Šta je novo?

Supernova (2024+)

8 dana je rok za odgovore a 15 dana je rok za rešavanje problema povodom kojeg ih kontaktiraš.

Stigao mi račun za februar uvećan za 800 din zbog HBO koga ja nisam naručio. Žalio se i danas mi rekli kao da je prigovor ne osnovan jer sam aktivirao uslugu 04.12.2025. još kažu u 21:01 uveče. Ja to sigurno nisam, jer zašto bih kad su davali besplatno od 15.12. A kanali nisu ni mogli da se gledaju od 01.02.2026. Ima li ko iskustva i šta raditi?

Нису свима давали бесплатно само онима који траже, а после су морали да траже да искључе.

Stigao mi račun za februar uvećan za 800 din zbog HBO koga ja nisam naručio. Žalio se i danas mi rekli kao da je prigovor ne osnovan jer sam aktivirao uslugu 04.12.2025. još kažu u 21:01 uveče. Ja to sigurno nisam, jer zašto bih kad su davali besplatno od 15.12. A kanali nisu ni mogli da se gledaju od 01.02.2026. Ima li ko iskustva i šta raditi?
Slaba vajda, koleginici tako mts ukljcivao neke usluge po par stotina dinara, par meseci ih zvala da iskljuce usluge, oni navodno kazu jesu dodje rcun nije iskljucena usluga

E vidis tako su meni probali sa Apolon aplikacijom, prvo poslao njima mail, odgovorili neosnovano, ok, onda sastavio mail kako pokusavaju da prevare korisnike sa aktiviranjem usluge koju nismo trazili, poslao Ratelu, u cc stavio Efektivu i njih.
Sutradan stize poruka da je zalba osnovana i poslali ispravljen racun.

E vidis tako su meni probali sa Apolon aplikacijom, prvo poslao njima mail, odgovorili neosnovano, ok, onda sastavio mail kako pokusavaju da prevare korisnike sa aktiviranjem usluge koju nismo trazili, poslao Ratelu, u cc stavio Efektivu i njih.
Sutradan stize poruka da je zalba osnovana i poslali ispravljen racun.
Na koje mejl adrese si slao prigovore?

Odes na sajt Ratela tamo ima mail adresa, odes na sajt Efektive tamo ima mail adresa, odes na sajt Supernove tamo ima mail adresa. Ratelu posaljes, druge dve u cc i da vidis magiju.

Opet sam zvao da vidim da li mi ostaje ista cena ili mogu da raskinem . Iako nisam dobio nikakav sms ili obavestenje o povecanju to jest menjanju paketa. Operater mi kaze da mi je odobreno da ostane ista cena do kraja ugovora. I da mi je poslat sms sa obavestenjem .Sms nije stigao. Operater je poslao opet zahtev da mi se posalje sms ili na email da mi ostaje ista cena sto je napokon evo sada i uradjeno. Nemogu da verujem da jedan sms nemogu da posalju ali zato kada stigne racun odmah posalju i na sms i na email ....

Tražili smo dobili smo. Vreme je da se vrate sve potrošene pare za premier ligu, la ligu, nba i generalno uspešno uništenje sbb-a. Sve preplaćeno i sve, na kraju, plaćeno našim parama. Ja sam max paket, sa 3 tva-a, hbo i bukvalno svim kanalima u ponudi plaćao 3700 din mesečno do decembra 2024. Onda podigli na 4300. Posle sam to u drugom stanu plaćao 5600. Sada, da bih dobio to, treba da platim 5800 plsu doplata za hbo, kanale za odrasle i kanale za decu. Izađe skoro na 8000 din. Da li je to normalno.
Drugar, pošto smo na granici sa Rumunijom, ima neogračen internet iz Rumunije, preko mobilnog operatera, za oko 5eu. Platio 50eu za iptv koji ima 2500 kanala, 25000 filmova u videoteci i par hiljada serija. Jeste ispod žita, ali godišnja preplata za iptv me izađe kao jedan mesec za supernovu. Čak jeftinije. Ne mogu da se zezam sa Rumunima, ali sam uzeo na nekom popustu A1 neograničen interent za 1125 din mesečno. Svi TV-i su mi smart. Tako da kombinacija narodski iptv i stremio rešavaju sve.

Tražili smo dobili smo. Vreme je da se vrate sve potrošene pare za premier ligu, la ligu, nba i generalno uspešno uništenje sbb-a. Sve preplaćeno i sve, na kraju, plaćeno našim parama. Ja sam max paket, sa 3 tva-a, hbo i bukvalno svim kanalima u ponudi plaćao 3700 din mesečno do decembra 2024. Onda podigli na 4300. Posle sam to u drugom stanu plaćao 5600. Sada, da bih dobio to, treba da platim 5800 plsu doplata za hbo, kanale za odrasle i kanale za decu. Izađe skoro na 8000 din. Da li je to normalno.
Drugar, pošto smo na granici sa Rumunijom, ima neogračen internet iz Rumunije, preko mobilnog operatera, za oko 5eu. Platio 50eu za iptv koji ima 2500 kanala, 25000 filmova u videoteci i par hiljada serija. Jeste ispod žita, ali godišnja preplata za iptv me izađe kao jedan mesec za supernovu. Čak jeftinije. Ne mogu da se zezam sa Rumunima, ali sam uzeo na nekom popustu A1 neograničen interent za 1125 din mesečno. Svi TV-i su mi smart. Tako da kombinacija narodski iptv i stremio rešavaju sve.
Bravo! Ja sam raskinu ugovor sa supernovom zbog ovog povecanja cena , bez penala i plan mi je da uzmem ili A1 ili SBB internet i takodje uzmem neki IPTV

Odes na sajt Ratela tamo ima mail adresa, odes na sajt Efektive tamo ima mail adresa, odes na sajt Supernove tamo ima mail adresa. Ratelu posaljes, druge dve u cc i da vidis magiju.
samo da potvrdim da se magija u mom slučaju desila (nevezano za Supernovu) tj slao sam neke mejlove službeno i kliknuo na CC i stvarno eto magije.

A šta je sa onima koji su potpisali nove ugovore krajem decembra, šta se tu dešava?

Meni 12.04.2026 istice ugovor za neki stari paket Super plan 2s,placam ga 3400rsd,bio uredno u poslovnici pre neki dan da najavim raskid,posto mi nisu dali nikakvu spec promociju za produzetak.

I ja se razmisljam sta da radim, istice mi ugovor 16.04., vidim da ne nude bas neke pogodnosti za produzenje. SBB daje 6 meseci po 50% za nove korisnike, kod njih je paket koji je skoro ekvivalentan Super planu 2S 4999 dinara, za razliku od 5900 koliko je kod telekoma.

Mislim da je kod sbb-a 4099 rsd a kod supernove 5299 rsd, tako pise na web stranici.

4099 je Net Tv basic, 4999 je Net Tv premium koji je blizak sa Super Plan 2M. Napisao sam cenu za 2M u proslom postu a naziv paketa za 2S, mislio sma na ovaj prvi posto trenutno imam slican paket pa bih uzeo isto.

I ja se razmisljam sta da radim, istice mi ugovor 16.04., vidim da ne nude bas neke pogodnosti za produzenje. SBB daje 6 meseci po 50% za nove korisnike, kod njih je paket koji je skoro ekvivalentan Super planu 2S 4999 dinara, za razliku od 5900 koliko je kod telekoma.
Misliš lelekoma 😁

Ја када ми истекне уговор идем у јотел, пакет 3 је 3400 нека добијем 12 х1 или нешто слично одох код њих, изађе ме много повољно и одлично, мене интересује углавном интернет а код мене интернет им је одличан и то је екстра прихватљиво и повољно!!!

Koji su ovo diletanti. Petnaest dana ih jurim da dođu i donesu mi dodatni boks, zvali u utorak i kao, dolazi kolega u četvrtak u 14h, ako vam odgovara.

Čekam juče ceo dan, niko naravno nije došao.

Pritom, tražio im da mi izdaju kredencijale za Move i pošalju mi pogrešne kredencijale, kad pokušam da se ulogujem na move.tv, izbacuje da je neispravna šifra/korisničko ime.

I još ovo, na ličnom primeru, a verujem da će se još ljudi pronaći: kupovinom mog ex provajdera, koji je prvi na jugu zemlje uveo optiku, od strane SN, izgubio sam na kvalitetu usluge i to: sa javne dinamičke na cg nat, bar 1x godišnje povećanje brzine bez podizanja cene(mada su i ovako bili prejeftini u poređenju sa ostalima), tv nisam uzimao jer su bili jedni od retkih koji nisu uslovljavali da mora obe usluge. Odnos prema korisnicima kao da smo porodica.
A onda je došla SN....

I meni je degradirana usluga prodajom Exe net-a, ali jednostavno veliki jedu male.

Ali to ne znači da moram da sedim skrštenih ruku, kukajući "nad sudbinom" i koristim nešto što mi ne odgovara. Na žalost izbor se doduše sveo na to da od x zla biram(o) manje, kao i u drugim segmentima društva. Svako ima svoju matematiku kako i zašto, samo da nas drugi ne ubedjuju da je njihova ispravnija.

I meni je degradirana usluga prodajom Exe net-a, ali jednostavno veliki jedu male.
Uz zdušnu podršku države i koordinisanu akciju da bi se postigao cilj. Cilj koji je državna vlast postavila, ista ona koja bi trebala da bude samo regulator tržišta.

Sada ta ista država žmuri na očigledno kršenje sopstvenih zakona od strane kompanije u kojoj je ista ta država većinski vlasnik. Mislim upravo vezano za Supernovu, i nije nikakav offtopic. Mislim na to da usluge zakupaca (kojima je ceo telekom dužan po slovu zakona da ponudi pristup infrastrukturi) nisu dostupne na Supernova a jesu na mts brendiranoj pristupnoj mreži.

I to tako ide i ... pa šta!

Da bar jesu... Pa da i mi možemo malo da ih zezamo sa zahtevom za izdavanje IDP koda nakon isteka ugovora, ali ne... Neka mts korisnici na svakih 2 godine obnavljaju ugovore upola cene u toku celog trajanja ugovora, a nas ko... Doduše sa ovim poslednjim poskupljenjem ta prepolovljena cena je jedina i normalna.

Stiglo ovo malopre:
Obavestavamo Vas da su zavrseni radovi na TV platformi i ukoliko imate prekide u emitovanju TV kanala, potrebno je da pokrenete pretragu kanala u skladu sa STB uredjajem koji koristite. Za MOVE STB, na daljinskom upravljacu duze drzite pritisnuto crveno dugme koje se nalazi u redu sa ostalim dugmicima u boji ispod dugmeta TEXT, zatim odaberite opciju DA i nakon restarta pretraga kanala ce se pokrenuti. Video uputstvo je na linku: . Ukoliko ne koristite MOVE STB uredjaj ispratite uputstvo na . Ako koristite TV karticu, neophodno je da izvrsite pretragu kanala: udjite u meni televizora (pritiskom na dugme MENU ili dugme sa simbolom zupcanika na daljinskom), izaberite Automatsku pretragu kanala, odaberite potpunu (kompletnu) pretragu, DVB-C/Kabl, zemlja Nemacka i pokrenite je.

Ja se nadao oni popravili trzanje slike na MOVE app i malo povećali video bitrate kad ono ništa...

Kod mojih par dana se gube kanali, slika se koci, distorzija tona i jutros stigne poruka da su zavrsni radovi. Mogli su da obaveste kad su radovi krenuli 😀

Nazad
Vrh Dno