Zavisi od toga da li odluce da provere cenu na Aliju (ili drugde) ili ne i od toga sta je kinez napisao.
To vazi godinama
Ma ko zna sta je sve automatizovano, nema sanse da negde u procesu covek ne pregleda neki paket i rucno kad ga sistem flaguje kao sumnjiv iz nekog razloga.Sa ovim automatizovanim sistemom carinjena sa kojim se hvale - teško. Pre će pisati AliExpress-u, ako se to omasovi, da ih upozore da ispravno deklarišu robu. Svakako se naplate sada puno više kada naplaćuju svaku pošiljku, pa makar i određeni manji broj bio deklarisan ispod uobičajene vrednosti.
Ovaj kinez piše stvarnu cenu koja je plaćena, tako da nije to...Zavisi od toga da li odluce da provere cenu na Aliju (ili drugde) ili ne i od toga sta je kinez napisao.
To vazi godinama
Ko da proveri? Pa ima da otpuste pola sad kad roboti rade, a ostala polovina ima da bude u kafani preko puta...Zavisi od toga da li odluce da provere cenu na Aliju (ili drugde) ili ne i od toga sta je kinez napisao.
To vazi godinama
Kad ih niste zasuli paketima da ne mogu glave da dignu. 🤷♂️😁Po ovome što pišete jasno mi je šta je sve prolazilo bez naplate. Pa niška carina kada vidi iznos veći od 10$ već u 8h zove da se detaljno raspita, a kamoli da propusti dalje bez naplate.
Da, kao i AliExpress za većinu zemalja. Šta je problem kod nas, Boga pitaj...Temu to od starta uračunava u aplikaciji, koliko sam shvatio.
Pa mogli su sa AE da sklope dil naplate PDV i carine odmah pri kupovini, na sve, kao i druge zemlje, ali ovako je unosnije za "državu", džepove, ehpo, itd...
To za neuspelu dostavu je, izgleda, postao deo standardne procedure! 🤣ja imam dva paketa jedan 5000 rsd drugi 6000, u CN su brojevi u tackingu pise losi podaci neuspela dosta preverite u posti, u posti kazu to je na carini. Roba kupljena 20.1 rok istekao 3.3.2026 tako da mi ostalo da cekam
Čovek ispred mene u redu začuđeno pita kakva doplata i na osnovu čega taj iznos!?Ljudi, očekujte povećanje cena koje nam sada naplaćuje pošta zbog poskupljenja goriva. Koliko sam razumeo ovog sa šaltera, kaže da se sigurno neće pridržavati ove cene ako cena goriva ode na gore. Tako da, neka nam je Bog u pomoći. Šta drugo reći. Bila su srećna i lepa vreman.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari