HITACHI KLIMA UREĐAJ RAK-35RXE/RAC-35WXE (Takai)
Ja bih ovo munuo, za 1200 eura, ako ćeš japanca i da je jak ko životinja i to u prizemlje, a Cliviu bih digao gore, jer je masa posla odozdo.
Od kineza bih se "povjerio" 18/24 modelima Pearl Premium Haier i ALL Easy Pro Nordic Midea.
Ali svakako računaj, ako je rodjedan zimi, barem 12h ranije upali na najjace oba uredjaja i nek griju, drugacije neces dobiti ugodnu temperaturu, hvala, ali sam o
Hvala puno drug, ovo su sve top klime ali preko 1000e, a ja ograničen oko 600e. Od zanimljivih našao gree pular, Midea18AG-NXD0.wik, šta misliš? Ili ima nešto bolje u tom cenovnom rangu?HITACHI KLIMA UREĐAJ RAK-35RXE/RAC-35WXE (Takai)
Ja bih ovo munuo, za 1200 eura, ako ćeš japanca i da je jak ko životinja i to u prizemlje, a Cliviu bih digao gore, jer je masa posla odozdo.
Od kineza bih se "povjerio" 18/24 modelima Pearl Premium Haier i ALL Easy Pro Nordic Midea.
Ali svakako računaj, ako je rodjedan zimi, barem 12h ranije upali na najjace oba uredjaja i nek griju, drugacije neces dobiti ugodnu temperaturu.
Od te tri, Pular ti ne treba, Hisense izbegavaj naširoko (pa još toliko), a Midea Xtreme ti je solidna klima (po snazi pandan Cliviji, ali softverski, tj. po kulturi rada značajno bolja). U "teoriji" doduše, dok neko ko je ima ne potvrdi (ja imam 12-icu - odlična je, kao i Breezless E).Pozdrav ljudi, pomaganje! Koje od ove tri klime da uzmem, treba mi za grejanje, hoću da uzmem 18000 btu : MideaAG-18NXD0.wik, Gree eco pular plus, Hisense energy pro x? Već imam Gree Clivia, dobra je ali ne uklapam se u budžet za drugu klimu, tj trazim jeftiniju. Ako imate drugi predlog u ovom cenovnik rangu, a bolja je od navedenih, pišite. Unapred zahvalan.
Pa, ako si pogledao tabele (a vjerovatno nisi), Pearl ti za iste novce ili malo manje, imq dvostepeni kompresor, veći phdesign, troredi izmjenjovac unutra i dva reda vani, vise gasa Viši scop a manje para - a ne buchi. Al hbg sadNaručio sam Midea ag 18nxdo.wik, pa ćemo videti. Rešiću izolaciju i nadam se da ce biti top. Hvala puno svima.
Midea uzeo verovatno negde na akciju za 73-75k (640€)Pa, ako si pogledao tabele (a vjerovatno nisi), Pearl ti za iste novce ili malo manje, imq dvostepeni kompresor, veći phdesign, troredi izmjenjovac unutra i dva reda vani, vise gasa Viši scop a manje para - a ne buchi. Al hbg sad
Nigde nisam mogao da je nadjem, ako možeš pošalji link. Iskreno ovo sam uzeo na Ananasu za smešne pare. Koštala je 68700+2000 dostava =70.700-10.000 sam imao vaučer, znaci koštala me sa dostavom ukupno 60.700 din, 18k. Teško za te pare naći bolje. Daj link ako je malo skuplji, a bolja a bolji Pearl, lako mogu da otkažem porudžbinu, svakako je još uvek nisu potvrdili.Pa, ako si pogledao tabele (a vjerovatno nisi), Pearl ti za iste novce ili malo manje, imq dvostepeni kompresor, veći phdesign, troredi izmjenjovac unutra i dva reda vani, vise gasa Viši scop a manje para - a ne buchi. Al hbg sad
Ima toga puno ali evo ja se trudio da se uvek informišem što bolje onda sve što kupim mi traje duže. Pa zato telefone koristim 3-4 godine (sadašnji će najesen biti 4), kola vozim po najmanje deset, sadašnji vozim jedanaestu godinu, veš mašina trajala 16g, sada uzeo neku od 80 kg, videćemo koliko će trajati... klime uzeo Ambere Ultra i Pro 12ce. Ali spoljne jedinice 46 i 30kg. Nisu Japanci već Kinez Gree ali opet malo kao kvalitetnije. Trudim se da uzmem što kvalitetnij proizvod za relativno pristojan novac. Ali imate 24ke koje ne pređu 33kg spoljne jedinice. Zato lepo pročitam malo recenzije, forume, iskustva, vidim koliki mi je budžet pa kad mogu i dodam malo pa uzmem što pristojniju stvar.95% Ljudi ima "neku" klimu i njima dovoljno da radi i kad je zima on inverter upali pa poslje ugasi da ne troši struju. A "inverter" ma to se kod nas uzima samo da je IN. Bitnije na telefon i pretplatu svake godine dati 1000eura jer je to neki novi model jači bolji po čemu ? Ko da je to kod balkanaca bitno.
Klima - inverter , a po mogućnošću najjeftinija 24ka jer veće je bolje
Auto - obavezno švabsko sveto trojstvo po mogućnosti kuku da ima
Telefon - većinom samsung novi model jači,bolji treba miletu iz kosjerića radi posla ( radi na šljunkari )
Gore napisano nije sa interneta , već lični dozivljaj 🙂
Ja imam stari Vivax on/off ali to je zapravo Galanz sa Panasonic kompresor.I volim da to što kupim se što manje kvari i da traje. E sad...svuda je pad kvaliteta. Galanz klima mi trajala od 2010 do prošle godine, bez ikakvih problema većih...preprošle godine zamenjen kondenzator. I radi i dalje kod dede i stanu. A ove inverter, videćemo...

Offtopic: koju si mašinu pazario? Može na PMIma toga puno ali evo ja se trudio da se uvek informišem što bolje onda sve što kupim mi traje duže. Pa zato telefone koristim 3-4 godine (sadašnji će najesen biti 4), kola vozim po najmanje deset, sadašnji vozim jedanaestu godinu, veš mašina trajala 16g, sada uzeo neku od 80 kg, videćemo koliko će trajati... klime uzeo Ambere Ultra i Pro 12ce. Ali spoljne jedinice 46 i 30kg. Nisu Japanci već Kinez Gree ali opet malo kao kvalitetnije. Trudim se da uzmem što kvalitetnij proizvod za relativno pristojan novac. Ali imate 24ke koje ne pređu 33kg spoljne jedinice. Zato lepo pročitam malo recenzije, forume, iskustva, vidim koliki mi je budžet pa kad mogu i dodam malo pa uzmem što pristojniju stvar.
Nigde nisam mogao da je nadjem, ako možeš pošalji link. Iskreno ovo sam uzeo na Ananasu za smešne pare. Koštala je 68700+2000 dostava =70.700-10.000 sam imao vaučer, znaci koštala me sa dostavom ukupno 60.700 din, 18k. Teško za te pare naći bolje. Daj link ako je malo skuplji, a bolja a bolji Pearl, lako mogu da otkažem porudžbinu, svakako je još uvek nisu potvrdili.
Evo drug🙂 porudžbina spakovana, nadam se da ce Clivia i Extreme da odrade posao, naravno uz ove savete od svih vas što se izolacije tiče, poslušaću sigurno, hvala puno svima na izdvojenom vremenu...Oo pa u tom kontekstu, to je fenomenalna kupovina!
U scenariju gdje su obje u punoj cijeni, Pearl je pametnija i isplativija kupovina bez pogovora. Sa ovolikom razlikom i ovako dobrom cijenom, nemaš šta da razmišljaš, Midea. Sjajno si prošao za te novce, ali baš!
SADA TU UŠTEDU ULOŽI DA IZOLUJEŠ KROVNU PLOČU KAKO TREBA 😍
Tabela je ovdje, ali admini nisu saglasni da tema ide u sticky, tako da
Počeo sam raditi na ovome, pa se nadam da će se naći neko sa vremenom i voljom da dopuni.
Kako bi novi korisnici, "padobranci" i privremeni prolaznici imali što više relevantnih informacija na jednom mjestu te se mogli dobro informisati i imati komparativni uvid u uređaje koji su najčešći na tržištu.
Ostaviću link i za "živ fajl" pa ko nađe volje i za shodno, dobrodošao je da dopuni.
LINK ZA DOPUNU FAJLA/TABLICE
Svi podaci su vađeni iz EUROVENT DIREKTORIJA, zvaničnih sajtova proizvođača ili zvaničnih priručnika proizvođača.
Zanimljivo je vidjeti kolika je razlika u...
- monstrum
- Odgovora: 74
- Forum: Grejanje i klimatizacija
Bilo bi fino ali malo morgen 😀Jel ima negde ova klima u srbiji za te pare 😅
Za te novce imaš prostora da platiš neki kombi da ti doveze. Ja bi...Imam mogučnost dobit podpuno novo Gree Soyal najmaniji model za 400€. Vjerovatno nemam ništa za razmišljat ili ? Malo sam zabrinut jer ipak nema puno iskustva na internetu, isto na youtube nema baš puno videja. Mislio sam 2 uzet, a onda sam vidio dimenzije i dvije ne ide u ford mondeo mk4 (110cm unutranja, a spojna izgleda jednaka ko kot 18ke i to je paket od 40+ kg). Nadam se se da me razumjete i pozdrav sa Slovenije.
Soyal je dobra klimaProblem je još jedan. Ja volim dobre klime i dobre deale, kad je dobar deal nemogu da ne-uzmem i ponekad i previše uzmem. Primer: uzeo sam dvije toplotne pumpe Ivt Ax09 9kW. Zašto dvije? Jer su bile 670€ - jedan lud slovenac par kamiona ovih pump naručio sa UK, odlično rade več 8 sezonu. A klime? Isto kod kuče mi stoje 2x podne Nibe Aria ag-aa10-30, bile so 440€/kom. Robe u 90% slučajeva ne prodajem naprjed, imam rezervu kad nešto crkne ili ako nekomu u familiji zatreba.
To je poznato da su Gree klime bucnije ---> mislim vise na protok vazduha od ventilatora (spoljasne)No kolko sam uspeo googlat oko Soyal imaju neki ljudi zamjeru oko spojne - da je preglasna, po spec 62dB? K
No kolko sam uspeo googlat oko Soyal imaju neki ljudi zamjeru oko spojne - da je preglasna, po spec 62dB? Kod kuče imam ovu Nibe Aria ag-aa10-30 klimu - ona ima po spec. spojno 40dB (maximum sound pressure level ), kad sam prvi put upalio na max i kad si kineza naviknut ovih max 40dB je baš waw. Da bi barem mogao smanjit maximum snagu na Soyal kao kod Mideje, gdje u servisnum meniju ima svašta.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari