzaba kad se prenosi i na drugi uredjaj kad ga aktiviram..

Ради ли вам ова апликација на модованом MOVE боксу?

Ja sam je isprobao pre dvadesetak dana na Move boksu, lepo radi.

Mozda sam lose postavio pitanje. Nisam mislio da imam dodatne kanale uz paket ili nesto slicno, moj je osnovni DUO paket. Nego sam mislio, s obzirom da mi je otac u godinama i ne snalazi se bas najbolje a uz to i ne vidi lepo da procita - da mu namestim tih 30-tak kanala koje gleda i njih da vrti, da ne vrti covek 150 kanala. A kod dece na drugom TV-u da namestim decije kanale i one koje oni mogu da gledaju. Medjutim, kad namestim listu kanala na jednom, oni se oslikavaju na drugom TV-u..
Код мене ради. На једном тв-у изаберем једну листу, а на другом другу.
Мораш да направиш различите листе, али све листе су заједничке за све уређаје, а онда на сваком уређају бираш коју листу ћеш да гледаш.

photo_2026-04-05_10-09-19 (2).jpg

Nisam znao za ovo zato juče i dadoh poprilično neadekvatan i neprecizan odgovor korisniku koji je postavio pitanje. Pronađoh opciju da se kreiraju nove liste, čisto nešto isprobah i videh da na oba tv te nove liste što sam ih napravio a u međuvremenu i prethodni post gde je @pass dodatno pojasnio.

Well done 👍

Код мене ради. На једном тв-у изаберем једну листу, а на другом другу.
Мораш да направиш различите листе, али све листе су заједничке за све уређаје, а онда на сваком уређају бираш коју листу ћеш да гледаш.

Pogledajte prilog 534576
Da, Izgleda da hoće tako sa dve custom liste. Kada je jedna custom, a druga default onda izgleda da ne radi - čim se ugasi ovaj TV gde je default lista (svi kanali) i upali, automatski se prebaci na drugu custom listu. Ali kada su ovako obe nove, izgleda da radi. Palio i gasio TV-e i ostale su uključene različite liste..

Bio sam korisnok Orion tv aplikacije i pošto je gase i trenutno ide cirkus sa prelaskom u mts planiram da pređem na
Xplore TV aplikaciju.Zanima me kako aplikacija radi i ako ima neko da je pre nje koristio Orion,kskve su razlike?

Nazad
Vrh Dno