Šta je novo?

Edifier zvučnici

• Začetnik teme Začetnik teme desp
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Imam ja ga u prostoriji od 16 kvadrata. Koristim ugl za muziku i igre. Brutalno se cuje i drma. Poz
Ne pravi problem kad treba da se probudi iz stend baja, da moraš da ga pojačaš? Ja sam zbog takvih pisanija odustao od kupovine, a čuo sam ga kako zvuči, predobar.

Ne pravi problem kad treba da se probudi iz stend baja, da moraš da ga pojačaš? Ja sam zbog takvih pisanija odustao od kupovine, a čuo sam ga kako zvuči, predobar.
Nisam primetio da ima ikakav problem sa budjenjem iz standby rezima. Sve sljaka super, extra sam zadovoljan sa kupovinom kako T5 rako i R1700BT. Poz

Nisam primetio da ima ikakav problem sa budjenjem iz standby rezima. Sve sljaka super, extra sam zadovoljan sa kupovinom kako T5 rako i R1700BT. Poz
kako si ih "sinhronizovao"? na nekoj jacini sa izvora si podesio, uskladio R1700BT i vufer pa jacinu kasnije namestas na izvoru ili neka druga fora?

kako si ih "sinhronizovao"? na nekoj jacini sa izvora si podesio, uskladio R1700BT i vufer pa jacinu kasnije namestas na izvoru ili neka druga fora?
Da, upravo tako. Nastelovao I posle toga jacinu stelujem samo na izvoru I to je to.

Pos

Sad je pitanje koja su bila ocekivanja ? 😀 Ako su ovekivanja bila da ce bas biti kao na 2.1 sistemu onda normalno da nisu opravdala... ali ljudi pricamo o 90-100e zvucnicima tako da bas me zanima koja su bila ocekivanja od tog budzeta, covek treba biti realan uvek.
Predpostavljao sam da ne mogu da se porede sa nekim ozbiljnim 2.1 sitemom ali ovo je bas skromno za bilok okoji 2.0 sitem ne isticu se uopste ja ne mogu da ih preporucim
bez obzira na cenu.

Predpostavljao sam da ne mogu da se porede sa nekim ozbiljnim 2.1 sitemom ali ovo je bas skromno za bilok okoji 2.0 sitem ne isticu se uopste ja ne mogu da ih preporucim
bez obzira na cenu.
Jesi imao neki drugi 2.0 pre ovih m60 i kako si ih povezao ?

Zvuk nije nista bolji nego na Imac-u.
Povezani su preko USB.
Na sta je povezan to sam mislio. Na PC, imas neku ok zvucnu ili inegtrusu ? DAC ? Usb je najgora opcija sto se tice povezivanja i ako si povezao usb na PC/laptop nisi izvukao ni deo maksimuma tih zvucnika.

Poslednja izmena:
zašto je najgora opcija? 24-bit/96kHz je preko USB-a. rekao bih da je bolja opcija od analogne veze

bez obzira na cenu.

zašto je najgora opcija? 24-bit/96kHz je preko USB-a. rekao bih da je bolja opcija od analogne veze

Najgora moguca opcija jer preko usb sva obrada zvuka ide preko unutrasnjeg DAC zvucnika i kroz windows.

Ako je imao iole ok zvucnu karticu, koristeci Usb vezu ona ne bi sluzila nicemu jer kao sto rekoh m60 bi radio obradu zvuka a bilo koja sound blaster ima bolju obradu od toga.

Koliko sam skontao on je samo povezao zvucnike na imac usbom i to je to = najgora varijanta.

Bilo koji entry DAC ili sound blaster polovan od 70-100e ce obraditi zvuk 10x bolje od toga i sam sample rate je samo jedna karika u nizu.

Zato sam i pitao kako i gde je povezao zvucnike jer nisam video 1 negativan komentar o njima online.

Tako da dobra stvar je sto moze popraviti sebi ugodjaj i uzitak dosta

P.s. da je povezao usb na externi DAC to je vec druga prica

Poslednja izmena:
imam 2.1 model koji je najmanje 2x skuplji od M60 a podržava 24-bit/48kHz. koristim eksternu zvučnu karticu i zvuk je primetno (ne mnogo ali se primećuje) bolji na digitalnoj vezi preko jeftinog koaksijalnog kabla nego na analognoj preko običnog kabla sa činčevima. ne pada mi na pamet da pokušam sa nekim fancy (preskupim, što bi neki rekli) kablom za analognu vezu

što se samog modela M60 tiče, u pitanju su kompaktni zvučnici, a to znači da je predviđeno korišćenje tamo gde nema mnogo prostora. tu nema mesta za dodatne uređaje i kablove pa da se prave kombinacija sa DAC--om i/ili eksternom zvučnom

Poslednja izmena:
Ima li neko T5 Subwoofer?
I da li valja da se prikaci na risiver za gledanje filmova?
T5 je odličan, koristim ga u kombinaciji sa Edifier S880DB MKII zvučnicima i ta kombinacija zvuči odlično. Ne znam kolika ti je prostorija ali moju sobu od 12m2 ispunjava bez problema, čak ga bude i više nego što treba pa sam morao štelovati.

Najgora moguca opcija jer preko usb sva obrada zvuka ide preko unutrasnjeg DAC zvucnika i kroz windows.

Ako je imao iole ok zvucnu karticu, koristeci Usb vezu ona ne bi sluzila nicemu jer kao sto rekoh m60 bi radio obradu zvuka a bilo koja sound blaster ima bolju obradu od toga.

Koliko sam skontao on je samo povezao zvucnike na imac usbom i to je to = najgora varijanta.

Bilo koji entry DAC ili sound blaster polovan od 70-100e ce obraditi zvuk 10x bolje od toga i sam sample rate je samo jedna karika u nizu.

Zato sam i pitao kako i gde je povezao zvucnike jer nisam video 1 negativan komentar o njima online.

Tako da dobra stvar je sto moze popraviti sebi ugodjaj i uzitak dosta

P.s. da je povezao usb na externi DAC to je vec druga prica
zvucnici nisu povezani na mac vec na pc ali to nema ni veze...
zvucnici su dosli sa usb cablom za povezivanje
sulodo je smatrati da je zvucnicima koji kostaju 90e potreban poseban dac da bi zvucali kako treba...
ovo su desktop zvucnici koji bi trebalo da su za klasu bolji ob bilo kojih ugradnih zvucnika sto po mom misljenju nisu

Stigao mi je Edifier R1700BT, na akciji 14.000 RSD. Stvarno su odlicni.
Doduše, daljinski im je stvarno užas, nevjerovatno da su ovo smeće spakovali sa ovim zvučnicima.
Preporučujete li možda neki zamjenski?

Jesam, prije sam imao neki Altec Lansing koji je imao još jači bas, ovaj mi je taman 👌

Pozdrav, trebao bi mi savet iskusnijih korisnika.

Zvučnike bih koristio primarno za gledanje filmova i serija na TV-u u sobi od ~10m². Udaljenost od TV-a do mesta slušanja je oko 3m. Povremeno bih ih povezivao i na DDJ-FLX4 za puštanje muzike kod kuće (ništa glasno ili za žurke).

Dvoumim se između sledeće dve opcije:
  • R2750DB + T5s subwoofer
  • S360DB
Zanima me koja opcija ima više smisla za ovakvu upotrebu, pre svega zbog kvaliteta zvuka u filmovima, ali i da ostane solidna za muziku.

Pozdrav, trebao bi mi savet iskusnijih korisnika.

Zvučnike bih koristio primarno za gledanje filmova i serija na TV-u u sobi od ~10m². Udaljenost od TV-a do mesta slušanja je oko 3m. Povremeno bih ih povezivao i na DDJ-FLX4 za puštanje muzike kod kuće (ništa glasno ili za žurke).

Dvoumim se između sledeće dve opcije:
  • R2750DB + T5s subwoofer
  • S360DB
Zanima me koja opcija ima više smisla za ovakvu upotrebu, pre svega zbog kvaliteta zvuka u filmovima, ali i da ostane solidna za muziku.
Za R2750DB ti u principu i ne treba dodatni bas zvucnik, posto oni vec poseduju dva subwoofer-a od 40Hz, i bas je kod njih poprilicno dubok i pri tihom slusanju. Zvuk je poprilicno dobar za cenu, a takodje imas i mogcnost ga povezes sa optikom. Ako se opredelis za njih savetujem ti da dokupis i stalke (ako imas mesta), cisto zbog estetike. Zvucnici su poprilicno masivni.

Da sam na tvom mestu ja bih prvo kupio r2750db mk2 zbog hdmi ulaza koji poseduju za povezivanje sa tv-om a ako te ne zadovolje količinom basa onda sledi i kupovina vufera.Posedujem s350db i to solidno zvuči ali 2750 su veće kutije i spram toga daju i veći volumen u zvuku.

Pocastih se sa R1700BT, u odnosu na dosadasnje 2.1 Logitech Z313 nebo i zemlja. Treba mi jedan savet, posto ih drzim na stolu malo su mi iritantne vibracije dal bi pomogle podloske od sundjera ili nesto slicno? Kapiram da bi stalak sa strane stola bio idealan ali nemam mesta.

Iste te zvucnike takodje koristim na stolu vec duze vreme ali nemam nikakvih vibracija . . . . . mozda malo da smanjes bass? 🤔

R2750DB MK2 nisam razmatrao jer je skuplji, a ne vidim neki značajan skok u zvuku.
Što se HDMI vs optike tiče, to mi nije presudno, jer oba prenose digitalni signal, pa sumnjam da cu primetiti razliku u kvalitetu za stereo. Optika će mi biti dovoljna.

Glavna dilema mi je zapravo oko basa. S360DB je fabrički uparen 2.1 sistem sa već podešenim crossoverom i verujem da će dati konzistentniji rezultat, dok bi R2750DB + T5s zahtevao dodatno podešavanje da bi se to uklopilo kako treba.

Da sam na tvom mestu ja bih prvo kupio r2750db mk2 zbog hdmi ulaza koji poseduju za povezivanje sa tv-om a ako te ne zadovolje količinom basa onda sledi i kupovina vufera.Posedujem s350db i to solidno zvuči ali 2750 su veće kutije i spram toga daju i veći volumen u zvuku.
Nisam znao da je izalsa druga revizija. Hvala na informaciji.
Koliko vidim nije samo HDMI eARC dodat. Dodat je i Bluetooth 6.0 sa LDAC podrskom, ConneX App i sada su 7" vuferi.

R2750DB MK2 nisam razmatrao jer je skuplji, a ne vidim neki značajan skok u zvuku.
Što se HDMI vs optike tiče, to mi nije presudno, jer oba prenose digitalni signal, pa sumnjam da cu primetiti razliku u kvalitetu za stereo. Optika će mi biti dovoljna.

Glavna dilema mi je zapravo oko basa. S360DB je fabrički uparen 2.1 sistem sa već podešenim crossoverom i verujem da će dati konzistentniji rezultat, dok bi R2750DB + T5s zahtevao dodatno podešavanje da bi se to uklopilo kako treba.
Sam si sebi dao odgovor.

Razlika ti je što ćeš preko hdmi moći da regulišeš jačinu zvuka sa daljincem od tv-a a sa optikom to nećeš moći.
Već je navedeno šta još dobijaš sa novim modelom.
Ako misliš da nećeš moći da uklopiš i vufer ako bude trebalo ti uzmi gotovu kombinaciju.

Poslednja izmena:
Razlika ti je što ćeš preko hdmi moći da regulišeš jačinu zvuka sa daljincem od tv-a a sa optikom to nećeš moći.
Okej, to nisam znao, realno jeste značajno.

A za povezivanje sa subom samo nisam siguran, jer nisam radio ranije. Koliko je kompleksno i da li je razlika primetna u odnosu na gotove 2.1 sisteme?
A vrlo moguće da mi neće ni trebati sub kao što @Sasa012 reče. Više naginjem ka 2750 opciji

Nazad
Vrh Dno