1. Skandal sa GOS-om (Game Optimizing Service) – Najveći dokaz
Ovo je bio trenutak kada je "maska pala". Samsung je godinama koristio softver (GOS) koji je namerno usporavao rad preko 10.000 aplikacija (uključujući Instagram, TikTok, pa čak i Microsoft Office) kako bi sprečio pregrevanje i sačuvao bateriju.
Problem: Benchmark aplikacije (koje mere snagu telefona) nisu bile usporavane, pa su telefoni na papiru delovali brže nego u stvarnosti.
Epilog: Nakon ogromnog besa korisnika na Reddit-u i forumima, Samsung je bio primoran da izbaci update koji dozvoljava korisnicima da isključe ovo "gušenje". U Južnoj Koreji su čak morali da isplate odštetu korisnicima modela S22 zbog ovoga.
2. "Battery Drain" nakon velikih One UI ažuriranja
Gotovo svaki put kada izađe nova verzija Androida/One UI (npr. prelazak sa 6.0 na 6.1 ili 7.0), forumi poput Samsung Community i Reddit (r/Samsung, r/GalaxyS24) preplave žalbe:
S24 Ultra (Mart 2024): Korisnici su prijavili da im je martovski update bukvalno "uništio" trajanje baterije, gde je procenat padao duplo brže nego pre ažuriranja.
S22 serija: Poznata po tome što je sa skoro svakim update-om postajala sve toplija, a baterija sve slabija, što su mnogi pripisali lošoj optimizaciji za Exynos procesore.
3. Degradacija kamere (Fokus i Oštrina)
Korisnici se često žale da kamera "izgubi magiju" nakon godinu dana.
One UI 7/8 žalbe: Na forumima postoje brojni izveštaji gde korisnici tvrde da su nakon ažuriranja slike postale "isprane", da HDR agresivnije procesira fotografije pa izgledaju neprirodno, ili da autofokus postane primetno sporiji.
S23 serija: Postojali su periodi kada su update-ovi uvodili tzv. "banana blur" (problem sa fokusom u uglovima slike), koji se onda mesecima popravljao kroz sitne zakrpe.
Pogledajte prilog 533855
Svako ima svoje viđenje kako mu radi telefon. Nekome moze da bude top.. Nekome ne.. Nismo svi isti.. Verujem da pored toliko ljudi koji nisu zadovoljni Samsung telefonima ima 5x više ljudi koji su zadovoljni.. Inace ne bi imali prodaju..
izneo sam samo sta meni smeta kod njih i zašto sam prešao na Honor