Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

• Začetnik teme Začetnik teme maxy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pozdrav ljudi, pomaganje! Koje od ove tri klime da uzmem, treba mi za grejanje, hoću da uzmem 18000 btu : MideaAG-18NXD0.wik, Gree eco pular plus, Hisense energy pro x? Već imam Gree Clivia, dobra je ali ne uklapam se u budžet za drugu klimu, tj trazim jeftiniju. Ako imate drugi predlog u ovom cenovnik rangu, a bolja je od navedenih, pišite. Unapred zahvalan.

Pozdrav ljudi, pomaganje! Koje od ove tri klime da uzmem, treba mi za grejanje, hoću da uzmem 18000 btu : MideaAG-18NXD0.wik, Gree eco pular plus, Hisense energy pro x? Već imam Gree Clivia, dobra je ali ne uklapam se u budžet za drugu klimu, tj trazim jeftiniju. Ako imate drugi predlog u ovom cenovnik rangu, a bolja je od navedenih, pišite. Unapred zahvalan.
Zavisi sta da greje (stan/kuca, izolacija, m2 itd.)
Ali od te tri po brendu ---> Midea
Hisense Pro X izbegavaj...

Poslednja izmena:
Zavisi sta da greje (stan/kuca, izolacija, m2 itd.)
Ali od te tri po brendu ---> Midea
Hisense Pro X izbegavaj...
Lokal, sastoji se iz dva nivoa, na donjem gde je loša izolacija koju mora da sređujem je gree clivia 24k(40kvadrata), a na gornjem nivou gde je dobra izolacija 47-48kadrata, tu vec ima Lg24 on/off ali bih umesto nje ubacio inverter. Nikako da ugrejem lokal, doduše iznajmljujem prostor za proslavice pa ne radi svakodnevno, hladni zidovi. Ne znam koju da ubacim, pomoć. Hvala svima.

HITACHI KLIMA UREĐAJ RAK-35RXE/RAC-35WXE (Takai)

Ja bih ovo munuo, za 1200 eura, ako ćeš japanca i da je jak ko životinja i to u prizemlje, a Cliviu bih digao gore, jer je masa posla odozdo.

Od kineza bih se "povjerio" 18/24 modelima Pearl Premium Haier i ALL Easy Pro Nordic Midea.
Ali svakako računaj, ako je rodjedan zimi, barem 12h ranije upali na najjace oba uredjaja i nek griju, drugacije neces dobiti ugodnu temperaturu.

Nema gde uzeti Hitachi taksi u Srbiji
Kod nas ima samo Klima Trade iz Sarajeva

pozdrav.dali neko ima iskustvo za klimu grundig gepdee 18 ja skoro kupio i postavili radi dobro grije ali kad stane stoji po sat i više ne znam jel to uredu il nešto fali

Ja bih ovo munuo, za 1200 eura, ako ćeš japanca i da je jak ko životinja i to u prizemlje, a Cliviu bih digao gore, jer je masa posla odozdo.

Od kineza bih se "povjerio" 18/24 modelima Pearl Premium Haier i ALL Easy Pro Nordic Midea.
Ali svakako računaj, ako je rodjedan zimi, barem 12h ranije upali na najjace oba uredjaja i nek griju, drugacije neces dobiti ugodnu temperaturu, hvala, ali sam o

Ali svakako računaj, ako je rodjedan zimi, barem 12h ranije upali na najjace oba uredjaja i nek griju, drugacije neces dobiti ugodnu temperaturu.
Hvala puno drug, ovo su sve top klime ali preko 1000e, a ja ograničen oko 600e. Od zanimljivih našao gree pular, Midea18AG-NXD0.wik, šta misliš? Ili ima nešto bolje u tom cenovnom rangu?

Ma moraš više izdvojiti za bolje uslove
Ja sam grunuo 1500 EUR, možda sam mogao proći jeftinije jer grijem stan ali ko ga šiša.
Haier premium 18 možda

Od te tri, Pular ti ne treba, Hisense izbegavaj naširoko (pa još toliko), a Midea Xtreme ti je solidna klima (po snazi pandan Cliviji, ali softverski, tj. po kulturi rada značajno bolja). U "teoriji" doduše, dok neko ko je ima ne potvrdi (ja imam 12-icu - odlična je, kao i Breezless E).

"Mane" su izostanak motorizovanih horizontalnih krilaca (tako da usmeravanje levo-desno moraš ručno nameštati) i merenja potrošnje.

P.S. Da se ne ponavljamo iz Gree teme, ako je ikako moguće uradi prvo izolaciju/sredi "problematiku" dole, pa onda kupuj klimu 😉 🙂

Midea i Haier su ti dobro ispod 1000 eura, obzirom da je prostor velik i povremeno se grije, tu je dvanaestka rješenje samo ako ces unaprijed mnogo paliti, ili stalno držati određenu malo nizu temperaturu, pa pred termin lakše i brže dixi na ugodnu

Mislim da ta ag 18 ima bolje za brujanjem spoljasnje jedinice, verovatno su nasvirali kompresor koji je u ag 12. Poznanik je zadovoljan sa breezeles e 18 pa mozda ipak nju da uzmes.

Naručio sam Midea ag 18nxdo.wik, pa ćemo videti. Rešiću izolaciju i nadam se da ce biti top. Hvala puno svima.

Dobro bi bilo kad neko prenosi da je "zadovoljan", da ukratko napiše čime i opiše malo uslove i kulturu rada. Evo npr. moj ujak je zadovoljan klimom iako spoljna drnda ko avionski motor (18-ka je u pitanju, neću navoditi proizvođača da ne bude da pišem protiv nekog brenda). Međutim, ta spoljna je na zadnjoj strani kuće, na zidu od špajza i nema šanse da se čuje ni iz kuće ni iz dvorišta ispred kuće. Ne smeta ni komšiji jer je između dve kuće deo gde obojica drže mini voćnjak. A komšija mu, oduševljen kako ova radi, uzeo istu takvu i stavio i na svoju kuću isto prema voćnjaku. Još im je obojici extra što toliko drndaju jer teraju čvorke sa trešnji.

95% Ljudi ima "neku" klimu i njima dovoljno da radi i kad je zima on inverter upali pa poslje ugasi da ne troši struju. A "inverter" ma to se kod nas uzima samo da je IN. Bitnije na telefon i pretplatu svake godine dati 1000eura jer je to neki novi model jači bolji po čemu ? Ko da je to kod balkanaca bitno.
Klima - inverter , a po mogućnošću najjeftinija 24ka jer veće je bolje
Auto - obavezno švabsko sveto trojstvo po mogućnosti kuku da ima
Telefon - većinom samsung novi model jači,bolji treba miletu iz kosjerića radi posla ( radi na šljunkari )

Gore napisano nije sa interneta , već lični dozivljaj 🙂

Naručio sam Midea ag 18nxdo.wik, pa ćemo videti. Rešiću izolaciju i nadam se da ce biti top. Hvala puno svima.
Pa, ako si pogledao tabele (a vjerovatno nisi), Pearl ti za iste novce ili malo manje, imq dvostepeni kompresor, veći phdesign, troredi izmjenjovac unutra i dva reda vani, vise gasa Viši scop a manje para - a ne buchi. Al hbg sad

Pa, ako si pogledao tabele (a vjerovatno nisi), Pearl ti za iste novce ili malo manje, imq dvostepeni kompresor, veći phdesign, troredi izmjenjovac unutra i dva reda vani, vise gasa Viši scop a manje para - a ne buchi. Al hbg sad
Midea uzeo verovatno negde na akciju za 73-75k (640€)
A Pearl 18 je izmedju 90-110k (770-940€) ili preko KP sa ugradnju 970-1100€! Mozda ima negde i malo jeftinije... 🤔
Naravno da je bolja Pearl 18 po specifikacije 🙂

Poslednja izmena:
Nigde nisam mogao da je nadjem, ako možeš pošalji link. Iskreno ovo sam uzeo na Ananasu za smešne pare. Koštala je 68700+2000 dostava =70.700-10.000 sam imao vaučer, znaci koštala me sa dostavom ukupno 60.700 din, 18k. Teško za te pare naći bolje. Daj link ako je malo skuplji, a bolja a bolji Pearl, lako mogu da otkažem porudžbinu, svakako je još uvek nisu potvrdili.

95% Ljudi ima "neku" klimu i njima dovoljno da radi i kad je zima on inverter upali pa poslje ugasi da ne troši struju. A "inverter" ma to se kod nas uzima samo da je IN. Bitnije na telefon i pretplatu svake godine dati 1000eura jer je to neki novi model jači bolji po čemu ? Ko da je to kod balkanaca bitno.
Klima - inverter , a po mogućnošću najjeftinija 24ka jer veće je bolje
Auto - obavezno švabsko sveto trojstvo po mogućnosti kuku da ima
Telefon - većinom samsung novi model jači,bolji treba miletu iz kosjerića radi posla ( radi na šljunkari )

Gore napisano nije sa interneta , već lični dozivljaj 🙂
Ima toga puno ali evo ja se trudio da se uvek informišem što bolje onda sve što kupim mi traje duže. Pa zato telefone koristim 3-4 godine (sadašnji će najesen biti 4), kola vozim po najmanje deset, sadašnji vozim jedanaestu godinu, veš mašina trajala 16g, sada uzeo neku od 80 kg, videćemo koliko će trajati... klime uzeo Ambere Ultra i Pro 12ce. Ali spoljne jedinice 46 i 30kg. Nisu Japanci već Kinez Gree ali opet malo kao kvalitetnije. Trudim se da uzmem što kvalitetnij proizvod za relativno pristojan novac. Ali imate 24ke koje ne pređu 33kg spoljne jedinice. Zato lepo pročitam malo recenzije, forume, iskustva, vidim koliki mi je budžet pa kad mogu i dodam malo pa uzmem što pristojniju stvar.

I volim da to što kupim se što manje kvari i da traje. E sad...svuda je pad kvaliteta. Galanz klima mi trajala od 2010 do prošle godine, bez ikakvih problema većih...preprošle godine zamenjen kondenzator. I radi i dalje kod dede i stanu. A ove inverter, videćemo...

I volim da to što kupim se što manje kvari i da traje. E sad...svuda je pad kvaliteta. Galanz klima mi trajala od 2010 do prošle godine, bez ikakvih problema većih...preprošle godine zamenjen kondenzator. I radi i dalje kod dede i stanu. A ove inverter, videćemo...
Ja imam stari Vivax on/off ali to je zapravo Galanz sa Panasonic kompresor.
Jos radi, mislim da je proizvodstvo 2009 godina.
Koristim je samo za hladjenje.

20240715_115007.jpg20240924_114137.jpgMessenger_creation_2be0071d-97b6-453c-8755-c6049c5ece7d.jpegMessenger_creation_c9a55500-5d31-4568-bf7c-a9a46a857c0c.jpeg

Ovo su specifikacije te klime.
Kaze da moze raditi do -8

20240124_000105.jpg

Imala je Hair Pearl Premium 12k za 58.600 ali ona mi ne bi završila posao za 47 kvadrata...vidim da je klima vrhunska ali 100.000 din 18k.

Ima toga puno ali evo ja se trudio da se uvek informišem što bolje onda sve što kupim mi traje duže. Pa zato telefone koristim 3-4 godine (sadašnji će najesen biti 4), kola vozim po najmanje deset, sadašnji vozim jedanaestu godinu, veš mašina trajala 16g, sada uzeo neku od 80 kg, videćemo koliko će trajati... klime uzeo Ambere Ultra i Pro 12ce. Ali spoljne jedinice 46 i 30kg. Nisu Japanci već Kinez Gree ali opet malo kao kvalitetnije. Trudim se da uzmem što kvalitetnij proizvod za relativno pristojan novac. Ali imate 24ke koje ne pređu 33kg spoljne jedinice. Zato lepo pročitam malo recenzije, forume, iskustva, vidim koliki mi je budžet pa kad mogu i dodam malo pa uzmem što pristojniju stvar.
Offtopic: koju si mašinu pazario? Može na PM

Nigde nisam mogao da je nadjem, ako možeš pošalji link. Iskreno ovo sam uzeo na Ananasu za smešne pare. Koštala je 68700+2000 dostava =70.700-10.000 sam imao vaučer, znaci koštala me sa dostavom ukupno 60.700 din, 18k. Teško za te pare naći bolje. Daj link ako je malo skuplji, a bolja a bolji Pearl, lako mogu da otkažem porudžbinu, svakako je još uvek nisu potvrdili.

Oo pa u tom kontekstu, to je fenomenalna kupovina!
U scenariju gdje su obje u punoj cijeni, Pearl je pametnija i isplativija kupovina bez pogovora. Sa ovolikom razlikom i ovako dobrom cijenom, nemaš šta da razmišljaš, Midea. Sjajno si prošao za te novce, ali baš!

SADA TU UŠTEDU ULOŽI DA IZOLUJEŠ KROVNU PLOČU KAKO TREBA 😍

Tabela je ovdje, ali admini nisu saglasni da tema ide u sticky, tako da

Poslednja izmena:
Oo pa u tom kontekstu, to je fenomenalna kupovina!
U scenariju gdje su obje u punoj cijeni, Pearl je pametnija i isplativija kupovina bez pogovora. Sa ovolikom razlikom i ovako dobrom cijenom, nemaš šta da razmišljaš, Midea. Sjajno si prošao za te novce, ali baš!

SADA TU UŠTEDU ULOŽI DA IZOLUJEŠ KROVNU PLOČU KAKO TREBA 😍

Tabela je ovdje, ali admini nisu saglasni da tema ide u sticky, tako da
Evo drug🙂 porudžbina spakovana, nadam se da ce Clivia i Extreme da odrade posao, naravno uz ove savete od svih vas što se izolacije tiče, poslušaću sigurno, hvala puno svima na izdvojenom vremenu...

Prilozi

• Screenshot_20260330_163440_Outlook.jpg
    Screenshot_20260330_163440_Outlook.jpg
    93.1 KB · Pregleda: 75
Imam mogučnost dobit podpuno novo Gree Soyal najmaniji model za 400€. Vjerovatno nemam ništa za razmišljat ili ? Malo sam zabrinut jer ipak nema puno iskustva na internetu, isto na youtube nema baš puno videja. Mislio sam 2 uzet, a onda sam vidio dimenzije i dvije ne ide u ford mondeo mk4 (110cm unutranja, a spojna izgleda jednaka ko kot 18ke i to je paket od 40+ kg). Nadam se se da me razumjete i pozdrav sa Slovenije.

Nema sta da razmisljas za 400€ to je dzabe! Obicno je bila izmedju 1000-1200€ (9btu)
Unutrasnja 17kg, spoljansna 37.5kg
To je kao u fazonu, sto je bila stara Amber 9 Premium malo ustrojena 12btu 🙂

Prilozi

• Screenshot_20260331-184807~2.jpg
    Screenshot_20260331-184807~2.jpg
    49.4 KB · Pregleda: 48
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno