Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za biznis ni za Orion TV aplikaciju)

i za orion prepaid optiku stiglo mi od mts vas racun od 1800 din je uspesno proknjizen danas

@gicko
Ja sam prethodnih 5.5 godina plaćao po 2.5 meseca u napred, sve do novembra 2025. kad sam počeo da razmišljam kako to više i nije tako pametno jer je već bilo izvesno da ih je kupio Telekom i da nas u bliskoj budućnosti verovatno čeka CG-NAT i potencijalno ukidanje prepaid usluge na silu / bez najave 30 dana ranije pa kao da izbegnem posle cimanje oko povraćaja novca bla bla...
Pa sam prethodne 3 uplate radio tek kad ostane 15-ak dana još uplaćeno.

Poslednju uplatu uradio 06.03. i to naravno da do danas nije evidentirano i ništa potvrda, ništa SMS.

Poslednja izmena:
Za sada nije tj ne bi trebalo ako je sudeci po ovome 😀

Prilozi

• IMG_0597.jpeg
    IMG_0597.jpeg
    32.4 KB · Pregleda: 142
Gledam cene net paketa na Supernovi, znači katastrofa sa nas sa Oriona. Ja na Orionu imam samo optički net 2.5 Gb koji plaćam 1300 din a na Supernovi 1 Gb 7500 din!
Za to smo mi krivi jer se niko ne buni. Bas sam juce gledao ponudu italijanskog Vodafona, za 20€ na 5g neograniceno interneta brzine 2 Gbps, neograniceno minuta, 200 sms, roming za celu EU 15 Gb i za van EU 5 Gb i 1000 minuta prema inostranstvu i to u pripejdu, bez ucenjivanja ugovornim obavezama na dve godine. Pokrivenost im je 97% teritorije. I da to imam ovde, ne bi mi trebala ni optika. Najskuplji smo u Evropi. Nasi politicari dobili od EU 150 miliona evra da uvedu optiku po celoj teritoriji i od toga nema nista, a trebalo je da bude gotovo jos pre 3 godine.

Prilozi

• Screenshot_20260327_110636.jpg
    Screenshot_20260327_110636.jpg
    82.6 KB · Pregleda: 93
Poslednja izmena:
Gledao sam i ranije brojne operatore, uvek je Orion imao ubedljivo najbolji odnos cene i kvaliteta, što se brzine tiče ni danas niko ne nudi download veći od 1Gbps za kućnu upotrebu. Nešto mislim da je prodaja Oriona stvar političkog pritiska.

Da li još nekome ne radi internet već par dana? Zvao sam ih tri puta, ali mi nisu ništa konkretno rekli gde je i u čemu je kvar

Da li još nekome ne radi internet već par dana? Zvao sam ih tri puta, ali mi nisu ništa konkretno rekli gde je i u čemu je kvar
Ostani slobodan paket - 4ti dan bez neta. Samo je nestao signal. Telekom daje samo generičke odgovore: "Jao izvinjavamo se, zvace Vas. Dosta je Vas Orion pretplatnika pa rešavaju probleme redom." Nemaju pojma ni oni.

Koliko vidim random nas prebacuju na njihove servise a onda aprila više cene i u MTS grupi "palih" operatera. Koliko uvećanje nas čeka i gde može da se vidi novi cenovnik ako iole dostupan?
Koliko sam uspeo da načujem i yettel diže cene u aprilu.
Ja nemam alternative, sve operatere je preuzeo MTS kod mene u ulici samo mogu tehnologiju da biram (vdsl,hfc,optika). A ako je MTS pod brendom Superspora dodelio na upravljanje Orion infrastrukturu onda sam tek zatvoren u njihovom Matrix-u.

Zvao MTS, 800 100 100, objasnio šta i kako. Lik me pitao da li sam imao nekad usluge neke Telekoma, odgovorio sa da, lik mi tražio Ime i Prezime i rekao dajte mi par minuta. Par minuta kasnije rekao sređeno je - nećete ostati bez neta u 00:00.

Ostani slobodan paket - 4ti dan bez neta.
Nego ćete 5 dana kasnije da ostanete bez neta ? 😔
Sad baš nemaš optičkog signala ( = sija crveno LOS lampica) ili "samo" neće da autorizije ONT na mrežu a signala ima?

Jel sad na MojOrion imaš ili nemaš ovu nebulozu sa 10 sati?
Screenshot_20260324_154708_Chrome.png

Sad baš nemaš optičkog signala ( = sija crveno LOS lampica) ili "samo" neće da autorizije ONT na mrežu a signala ima?

Pogledajte prilog 533611
Koji su to carevi .. sad gledam moj Orion baš...
Nema autorizacije. Mada povremeno i signal nestane po par puta u toku dana.

Prilozi

• Screenshot_2026-03-28-15-12-05-925_com.brave.browser-edit.jpg
    Screenshot_2026-03-28-15-12-05-925_com.brave.browser-edit.jpg
    71.2 KB · Pregleda: 102
Kakvi su ti imb*cili, oni evo 23 dana nakon "preuzimanja podrške" i dalje ne znaju šta da rade sa prepaid korisnicima 🤬

Za prepaid moraju da ispostuju one koji su uplatili unapred, preuzimaju i ugovorne obaveze.

Pogledajte prilog 533611
imam i ja ovu nebulozu isto sad proverio
1774783145162.png

@jomare Ako imaš sad ili si u prošlosti imao neku MTS usluge (mobilni, fixni, Box paket...) vezane za isti JMBG ostao ti je živ MojMTS nalog i MTS ih očigledno nalazi i "povezuje" Orion usluge / ugovore sa tim postojećim MojMTS nalozima. Dosta nas ima "migracija vendor" stavku vidljivu tamo na MojMTS nalogu.. Orion postpaid korisnicima se vide i TV i internet usluge i računi.
Kod mene kao prepaid korisnika nema još uvek ni usluga ni "račun", samo "porudžbina" za tu migraciju.

A ko nema i nikad nije imao MojMTS nalog ja pretpostavljam da će u dogledno vreme MTS po automatizmu da ih kreira i da korisniku na mail ili na SMS šalje korisničko ime, kao što su radili tokom 2025. kad su Supernova korisnike migrirali na MojMTS naloge?

Valjda su sličan pristup imali u decembru januaru za Beotel korisnicima?
Meni se prepaid nalog ne vidi na moj mts mozda zbog toga sto je drugi kontakt broj stavljen u mts i orion je na drugoj adresi

Lol, ti imaš 3 stavke 😂 I paket i to 10 sati. Ti onda imaš aktiviran i sam paket do nekog datuma u budućnosti za razliku od mene.

A zašto imaš nadoknadu za 200 Mbps paket a sam paket 500? 😂😂
tako je od kad uveli

Screenshot sms-a koji Vam je poslao Orion telekom 4.3. gde se vidi žiro-račun i poziv na broj i dokaz o uplati.
Ako ste platili preko app i tu screenshot ili izvučite preko aplikacije potvrdu o uplati iz bančine aplikacije ili ako ste platili na šalteru... i šaljite na
[email protected]
Ništa mi nisu odgovorili na mejl, posle 24h mi je došao sms da je uplata proknjižena.

Upravo stigao SMS:
Imamo novosti za tebe! Svoje omiljene TV sadrzaje mozes da gledas na novoj aplikaciji MOVE, koja donosi moderan i pregledan interfejs, bogat izbor vrhunskih sportskih, filmskih i serijskih kanala, Video klub, kao i brojne napredne funkcionalnosti. Dodatne pogodnosti obezbedjene su i za korisnike mts tarifa. MOVE aplikaciju preuzmi putem Google Play ili App Store prodavnica, a uslugu aktiviraj na Moj mts portalu/aplikaciji, u mts poslovnici ili pozivom na 0800 100 100. Pokreni MOVE i uzivaj u novom TV iskustvu, s obzirom na to da Orion TV aplikacija vise nece biti u ponudi.

@poglavicas Stiglo je i meni a ja naravno da nemam Orion TV uslugu.
Slučajnost da nakon što sam SMS dobio i net proradio (posle ~18 sati prekida) ? 😂 😡😡😡

Hoće na Laki krševe da stavljaju Move app kao "fabrički" app / kao "provisioned" Android STB ( = aktivacija po MAC adresi).

Laki box meni radi godinama i nikad nije zabagovao. Krs je mozda onima koji cim uzmu nesto u ruke, pokusavaju da ga "popravljaju" i instaliraju neke svoje lanchere i aplikacije.

I je l neko zna šta im ovaj SMS o prelasku na Move tačno znači, u smislu da ako sada koristim Orion TV preko aplikacija na 3 TV-a za 1000 din? Na koliko uređaja može Move i za koliko novca? I kad gase Orion app?

Pretpostavljam da niko ne zna, al' aj da pitam. 😁

Evo čitam temu i zovem drugara da pitam i poslao mi skrin šta je dobio od telekoma.

Prilozi

• IMG_20260330_180632.jpg
    IMG_20260330_180632.jpg
    124.1 KB · Pregleda: 119
Nazad
Vrh Dno