Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Odbice prenos ako ga podneses pre 30, prenos podnosis 31 marta. 31 marta se prebacis na pripejd da ne plaćaš postpejd dok te ne prebace u globatel. Mozda budeš te.srece da brže zavrsis.
Znaci da odem u mts i da kad mi istekne ugovor sutradan im kazem da raskidam ugovor i da hocu da predjem na prepejd njihov? Onda podnesem zahtev u Globaltel i cekam? Da li je bolje da trazim esim, mozda ce brze stici, ali menjam telefone u godinu dana mozda je bolje fizicki sim?

Znaci da odem u mts i da kad mi istekne ugovor sutradan im kazem da raskidam ugovor i da hocu da predjem na prepejd njihov? Onda podnesem zahtev u Globaltel i cekam? Da li je bolje da trazim esim, mozda ce brze stici, ali menjam telefone u godinu dana mozda je bolje fizicki sim?
30 ti je istekla UO , nema sta da raskidas. 31 prebacis na pripejd, zoves globatel za prenos. Hoces fizicku ili esim , zavisi sta tebi odgovara, Ista je brzina prenosa.

Da li je bolje da trazim esim, mozda ce brze stici, ali menjam telefone u godinu dana mozda je bolje fizicki sim?
Bolje je fizički sim jer u slučaju da hoćeš da menjaš, moraš da ih zoveš ili kupiš novu sim karticu pa im izdiktiraš iccid (serijski broj te sim kartice) gde bi mogli da upišu broj, pošto lično u mts poslovnicama to nažalost ne može.

Bolje je fizički sim jer u slučaju da hoćeš da menjaš, moraš da ih zoveš ili kupiš novu sim karticu pa im izdiktiraš iccid (serijski broj te sim kartice) gde bi mogli da upišu broj, pošto lično u mts poslovnicama to nažalost ne može.
Zar ne bi trebalo da transfer eSIM sa jednog na drugi telefon moze da se odradi kao u ovom kratkom videu:
?

Zar ne bi trebalo da transfer eSIM sa jednog na drugi telefon moze da se odradi kao u ovom kratkom videu?
Moje razumevanje je bilo ukoliko dođe do situacije da kupi telefon koji ima isključivo fizičke da neće biti blagovremeno u prilici karticu da zameni. Recimo, moja preferencija jeste da domaće kartice imam u fizičkom formatu, a eSIM ostane kao opcija za inostrani roming.

Moje razumevanje je bilo ukoliko dođe do situacije da kupi telefon koji ima isključivo fizičke da neće biti blagovremeno u prilici karticu da zameni. Recimo, moja preferencija jeste da domaće kartice imam u fizičkom formatu, a eSIM ostane kao opcija za inostrani roming.
Razumem. Pojedini noviji modeli telefona primaju samo eSIM, tako da danas covek treba da misli na sve i da bude upucen u razne procedure.

Uplatio uzbudljve razgovore (100min) na 30 dana. Ali pise da vazi samo 6 dana kao stari paket, ranije se sabiralo bilo bi 36 dana vazenja. Nesto su menjali ? Ili od sada ide tako?

Neeeeeeeeeeeee.

Kako sad stoje stvari na Globaltelu, i dalje se zna desiti da ne stižu sms poruke za verifikaciju od sajtova, aplikacija i slično?
Razmatram da prebacim broj iz mts na freepaid kad istekne ugovor.
Ja sam nakon prelaska u GlobalTel imao problema u pocetku sa svega 2 servisa, ali se vremenom i to normalizovalo, tako da verifikacioni SMS-ovi sada uvek stizu.

Uplatio uzbudljve razgovore (100min) na 30 dana. Ali pise da vazi samo 6 dana kao stari paket, ranije se sabiralo bilo bi 36 dana vazenja. Nesto su menjali ? Ili od sada ide tako?
Kada istekne taj stari, krenuće novi.
Čini mi se da se i meni tako desilo..

Da li postoji mogucnost da se ,u poslovnici Mts-a, resi nesto u vezi sa ovim debilima iz Globaltela?
Da budem konkretan, menjao tel danas ,njihov esim nije hteo da proradi ponovo, i od 10h sam bez broja sa rendencijom da ce tako biti jos nekoliko dana jer ce oni to resiti u “najkracem roku”.
Treba da mi posalju novi esim,pa da ga opet registrujem pa im pisem da prebace stari br na novi esim a kad ce to biti,niko ne zna. Moze li se to u Mts- u zavrsiti odmah?

Sitno brojim, 33 dana sm kod njih,jos 27 i da ih vise ni me vidim ni ne cujem. Kao i u zivutu,postoji razlog zasto je nesto jeftino.

Kao sto je vec spomenuto Globaltel nije bas za primarni broj, izmedju ostalog zbog spore podrske(nema poslovnica) u slucaju problema. Sto se tice eSim katica kod nas nazalost nije podrzan prenos sa telefona na telefon ali nakon brisanja sa jednog moze ponovo da se ucita na drugi telefon. Radio sam to licno sa svim operaterima osim sa Globaltelom za njih ne mogu da tvrdim da radi ponovno ucitavanje. Neki savetuju da se napravi pauza pola sata izmedju brisanja i ponovne aktivacije ja nisam cekao na drugim mrezama i radilo je sve.

Vekao sam,procita ovde. Na kraju mi rekli da nisam dobro obrisao stari esim pa zato ne moze da se ucita novi. Retardi. Evo 12 sati mi broj ne funkcionise. Videcemo do kada.

Ma muka je sa njima. Ja sam fizicke prebacivao na eSim. Poslao sam zahtev na mail pa sam dobio kodove nazad i akrivirao kartice sa nekim random brojevima. Nakon toga sam poslao te kodove ponovo njim da izvrse prebacivanje fizickih sim kartica na te nove eSim kartice. Mene je uhvatio vikend pa je potrajalo ali moze od ponedeljka do cetvrtka petka da se prebaci. To da nije dobro obrisan Esim je glupost.

Da li si bio povezan na Internet prilikom brisanja eSIM na telefonu?
Ma jeste,resetovao ga na fabricka.

Ma da,kakva glupost oko brisanja,to samo kod njih neka posebna procedura.

Sad treba da mi posalju neku random karticu sa brojem,pa da ga registrujem pa da im vratim da prebace na pravi broj. Imam kod njih 4,5 registrovanih kartica samo zbog njihove genijalne procedure

E mozda je tu problem reset na fabricka. Kad iz menija kliknes na brisanje u toku procedure sim verovatno posalje mrezi signal da se brise sa telefona, kad ga resetujes to se mozda ne desava. Mada kod mene je telefon pitao kod resetovanja na fabricka da li zadrzavam eSim ili brisem....ko ce ga znati

E mozda je tu problem reset na fabricka. Kad iz menija kliknes na brisanje u toku procedure sim verovatno posalje mrezi signal da se brise sa telefona, kad ga resetujes to se mozda ne desava. Mada kod mene je telefon pitao kod resetovanja na fabricka da li zadrzavam eSim ili brisem....ko ce ga znati
Poz!
Kod mene na motoroli ima posebno da resetuješ telefon i posebno da obrišeš e sim.
Nisam se igrao još s tim jer telefon na fabričko nisam vraćao.
Kad sam prebacio broj sa fizičke na e sim sam ih baš pitao za to oko menjanja e sim sa jednog telefona na drugi rekli su mi da prvo obrišem taj e sim i da sačekam i onda da ponovo skeniram qr kod.
U slučaju da zeznem, onda tražim novi qr kod i onda oni prebace broj kad skeniram.
E sad kad se vraća telefon na fabrički. da li se briše e sim ili ne mora?

Ja sam na motoroli edge50neo resetovao na fabricka kad sam sa A14 presao na A15 i eSim-ovi su ostali mada me pitao da li brisem ili ne.

Resetovanje telefona na fabrička podešavanja ne briše eSIM(ove) osim ako to eksplicitno ne izaberete.

Ako prebacujete eSIM sa jednog telefona na drugi, prvo na starom izbrišite eSIM profil pa na novom skenirajte kod koji ste dobili prvi put.

Ne mora da se čeka pola sata, ja sam posle minut aktivirao na novom telefonu i radilo je bez problema.

Sve mi je sad kasno jer je pocela igranka ali ,kao sto rekoh,jos 27 dana i nece mi kidati zivce i necu se opterecivati “pravim”nacinima izvodjenja operacija kod njih pa sve i da oni meni placaju pakete.

Resetovanje telefona na fabrička podešavanja ne briše eSIM(ove) osim ako to eksplicitno ne izaberete.

Ako prebacujete eSIM sa jednog telefona na drugi, prvo na starom izbrišite eSIM profil pa na novom skenirajte kod koji ste dobili prvi put.

Ne mora da se čeka pola sata, ja sam posle minut aktivirao na novom telefonu i radilo je bez problema.
Hvala puno!

Nazad
Vrh Dno