Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Znam da ste pisali ovde, šta beše za ovo kad piše delivery failed, a na poštinom sajtu mi piše da je u pošti carinjenja?

Prilozi

• Screenshot_20260326-111122.jpg
    Screenshot_20260326-111122.jpg
    57.1 KB · Pregleda: 57
  • Screenshot_20260326-111059.jpg
    Screenshot_20260326-111059.jpg
    119.9 KB · Pregleda: 58
Znam da ste pisali ovde, šta beše za ovo kad piše delivery failed, a na poštinom sajtu mi piše da je u pošti carinjenja?
To je maltene normalno za postu. Verovatne neki pogresni tajming ili posta ne radi nesto u sistemu kako treba. Skoro svi paketi sa pracenjem iz poste su mi tako stigli sa obavestenjem da je Delivery failed. Postar ipak donese taj dan ili cesce sutradan u mom slucaju. Mislim barem je do skoro tako bilo.
Sa obizrom na nove okolnosti "carinenja" svega, mozda i ne bude vise tako da ti paket stigne za dan posle te poruke sa Alija. Ali svkako poznato i ocekivano obavestenje.

Poslednja izmena:
"Šef iz Pošte" bi trebalo da razume da za Poštu TEMU pošiljka spada pod pošiljku u domaćem saobraćaju. Pošiljaoci su M-One ili Transfera. Pošta ne može da naplati slanje carinske deklaracije (260din) i dodatne troškove carine i PDV-a, jer je su to već uradili MONE/Transfera i Pošta ništa ne carini u tom slučaju. Pošta je dobila nadoknadu za isporuku pošiljke u domaćem saobraćaju i to radi u ovom slučaju.

Zapravo, Pošta tu nije ni bitna previše, jer je samo jedan od ispručilaca TEMU paketa koje nakon što ih uveze i ocarini angažuju Milšped (M-One) ili Transfera. Pored njih i druge kurirske službe mogu da isporučuju TEMU pakete.

Ovo bi trebalo da su jednostavne stvari.
"Sef iz Poste" sam napisao zato sto jeste to sto sam napisao i necu da se nadovezujem dalje jer znam jako dobro kako to ide na forumima.Uvek ce da se nadje neko ko nesto bolje zna i da su to jednostavne stvari ali eto ne mogu svi da shvate ni tako jednostavne stvar naravno valjda zato sto nemaju kapaciteta....Zato i nisam bio nesto aktivan ovde za ovih 20 godina bas zbog takvih stvari.Nikad ne zaboravim nekog decka koji je pitao nesto benigno jer nije nesto verziran i onda je krenulo drvlje i kamenje na njega kako moze nesto tako uopste da pita,u fazonu prodaj komp kad nemas pojma.Naravno ne tim recima ali se aluidira na to ali nebitno uostalom.

Javili su mi od kuce da mi je stigao hladnjak preko Madjara za M2 SSD placen 10 evra i postar je naplatio 450din.E sad sta mogu da ocekujem za M2 SSD placen 125 evra pojma nemam ali sam spreman da cu morati mozda par hiljada da platim ali neki kazu da ono sto stize holandskom postom uglavnom prolazi za sitne pare a ne verujem da imaju oni vremena da odu na AE da vide koliko kosta ta plocica od par desetina grama vec da manje vise linearno lupaju cifru.Ali videcu kada stigne posto je juce krenulo iz Holandije pa cu preneti iskustvo kako sam prosao sa necim sto nije par evra vrednosti.

"Sef iz Poste" sam napisao zato sto jeste to sto sam napisao i necu da se nadovezujem dalje jer znam jako dobro kako to ide na forumima.Uvek ce da se nadje neko ko nesto bolje zna i da su to jednostavne stvari ali eto ne mogu svi da shvate ni tako jednostavne stvar naravno valjda zato sto nemaju kapaciteta....Zato i nisam bio nesto aktivan ovde za ovih 20 godina bas zbog takvih stvari.Nikad ne zaboravim nekog decka koji je pitao nesto benigno jer nije nesto verziran i onda je krenulo drvlje i kamenje na njega kako moze nesto tako uopste da pita,u fazonu prodaj komp kad nemas pojma.Naravno ne tim recima ali se aluidira na to ali nebitno uostalom.
Znamo mi dobre te šefove i kako su postavljeni tu gde jesu i da uglavnom blage veze sa životom nemaju.

Javili su mi od kuce da mi je stigao hladnjak preko Madjara za M2 SSD placen 10 evra i postar je naplatio 450din.E sad sta mogu da ocekujem za M2 SSD placen 125 evra pojma nemam ali sam spreman da cu morati mozda par hiljada da platim ali neki kazu da ono sto stize holandskom postom uglavnom prolazi za sitne pare a ne verujem da imaju oni vremena da odu na AE da vide koliko kosta ta plocica od par desetina grama vec da manje vise linearno lupaju cifru.Ali videcu kada stigne posto je juce krenulo iz Holandije pa cu preneti iskustvo kako sam prosao sa necim sto nije par evra vrednosti.
Pa pitaj šefa iz pošte koliko ćeš platiti. A ne da se prljaš u ovom blatu foruma gde ljudi razmenjuju mišljenja

Meni na NBg, od prijave ovog statusa do urucenja posiljke prodje izmedju 10 i 15 dana. Cisto orjentaciono, da imas neki vremenenski okvir za dostavu...

Meni na NBg, od prijave ovog statusa do urucenja posiljke prodje izmedju 10 i 15 dana. Cisto orjentaciono, da imas neki vremenenski okvir za dostavu...
Važi, hvala.
I meni je adresa na nbg (na firmu naručujem jer sam više iz kanca nego od kuće).

Mislio sam da bi trebalo da su "jednostavne stvari" za "šefa iz Pošte", pa da ne bi trebalo da lupeta okolo 😀

Opasan taj šef iz pošte. 😀 Nego, meni bode uši ovo ,,Šef,, , a vama? 😆😆😆

Najveći broj tih ,,šefova" po poštama i sličnim institucijama su lokalni botovi postavljeni po nagradi, a koji realno nemaju pojma ni o čemu. Što opet ne znači da neće i za Temu da lupe neki dodatni harač, para nikad dosta, a bliži se fajront.

Moram da se nadovežem na ovo, kako si lepo rekao a bliži se fajront.
Zato su se sad usplahirili svi, grabe šta znaju i kako znaju sve što mogu, pa evo i ovo. Znaju da posle fajronta, teško da će moći da tako i dalje grabe.

Stigao sms za paket sa alija, placen 2755 din, traze 730.

To je to, zeznuh se ne procitah temu pre narucivanja, jer retko narucujem, vise nikad.

1774597513348.png

Pa za dva komada, gledao sam razne, ovi su jedini imali krstene recenzije i slike da potvrde iste. Sve ostalo je bilo onako.

Doduse imas pravo, nije za mene definitivno za mene jer me mrzi previse da gledam, cackam skupljam razne neke promocije i koine..

Стиже Куми, 221 дин глобе

Pa za dva komada, gledao sam razne, ovi su jedini imali krstene recenzije i slike da potvrde iste. Sve ostalo je bilo onako.

Doduse imas pravo, nije za mene definitivno za mene jer me mrzi previse da gledam, cackam skupljam razne neke promocije i koine..
Ja sam ovaj placao 1.42eur , radi posao...Zato kazem

Prilozi

• Screenshot_20260327_092721_AliExpress.jpg
    Screenshot_20260327_092721_AliExpress.jpg
    63.7 KB · Pregleda: 43
Ne znam ja za te coinse haha
Barem 2 godine u nazad se na forumu dosta pise o COINS narucito od trenutka "provaljivanja" da je preko Makedonije jos jeftnije.
Mora da se koristi mob app. Coinse mozes da skupljas na razne nacine, najjednostavniji je da se logujes svaki dan u app i potvrdis neku kolicinu COINS. To je sad 75 coins dnevno max.
Sto se tice koriscenja coins, kad odaberes Makedoniju u app kao zemlju (valutu mozes koju hoces EUR ili $), ides na stranu coins (gde ima jos nekoliko pod strana svaka sa svojom funkcijom) i tamo listas i trazis sta ti treba. Ima tu nekih "caka", barem mi mislimo, kako da dodjes do zeljenih proizvoda i sto jeftinije i preko coins.
U velikom % je uglavnom sve jeftnijie barem malo preko Makedonije u kombinaciji za coins. Mada se desi da nekad bude bolja opcija Srbija narucito ako nema dobrih coins popusta, ali retko.
Toliko je bilo primera i linkova zadnje godinu dve kako su kolege sa foruma kupovali razne i korisne stvari za skoro dzabe. Kablova i punjaca su svi koji su na coinsima sigurno pokupovali po 2 tuceta, a da su sve ukupno platil 2-3 eur 🙂
Zlatno vreme coinsa je proslo. Em sto ni Ali ne deli vise tako, plus ovaj nas harac.

Poslednja izmena:
Tih 231 je i finalni iznos. Pošto je CN pošiljka, nije je carinila Pošta, pa nema onog troška od 260 din.

Barem 2 godine u nazad se na forumu dosta pise o COINS narucito od trenutka "provaljivanja" da je preko Makedonije jos jeftnije.
Mora da se koristi mob app. Coinse mozes da skupljas na razne nacine, najjednostavniji je da se logujes svaki dan u app i potvrdis neku kolicinu COINS. To je sad 75 coins dnevno max.
Sto se tice koriscenja coins, kad odaberes Makedoniju u app kao zemlju (valutu mozes koju hoces EUR ili $), ides na stranu coins (gde ima jos nekoliko pod strana svaka sa svojom funkcijom) i tamo listas i trazis sta ti treba. Ima tu nekih "caka", barem mi mislimo, kako da dodjes do zeljenih proizvoda i sto jeftinije i preko coins.
U velikom % je uglavnom sve jeftnijie barem malo preko Makedonije u kombinaciji za coins. Mada se desi da nekad bude bolja opcija Srbija narucito ako nema dobrih coins popusta, ali retko.
Toliko je bilo primera i linkova zadnje godinu dve kako su kolege sa foruma kupovali razne i korisne stvari za skoro dzabe. Kablova i punjaca su svi koji su na coinsima sigurno pokupovali po 2 tuceta, a da su sve ukupno platil 2-3 eur 🙂
Zlatno vreme coinsa je proslo. Em sto ni Ali ne deli vise tako, plus ovaj nas harac.
Hvala tebi za objasnjenje, moja je greska sto ne znam, nije me ni interesovalo iskreno

Svakako, gudbaj ali sto se mene tice

"Šef iz Pošte" bi trebalo da razume da za Poštu TEMU pošiljka spada pod pošiljku u domaćem saobraćaju. Pošiljaoci su M-One ili Transfera. Pošta ne može da naplati slanje carinske deklaracije (260din) i dodatne troškove carine i PDV-a, jer je su to već uradili MONE/Transfera i Pošta ništa ne carini u tom slučaju. Pošta je dobila nadoknadu za isporuku pošiljke u domaćem saobraćaju i to radi u ovom slučaju.

Zapravo, Pošta tu nije ni bitna previše, jer je samo jedan od ispručilaca TEMU paketa koje nakon što ih uveze i ocarini angažuju Milšped (M-One) ili Transfera. Pored njih i druge kurirske službe mogu da isporučuju TEMU pakete.

Ovo bi trebalo da su jednostavne stvari.
Moze Posta da postane Temu partner pa da naplacuje "upucivanje ne pregled" bez pregleda i izdavanja racuna.

Meni u naredne 2 nedelje treba da stigne 5 posiljki, prosek vrednosti nekih 0.8$ a 4 od 5 su LA_HU. Ako ne bude pregleda i racuna za pregled bice reklamacija https://www.posta.rs/DocumentViewer...okument=zahtev-za-prijavu-reklamacije-cir.pdf i narucivanja jos takvih posiljki, pa nek ih prevoze, pregledaju, sortiraju, upucuju na dostavu, vracaju, izgubice vise nego ja odbijanjem prijema.

Onih par posiljaka koje nisam hteo da preuzmem, su vracene, a ali ekspres mi je refundirao novac isti dan kada sam trazio. Verovatno su pogledali track and trace, videli da su poslate nazad i odmah odlucili.

@nenadan koji iznos je bio ako nije problem da znam za koji će ali da se cima, jer dosta ljudi nije moglo da ostvari refundaciju.

Moze Posta da postane Temu partner pa da naplacuje "upucivanje ne pregled" bez pregleda i izdavanja racuna.

Pre je realno da ih izbace i sa AliExpress-a i da sve ide preko CN Express-a. TEMU ne šalje pošiljke kao AliExpress kineskom poštom. Prevoz im organizuju domaći špediteri na kontejner i to ih ne košta puno kao kada bi se slala svaka pošiljka Poštom pojedinačno, a i puno je brže.

Sličan princip je i sa CN Express-om. Oni carine pošiljku i šalju je Post Express-om na adresu primaoca. Zato se i na kraju menja taj broj za praćenje sa CN na PJ - to je broj koji Post Express dodeli kada preuzme pošiljku od CN Express-a iz Šimanovaca i nosi je na adresu kranjeng primaoca.

Nazad
Vrh Dno