Šta je novo?

OnePlus 13

• Začetnik teme Začetnik teme Joxy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ovo bi i meni odgovaralo pošto imam Realme, ali nije baš 100% merodavno zbog veličine uzoraka...

Kako ste nabavili vase telefone u Srbiji? Pretpostavljam preko KP, ako moze na PP preko kog prodavca, nisam do sada kupovao telefone tako pa me zanimaju vasa iskustva oko toga.

Flešovao sam OxygenOS 16.
Za sada sve radi kako treba, fluidnije je i ljepše.
Ovo je prvo ažuriranje od kad sam kupio telefon; nije mi prolazilo standardni način ažuriranja pa se nisam cimao sve do juče. Inače, imam kineski OP13 kome je flešovan OxygenOS.

Nešto me uhvatile bubice da menjam fold 5 pa se razmisljam šta dalje. Zbog izgleda i funkcionalnosti mi oneplus 13 sve zanimljiviji (mada su dimenzije malo veće nego što preferiram).
Interesuje me da li može da se iskljiči ona streica dole levo ispod tastature koja služi da prikaže/skloni istu i oduzima bespotrebno 6-7mm na dnu ekrana? Takođe i esim kontam da podržava ako nije kineska verzija?
Najviše bi menjao za nešto sa boljom kamerom zbog slikanja malog deteta.

Ima eSim. Moj je global verzija, verovatno za indijsko tržište(videti priloženu sliku), ali sve apsolutno normalno radi i kod nas.
Takođe ima srpski jezik i fabričku/sistemsku opciju snimanja razgovora.

Prilozi

• Screenshot_2025-12-30-09-02-22-94_426a5588c5110cd01d5af17e47adb223.jpg
    Screenshot_2025-12-30-09-02-22-94_426a5588c5110cd01d5af17e47adb223.jpg
    54.1 KB · Pregleda: 56
  • IMG20251230091800.jpg
    IMG20251230091800.jpg
    176.1 KB · Pregleda: 57
Da, tako je.
Najbolja baterija koju sam do sada imao na nekom mobinom telefonu, a imao i koristio sam ih baš dosta.
U "odbranu" trajanja baterije mogu navesti samo da de je taj dan radila skoro celo vreme na WiFi.

Standby drain je enorman

Da li vredi sada kupiti OP 13 globalnu verziju a da je baterija na 93 posto posle oko godinu dana koriscenja? Nesto mi je to previse otisla baterija za godinu dana.

Što da ne ako je dobra cena...odličan je to telefon, a 93% bat za godinu dana star telefon mislim da je skroz realna priča.

Nešto me uhvatile bubice da menjam fold 5 pa se razmisljam šta dalje. Zbog izgleda i funkcionalnosti mi oneplus 13 sve zanimljiviji (mada su dimenzije malo veće nego što preferiram).
Interesuje me da li može da se iskljiči ona streica dole levo ispod tastature koja služi da prikaže/skloni istu i oduzima bespotrebno 6-7mm na dnu ekrana? Takođe i esim kontam da podržava ako nije kineska verzija?
Najviše bi menjao za nešto sa boljom kamerom zbog slikanja malog deteta.
Kakav je Fold 5?Imao sam 4,radio super ali ga povremeno zezao net,prekidao net ponekad,zbog preklopa valjda.Gledam Fold 6 ima za 550 eura ali bez garancije a Fold 7 mi je preskup.A razmisljam i o Magic V3 koji je 650 eura.
A za Oneplus 13 cu videti ovih dana,ceni ga 450 eura,sa baterijom od 93 posto. Imam 12R ali mu je kamera prosek.

Pa odličan mi f5 samo debeo i težak (pre sam imao fold 3 u dva navrata). 6 sam gledao da izbegnem pošto je ćoškast kao s23 ultra što mi bio pa kontam da bi me nerviralo zabadanje u dlan opet. Nisam imao nikakvih problema bogu hvala, sve radi osim što još nema 5g (na yettelu) kome je to bitno.

Da li vredi sada kupiti OP 13 globalnu verziju a da je baterija na 93 posto posle oko godinu dana koriscenja? Nesto mi je to previse otisla baterija za godinu dana.
Ima i oko 400 ciklusa verovatno

Ima li neko da je prešao sa OnePlus 11 na 13 ,ili barem koristio oba ,interesuje me jel vredi prelazak ?

Nazad
Vrh Dno