Za te pare i toliki prostor bolje dve 12-ce (keta)Drugari, šta staviti u kancelarijski prostor od 90-ak kvadrata, plafoni oko 3.5m visoki, iskljucivo za hladjenje? Razmisljam o Fujitsu 18KMTA. Da li je to ok ili možda ići na neku dvanaesticu?
Razlika u visini može biti i do 10m, tako da je u tvom slučaju potpuno nebitnoPitanje vezano za instalaciju, imam vec dva postavljena nosaca na spoljnjem zidu namenjen za spoljasnje jedinice, jedan ispod drugog. Za jednu spavacu unutrasnja bi bila na istom zidu a za drugu 2-3m dalje, skica atachovana. Da li je bitno zbog duzine instalacije cevi koja spoljasnja jedinica je na gornjem a koja na donjem nosacu, gornji nosac je 1m nizi od pozicije unutrasnje a nizi recimo jos 1m nize, mozda malo manje.
Pogledajte prilog 531851
A minimalna duzina instalacije, jel postoji neki uslov?Razlika u visini može biti i do 10m, tako da je u tvom slučaju potpuno nebitno
Zavisi od proizvođača. 3m je preporuka za većinu japanacaA minimalna duzina instalacije, jel postoji neki uslov?
Slabo ko je uopšte komentarisao o Samsung klimama ovde. Pretraži postove, ali ja se ne sećam da je u skorije vreme išta konkretno pisano, u smislu iskustva i preporuke.Neka iskustva sa samsungom.....
Imao moj drug on off 12, kad je ukljuci, odazove se nekim iritirajucim zvukom, imala neki jajasti daljinac, stala sa radom pa ja doveo drugog druga da ovom Samsung drugu besplatno ako moze popravi uredjaj, i popravio, to se desavalo pre 15-tak godina, eto mog iskustva oko Samsung klima, ne znam nikoga ko ima inverter, al ovaj on off mi vrati neke uspomijene, grejala mu je i na minus 2-3, al imao je i TA pec 6lkw tu blizu, tako da to grejanje treba sa rezervom uzetiNeka iskustva sa samsungom.....

Mislio sam ovu
AR50F18C1BHNEU
dosta mi je bolja od ostalih za te pare.
Za te pare moze da se uzme isto 18k
MSZ-DW50VF/MUZ-DW50VF
Sensira FTXC50E
Panasonic neki itd..
Ali ova po specifikacijama najvise daje samo neznam kakve su generalno.
Minimalno dve klime za grejanje.Pogledajte prilog 532100
potrebna mi je pomoć oko odabira inverter klime za stan od 59m2, skica stana u prilogu
1 - dnevni boravak
2 - trpezarija
3 - kuhinja
4 - decija soba
5 - spavaca soba
6 - kupatilo
7 - hodnik
stan je projektovan tako da je za klimu predvidjeno mesto koje je crvenom bojom obelezeno (suprotno od TV-a), plava boja predstavlja smer vazduha koji bi klima odavala.
Grejanje u stanu je etažno, PVC stolarija, izolacija 20+12, prizemlje, jasenov parket, ispod se nalazi garaža.
Cenovni rang klime bi bio do 70.000 dinara, bitna je ekonomicnost iste. Da hladi i greje, ali malu prednost dajem hladjenju, jer imam etažno grejanje (radijatori) koje uz adekvatno podešavanje funkcionišu skroz zadovoljavajuće, ali je zeznuto paliti kada je skupa struja.
Inace sama skica stana ne predstavlja enterijer istog već je tako arhitekta naumio prilikom projektovanja zgrade.
Slicna situacija kojojm sam se skoro bavio, novogradnja, mesto za spoljnu jedinicu je na terasi/lodji, jedan uredjaj, a grejanje je reseno elektricnim kotlom. Jedino resenje koje je bio moguce da ostanemo u razumnim troskovima je bio multisplit koji ide na mesto inace predvidjeno za spoljnu jedinicu, a unutrasnje prema potrebama.Pogledajte prilog 532100
potrebna mi je pomoć oko odabira inverter klime za stan od 59m2, skica stana u prilogu
1 - dnevni boravak
2 - trpezarija
3 - kuhinja
4 - decija soba
5 - spavaca soba
6 - kupatilo
7 - hodnik
stan je projektovan tako da je za klimu predvidjeno mesto koje je crvenom bojom obelezeno (suprotno od TV-a), plava boja predstavlja smer vazduha koji bi klima odavala.
Grejanje u stanu je etažno, PVC stolarija, izolacija 20+12, prizemlje, jasenov parket, ispod se nalazi garaža.
Cenovni rang klime bi bio do 70.000 dinara, bitna je ekonomicnost iste. Da hladi i greje, ali malu prednost dajem hladjenju, jer imam etažno grejanje (radijatori) koje uz adekvatno podešavanje funkcionišu skroz zadovoljavajuće, ali je zeznuto paliti kada je skupa struja.
Inace sama skica stana ne predstavlja enterijer istog već je tako arhitekta naumio prilikom projektovanja zgrade.
Kada sam uzimao iskustva su bila dobra, mada se i tad gledao "papir" ne sami rad ili kako bih uopšte i napisao iskustva korisnika, a da se ne lazemo na papiru jeste zver od klime. U praksi mislim da te cifre sto proizvodjaci izlazu i ne igraju baš ulogu (primer kamere na telefonima baterije i sl). Ja sam sa njom onako za sada, planiram je reklamirati jer je "majstor" bio veoma stručan u montazi i jeftin (125eur + 50eur premestanje). Tako da ne mogu i da pljujem baš zbog stručnjaka koji montirao. (vidi moj post)Dokle više taj Hisense kupujete, pola foruma kuka na te klime i vi i dalje to uzimate, el to neki fetiš?
Klima je kupljena tačno pre godinu danaDokle više taj Hisense kupujete, pola foruma kuka na te klime i vi i dalje to uzimate, el to neki fetiš?

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari