Šta je novo?

Xiaomi 17/17 Ultra

• Začetnik teme Začetnik teme Sync
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
The company is now promising longer software support with the 17 series - 5 major OS upgrades and 6 years of security patches, up from 3 and 4.

Samo pazi, Kinezi su u pitanju.

Da li zaista kamere na Leica 17 Ultri imaju bolje procesuiranje slike u odnosu na obicnu 17 ultra?

otkud znam, nisam koristio taj 17u sa Temua, samo ovaj super luxurious Leitz 🤣

šalim se, za sad je Leitz bacanje para, lagano može 400e da se uštedi i da se uzme obična verzija.
mada Leitz vredi samo zbog gripa, rama, jer se mnogo dobro drži u ruci a i maska je lepa i kvalitetna.

jedina razlika između Leitz i obične verzije jeste Leica essential mod i posle processing (moja kineska verzija ima kvalitetniji cloud processing dok globalni Leitz ima samo on device).

tu ima razlike, essential je lep mod i kvalitetan mod, skroz drugačiji processing u odnosu na auto mod što se boja tiče, plus cloud processing dodatno obradi boje i senke, doda grain i izvuče neke detalje koji se inače ne bi videli.
ali nije za svaki dan definitivno, pogotovo što je m9 zakucan na topli WB, kontam da će sa nekim ažuriranjem da dodaju AWB.

takođe Leitz nema klasične filtere nego 12 Leica film simulacija, oni Gold vibe i ostali filteri su sklonjeni.

pardon, sad gledam galeriju, sklonjeni su iz kamere, ali su i dalje u galeriji, tako da Leitz ima dodatne Leica filtere, obična verzija nema.

i to je to, procesing ko procesing za sve ostalo je isti.

da je manja razlika u ceni, preporučio bih Leitz, ali za 400e verujem da je pametnija kupovina običan.

edit- sad gledam cenu na trading-u, uopšte nije više tolika razlika razlika, tako da Leitz>>običan

I kakva su Vam iskustva sa Hyper Os 3 na ovoj seriji ko ga ima?
odličan, brz i fluidan, bateriju ne mogu da ubijem, doduše ja sam na 6800mah, a opet imam i kineski hos koji je po pravilu kao bolji od globala.

ženin globalni Xiaomi 17 radi kao singerica, ona je prezadovoljna, prešla sa s23.

ali ima stvari koje fale, nema opcije promene kvaliteta ekrana sa fhd na qhd ni kod mene ni kod nje, nema opcije da se skloni nav bar, i ima još jedan toggle koji treba da radi nešto ali se ništa ne dešava, zaboravio sam tačno koji.

slično se desilo i na 14u i na 15u kad su izbacili novi android, par nekih opcija su izbacili pa su posle vratili.

odličan, brz i fluidan, bateriju ne mogu da ubijem, doduše ja sam na 6800mah, a opet imam i kineski hos koji je po pravilu kao bolji od globala.

ženin globalni Xiaomi 17 radi kao singerica, ona je prezadovoljna, prešla sa s23.

ali ima stvari koje fale, nema opcije promene kvaliteta ekrana sa fhd na qhd ni kod mene ni kod nje, nema opcije da se skloni nav bar, i ima još jedan toggle koji treba da radi nešto ali se ništa ne dešava, zaboravio sam tačno koji.

slično se desilo i na 14u i na 15u kad su izbacili novi android, par nekih opcija su izbacili pa su posle vratili.
I ja sam presao sa S 23 na Xiaomi 17

Sa x14 sam baš bio zadovoljan nakon skoro 2 godine korišćenja, a sad sa ovim mislim da ću biti prezadovoljan ako sve ostane kao što je sad. Recimo i ram menadžment je na ovom baš dobar, ne gasi apk uopšte. Nisam tu ništa dodatno čačkao kako bih dobio još bolju autonomiju, već je sve što se toga tiče kako je sistem sam podesio. Gledao sam neku recenziju gde kaže da mu se ne sviđa kad izađe iz kamere što uvek vrati na početna podešavanja. To nije tačno, ima opcija gde kamera može da ostane onako kako si je poslednji put koristio.
I vidim da pojedini baš pljuju po x17u , mislim ljudi, to što se vama nešto ne sviđa ne znači da ste samo vi na ovom svetu, i da ste samo vi u pravu, kupujte samsung koji dere ljude sa jednim istim telefonom već 4 generacije sa malo kozmetičkih izmena svake godine, ja nemam ništa protiv, vaše pare vaš izbor.

Montiraću Ćomifon na vrh usisivača da snima u 4k dok traje sesija 🤣

Kakvi su utisci? Neko poređenje?
Bicu iskren.Ipak je ovo 3 godine noviji telefon.Samsung S23 je odlican telefon i dan danas.Za 3 godine nikad stucnu😵dlicno ispeglan uredjaj.Glavni razlog zasto sam presao na ovaj je baterija.Baterija na ovom mi traje pa duplo vise i jos brzo punjenje.S23 sam nekada punio i 2 puta na dan kada ga bas koristim.Ovaj koliko god da koristis ne mozes da ispraznis bateriju.Po meni dve velike prednosti xiaomi 17 u odnosu na Samsung S obican model su baterija i kamere.Samsung odnosi pobedu u softveru pa sad kome sta vise odgovara.

Bicu iskren.Ipak je ovo 3 godine noviji telefon.Samsung S23 je odlican telefon i dan danas.Za 3 godine nikad stucnu😵dlicno ispeglan uredjaj.Glavni razlog zasto sam presao na ovaj je baterija.Baterija na ovom mi traje pa duplo vise i jos brzo punjenje.S23 sam nekada punio i 2 puta na dan kada ga bas koristim.Ovaj koliko god da koristis ne mozes da ispraznis bateriju.Po meni dve velike prednosti xiaomi 17 u odnosu na Samsung S obican model su baterija i kamere.Samsung odnosi pobedu u softveru pa sad kome sta vise odgovara.
Ako je software slican kao sto je MagicOS,vise nema razlike.Cak je MagicOS 10 i bolji.Imam S25U i Magic V3 - stvarno nisam mogao da se naviknem na kineske softvere ili na bilo koji osim OneUI..ali sada bas ne vidim nista sto ima na OneUI a da nema na MagicOS (opet kazem,ako je slican kao HyperOS ili kako se vec ovaj zove).Najvise su mi smetale kockaste ikonice (od gluposti), sada verujem i da HyperOS ima mogucnost da budu okrugle a i gomila drugih stvari koje na OneUI nemam (nisam verovao da cu ikada moci da se naviknem..ali me je cena i pravljenje budalom od strane Samsunga nateralo,a jos me je i verzija 10 odusevila).Opet kazem,pricam za Honor,ali verujem da kinezi prate jedni druge po tome

Ako je software slican kao sto je MagicOS,vise nema razlike.Cak je MagicOS 10 i bolji.Imam S25U i Magic V3 - stvarno nisam mogao da se naviknem na kineske softvere ili na bilo koji osim OneUI..ali sada bas ne vidim nista sto ima na OneUI a da nema na MagicOS (opet kazem,ako je slican kao HyperOS ili kako se vec ovaj zove).Najvise su mi smetale kockaste ikonice (od gluposti), sada verujem i da HyperOS ima mogucnost da budu okrugle a i gomila drugih stvari koje na OneUI nemam (nisam verovao da cu ikada moci da se naviknem..ali me je cena i pravljenje budalom od strane Samsunga nateralo,a jos me je i verzija 10 odusevila).Opet kazem,pricam za Honor,ali verujem da kinezi prate jedni druge po tome
Realno nije Samsung u nekoj velikoj prednosti sto se tice softvera kao sto se prica.Ali opet stvar ukusa.

Realno nije Samsung u nekoj velikoj prednosti sto se tice softvera kao sto se prica.Ali opet stvar ukusa.
Vise uopste nije,ali da mi je favorit uvek bio i da sam najvise zbog softvera uzimao telefone-to da.
Bas pisem na toj temi.Samsung oduvek ima opciju da ne gasi svetlo dok gledas u ekran.Naravno da ona nikada nije niti radila,ni proradila...cista fora.Honor ima to (verujem i Xiaomi).Gledam u ekran,svetli,ne moram da pipkam svaki cas ako nesto citam (glupost,ali mnogo znaci).

Vise uopste nije,ali da mi je favorit uvek bio i da sam najvise zbog softvera uzimao telefone-to da.
Bas pisem na toj temi.Samsung oduvek ima opciju da ne gasi svetlo dok gledas u ekran.Naravno da ona nikada nije niti radila,ni proradila...cista fora.Honor ima to (verujem i Xiaomi).Gledam u ekran,svetli,ne moram da pipkam svaki cas ako nesto citam (glupost,ali mnogo znaci).
Na xiaomiju ta opcija radi vrhunski, bar na mom xiaomi 14.

I ja sam presao sa S 23 na Xiaomi 17
I ja ću krenuti tim putem, ali iz razloga veličine. Trenutno s23+ i nikada više neću uzeti telefon koji nije kompakt.
Samo se čeka da cijena Xiaomi 17 dođe na neku normalu.

Eno Flossi kaže da je poručio xiaomi 17 donekle za 659$, totalno mi neverovatno

Kod mene na X17U bolje hvala 4 i 5g nego koleginici na s25ultra. Kod nje čak i nema nikakav internet u pojedinim radnim prostorijama, šeta po kancelarijama da uhvati mrežu, to sam primetio par puta kad nije imao wifi.

Nazad
Vrh Dno