Šta je novo?

Honor Magic 8 Pro/Lite

• Začetnik teme Začetnik teme nitro5
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Izvinjavam se što trolujem. Aplikacije koje mere SOT smatram relevantnim samo u ličnom setapu. To nema nikakvu vrednost u vašim životima. Imamo različite navike. Uživajte u telefonima koje ste zaradili ili vam ih je neko omogućio. Stvarno ću malo da odmorim. Glupo je da trošim život na besmislene priče!

Samo bol i tražim 😂 prezasitio sam se tehnologijom. Ali mi je neophodna zbog posla, 2FA i NFC app za otključavanje vrata.

Inače jutros skinuo telefon sa punjača 100%, u ovom trenutku nakon 3h22min screen on time ima 79% baterije. 🤯
Sa 79% na 33% uz dodatnih 5h18m screen on time. I juče i danas konstantno 5G, Wifi, Bluetooth. Ukupno 8 i po sati za 2 dana i još trećina baterije ostala. Stvarno sam oduševljen.

Prilozi

• Screenshot_20260402_223348_com_hihonor_systemmanager_HwPowerManagerActivity.jpg
    Screenshot_20260402_223348_com_hihonor_systemmanager_HwPowerManagerActivity.jpg
    50.5 KB · Pregleda: 46
Realno, nista impresivno za taj kapacitet, 1h SoT na po 10%, plus nikakav gaming ili nesto zahtevnije, samo light use. Opet se dan zavrsava sa, recimo 50% ako bi sad legao da spavaš. I opet ti to nije dovoljno za drugi dan, jer budimo realni, niko telefone ne cedi do kraja.

Edit: Osim ako nesto ne gledam dobro jer ne shvatam bas taj honorov battery detailing, ali ono sto vidim je 5h16 na 51% baterije.

Pogledaj ovde detaljno.

Ja nisam klasičan korisnik.

Pogledaj ovde detaljno.

Ja nisam klasičan korisnik.

Ti sinteticki youtube testovi su nesto najgore za uzeti kao primer, to i ptice na granama znaju. Niko ne koristi telefon 10h + uzastopno, u idealnim uslovima, na stabilnom wi-fi 24/7. Rezultati takvih testova i avg day usage su dve potpuno suprotne stvari.

Ovaj drug nam se trigerovao kao da sam ga uvredio. Nijednog momenta nisam rekao da je baterija losa, samo bi covek ocekivao vise od tolikog kapaciteta, pogotovo sto je teski light use u pitanju. Malo gaminga i kamere i taj SoT pada za 15%+. Sve u svemu, meni licno uvek bilo bitno da dan izgura sigurica, ostalo je nebitno jer uvece ide na punjac u svakom slucaju.

Ja imam zamerku na softver, kada razgovaram sa nekim i stigne mi drugi poziv, iskocimi mi da mogu da preuzmem vezu, onda prekinem trenutni poziv i iskoci mi na ekranu ta osobe koja zove ali ne mogu da pruzmem poziv. Samo zvoni i stoji mi da mogu samo da prekinem taj novi poziv. Onda moram da spustim sa vrha obavestenje i tu mi stoji ta ista osoba i pise da li zelim da prekinem ili preuzmem poziv. A nekada mi se izgubi i to sa vrha ekrana pa onda prekinem i taj poziv i pozovem osobu. Da li je i kod ostalih tako?

Tako je i kod mene na H90 i na Magic OS 9.0,i ponekad mi se desi kada iz imenika pozivam broj, ostane otvoren imenik sa imenom i brojem a on u pozadini poziva broj i ne možeš da prekineš vezu jer Dailer-a nema pa moram prekinuti vezu na taster za on/off. To su ta dva baga koja sam primetio nakon prelaska na 9.0.

Ja imam zamerku na softver, kada razgovaram sa nekim i stigne mi drugi poziv, iskocimi mi da mogu da preuzmem vezu, onda prekinem trenutni poziv i iskoci mi na ekranu ta osobe koja zove ali ne mogu da pruzmem poziv. Samo zvoni i stoji mi da mogu samo da prekinem taj novi poziv. Onda moram da spustim sa vrha obavestenje i tu mi stoji ta ista osoba i pise da li zelim da prekinem ili preuzmem poziv. A nekada mi se izgubi i to sa vrha ekrana pa onda prekinem i taj poziv i pozovem osobu. Da li je i kod ostalih tako?
Baš ću obratiti pažnju na to.

Probao drugi dialer ?

Je li probao neko da odgovori na Honorovu anketu koja se valja? Pola AI opcija koje spominju nisam primetio. Doduše, gledam da isključim AI gde god radi automatski. Volim da kontrolišem telefon.
@Jovkesm Ne možeš Ti mene da uvrediš, niko ovde ne može... Samo mi se ne sviđaju komentari tipa: Ne lupaj. Pogotovu čoveku koji je ovde 21 godinu, i svakim postom pokazuje da mnogo zna i ekstremno je tolerantan, za razliku od mene... Da, nerviraju me komentari o trajanju baterije - to je toliko individualno. Nemam nikakav problem s tobom!

Danas sam slucajno otkrio opciju "paralelni prostor" kad sam odradio pinch to zoom na glavnom ekranu. Prođem proceduru aktiviranja, čisto da vidim šta je to i odlučim da mi neće trebati pa je ugasim da ne bih trošio resurse bezveze. Proces gašenja podrazumeva i brisanje paralelnog prostora gde nisam imao ni jedan podatak, s obzirom da sam ga napravio pre 2 minuta, i ja obrišem i ugasim tu opciju. Kad ono MagicOS 9 mi obriše i work space i sve aplikacije koje imam instalirane za firmu, outlook, teams, authenticator... Work profil postoji u users & accounts, ali aplikacije i work profila u meniju sa aplikacijama ne postoje. Kritičan bag, budite obazrivi. U pitanju je m8lite

1775333231301.jpegI1775333237519.jpeg
1775333245564.jpeg

Telegram mi posrkao bateriju 😁

Ne, nije greška, baš ga aktivno koristim od komunikacije, video poziva i razmene fajlova.

Viber isto vreme ali bukvalno 10x manje mAh

Imam dobru naviku da ručno gasim ekran, i aplikacije u pozadini. Jako utiče na trajanje baterije. Verovatno niko ne koristi, ima stari vidžet za gašenje ekrana. Neki dan mi se digla kosa na glavi kad sam video koleginicu kako ubacuje telefon sa upaljenim ekranom u torbu...Gašenje ekrana mi je rutina. I onda ovde pišu o trajanju baterije😂 Svako ima svoje ludilo.😂😂 Bar pedeset puta dnevno pogledamo u telefon... Pola života razmišljam kako je moguće da neko ima 5+ sati SOT-a dnevno...

Poslednja izmena:
Nesto merkam ovaj Magic 8 lite za cerku da uzmem, da li je ok u odnosu na A36 ili Motorolu neku u klasi?

Dobro, koja je najpovoljnija prica za ponudu kod operatera? Jel ste u toku za Magic 8lite i 400?

To je odlicno! Jedino da se iscenkam u Mts za Honor 400 ali ne verujem da bi bila ta cifra. Meni bi trebao MTS jer smo svi tamo a Magic 8 lite mi je nekako najzgodniji, cena isto ok, 400 je skuplji tel.

Juce sam zamenio oneplus 15 za Honor Magic 8 pro...ali prvog dana malo ogrebem od kljuca fabricku foliju na Magic 8 pro. Da li ima neka dobra zastita za ekran, ali koja nece da se odlepljuje sa strane, nebitno da li je folija ili staklo, ako može neki predlog i nebitno gde je kupljeno nego čisto da znam gde mogu da nađem 🙂
I ova ogrebotinica je vrlo mala ali kad znam da je imam počne da me nervira 🙂

Kada se kupi novi telefon, najbolje da što pre padne na beton i sl.
Od tada više ne moramo voditi toliko brigu, pa nam spadne teret sa pleća, haha.

Šalim se i jeste off. Nastavi sa traženjem zaštite, razumljivo je.

Nego, podsetio si me i ja zaista tako mislim u principu, iako šaljivo kažem.
Mom je trebalo manje od dve nedelje da me oslobodi odgovornosti..

5faa2556-fdb6-4937-b39d-fb5dd82ef420-1_all_11140.jpg

.. i sada se zaista bolje osećam.
Sa svakim je tako bilo. Treba se samo strpiti do prve povrede, a na dalje je lako.

Juce sam zamenio oneplus 15 za Honor Magic 8 pro...ali prvog dana malo ogrebem od kljuca fabricku foliju na Magic 8 pro. Da li ima neka dobra zastita za ekran, ali koja nece da se odlepljuje sa strane, nebitno da li je folija ili staklo, ako može neki predlog i nebitno gde je kupljeno nego čisto da znam gde mogu da nađem 🙂
Na magic 7 pro sam lepio razna stakla i folije, sve pocne da se odlepljuje posle 2 dana.
Cak sam i zastitno staklo smirglao na ivicama malo da ne bude u dodiru sa maskom, ali nista nisam dobio sa tim.
Na kraju sam zalepio one zastite po trznim centrima sto se nalaze i za sad sam super zadovoljan.
Ako nosis neku deblju masku, samo im napomeni da ti malo suze zastitu kako ne bi dolazila u dodir sa maskom.

Na P60 Pro nemam nikakve zastite, imam kljuceva, drndanja po dzepovima i nigde ostecenja nema. Na svim telefonima sto.sam imao do sada je bilo ostecenja sa svih strana.

Na AE imaš hydrogel zaštitu (foliju), istu koristim godinu dana na telefonu (magic7 pro), moja je mat i prezadovoljan sam, nigde se nije odlepila. Mislim da idu 2 ili 3 u paketu, a cena je 1.5-2$

Gde ima da se proveri do kada vazi Gemini Plus sto se dobijao ?

I ja bez obzira razmišljam o nekoj zaštiti ekrana. Više zbog nekog grebuckanja. Koristim i dalje ovu fabričku foliju i razmislim da je skinem. Pa par dana bez nje. Pa onda neku zaštitu. A koje maske imate? Štitite li one kamere? Meni ona Nilkin Cam Shield nekako se ružno uklapa. Ružan je tako u masci kad se ne vide kamere.

Nazad
Vrh Dno