Šta je novo?

Google Pixel 10 / 10 pro

Verovatno zato što nije neki od dobro poznatih povratnika na forum 😀

Prešao sam na betu pa neka ide život 🙂
Za sada i dalje secka scroll na reditu ali deluje da lepše radi scroll po chromu. Možda je i placebo 🙂

Videćemo kakva je baterija ovih dana i da li se manje ili više greje mob pri standardnom korišćenju.

Nemam 5g ovde gde radim 🙂 videću kada se vratim na Novi Bgd. Mislim da je i vibracija malo izmenjena dok se koristi tastatura.

Tu je i 5g, samo nema domet u kancu 🙂 baš ružna ikonica

Brzine nisu nešto, makar ovde.

Prilozi

• Screenshot_20260401-122154.png
    Screenshot_20260401-122154.png
    161.1 KB · Pregleda: 82
Haha, pa vama stvarno ne treba 5g 😂
Mislim da velikom delu Srbije 5G neće doneti revoluciju, jer iz raznih razloga neće moći da vide te benefite.

Yettel limitira 5G brzine na manjim paketima na 100Mbps ili 150Mbps, a to je bar po mom iskustvu obično mreža sa dobrim pokrićem. Još su počeli i da retroaktivno ograničavaju brzine protoka starim paketima iako to nigde nije stajalo u ugovoru. A i zašto ne bi kada ja imam veće brzine na 4G sa starim paketom nego što bih imao na novom „unapređenom” 5G paketu.

Sa druge strane ljudi se na temi za 5G merenja žale da na A1 (koji za sada ne ograničava ništa) imaju jako nekonzistentne brzine zbog kvaliteta signala u određenim delovima grada, pa ni to nije sjajno. Plus, A1 mislim limitira protok na hotspotu tako da i oni koji imaju super brzine i sve im se sklopilo nogu to da iskoriste na telefonu. Za MTS ne znam kakva je situacija, ali eto dva od tri nisu idealna, ili imaju čudna ograničenja ili nešto fali, itd.

I to je samo situacija sa našim operaterima, da ne pričamo uopšte o tome koji su telefoni u upotrebi i koji postotak ni nema mogućnost da se nakači na 5G signal. Pa povrh svega toga, 5G nije još uvek ni pušten svuda, itd. Ko ima lošu konekciju tamo gde se redovno kreće sa svojim operaterom i 5G signalom ili je na Yettelu na manjem paketu isto može da se slika. Tako da to što će Piksel dobiti 5G možda donese neke benefite na nivou postojanosti signala u određenim okolnostima i slično, ali za veliku većinu neće doneti ništa praktično.

Da se razumemo, i dalje podržavam to što ćemo dobiti 5G, po istom principu po kom bih podržavao da dobijemo i termometar, jer nema razloga da se to veštački ograničava.

Ja pricah za 5g, al ne cuju ljudi, neki nece da cuju prosto. Dok ne dodje SA, apslutno nista necemo osetiti. Ali da, lepo je da ima.

Thermometar je resiv i koristim ga neko vreme vec, jednom ga resis i uvek ima.

Meni najvise smeta airdrop blokada... Bas je ******* sto su to blokirali...

Sa druge strane ljudi se na temi za 5G merenja žale da na A1 (koji za sada ne ograničava ništa) imaju jako nekonzistentne brzine zbog kvaliteta signala u određenim delovima grada, pa ni to nije sjajno. Plus, A1 mislim limitira protok na hotspotu tako da i oni koji imaju super brzine i sve im se sklopilo nogu to da iskoriste na telefonu. Za MTS ne znam kakva je situacija, ali eto dva od tri nisu idealna, ili imaju čudna ograničenja ili nešto fali, itd.
Na MTS isto ima ogranicenje brzine za hotspot. Dok je na telefonu brzina 400-500Mb/s kada povezem laptop na hotspot brzina bude 60-80Mb/s

Na MTS isto ima ogranicenje brzine za hotspot. Dok je na telefonu brzina 400-500Mb/s kada povezem laptop na hotspot brzina bude 60-80Mb/s
Meni u stanu mts izlazi na 1000-1300.
Ali je savršen pogled sa poslednjeg iliti petog sprata na BS udaljen nekih 100-200 metara u pravcu prozora.

Poslednja izmena:
Pitanje za poznavaoce, posto pixel 9 pro ide dalje, a ja ga prijavio na betu 17, interesuje me sad koja je procedura da ga vratim na fabricka podesavanja sa stable 16?! ... da li prvo moram da ga opt out sa bete (i to je dovoljno; znam da su pisali na sajtu da se gube svi podaci pa moguce da je onda to clean all), ili samo da odradim reset all ili nesto trece?

Pitanje za poznavaoce, posto pixel 9 pro ide dalje, a ja ga prijavio na betu 17, interesuje me sad koja je procedura da ga vratim na fabricka podesavanja sa stable 16?! ... da li prvo moram da ga opt out sa bete (i to je dovoljno; znam da su pisali na sajtu da se gube svi podaci pa moguce da je onda to clean all), ili samo da odradim reset all ili nesto trece?
opt-out
Briše se sve sa uređaja.
Ili predoči novom vlasniku, možda mu ne bude problem beta ako sve šljaka kako treba. Dužnost će mu biti izlazak iz beta programa kad izađe finalna verzija (u tom slučaju ne brišu se podaci).

Pretpostavljam da većina ima, ali evo jedne telegram grupe gde redovno izbacuju sve vesti vezane za google pixel telefone:

Double tap to lock podesiš u dva poteza na pixelu, ima neka app, da me ubiješ ne znam sad kako se zove. 😀
Ja podesio kad sam uzeo telefon i zaboravio da postoji

Prenaviknut na samsung, ne znam šta drugo da kažem...bolest. Fali mi toliko (verujem mnogima) gluposti i sitnica da to nije normalno.

P.s. bio sam ubeđen da nikad ne koristim double tap to lock dok nisam krenuo sa pixelom
Kod mene u kući situacija je sledeća: supruga Apple, moja malenkost Google, tablet Samsung. Suma sumarum, svi vrše svoju primarnu funkciju bez problema i ni na jedan uređaj/UI nemam zamerki. Jedino mi kod iphone-a tastatura očaj (supruzi odgovara).
E da, satovi su nam Huawei 🤣

Prilozi

• Screenshot_20260402-104604.jpg
    Screenshot_20260402-104604.jpg
    8.5 KB · Pregleda: 35
Ja koristim screen off widget od kako imam P6, automatski se namestila sa P6 na P10, nisam nista morao opet da je podesavam..

Ja koristim screen off widget od kako imam P6, automatski se namestila sa P6 na P10, nisam nista morao opet da je podesavam..
Isto i meni je bilo kad sam prelazio sa p7 pro na 10 Pro xl, ali sam onda saznao ovde za ovu app pa prešao na nju, verujem da bi se i ona sama namestila. Dosta je bolja od wodgeta jer radi i na lockscreenu itd

Ja nikada tu app nisam instalirao jer traži premisije za sve, tipa da ti prati klikove stalno itd itd. Kapiram da to mora tako da bi radilo ali i dalje čekam da Google firma od bezbroj triliona dolara ubaci 2 tap to lock I vibrate on call answer.. :/

Neverovatno da im to niko ne traži tamo na bug trackeru ili redditu.

Ja nikada tu app nisam instalirao jer traži premisije za sve, tipa da ti prati klikove stalno itd itd. Kapiram da to mora tako da bi radilo ali i dalje čekam da Google firma od bezbroj triliona dolara ubaci 2 tap to lock I vibrate on call answer.. :/

Neverovatno da im to niko ne traži tamo na bug trackeru ili redditu.
Taj vibrate to answer na ajfonu nekad radi nekad ne, kako mu se ćefne

Nazad
Vrh Dno