Šta je novo?

Vivo X100 Ultra

Svakako nemojte više da objavljujete ove update-ove, kolega @psychofedex će da završi na aparatima kad bude video koliko update-a dobija x100u kao skoro 2 god star telefon 😂

Imam drugaricu u Kini pa imam u planu ove godine da uzmem poslednju rec tehnike kada su u pitanju telefoni. Kolimo sam shvatio Vivo i Oppo su sada glavni sto se tice kamere? Ima li naznaka kada ce Ultre ovih modela izaci?

PS. Pozdrav za @Spanjeli, bila lepa vremena tamo neke 2016 uz Letv 🙂

Hvala za pozdrav 👋
Eh...Letva, Zuk z2 i mnogi drugi...bilo zanimljivo vreme, a ne ovo sada, kupiš telefon i samo ga normalno koristiš.😀

Vivo x300u bi trebalo da izađe u aprilu ali ove godine će biti dostupan globalno pa to možda pomeri datum izlaska za mart.
OPPO find x9ultra bi trebalo takođe u aprilu da izađe ali samo u Kini.
Pored ova dva telefona tu je i Xiaomi 17U ali bih ga lično preskočio dok ne vidim da su ga sredili.
E sad između Viva i Oppo ne znam koji bih odabrao, vivo ima vrhunske kamere ali ima neke druge nedostatke poput lošeg snimanja zvuka i loših zvučnika, dok OPPO deluje kompletniji na papiru ali ima slabije senzore na uw i tele kamerama.
Trenutno su dostupni i x300pro i oppo x9 pro koji su vrhunski telefoni pa ako nećeš da čekaš ultre, neki od ova dva su više nego odličan izbor.

Sad konačno razumem zašto je x100u tako poseban. 😄
Screenshot_20260123_201723.jpg

Otkud znam, moguće, i za android pa je smešno 😄

Hvala za pozdrav 👋
Eh...Letva, Zuk z2 i mnogi drugi...bilo zanimljivo vreme, a ne ovo sada, kupiš telefon i samo ga normalno koristiš.😀

Vivo x300u bi trebalo da izađe u aprilu ali ove godine će biti dostupan globalno pa to možda pomeri datum izlaska za mart.
OPPO find x9ultra bi trebalo takođe u aprilu da izađe ali samo u Kini.
Pored ova dva telefona tu je i Xiaomi 17U ali bih ga lično preskočio dok ne vidim da su ga sredili.
E sad između Viva i Oppo ne znam koji bih odabrao, vivo ima vrhunske kamere ali ima neke druge nedostatke poput lošeg snimanja zvuka i loših zvučnika, dok OPPO deluje kompletniji na papiru ali ima slabije senzore na uw i tele kamerama.
Trenutno su dostupni i x300pro i oppo x9 pro koji su vrhunski telefoni pa ako nećeš da čekaš ultre, neki od ova dva su više nego odličan izbor.
Cekacu ultre, nije mi hitno pa da moram odmah uzimati. Cekamo da izadju ultre pa cu napraviti izbor.

Kakav vam je zvuk na slusalicama?
Koristim Anker P40i koje na Realme C55 gruvaju kao blesave, dok je na ovom telefonu prilicno bedno.
Posle poslednjeg update-a, zvuk konacno bas kakav i treba da bude.
Kamera mi se cini za nijasnu losija, baterija se takodje malo brze trosi.

@thebatman kad će ovaj u oglase?...lomim se između s25 ultra, pixela 10 pro i ovog "starog" proberenog čuda.

X100 Ultra, Find X7 Ultra i 14 Ultra su kamera telefoni sa najboljim hardverom i kamerama u odnosu na cenu, ikada. Posebno u ovom trenutku.
Jedino što nemaju novu generaciju baterija velikog kapaciteta, ali uz brzo punjenje i brze PB-ove to i nije neki problem.

Jel samo meni ovi primeri sa OS4 izgledaju bolje od OS5 i OS6?
Ne mislim na detekciju ivica nego samo na kontrast i skin tone.

Nema nekog smisla jer smo svi ustanovili ranije da je prelaskom na os6 sve napucanije a ovde je upravo suprotno. Još ovaj lik kaže kako je po njemu sve bolje na os6, ništa mi nije jasno, jedino što znam da portret na mom nije ni približno ispran kao što on dobija.

Gledam poredjenje na Mac-u, dakle gledam na bas dobrom ekranu, ne na telefonu.

Mogu samo da kazem da su ovde razlike minorne. Jedino znacajno sto primecujem jeste da je kontrast slabiji na OS6 u portrait mode-u, ali zato u neku ruku i izgleda prirodnije (ne nuzno i lepse).

Ne deluje mi svakako kao neki preterani downgrade, narocito ne namerni.

Primera radi, kada sam imao Pixel, update-i su imali bas drasticne razlike, kamere s kraja 2025. i ona iz 2023. su bile nebo i zemlja.

Voleo bih da vidim telephoto poredjenje.

Da li je neko pronasao dobru zastitu za ekran?
Jos uvek je fabricka folija na njemu, ali ne mogu da pronadjem staklo sa dobrim utiscima kupaca.

Da li je neko pronasao dobru zastitu za ekran?
Jos uvek je fabricka folija na njemu, ali ne mogu da pronadjem staklo sa dobrim utiscima kupaca.
Ja sam mu stavio hidrogel foliju, onu sto ti custom izliju u radji, i evo hvala bogu drzi mesecima da ne mrdne. Bas sam zadovoljan. Cak se ni ne odlepljuje sa strane iako ima zakrivljen ekran.

Nazad
Vrh Dno