Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za biznis ni za Orion TV aplikaciju)

Ne radi to odavno. To je kozmetike radi tu.
Radi ćaletu za račun za fixni koji je ustvari račun za fixni + Supernova Internet + Supernova TV uslugu 😅
Ujaku za februarski "migriran sam sa Orion" račun naravno da NE radi ništa (ni skidanje ni detalji računa) a za sad martovski rade detalji ne radi skidanje.

Vidi,

Raskid zbog jednostrane izmene ugovora se ne odobrava niti se moli za njega. Izjavom o raskidu stupa na snagu.
Ja sam im to naglasio u mejlu i rekao da cu vratiti opremu, sto sam takodje uradio.
Svakako ce u prigovoru biti svi ti detalji.
Oni su i izjavu o raskidu samo iskulirali, tj zatvorili u njihovom sistemu bez resavanja.
Sve to ostavlja prostora za tuzbu.
Ne znam da li imamo osnov da ih tuzimo zbog neispunjena ugovora, jer ja kad sam potpisivao ugovor imao sam drugu ponudu koja je sad propala, jer su oni eto odlucili da rade sta hoce.
P. S. Za sve su me do sad iskulirali, sto meni svakako ide u prilog.
ako ti tako kazes, samo napred. Samo ti kazem pravno jeste vazno da si naglasaio i da zelis raskid samo sam ti naveio kako to u praksi funkcionise da bi nekog tuzio ne mora taj neko ni da nista lose uradi a dal ces dobiti tuzbu? tu opet najbolje da se konsultujete sa advokatom neko da trazite ovako sta je vama logicno (ne bi sada isao offtopic sa primerima mnogo gorim od ovog gde drzava apsolutno nista nije preduzela). Vi ste u ugovornoj obavezi prvi korak je da trazite od toga skim ste u ugovoru da raskine ugovor zbog krsenja ugovorne obaveze on jeste duzan da raskine s obzirom na sve ovo sto rade, ali to je procedura, ti svakako vec sada mozes paralelno da se obratis drustvu za zastitu potrosaca da po slzubenoj duznosti ispitaju slucaj ali ce i oni prvo pisati mts-u da ispostuje zakon pa ako se oglusi da tek onda ide tuzba. Najcesce ne dodje do toga samo opet kazem to je procedura nikakva automatika.

Ono sto sam naucio u ovoj takozvanoj "pravnoj" drzavi je da pravo za jedne vazi za druge ne vazi, zato mali savet sve ugovore i usluge samo sa privatnim kompanijama imajte posla.

Poslednja izmena:
Radi ćaletu za račun za fixni koji je ustvari račun za fixni + Supernova Internet + Supernova TV uslugu 😅
Ujaku za februarski "migriran sam sa Orion" račun naravno da NE radi ništa (ni skidanje ni detalji računa) a za sad martovski rade detalji ne radi skidanje.
Isto i meni. Prvi "migriran" racun sa Orion-a je bio februarski, i nema detalje, dok martovski ima detalje, IPS QR kod, ali ne moze da se preuzme.

1775324795550.png

Evo ga i moj racun, stvarno mi je neverovatno da su cifre svima razlicite.

Prilozi

• Screenshot_20260404_195652_Moj mts.jpg
    Screenshot_20260404_195652_Moj mts.jpg
    57 KB · Pregleda: 83
Kako se kreira (pristupa nalogu) kad sam kod Karica oduvek ??? Jel nekome stigao sms sa podacima za placanje racuna ?

A ja siroma' sa 1500/500 samo postpaid netom, pazi sad:
1775326041059.png

@shomiNBGD Pa nemate svi iste pakete, a moguće da je i datum kad su počeli ili završili migraciju faktor kako su formirali cenu.
Poput onih situacija kad u sred meseca menjaš paket / potpišeš novi ugovor pa ima X/30 dana po jednoj tarifi a Y/30 dana po drugoj?

Uglavnom, za ujaka piše "Naknada - GPON Super PLAN 3 XL (Fiksni + Net 2000 + TV)" i cifra 3.547,92. Nisam siguran koji tačno Triple paket (koje brzine) je imao pošto ima ona posala ma Hybrid, City, Metro podverzije a u pitanju je selo gde definitivno nema "Metro" / XGPON opreme.

Ako sad ovde piše "Net 2000" verovatno je bilo 1.5 ili 2 Gbps na Orion paketu. Račun za februar vidljiv na MojMTS mu je bio 3.073 din, a koliko je plaćao Orion pre toga nemam pojma.

Meni je pretplata bila 1024 din a sad stigao rwcun za mart 3.454,38 🙂 poslao sam zahtev na mejl da storniraju racun i vrate me na stari iznos ili cu raskinuti ugovor zbog promene cene. Ne znam gde su i da li su slali obavestenje ali ja ga nisam dobio

Ajde da i ja dodam moj slučaj da unesemo još malo zabune.

Dosad sam koristio onaj Orion Dual TV WiFi Hybrid 450/100 (nema optike kod mene). Cena sa 50% popusta je bila 2900 dinara.

Upravo malopre na MTS aplikaciji vidim da je stigao račun od 2425,34 dinara a u opisu stoji Naknada - Duo (WiFi 400/100 + TV). Naravno, ne mogu da se vide nikavi detalji, niti da se skine račun, Niti ima ikakvo obaveštenje šta taj račun sadrži (da li je, a verovatno jeste to onaj prvi sa 50% popusta, a ne piše ni koji je tv paket u pitanju, a i još uvek imam Orion TV, bez Move aplikacije ili čega već).

Dakle, odradili su ovo ono krajnje boli nas patka za sve, može nam se i uradićemo kako znamo i umemo i j*ebe nam se za korisnike....

Uglavnom, za ujaka piše "Naknada - GPON Super PLAN 3 XL (Fiksni + Net 2000 + TV)" i cifra 3.547,92. Nisam siguran koji tačno Triple paket (koje brzine) je imao pošto ima ona posala ma Hybrid, City, Metro podverzije a u pitanju je selo gde definitivno nema "Metro" / XGPON opreme.
Isti iznos mi je racun za mart, a u Orionu sam imao 3,087.51
na koji mail da posaljem zahtev za raskid ugovorA?

Kad se sad nisam šlagirao 😂 stigo račun 3547 do sad plaćao 1325 za 1.5/0.5 ovi su stvarno prsli smozgom. Ide mail za raskid momentalni.

Prilozi

• IMG_0643.jpeg
    IMG_0643.jpeg
    110.6 KB · Pregleda: 72
Pa pazi ističe mi u junu a hteo bi da iskoristim yunet akciju kad su vec produžili za april.

Ajde da i ja dodam moj slučaj da unesemo još malo zabune.

Dosad sam koristio onaj Orion Dual TV WiFi Hybrid 450/100 (nema optike kod mene). Cena sa 50% popusta je bila 2900 dinara.

Upravo malopre na MTS aplikaciji vidim da je stigao račun od 2425,34 dinara a u opisu stoji Naknada - Duo (WiFi 400/100 + TV). Naravno, ne mogu da se vide nikavi detalji, niti da se skine račun, Niti ima ikakvo obaveštenje šta taj račun sadrži (da li je, a verovatno jeste to onaj prvi sa 50% popusta, a ne piše ni koji je tv paket u pitanju, a i još uvek imam Orion TV, bez Move aplikacije ili čega već).

Dakle, odradili su ovo ono krajnje boli nas patka za sve, može nam se i uradićemo kako znamo i umemo i j*ebe nam se za korisnike....
Orion Telekom je verovatno jedini operater na trzistu koji je jedne korisnike tretirao kao da zive u centru Temisvara (po kvalitetu usluge i cenama), a druge kao da smo u predgradju Brisela (po cenama). Ne bih da stajem na zulj nekome zbog povecanih racuna, ali sada ispastamo kolektivno zbog toga kako je Orion radio do sada. Jednima je prodavao 200/20 uslugu za 1200 RSD, druge je drao tri puta skuplje za 20/2 brzine. Neko je imao Hybrid WiFi 450/100, a neko je mogao samo da sanja o tim brzinama. Kod mene je npr najobicnije drvo koje se nalazi ispred antene, razlog sto godinama nisu mogli ni 50/5 da isporuce sa tom opremom koju su mi dali na koriscenje.

I meni sa 2539.39 poskupeli na 3407.60, a s obzirom da je račun za mart sa popustom od 50% onda je nova cena 6815.20. Još juče sam tražio raskid i sad ponovio zahtev.

A na portalu opcija prigovor na račun trenutno nije dostupna 🙂

2200 do sad placao paket 1000 / 500 evo sta sam upravo dobio.

Prilozi

• Screenshot 2026-04-04 at 20.51.52.png
    Screenshot 2026-04-04 at 20.51.52.png
    41.4 KB · Pregleda: 95

Prilozi

• Screenshot_20260404_211702_Chrome.jpg
    Screenshot_20260404_211702_Chrome.jpg
    75.3 KB · Pregleda: 81
Vi koji ste dobili vece cena, niste napisali da li ste pod ugovornom obavezom ili je istekla?

Takodje mi koji nikad nismo imali MTS nista ne mozemo otvorit nalog na MTS ni sa email/mobile/jmbg ne da

moj orion ugovor ističe tek marta sledeće godine...ukoliko podignu cenu, što je najverovatnije, mene samo zanima da li ide raskid ugovora bez penala, što bi jel trebalo da bude jer je promenjen provajder/promenjeni paket i cena i ukinuti brojni kanali?

jel neko ko je imao ugovor sa orionom još x meseci već raskidao i vraćao opremu, šta je iskustvo?

to je ono što se efektiva takođe pravi da ne razume...državni monopolista kupio firmu i nameće nove cene bez poštovanja preuzetih ugovora, ovo je potpuno drugačija situacija od toga da 1 provajder tokom trajanja ugovora podiže cene...

moj orion ugovor ističe tek marta sledeće godine...ukoliko podignu cenu, što je najverovatnije, mene samo zanima da li ide raskid ugovora bez penala, što bi jel trebalo da bude jer je promenjen provajder/promenjeni paket i cena i ukinuti brojni kanali?

jel neko ko je imao ugovor sa orionom još x meseci već raskidao i vraćao opremu, šta je iskustvo?
Prijatelj je nedavno, oko mesec dana pred istek ugovora vratio opremu u mts poslovnicu (usput platio zaostala dugovanja) i presao kod drugog internet provajdera.

Prijatelj je nedavno, oko mesec dana pred istek ugovora vratio opremu u mts poslovnicu (usput platio zaostala dugovanja) i presao kod drugog internet provajdera.
to pokušavam da ustanovim, dugovanja po orion cenama? i to se dakle opet svodi na to da mts ne poštuje preuzete ugovore jer je trebalo da se ugovor raskine bez bilo kakvih plaćanja ukoliko se pozvao na promene provajdera/paketa/cene?

Vi koji ste dobili vece cena, niste napisali da li ste pod ugovornom obavezom ili je istekla?

Takodje mi koji nikad nismo imali MTS nista ne mozemo otvorit nalog na MTS ni sa email/mobile/jmbg ne da
pod ugovorom dobio 100 dinara vise za prosli mesec 🙂

imam ugovornu obavezu do septembra 2027, nadam se da će ispoštovati i korigovati iznos 🙂
ovo bi trebalo da bude fokus ove teme, bar za ljude koji imaju još x meseci ugovora sa orionom...ili poštovanje ugovora ili raskidanje bez penala, to je jedina dilema i pitanje...

kome je istekao ugovor lako/lakše će da reši problem prelaska kod drugog provajdera...

to pokušavam da ustanovim, dugovanja po orion cenama? i to se dakle opet svodi na to da mts ne poštuje preuzete ugovore jer je trebalo da se ugovor raskine bez bilo kakvih plaćanja ukoliko se pozvao na promene provajdera/paketa/cene?
Dosta ljudi je pogodjeno migracijom bez obzira da li koriste usluge pod UO, bez UO ili prepaid. Meni stizu racuni kao da sam pod UO, i u svakom racunu uredno pise, "Usluga održavanja i podrške za WIFI pristup bez Ugovorne obaveze". Tako da i mene veoma zanima sta ce biti trajno resenje, tj sta ce doneti neki novi cenovnik.
1775331546431.png

Nikakvo obavešenje. Cena već promenjena pre mesec dana, sat kuca već 4 dana u aprilu po punoj ceni. Kakva žurka.

Meni nisu potvrdili cenu novu, kažu da ne znaju.

Orion vise ne postoji za privatne korisnike i mislim da je bolje da moderator obrise ili zakljuca celu temu, da ne bi brisao svaki drugi post. A da mi otvorimo novu temu na podforumu "sta da kupim".

Da li je nekom stigao račun za Orion internet za mart? Meni nije, da li da pišem mejl mts ili još da čekam?
Stigao meni u mts app, plaćao 1999, sad 2150. Nije problem što je skuplje 150,
već što nemamo internet od 1. Aprila(nije šala).
Orion ---> Zlorion
Telekom ---> Telećacikom

Ja sam im upravo pisao, tražim korekciju cene na ugovorenu (i paketa ako je potrebno - može i 600 ne treba mi 2000), ako to nije moguće onda želim raskid ugovora.

Nazad
Vrh Dno