Šta je novo?

mts mobilni net 5G / 4G

Kako funkcioniše MTS jedan za sve,piše jedan broj na do tri uredjaja,da li oni mogu istovremeno da rade?

Koristio bi 9esim adapter i njega bih stavio u neki SIM ruter,da na drugoj lokaciji povežem neku kameru na net.

^ Ja sam pre par dana aktivirao, mora se do poslovnice. Fizička kartica mi je u ruteru za kućni net, a kod supruge u telefinu e-SIM (pozivi, SMS, net).

Može i tako,mislim da je to bolje,jer onda eSim adapter nije ni potreban.
Verovatnu ću i ja tako.Da li net može u isto vreme da radi i eSIM i SIM,pošto preko SIM rutera povezujem net sa kamerom,a toj kameri pristupam preko eSIM telefona.
Sve to radim da ne kupujem novu pretplatu za Net Sim karticu.

Poslednja izmena:
^ Ja sam pre par dana aktivirao, mora se do poslovnice. Fizička kartica mi je u ruteru za kućni net, a kod supruge u telefinu e-SIM (pozivi, SMS, net).
Stizu li redovno sms poruke na dodatnu esim, posto sam negde procitao da sms poruke stizu samo na glavnu karticu?

Najverovatnije da stižu samo na SIM,tu je i problem.

Izgleda da NE 🤔. Nisam ni znao. Sad pitah suprugu, kaže net i pozivi rade normalno, ali SMS jok (stigle poruke samo na ruter, tj. fizičku karticu), čudno. Moraću da proverim to, možda je do nekih podešavanja.

Izgleda da je tako, nažalost. Sve informacije do kojih sam trenutno došao kažu da SMS poruke dolaze samo do glavne kartice.

Zbog toga sam prvobitno napisao da bih koristio 9esim adapter🙂.Da li neko ima iskustva sa tim adapterom?

Meni treba da stigne ovih dana. Nego me interesuje da li je potreban ruter koji podrzava promenu ttl a mozda i promenu imei broja da bi radilo sve bez problema? Ili moze bilo koji ruter sa sim karticom.

Zbog toga sam prvobitno napisao da bih koristio 9esim adapter🙂.Da li neko ima iskustva sa tim adapterom?
Skineš app,ubacism 9esim karticu i "narežeš" fizički sim.
Koliko se sećam,samo skeniraš qr kod esima.
Kod mene je esim bio aktivan u telefonu i morao sam da obrišem e sim.

Tek onda mi je app dozvolila da učita esim na 9esim karticu.
Mtel esim nema multisim.
Mts da.
Možda kod mts ne moraš da brišeš aktivan esim na telefonu na kojem obavljaš operaciju.

Možda kod mts ne moraš da brišeš aktivan esim na telefonu na kojem obavljaš operaciju.

Moraš. Ne možeš da imaš aktivan esim na više uređaja u isto vreme. 9esim se vodi kao "drugi uređaj".

S tim što kod mts-a (prepaid) mi se desilo da kad sam obrisao esim sa jednog uređaja, nije htelo na drugom uređaju da se očita, tako da sam morao do poslovnice da mi izdaju novi qr kod.

Ako sam dobro razumeo.
1.Prvo dobijem esim od Mts-a-Qr kod.
2.Ubacim esim adapter u tel.
3.Skinem app.
4.Narezem esim na esim adapter uz Qr kod.
5.Ubacim esim adapter u SIM mobilni ruter.

Tako je. Kroz 9esim aplikaciju skeniraš qr kod esim-a. Ako imaš dva slota za sim karticu u telefonu u kom ćeš snimiti esim na 9esim karticu, za svaki slučaj ubaci 9esim karticu u prvi slot kad budeš snimao.

9esim se kupuje iskljucivo sa njihovog sajta?
Koliko esim brojeva daje telekom, odnosno da li je moguce imati vise esim adaptera,da svima radi net u isto vreme?

Odlično.Koliko vidim 9esim V3 verziju treba kupiti?

Jok.V0 je ispod 20€ sa poštarinom.
Ne treba ti 50 esim profila na 1 kartici...
Kod mene je V0.

Ja sam na ali v3 platio oko 15e i carina, negde do 20e otp...zavisi kakav tajming ubodes, ume nekad da ima popust u vidu coinsa itd itd
Ali koju god da uzmes, ima da radi...razlika je verv samo u memoriji, kolko profila moze na jednoj itd

23408.jpg

Carina za Sim karticu veličine leka za progutati? 🙂
Ma vise su neki njihovi troskovi-otvaranje paketa i jos nesto bese...ali da, u poslednjih godinu, godinu ipo sve sto sam od alix uzeo, je imalo neke troskove...bilo eto sim kartica koja je veca od zrno graska za malo...
za punjace ne zelim da pricam, 1.5-3e punjac a troskovi za to njihovo otvaranje i sta vec 500 600din..

Nema je vise na alix ta prodavnica..sad vidim da su dosta i skuplji na alix, probaj sto kaze kolega odzgo, direkt s njihovog sajta..

Najbolje sa njihovog sajta i u polje kupon ukucas v0welcome i imas 4 dolara popust.

Zvanično jedina pogodnost je 20% uz invalidsko rešenje. Bolji popusti se izvlače na govorne 5ica pakete ( 50-60% )
Govorna 5ica XL sa 50% ispadne 2450 din mesečno, isto ima količinski neograničen internet kao i MobNet XXL, plus se dobije nalog za tv move app

Mts sad daje ovaj uređaj uz 5G xxl net

Da li neko zna kakav je?

Prilozi

• Screenshot_2026-04-10-16-21-18-235_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2026-04-10-16-21-18-235_com.android.chrome.jpg
    44.6 KB · Pregleda: 61
Nazad
Vrh Dno